אז זהו שאין לו אפילו פרסומות באתר כדי לשמור על הכל נקיבטח עשיר
אלפי דאקים נמכרו דרך האתר שלו אחרי שסידר להם סיקור אוהד
אז זהו שאין לו אפילו פרסומות באתר כדי לשמור על הכל נקיבטח עשיר
אלפי דאקים נמכרו דרך האתר שלו אחרי שסידר להם סיקור אוהד
זה ממש לא קשור לשום דבר, מעבר לזה שבאחת ההשמצות האישיות עליו אמרו שהוא לא אמין בגלל שהוא ערבי, מה שלא נראה לי נכון לא מבחינת המוצא ולא מבחינת ההשפעה על האמינות.
אני לא בטוח שזה רעיון טוב, ואסביר למה.
ראשית, יש סט מדידות שנוהגים לספק כ"specs" של מכשירים, כמו frequency response, THD וכד', שהבעיה הקטנה איתם היא שאין כל כך מתאם בין המדידות האלה לבין איך שהמכשיר נשמע, וגם לא תמיד יש משמעות לשיפור במדידות.
אם למשל רגישות האוזן לעיוותים הרמוניים היא 0.5% בסינוס טהור בתנאי מעבדה (לא בטוח במספר), אז ברור שהרגישות לזה קטנה בהרבה במוזיקה, ששם אפילו אפשר שלא להרגיש בכמה אחוזי עיוות טובים. בסירטון שאליו הפניתי, מדובר על זה שאודיופילים מנוסים לא ידעו לומר מה עדיף בין הקלטה נתונה לבין אותה הקלטה עם 18%(!!!) עיוות. כך שלנתון "גרוע" של 2% עיוות אין שום יתרון מעשי על 0.000002%, למרות שזה פי מיליון. כנ"ל גם ב-frequency response: נתון מצויין של 5-100kHZ±0.1dB בפועל אינו עדיף כלל על נתון בינוני של 20-20kHZ±2dB, כי החדר ומה שבתוכו בולעים ומדגישים בסטיות שיכולות בקלות לעלות על 10dB.
אני בטוח שיש מדידות שיש מתאם בימיהן לבין איך שהמכשיר נשמע, אבל לא מפרסמים את תוצאותיהן ב-specs, ומה שכן מפרסמים, לא ממש מעניין, כולל גם damping factor, שלא ממש מנבא את איכות הבאס.
מדידות של כבלים חסרות משמעות לחלוטין כמדד לאיכות. אפילו המדידה של הכבל הגרוע בסירטון שהפנית אליו הגיעה לסדר גודל של 100dB- בתנאים קיצוניים של השראה מגנטית, ממש חלש, וכפי שהוא אומר, אחרי ההמרה ל-DC לא נשאר מזה כלום ממילא ואין מה לדאוג לזה.
אז אני לא יודע לאיזה מדידות אתה מאמין, אבל נראה לי שבפועל, אין מדידות סטנדרטית ששווה להתעניין בהן.
ולגבי רגישות האוזן של מאזין -- לא זה מה שמעניין, אלא יכולות ההבחנה שלו והטעם/ההעדפות שלו, ואין טעם להאמין לאף אחד אלא רק אחרי שבדקת במו אוזניך אם ההמלצות שלו תואמות לטעמך, או מנוגדות לו, או שאין מתאם, ישר או הפוך.
חחחאז זהו שאין לו אפילו פרסומות באתר כדי לשמור על הכל נקי
מי מהמר מולי שבר הפלוגתא (לא באמת) יענה לנקודות לעיל?
עזבו נו, זה ילד קטן בגן. לא מענין.אני מצטרף אליך, שלא יתייחס עניינית.
הוא הוכיח שכבל זול יותר טוב מכבל יקר
ליתר דיוק - הוכיח ש*נמדד* יותר טוב . לא *נשמע* יותר טוב .
המדידות הרבה יותר חשובות לי מדעות של אנשים...
רציתי להוסיף משהו ששכחתי להכניס בתגובה אתמול : ההסתייגות של עמיר מההצהרה הזו מהסיבה ש"אין כל כך מתאם בין המדידות האלה לבין איך שהמכשיר נשמע, וגם לא תמיד יש משמעות לשיפור במדידות" היא בבחינת נפנוף בחרב פיפיות , ועושה שירות דוב לכל אדם שנסמך עליה (הקהילה האודיופילית..) מעצם האבסורד שהיא מגלמת בתוכה, שכן אם הדברים נכונים אז בעצם אין שום טעם , ככלל וככל שלא מדובר במקרי קיצון , לתת עדיפות לרכיב מסוים על רעהו... ובתרחיש הנידון , אין טעם בעצם לקנות את הכבל היקר שנבחן אצל אמיר .. הרי "אין מתאם / משמעות לשיפור"..
האבסורד מקבל משנה תוקף לנוכח אותם אלה שיסכימו עם הדברים אך עדיין בכל זאת יקנו ציוד שערכו המוסף מוטל בספק עד לא קיים ועדיין יתעקשו שדווקא איתו שומעים יותר טוב , שלא להזכיר את העובדה שגם מנסחו אינו פועל לפי הכלל של "נאה דורש" ובעצמו מושקע בכבילה "בת 5 ספרות" .
ובתרחיש הנידון , אין טעם בעצם לקנות את הכבל היקר שנבחן אצל אמיר .. הרי "אין מתאם / משמעות לשיפור"..
הוא מתוחכםעזבו נו, זה ילד קטן בגן. לא מענין.
לירן, באמא שך, פנק אותנו באיזה עמוד לדוגמא עם לינק לקניה של הנבלה.
נכון . לכאורה , ניתן לטעון שכל הצהרה לכאן או לכאן לוקה בהכללה אך לא הייתי נדרש לכך אלמלא המציאות הנתונה , בה אתם מקדשים ברוב הכמעט מוחלט של המקרים ציוד ש1-עדיפותו/תרומתו מוטלת בספק , ו2 - בעל ערך VFM נמוך יותר מים המלח (ובתרגום לעברית - יקר..יקר אש.. וכל המוסיף הרי זה משובח) , ובאותה נשימה מבטלים דעות שסותרות את הנרטיב המקובל במקומותינו לא באופן ענייני אלא בהתאם לציוד של הצד הנגדי .. שכמעט תמיד הוא בסיסי יותר ...מישהו פה טען שתמיד הכבל היקר יותר יישמע טוב יותר מכבל זול יותר ?
באמירה כוללנית יש מתאם בין מחיר לאיכות, כמו בכל מוצר צריכה אחר שאתה מכיר.
ארז
אין לו אפילייטס בכללהוא מתוחכם
משחק אותה שהוא לא שם לינקים למוצרים למרות שיש לו תוכניות אפיליאציה עם אמאזון עלי ואיביי
יש לו דף donate עם מגוון אפשרויות לתרום לו
השת״פ שלו לדעתי עובד בשתי צורות:
1. לינקים מתוך אתרי הקניות לסקירות שלו (שהוא יכול לבדוק באנליטיקס כמה הגיעו דרכם)
2. משתמשים פיקטיביים באתר שלו שכן שמים לינקים
בכל מקרה הוא רחוק מלהיות אמין שהוא לוקח מוצר שהוא המיץ של הזבל ומפוצץ אותו בסופרלטיבים שמזכירים לי את המוכרים בערוץ הקניות
הוא מתוחכם
משחק אותה ...
בכל מקרה הוא רחוק מלהיות אמין שהוא לוקח מוצר שהוא המיץ של הזבל ומפוצץ אותו בסופרלטיבים שמזכירים לי את המוכרים בערוץ הקניות
ובאותה נשימה מבטלים דעות שסותרות את הנרטיב המקובל במקומותינו לא באופן ענייני אלא בהתאם לציוד של הצד הנגדי .. שכמעט תמיד הוא בסיסי יותר ...
אין לי בעיה שיתפרנס (כל עוד הוא לא מממן את האייטולות )עזוב , בחייך . מה , אסור לו להתפרנס ? ומה , אם זה היה מישהו שמיישר קו עם התפיסות שלך בתחום , עדיין היית מציין את הלעיל? אני בספק. ובכלל , מה הטעם לפרסם כבלים של תחנה מרכזית? לא עדיף להמליץ על מושא לבבך , ציוד אקזוטי ויקר?
כמה פעמים קראתם על הסאונד המדהים או על הפיצה המדהימה ואז ניסיתם והתאכזבתם? כי אוזן ולשון הם לא כלים מדויקים וזה נורא סובייקטיבי לעומת מדידות.
כל מי שיגיד שם משהו לא ברוח הגורו מייד יחסם והפוסט ימחקמה שמוזר באתר ASR,שבפורום אין ביקורת שלילית או חיובית מהגולשים שמודים שקנו ציוד לפי המלצתו.
יש שם פורום כזה.רשום שם רק מה קנו.
או שמה שקנו מתאים להם או שלא רוצים להודות שטעו.
אכן, מעניין שציוד בסיסי מאפיין כמעט תמיד את הצד הנגדי לפי הגדרתך.
קצת פילוסופי העניין הזה :
אם היו מחזיקים בציוד יותר איכותי ורגיש , האם היו מבחינים בהבדלים שמיעים ?
מצד שני, איך ירכשו ציוד יותר איכותי ורגיש אם לפי המדידות אין לו שום עדיפות על מוצר זול מקביל ?
פיתרון : שיילכו להתארח ולשמוע אצל אלה שכן השקיעו בסטאפ איכותי ורגיש. זה גם בחינם ולפי דעתי גם יתקבלו בסבר פנים יפות.
נכון שזה נשמע מצוין ?
אבל גם זה לא קרה, למרות שהיו הזמנות בפורום.
אז איך אתה מסביר את זה ?
האם אתה חושב שהמצב שונה גם פה?כל מי שיגיד שם משהו לא ברוח הגורו מייד יחסם והפוסט ימחק
דיקטטורה