למה כבלים עושים הבדל ולא רק-מחקר מעניין באונ' בר אילן על מוליכות

• פותח הנושא gds
  • פורסם בתאריך

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
בטח עשיר
אלפי דאקים נמכרו דרך האתר שלו אחרי שסידר להם סיקור אוהד
אז זהו שאין לו אפילו פרסומות באתר כדי לשמור על הכל נקי

omi

חבר משקיען
מעורבות
423
נקודות
63
זה ממש לא קשור לשום דבר, מעבר לזה שבאחת ההשמצות האישיות עליו אמרו שהוא לא אמין בגלל שהוא ערבי, מה שלא נראה לי נכון לא מבחינת המוצא ולא מבחינת ההשפעה על האמינות.

אני לא בטוח שזה רעיון טוב, ואסביר למה.

ראשית, יש סט מדידות שנוהגים לספק כ"specs" של מכשירים, כמו frequency response, THD וכד', שהבעיה הקטנה איתם היא שאין כל כך מתאם בין המדידות האלה לבין איך שהמכשיר נשמע, וגם לא תמיד יש משמעות לשיפור במדידות.

אם למשל רגישות האוזן לעיוותים הרמוניים היא 0.5% בסינוס טהור בתנאי מעבדה (לא בטוח במספר), אז ברור שהרגישות לזה קטנה בהרבה במוזיקה, ששם אפילו אפשר שלא להרגיש בכמה אחוזי עיוות טובים. בסירטון שאליו הפניתי, מדובר על זה שאודיופילים מנוסים לא ידעו לומר מה עדיף בין הקלטה נתונה לבין אותה הקלטה עם 18%(!!!) עיוות. כך שלנתון "גרוע" של 2% עיוות אין שום יתרון מעשי על 0.000002%, למרות שזה פי מיליון. כנ"ל גם ב-frequency response: נתון מצויין של 5-100kHZ±0.1dB בפועל אינו עדיף כלל על נתון בינוני של 20-20kHZ±2dB, כי החדר ומה שבתוכו בולעים ומדגישים בסטיות שיכולות בקלות לעלות על 10dB.

אני בטוח שיש מדידות שיש מתאם בימיהן לבין איך שהמכשיר נשמע, אבל לא מפרסמים את תוצאותיהן ב-specs, ומה שכן מפרסמים, לא ממש מעניין, כולל גם damping factor, שלא ממש מנבא את איכות הבאס.

מדידות של כבלים חסרות משמעות לחלוטין כמדד לאיכות. אפילו המדידה של הכבל הגרוע בסירטון שהפנית אליו הגיעה לסדר גודל של 100dB- בתנאים קיצוניים של השראה מגנטית, ממש חלש, וכפי שהוא אומר, אחרי ההמרה ל-DC לא נשאר מזה כלום ממילא ואין מה לדאוג לזה.

אז אני לא יודע לאיזה מדידות אתה מאמין, אבל נראה לי שבפועל, אין מדידות סטנדרטית ששווה להתעניין בהן.

ולגבי רגישות האוזן של מאזין -- לא זה מה שמעניין, אלא יכולות ההבחנה שלו והטעם/ההעדפות שלו, ואין טעם להאמין לאף אחד אלא רק אחרי שבדקת במו אוזניך אם ההמלצות שלו תואמות לטעמך, או מנוגדות לו, או שאין מתאם, ישר או הפוך.

מי מהמר מולי שבר הפלוגתא (לא באמת) יענה לנקודות לעיל?

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
אז זהו שאין לו אפילו פרסומות באתר כדי לשמור על הכל נקי
חחח
הוא לא צריך פרסומת
מספיק לינק עם cockie והוא מקבל אחוזים גם אם תקנה חודשיים אחרי
כל האתר שלו כזה

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
מי מהמר מולי שבר הפלוגתא (לא באמת) יענה לנקודות לעיל?

אני מצטרף אליך, שלא יתייחס עניינית.

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
הוא הוכיח שכבל זול יותר טוב מכבל יקר
ליתר דיוק - הוכיח ש*נמדד* יותר טוב . לא *נשמע* יותר טוב .

המדידות הרבה יותר חשובות לי מדעות של אנשים...
רציתי להוסיף משהו ששכחתי להכניס בתגובה אתמול : ההסתייגות של עמיר מההצהרה הזו מהסיבה ש"אין כל כך מתאם בין המדידות האלה לבין איך שהמכשיר נשמע, וגם לא תמיד יש משמעות לשיפור במדידות" היא בבחינת נפנוף בחרב פיפיות , ועושה שירות דוב לכל אדם שנסמך עליה (הקהילה האודיופילית..) מעצם האבסורד שהיא מגלמת בתוכה, שכן אם הדברים נכונים אז בעצם אין שום טעם , ככלל וככל שלא מדובר במקרי קיצון , לתת עדיפות לרכיב מסוים על רעהו... ובתרחיש הנידון , אין טעם בעצם לקנות את הכבל היקר שנבחן אצל אמיר .. הרי "אין מתאם / משמעות לשיפור"..

האבסורד מקבל משנה תוקף לנוכח אותם אלה שיסכימו עם הדברים אך עדיין בכל זאת יקנו ציוד שערכו המוסף מוטל בספק עד לא קיים ועדיין יתעקשו שדווקא איתו שומעים יותר טוב , שלא להזכיר את העובדה שגם מנסחו אינו פועל לפי הכלל של "נאה דורש" ובעצמו מושקע בכבילה "בת 5 ספרות" .

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
בחייאת מתנוש, הבטחת לקליפ99 שיעור פרטי איך מצטטים נכון ועונים....;)

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
ובתרחיש הנידון , אין טעם בעצם לקנות את הכבל היקר שנבחן אצל אמיר .. הרי "אין מתאם / משמעות לשיפור"..

מישהו פה טען שתמיד הכבל היקר יותר יישמע טוב יותר מכבל זול יותר ?
באמירה כוללנית יש מתאם בין מחיר לאיכות, כמו בכל מוצר צריכה אחר שאתה מכיר.
יחד עם זאת, בתחום הזה האוזניים אמורות להחליט האם יש בכלל שיפור והאם השיפור מצדיק את הרכישה, שזה עניין סוביקטיבי לגמרי.
לבחור לפי מדידות ?
אם התחביב הוא הפקת הנאה מהתבוננות במדידות אז זה נכון....
ארז

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
עזבו נו, זה ילד קטן בגן. לא מענין.
לירן, באמא שך, פנק אותנו באיזה עמוד לדוגמא עם לינק לקניה של הנבלה.
הוא מתוחכם
משחק אותה שהוא לא שם לינקים למוצרים למרות שיש לו תוכניות אפיליאציה עם אמאזון עלי ואיביי
יש לו דף donate עם מגוון אפשרויות לתרום לו
השת״פ שלו לדעתי עובד בשתי צורות:
1. לינקים מתוך אתרי הקניות לסקירות שלו (שהוא יכול לבדוק באנליטיקס כמה הגיעו דרכם)
2. משתמשים פיקטיביים באתר שלו שכן שמים לינקים

בכל מקרה הוא רחוק מלהיות אמין שהוא לוקח מוצר שהוא המיץ של הזבל ומפוצץ אותו בסופרלטיבים שמזכירים לי את המוכרים בערוץ הקניות

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
מישהו פה טען שתמיד הכבל היקר יותר יישמע טוב יותר מכבל זול יותר ?
באמירה כוללנית יש מתאם בין מחיר לאיכות, כמו בכל מוצר צריכה אחר שאתה מכיר.
ארז
נכון . לכאורה , ניתן לטעון שכל הצהרה לכאן או לכאן לוקה בהכללה אך לא הייתי נדרש לכך אלמלא המציאות הנתונה , בה אתם מקדשים ברוב הכמעט מוחלט של המקרים ציוד ש1-עדיפותו/תרומתו מוטלת בספק , ו2 - בעל ערך VFM נמוך יותר מים המלח (ובתרגום לעברית - יקר..יקר אש.. וכל המוסיף הרי זה משובח) , ובאותה נשימה מבטלים דעות שסותרות את הנרטיב המקובל במקומותינו לא באופן ענייני אלא בהתאם לציוד של הצד הנגדי .. שכמעט תמיד הוא בסיסי יותר ...

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
הוא מתוחכם
משחק אותה שהוא לא שם לינקים למוצרים למרות שיש לו תוכניות אפיליאציה עם אמאזון עלי ואיביי
יש לו דף donate עם מגוון אפשרויות לתרום לו
השת״פ שלו לדעתי עובד בשתי צורות:
1. לינקים מתוך אתרי הקניות לסקירות שלו (שהוא יכול לבדוק באנליטיקס כמה הגיעו דרכם)
2. משתמשים פיקטיביים באתר שלו שכן שמים לינקים

בכל מקרה הוא רחוק מלהיות אמין שהוא לוקח מוצר שהוא המיץ של הזבל ומפוצץ אותו בסופרלטיבים שמזכירים לי את המוכרים בערוץ הקניות
אין לו אפילייטס בכלל
הוא נתמך רק על ידי תרומות, אפילו פרסומות ביוטיוב אין לו(אני חושב)
דבר שני
בואו נניח שאתם צודקים
יש שם אלפי משתמשים שמבינים דבר או שניים או 1000 כשזה מגיע לאודיו ואם הם היו מזהים נוכלות כלשהי הם היו עוזבים
אם כל מה שהיה נמדד טוב היה נשמע פח, הם גם היו עוזבים.
אז שוב מדידות הן לא הכל
אלא כלי להעריך את הדיוק ופחות או יותר את הסאונד של הרכיב
לעולם לא תהיה התאמה מלאה כי כל אדם שומע אחר וכל חדר נשמע אחרת
ולכן כמו שאמרתי זה מהווה בסיס להערכה.
אם רמקול נמדד פח לגמרי עם מלא דיסטורשן בבאס לדוגמא אני אפילו לא אשקול אותו, אם 3 ימדדו טוב אני אשקול אחד מהם ואשמע את שלושתם.
זאת גישה די מפוכחת לעומת מה שהולך בפורומים אחרים שבהם מתבססים נטו על שמיעה
כמה פעמים קראתם על הסאונד המדהים או על הפיצה המדהימה ואז ניסיתם והתאכזבתם? כי אוזן ולשון הם לא כלים מדויקים וזה נורא סובייקטיבי לעומת מדידות.

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
הוא מתוחכם
משחק אותה ...

עזוב , בחייך . מה , אסור לו להתפרנס ? ומה , אם זה היה מישהו שמיישר קו עם התפיסות שלך בתחום , עדיין היית מציין את הלעיל? אני בספק. ובכלל , מה הטעם לפרסם כבלים של תחנה מרכזית? לא עדיף להמליץ על מושא לבבך , ציוד אקזוטי ויקר?

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
ובאותה נשימה מבטלים דעות שסותרות את הנרטיב המקובל במקומותינו לא באופן ענייני אלא בהתאם לציוד של הצד הנגדי .. שכמעט תמיד הוא בסיסי יותר ...

אכן, מעניין שציוד בסיסי מאפיין כמעט תמיד את הצד הנגדי לפי הגדרתך.
קצת פילוסופי העניין הזה :
אם היו מחזיקים בציוד יותר איכותי ורגיש , האם היו מבחינים בהבדלים שמיעים ?
מצד שני, איך ירכשו ציוד יותר איכותי ורגיש אם לפי המדידות אין לו שום עדיפות על מוצר זול מקביל ?

פיתרון : שיילכו להתארח ולשמוע אצל אלה שכן השקיעו בסטאפ איכותי ורגיש. זה גם בחינם ולפי דעתי גם יתקבלו בסבר פנים יפות.
נכון שזה נשמע מצוין ?
אבל גם זה לא קרה, למרות שהיו הזמנות בפורום.
אז איך אתה מסביר את זה ?

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
עזוב , בחייך . מה , אסור לו להתפרנס ? ומה , אם זה היה מישהו שמיישר קו עם התפיסות שלך בתחום , עדיין היית מציין את הלעיל? אני בספק. ובכלל , מה הטעם לפרסם כבלים של תחנה מרכזית? לא עדיף להמליץ על מושא לבבך , ציוד אקזוטי ויקר?
אין לי בעיה שיתפרנס (כל עוד הוא לא מממן את האייטולות :))
הוא לא ממליץ על היקרים בי הם לא משלמים לו - זה ברור לגמרי

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
כמה פעמים קראתם על הסאונד המדהים או על הפיצה המדהימה ואז ניסיתם והתאכזבתם? כי אוזן ולשון הם לא כלים מדויקים וזה נורא סובייקטיבי לעומת מדידות.

"בוקר טוב אדון גוטה..."
לצערך הרב אכן מדובר על "אוזן ולשון" - מדובר על חוויה חושית והחושים אינם שווים ואינם זהים בין האנשים.
לכן מה יעזור לך אם תדע את המבנה הכימי של הפיצה, רמת ה PH שלה ועוד פרמטרים כימיים אם בסוף הפיצה לך לא טעימה ?

avile7

אוהב את התחום
מעורבות
34
נקודות
28
מה שמוזר באתר ASR,שבפורום אין ביקורת שלילית או חיובית מהגולשים שמודים שקנו ציוד לפי המלצתו.
יש שם פורום כזה.רשום שם רק מה קנו.
או שמה שקנו מתאים להם או שלא רוצים להודות שטעו.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
מה שמוזר באתר ASR,שבפורום אין ביקורת שלילית או חיובית מהגולשים שמודים שקנו ציוד לפי המלצתו.
יש שם פורום כזה.רשום שם רק מה קנו.
או שמה שקנו מתאים להם או שלא רוצים להודות שטעו.
כל מי שיגיד שם משהו לא ברוח הגורו מייד יחסם והפוסט ימחק
דיקטטורה

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
אכן, מעניין שציוד בסיסי מאפיין כמעט תמיד את הצד הנגדי לפי הגדרתך.
קצת פילוסופי העניין הזה :
אם היו מחזיקים בציוד יותר איכותי ורגיש , האם היו מבחינים בהבדלים שמיעים ?
מצד שני, איך ירכשו ציוד יותר איכותי ורגיש אם לפי המדידות אין לו שום עדיפות על מוצר זול מקביל ?

פיתרון : שיילכו להתארח ולשמוע אצל אלה שכן השקיעו בסטאפ איכותי ורגיש. זה גם בחינם ולפי דעתי גם יתקבלו בסבר פנים יפות.
נכון שזה נשמע מצוין ?
אבל גם זה לא קרה, למרות שהיו הזמנות בפורום.
אז איך אתה מסביר את זה ?

כיצד אתה מגדיר "ציוד יותר איכותי ורגיש" ? מהן אמות המידה , המשתנים , לצורך הצדקת קנייה של הצד הנגדי של ציוד כזה ? איזו סיבה טובה אחרת תהיה להם , POO ?
כיצד אמירה כזו מתיישבת עם הפצצה החדשה שעמיר הטיל , לפיה "הבעיה הקטנה איתם (מדידות) היא שאין כל כך מתאם בין המדידות האלה לבין איך שהמכשיר נשמע, וגם לא תמיד יש משמעות לשיפור במדידות." ?

אני מניח שזכורה לך תשובתו של דיגיסן להזמנה לשמוע אצל נמר , ובקצרה - למה לו לטרוח ? כיצד יידע לנטרל הטיות והשאות ששמיעה מודעת עלולה ליצור אצלו ? ובקיצ-קצרה - לא רלוונטי .

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור