אני לא תמיםהאם אתה חושב שהמצב שונה גם פה?
כל אתר צריך מקור הכנסה וברור שיש סקירות ממומנות
אבל פה יש הרבה יותר סבלנות
חסימות היו פה רק במקרים קיצוניים
לדוגמא אם היה מישהו כמו שרון100 (רק הפוך בדעות) שם מזמן היה נחסם ופה הוא עדיין חי
אני לא תמיםהאם אתה חושב שהמצב שונה גם פה?
אכן מזעזע איך אני לא נחסם כשאני אומר שמדידה מדעית שנערכת על ידי מכשיר הכי משוכלל בעולם שעולה 100,000 דולר שעורך אלפי בדיקות אובייקטיביות יותר אמינה בעיניי מדעה ואוזן של כל אודיופיל בעולם הזה.אני לא תמים
כל אתר צריך מקור הכנסה וברור שיש סקירות ממומנות
אבל פה יש הרבה יותר סבלנות
חסימות היו פה רק במקרים קיצוניים
לדוגמא אם היה מישהו כמו שרון100 (רק הפוך בדעות) שם מזמן היה נחסם ופה הוא עדיין חי
ראשית אני לא חושב שאתה צריך להחסם כאן , זה דווקא נחמד שיש כאלו שכותבים שטויות, אותי זה לא מעצבןאכן מזעזע איך אני לא נחסם כשאני אומר שמדידה מדעית שנערכת על ידי מכשיר הכי משוכלל בעולם שעולה 100,000 דולר שעורך אלפי בדיקות אובייקטיביות יותר אמינה בעיניי מדעה ואוזן של כל אודיופיל בעולם הזה.
דבר שני הרבה לא מסכימים איתו שם וגם מטנפים עליו ולא נחסמים
וגם הם בעצמם קונים מלא ציוד אלה אנשים שיש להם מערכות במאות אלפי דולרים והם אומרים את דעתם טןב מאוד אם הם לא אוהבים או כן אוהבים ציוד מסוים.
יש שם חופש טוטאלי לכל דעה.
אגב החברה שלו מייצגת או מייבאת או וואטאבר את JBL וKEF והוא מטנף על הדגמים שהוא לא אוהב ונמדדים גרוע חופשי חופשי.
מממ...האם אתה מתכוון לASR , או לאתר בו אתה כותב?כל אתר צריך מקור הכנסה וברור שיש סקירות ממומנות
מממ... אני יכול לאזכר כמה חברים שלא היו מסכימים איתך , אלא אם "חילוקי דעות רעיוניים" נחשבים אצלך כמקרה קיצוני .חסימות היו פה רק במקרים קיצוניים
מתכוון לכל אתרמממ...האם אתה מתכוון לASR , או לאתר בו אתה כותב?
מממ... אני יכול לאזכר כמה חברים שלא היו מסכימים איתך , אלא אם "חילוקי דעות רעיוניים" נחשבים אצלך כמקרה קיצוני .
עמיר לא הטיל שום פצצה.כיצד אתה מגדיר "ציוד יותר איכותי ורגיש" ? מהן אמות המידה , המשתנים , לצורך הצדקת קנייה של הצד הנגדי של ציוד כזה ? איזו סיבה טובה אחרת תהיה להם , POO ?
כיצד אמירה כזו מתיישבת עם הפצצה החדשה שעמיר הטיל , לפיה "הבעיה הקטנה איתם (מדידות) היא שאין כל כך מתאם בין המדידות האלה לבין איך שהמכשיר נשמע, וגם לא תמיד יש משמעות לשיפור במדידות." ?
אני מניח שזכורה לך תשובתו של דיגיסן להזמנה לשמוע אצל נמר , ובקצרה - למה לו לטרוח ? כיצד יידע לנטרל הטיות והשאות ששמיעה מודעת עלולה ליצור אצלו ? ובקיצ-קצרה - לא רלוונטי .
הנהעזבו נו, זה ילד קטן בגן. לא מענין.
לירן, באמא שך, פנק אותנו באיזה עמוד לדוגמא עם לינק לקניה של הנבלה.
זה אישום רציני.. תיזהר , שלא תיחסם...מתכוון לכל אתר
עמיר לא הטיל שום פצצה.
אם היה מתאם בין המדידות לבין איך שהמכשיר נשמע אז החיים של כולנו היו קלים ופשוטים יותר בהקשר של התחביב הזה.
אבל בתחביב שעוסק בהפקת הנאה מהאזנה, מה שאמור לקבוע זה, למרבה הפליאה, זה הנאה מהאזנה....
הנאה מארוחה מתאפשרת רק כאשר אוכלים אותה. אפשר לבדוק את המרכיבים של הארוחה אבל עד שלא טועמים לא יודעים אם זה טעים לך או לא.
למה זה טריוויאלי ומובן (והרי אפשר לפרק כל מזון להרכב כימי) כאשר מדובר בחוש הטעם אבל לא מתקבל כאשר מדובר בחוש השמיעה ?
איפה תמצא הרכב כימי בתפריט של ארוחה וניסיון להגדיר את המזון כטעים או לא לפי ההרכב הכימי ?
ברור שהיא שונה , ומה הרבותא בכך? כל מערכת שונה מרעותה ובאותה נשימה אפשר היה לומר "במה המערכת הבסיסית כ"כ שונה מזו של נמר" . סקרנות לא משחקת בתרחיש הזה שום תפקיד , פרט למתן מענה להיבט הרכילותי ! מה טעם למדען ללכת להיווכח שוב בקיומה של תופעה שכבר מוכרת לו ולמדע? שים לב גם לבור בו אתה נופל בסיפא של דבריך: גם הכחשה היא תולדה של הטיה ,אמונה (ידיעה , בדיגיסן עסקינן) מוקדמת במקרה שלנו .. מה שבעצם מחזק את דבריי - הדרך היחידה להיווכח בקיומו של "קסם בסלונו של נמר" אם אני זוכר נכון את הציטוט , היא באמצעות האזנה בלתי מודעת , ככל ואם יתאפשר הדבר .למה דיגיסן היה צריך לטרוח להגיע לנמר ?
ולו רק בשביל להבין על מה כל המהומה ובמה הסטאפ של נמר כל כך שונה בתוצאה שהיא מפיקה ממערכת בסיסית שהוא מכיר.
אני כבר לא מדבר על סקרנות, שזו תכונה בסיסית הנדרשת מכל מי שמחזיק מעצמו " מדען "....
הטיעון של הטיה והשאה בגין האזנה מודעת הייתה עובדת אצל דיגיסן בכיוון הפוך של הכחשה, כלומר, לא שומע...
מה שמוזר באתר ASR,שבפורום אין ביקורת שלילית או חיובית מהגולשים שמודים שקנו ציוד לפי המלצתו.
יש שם פורום כזה.רשום שם רק מה קנו.
או שמה שקנו מתאים להם או שלא רוצים להודות שטעו.
לא הבנתי מה הפצצה הגדולה שכביכול היטלתי.ועוד איך פצצה
כתבתי במפורש:לכאורה יש סתירה בין טענה לחוסר מתאם בין מדידה לחווייה , לבין המציאות בשטח לפיה הרוב בונים את המערכת שלהם מרכיבים שעונים על הגדרות ספציפיות לפלח מסויים במכלול הצרכני הזמין
ברור שאת רוב המכשירים בונים לפי שיקולים ומדדים טכנולוגיים, והמתכננים השונים כנראה למדו איזה מדידות מעניין לבצע, והם משתמשים בהן לתיכנון ובדיקה, אבל מי אמר שהמדידות שמוסכם לפרסם אותן כ-specs של מכשירים הן רלוונטיות למה ששומעים? איפה יש כאן סתירה?אני בטוח שיש מדידות שיש מתאם בימיהן לבין איך שהמכשיר נשמע, אבל לא מפרסמים את תוצאותיהן ב-specs, ומה שכן מפרסמים, לא ממש מעניין, כולל גם damping factor, שלא ממש מנבא את איכות הבאס.
מי אמר שההסכמה הכללית איזה מדידות לפרסם כ-specs הן רלוונטיות למה ששומעים? איפה יש כאן סתירה?
מתנצל אבל לא הבנתי את הפצצה שלטענתך עמיר הטיל פה.
בנושא דיגיסן, היה מצופה ממנו שיטען שלא שומע הבדל. את זה כיניתי בתואר ״הכחשה״.אם הייתה בו טיפת סקרנות מהסוג המאפיין מדען היה עט על ההצעה ולו רק בשביל הסיכוי שישמע הבדל. האזנה בלתי מודעת היא שלב שני בתהליך ויש בה צורך רק אם בהאזנה מודעת המאזין מאשר שהוא שומע הבדל.
מדוע ההקבלה לקולינריה איננו נכון ?
שום פצצה. הנושא הזה עלה בשבועות האחרונים ללא התייחסות שוב ושוב, חוסר המיתאם בין החוייה למדידות השכיחות בסקירות
אתה מתעלם מההשפעות של ההטיות שנוצרות במהלך האזנה מודעת . ברור שלא יהיה מיתאם לחויה.
אתה מתעלם מההשפעות של סביבת ההאזנה ושל השידוך לרכיבים שונים . ברור שלא יהיה מיתאם לחויה.
אתה מתעלם ממה שאמרתי לגבי מדידות , שהמדד האובייקטיבי היחיד שלהן הוא נאמנות למקור . ברור שלא יהיה מיתאם לחויה . ואגב , לא זו היתה הפצצה. תסתכל הודעה אחת למעלה
זאת הפצצה במילותיך אליה התייחסתי. החויה דלעיל היא "איך שהמכשיר נשמע" עליה דיברת כאן.כיצד אמירה כזו מתיישבת עם הפצצה החדשה שעמיר הטיל , לפיה "הבעיה הקטנה איתם (מדידות) היא שאין כל כך מתאם בין המדידות האלה לבין איך שהמכשיר נשמע, וגם לא תמיד יש משמעות לשיפור במדידות." ?
אבל מי הצמיד מדידות להנאה? מדידות הן אובייקטיביות , כאשר הפרשנות להן היא סובייקטיבית- דהיינו משתנה מאדם לרעהו . מדידות , לפיכך , יכולות להצביע על אופי מסוים - לא על מידת הנאה!לא הבנת או שלא הסברתי טוב. לא דיברתי על חוויה אודיופילית. אלא על חווית שמיעת מוזיקה בסביבה מחקרית ככל שתרצה. איך אתה מצמיד פרמטרים של מדידה של ציוד למידת הנאה מאותו ציוד? למה דווקא למדוד THD של גלי סינוס?
זאת הפצצה במילותיך אליה התייחסתי. החויה דלעיל היא "איך שהמכשיר נשמע" עליה דיברת כאן.
אני גם לא מתייחס למה שיצרנים מפרסמים אלא למדידות עצמאיות. לפיכך אני מוצא את דבריך כהרחבה לטענה הידועה "המדע לא יודע הכל , ויש דברים שעוד איננו יודעים למדוד" שתיאורטית היא אולי נכונה , אך מעשית היא מתפרשת כניסיון לביסוס עליונות של ציוד שממותג כ"היי אנד / היי פרייס" , וכניסיון לתרץ את הבחירה בו
מה הטעם במבחן עיוור אם בהאזנה מודעת אין הבדל שמיע ?אין ערך להצהרה שמבוססת על שמיעה מודעת , ולכן הוא נמנע . גם הוא מודע לכך שהוא עצמו נתון להטיות . ברור שישמעו הבדל בהאזנה מודעת! אז אלא אם ניתן להעמיד את מערכתו של פלוני למבחן עיוור , מה הטעם בה מלכתחילה?
אלה שחושבים שהם מחפשים "נאמנות למקור" ועדיין לא יודעים שזה חסר שחר, החל בכך שההקלטות לא מנסות לשמר "מקור" כלשהו, עשויים לחשוב שהמדידות רלוונטיות וש-0.000000000001% THD עדיף על 1% עיוות ומקרב אותם אל היעד הנכסף, פשוט טועים בעניין הספציפי הזה.למה להסתבך? איני חולק על דבר אחד שכתבת בהודעה 47 , אבל הם לא תופסים לגבי אנשים שמחפשים נאמנות למקור בכל מחיר
אני לא יודע למה אתה מתכוון ב"מדידות עצמאיות" ומי עושה אותן ומה הוא מודד ומה הוא מסיק מהמדידות, אבל:ואני גם לא מתייחס למה שיצרנים מפרסמים אלא למדידות עצמאיות. לפיכך אני מוצא את דבריך כהרחבה לטענה הידועה "המדע לא יודע הכל , ויש דברים שעוד איננו יודעים למדוד" שתיאורטית היא אולי נכונה , אך מעשית היא מתפרשת כניסיון לביסוס עליונות של ציוד שממותג כ"היי אנד / היי פרייס" , וכניסיון לתרץ את הבחירה בו .
לפני שאתה ממשיך עם האפשרויות שיש או אין, תצביע על בדיקה אחת שיש מתאם בינה לבין מה ששומעים, אחרת נשארת אפשרות אחת -- שאתה מתפלסף ללא בסיס במציאות.לכן יש 2 אפשרויות: הראשונה והסבירה היא שכל המדידות האפשריות ידועות , או לפחות כל אלו שמכסות את רוב המשתנים - כולל אלו שכן יודעות למצוא מתאם
אבל מי הצמיד מדידות להנאה? מדידות הן אובייקטיביות , כאשר הפרשנות להן היא סובייקטיבית- דהיינו משתנה מאדם לרעהו . מדידות , לפיכך , יכולות להצביע על אופי מסוים - לא על מידת הנאה!
אני מדבר על מדידות וביצועים , אתה מדבר על מדידות והנאה/חווייה . שים לב , סייגתי את ה"פצצה" להיבט האובייקטיבי . לסובייקטיבי - איני נכנס . נא לדייק בקריאת והבנת כתביי.