למה כבלים עושים הבדל ולא רק-מחקר מעניין באונ' בר אילן על מוליכות

• פותח הנושא gds
  • פורסם בתאריך

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
נ.ב., בתערוכה גם בדרך כלל לא נותנים לך הזדמנות לשמוע את המוזיקה שאתה אוהב ומכיר, כמה זמן שאתה רוצה, באיזה ווליום שאתה רוצה, עם אפשרות לחזור אחורה ולבדוק אם שמעת נכון, להחליף כמה קטעים שאתה רוצה מתי שאתה רוצה, וכו' וכו', וכל זה בלי הפרעות ברקע ובלי לחץ זמן.

בנוסף, האקוסטיקה בתערוכה היא בדרך כלל איומה -- סתם חדר באיזה מלון או בניין, בלי טיפול אקוסטי, עם קירות מהדהדים -- ובלי שהיה למדגימים די זמן לכוון את המערכת שלהם לשיא יכולתה.

אז תערוכה ממש לא מלמדת אותך איך מערכת, אפילו עם אותם רכיבים, יכולה להישמע.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
אבל שמעתי כבר מערכות כאלה , רשמתי כמה הודעות למעלה . לא הרגשתי משהו יוצא דופן , אבל אולי זה רק אני עם סט ההטיות ההפוכות שלי . נניח והייתי מגיע לשמוע , ובאמת מתרשם , מה זה יוכיח ארז? הרי אני לא מתכחש לחווייה!

המהות של התחביב, לפחות לגבי רוב החברים פה, זה הפקת הנאה מהאזנה, מה שאתה מכנה בשם חוויה.
אם זו לא מטרתך , למקסם את ההנאה שלך מהאזנה, אז כנראה שזה באמת מיותר עבורך.
אבל אם אתה חפץ להבין על מה כולם מדברים פה והאם באמת קיים הבדל כזה שמשפיע על ההנאה מהאזנה , אז קודם צריך לשמוע באזניים.

אתה מסכים איתי שמגבר שפופרתי אמור להישמע שונה ממגבר טרנזיסטורי ?
הרי הוא נמדד שונה אז מצופה שיישמע שונה.
מה זה יעשה לך אם בהאזנה מודעת תבחין בקלות ביניהם אבל בהאזנה עיוורת מאוד תתקשה להבחין ביניהם ?
האם זה לא יגרום לך להרהורים אחרים ולמחשבות אחרות ?

מה שאני מנסה לומר זה שאין לך מה להפסיד.
יש סיכוי מסוים שתחזור עם אותן תובנות ואותן הרהורים אבל יש סיכוי שלא ואז תבין מה אתה יכול להרוויח (או להפסיד, תלוי בזווית הראיה...)

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
נ.ב., בתערוכה גם בדרך כלל לא נותנים לך הזדמנות לשמוע את המוזיקה שאתה אוהב ומכיר, כמה זמן שאתה רוצה, באיזה ווליום שאתה רוצה, עם אפשרות לחזור אחורה ולבדוק אם שמעת נכון, להחליף כמה קטעים שאתה רוצה מתי שאתה רוצה, וכו' וכו', וכל זה בלי הפרעות ברקע ובלי לחץ זמן.

בנוסף, האקוסטיקה בתערוכה היא בדרך כלל איומה -- סתם חדר באיזה מלון או בניין, בלי טיפול אקוסטי, עם קירות מהדהדים -- ובלי שהיה למדגימים די זמן לכוון את המערכת שלהם לשיא יכולתה.

כל כך נכון.
שמעתי סטאפ שבשבילי היה פנטזיה אבל בחדר רע שלא מטופל אקוסטית בכלל.
ברחתי אחרי כמה דקות לםני שהכאב ראש יתחיל....

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
נשאיר את זה פתוח לעת עתה , תודה לכולם .

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
אם הכבלים מהונדסים ברור שיהיה הבדל , וכבר אמרתי שאיני מתכחש לחווייה ולזה שגם אני אחווה משהו שלא קיים , כך שלא ברור מה מנסים להוכיח אבל אני באמת מעריך את ההצעה , אולי מתישהו , לא יודע . מה שכן , מבטיח לדווח על זה .
אז זהו, אני מנסה להציע גישה הפוכה, שתמנע ממך כל מצב אפשרי של מבוכה:
  • לא תצטרך לדווח לאף אחד
  • גם אם שמעת משהו לא תצטרך "להודות" בזה
  • גם לא תצטרך להגיד שלא שמעת
  • אף אחד לא יגיד לך "אמרנו לך"
  • אף אחד לא יגיד לך שאתה חרש ולא שומע הבדלים ברורים
  • לא יצפו ממך לשום תגובה משום סוג שהוא
  • כל מה שיצפו ממך לומר זה רק דברים כמו "אפשר לשמוע את הקודם שוב?" ו"הקפה טעים" או "אפשר עוד סוכר?"
  • את הכבלים תוכל למדוד מראש
  • תביא איתך כמה דיסקים שאתה מכיר היטב
  • את כל התיאומים תעשה עם המארח (נמר כנראה, אם הוא יסכים) בהודעות פרטיות, כך שאף אחד לא ידע אם ומתי זה קרה
  • אם בכלל יהיה מי שישאל שאלות, אתה יכול לומר "אין תגובה" גם אם זה עדיין לא קרה ואין תוכנית שיקרה, וגם אחרי שזה קרה.
נראה לי שהקושי העיקרי בכל זה הוא פסיכולוגי: החשש שמא תשמע הבדלים, ואז תכעס על עצמך שגם אתה נופל בפח שליגלגת על כולם בגלל שהם נופלים בו. העניין הוא שאולי לשמוע הבדלים זה כמו אשליה אופטית, שרואים אותה, היא נראית כמו משהו אמיתי, אבל זה לא נכון במציאות -- כך שזה לא פלא שכך מגיבים, וגם אם תשמע הבדלים, עדיין זה לא עושה אותך פראייר כי אתה יודע שלא כדאי להוציא גרוש בעקבות מה שתשמע, כך שלא תגיע למצב של להיות פראייר במציאות. וכלפי חוץ, כיוון שלא יצפו ממך לשום תגובה, אף אחד לא ידע האם שמעת הבדלים או לא.

Index.png

(הקווים האופקיים הם מקבילים)

כך שנראה לי שאין לך מה להפסיד מעבר לזמן ודלק, ואתה יכול להרוויח חוויות מעניינות בתחום שחשוב לך, בלי לשנות את עמדותיך אפילו במילימטר, בלי להסתכן במצבי מבוכה כלפי חוץ, ועם נימוק חזק להוציא אותך ממבוכה פנימית, אם בכלל תהייה.

(עניתי אחרי שאמרת שנשאיר את זה פתוח כי לא ראיתי את ההודעה עד אחרי שסיימתי לכתוב את זו)

תמונות מצורפות

• Index.png
    Index.png
    KB 7.7 · צפיות: 178
נערך לאחרונה ב:

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
אני מנסה להציע גישה הפוכה, שתמנע ממך כל מצב אפשרי של מבוכה

נראה לי שהקושי העיקרי בכל זה הוא פסיכולוגי: החשש שמא תשמע הבדלים, ואז תכעס על עצמך שגם אתה נופל בפח שליגלגת על כולם בגלל שהם נופלים בו.
לא תהיה מבוכה , ואין לי בעיה להודות שאני שומע משהו ובכלל אני אומר מראש שעל בטוח אשמע הבדלים או תופעות , כך שהערך היחידי לביקור כזה יהיה חברתי .
את הכבלים תוכל למדוד מראש
עדיין יש פוטנציאל להטיה , אם ההאזנה תהיה מודעת . אני לא אומר שאני חסין הטיות , אני אומר שאני מחפש לנטרל אותן .
תודה בכל אופן , מעריך את זה !

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
עדיין יש פוטנציאל להטיה , אם ההאזנה תהיה מודעת . אני לא אומר שאני חסין הטיות , אני אומר שאני מחפש לנטרל אותן .
תודה בכל אופן , מעריך את זה !
ברור שיש פוטנציאל הטייה פסיכולוגית, אבל כל הרעיון הוא להשוות בין כבלים שאין ביניהם הבדל חשמלי מובהק, אחרת ברור שיכול להיות הבדל שמיעתי אמיתי.

אני לא חושב שהערך היחידי יהיה חברתי, אלא דווקא בתחום האודיו, גם לשמוע מערכת טובה וגם לשמוע (או לא) הבדלים בין כבלים כפי ש"עמך " שומע אותם, עם כל ההטיות הידועות.

לא אמשיך להתעקש על זה. אם תרצה, תיצור קשר עם נמר בהודעה פרטית. הכל בידיך.

באיחולי הנאה בכל מקרה! (ורד)

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
@נמר -- רעיון -- סביר שחשבו עליו קודם, אבל בכל זאת: לפתוח פורום "טכנוקראטיה", שבו כל הטכנוקראטים יוכלו לפרוק את כל תיסכוליהם, ומי מהאודיופילים שמתעניין, או שרוצה להראות להם את האור, יתווכח איתם רק שם, אבל מחוץ לפורום הזה, כל טכנוקרטיה אנטי-אודיופילית תהיה אסורה, ואו שתועבר בהקדם האפשרי -- לאחר הזהרה -- לפורום "טכנוקראטיה", או תימחק, וכל טכנוקראט שעובר על הכללים יותר מ-3 פעמים יחסם.

אותם ״טכנוקראטים״ אינם מסוגלים לדבר בפורום יחודי שלהם מתוך שלל פורומים שיש להם גישה אליהם. שנית, הם ברוב המוחלט של המקרים כותבים שטויות. למה לי לתת יד לשטויות שנכתבות. בכל כמה זמן, ניכנס איזה הזוי שעושה קולות של מדען, מזריק את השטויות שלו עד שהוא נחסם.

המטרה של הפורום הזה הוא לא לקדם מדע אם כי אודיופיליה. המדע יצטרך כרגיל לרדוף אחרי מה שאנשים טוענים. הרי רק ככה מדע מתקדם, טוענים טענה, בודקים אותה.

שרון למשל, קיבל ממני לינק למבחן שעשו לי. המבחן הזה מוכיח חד משמעית הבדלים בין כבלים למשל. ולא רק אני נבחנתי, יש ברשת המון שעמדו במבחנים כאלה. הוא כמובן יתעלם ממנו בראש. מבחינתו אין אמת יש כלי מדידה והוא האמת גם אם המציאות תוקעת לו גראעפס בפרצוף. אבל בוא, הוא הרי לא ישרוד כאן הרבה זמן, זה ברור. הרי הוא לא קורונה, אני לא חייב לחיות לצידו.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
הוא הרי לא ישרוד כאן הרבה זמן, זה ברור. הרי הוא לא קורונה, אני לא חייב לחיות לצידו.
למה צריך לעבור עוד זמן שאנחנו צריכים לסבול אותו? זה כבר מגיע לרמה של בעייה ברמה הרפואית. ראה כאן.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,151
נקודות
113

כמה שאתה צודק.
הייתי בהקמה של תערוכה בחו"ל.הבעיות שצצות שם והאקוסטיקה הנוראית .לא ממש מלמד משהו ואם זאת כיף אדיר- מגרש משחקים שמחזיר אותך לילדות

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,151
נקודות
113
אותם ״טכנוקראטים״ אינם מסוגלים לדבר בפורום יחודי שלהם מתוך שלל פורומים שיש להם גישה אליהם. שנית, הם ברוב המוחלט של המקרים כותבים שטויות. למה לי לתת יד לשטויות שנכתבות. בכל כמה זמן, ניכנס איזה הזוי שעושה קולות של מדען, מזריק את השטויות שלו עד שהוא נחסם.

המטרה של הפורום הזה הוא לא לקדם מדע אם כי אודיופיליה. המדע יצטרך כרגיל לרדוף אחרי מה שאנשים טוענים. הרי רק ככה מדע מתקדם, טוענים טענה, בודקים אותה.

שרון למשל, קיבל ממני לינק למבחן שעשו לי. המבחן הזה מוכיח חד משמעית הבדלים בין כבלים למשל. ולא רק אני נבחנתי, יש ברשת המון שעמדו במבחנים כאלה. הוא כמובן יתעלם ממנו בראש. מבחינתו אין אמת יש כלי מדידה והוא האמת גם אם המציאות תוקעת לו גראעפס בפרצוף. אבל בוא, הוא הרי לא ישרוד כאן הרבה זמן, זה ברור. הרי הוא לא קורונה, אני לא חייב לחיות לצידו.

הייתה לי שיחה עם מהנדס רמקולים רציני ,אחד שמאוד נחשב,לכל הדעות .שאלתי אותו - כמה משקל אתה נותן להאזנה וכמה למדידות?
בקצרה : התשובה שלו הייתה - מתחילים בתכנון והגדרות טכניות של טווח מסוים שאתה רוצה שרמקול יהיה בו - ברמה המדידה - נניח עד איזה תדר ירד,מה משקל כל דרייבר (כמה שפחות במקרה שלו ויותר נכון המסה שזזה - הממברנה ) משם יש עוד המון תהליכים טכניים וכו וכו.
אחרי כל אב טיפוס מתיישבים לשמוע - בתוך החברה ונמחוץ לחברה - סיפר לי שבמהלך הדרך היו לא מעט פעמים שהרמקול נמדד ממש טוב - אבל הסאונד לא היה שם ומבחינתו זה נכשל חד משמעית. במצב כזה - חוזרים לטכני ומנסים להבין מה לא ראינו נכון,מה לא מדדנו נכון ,לאיזה פרמטר לא יחסנו חשיבות.

וזה יצרן רמקול אובסיסיבי שיש לו גישה למוצרי מדידה שאפשר רק לחלום עליהם.
המשפט המסכם שלו הוא :

Also, to give a more direct response about how much weight we give the listening – this is an important stage that validates all of the technical goals.
. Meaning, it must convey emotion and just has to be enjoyable to listen to

רק לאחר מכן ,יוצאים למבחני האזנה חיצוניים בנוסף לפנימיים.

אגב,אחד המגברים שהכי אהב היה לקסמן עם הספק של 8W.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור