למה כבלים עושים הבדל ולא רק-מחקר מעניין באונ' בר אילן על מוליכות

• פותח הנושא gds
  • פורסם בתאריך

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,434
נקודות
113
נחמד! עד כמה שאני יודע, הכיוון קשור לאופן שהסיכוך מחובר - קרוב למקור בלבד. לפחות בכבלי חשמל עם סיכוך זו צורת חיבור הנכונה.

כבלי חשמל קשה לחבר הפוך:)
אני התלוצצתי.
המחקרים האלה יש להם קשר קלוש לאודיו

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
ראיתי רק שתיים שלוש כתבות/קליפים שלו, והוא נשמע משכנע בהחלט.

יש לו וידאו שנקרא "Audio Blind Tests and Listener Training", שבו הוא מסביר כמה חשוב פידבק אמיתי כדי להבחין בין הבדלים/בעיות אמיתיים בסאונד לעומת מדומיינים, איך לומדים לשים לב לדברים, איך מזהים הבדלים שאף אחד לא שומע אלא אם הוא יודע למה לחפש, איך עושים השוואות -- על קטעים קצרצרים זה מייד אחרי זה, שאחרת אין סיכוי למצוא את ההבדלים. הוא מתאר איך נוצר המצב שאנשים מקשיבים, חושבים שהם שומעים הבדלים, ואז מדרגים את עצמם כמאזינים מצטיינים, ואחרי מספיק פעמים הם גם אומרים שיש להם המון ניסיון ושצריך להאמין להם כי יש להם את כל הניסיון הזה. הוא אומר שאם אנשים לא יכולים להבחין בין דברים מיידית, לקחת את זה לשבוע הביתה על המערכת שלהם לא יעזור להם לדעת יותר בוודאות האם יש הבדלים ומה עדיף: הוא סיפר שהם נתנו לאנשים שתי קופסאות, אחת עם הקלטה מסויימת והאחרת עם אותה הקלטה בתוספת 18%(!!) עיוות, והם לא יכלו לומר מה עדיף, לא מיידית ולא אחרי שבועות. הוא אומר שמציאת הבדלים קטנים אפשרית רק באמצעות הזיכרון לטווח קצר, ולזיכרון לטווח ארוך יש רזולוציה נמוכה בהרבה, וכו'.

סרט מאוד מאלף. גורם לך לחשוב על הנושא בצורה חדשה, לפחות חדשה לי.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
לשאלותיך -- @matanoosh -- לגבי הטיעון המרכזי של השרץ הוא שעובדים על כולנו בכל דבר, ושכבלים כולם נמדדים אותו דבר ולכן נשמעים אותו דבר: אני לא יודע אם הוא טוען את זה לגבי כל דבר, אבל יתכן שיש אמת בזה לפחות בחלק מהמקרים, בעיקר אחרי שמבינים את מה שהוא אמר בווידאו האמור על "Audio Blind Tests and Listener Training".

לגבי כשבן אדם עושה "סקירה" על כבל, ובעצם מה שהוא עושה לכבל זה למדוד אותו, זאת לא סקירה. זה כמו לקחת רכב למכון טסט, לצלם את התוצאות ולקרוא לזה סקירה: מהי "סקירה" זה שאלה של הגדרה. הוא יכול לטעון, במידה לא זניחה של צדק, שלסקור מוצר זה לבדוק את כל התכונות המדידות שלו, ואם המדידות לא מראים על הבדלים או תופעות שמחייבות האזנה, אין שום טעם או משמעות להאזין למוצר. ובהקשר זה, אם יש משהו שלכאורה מצריך האזנה, כנראה שזה דווקא לרעת המוצר, כי אם הוא שונה מהותית מהצפוי ממוצר כזה, כנראה שיש בו בעייה מהותית.

ואשר לדוגמה עם המכונית -- זה אכן כמו לקחת מכונית למכון בדיקות, שיבדוק את כל האספקטים הטכניים שלה, אבל בלי לבדוק את "חוויית הנהיגה" ואת ה"pride of ownership", את העיצוב שלה ואת שאר המאפיינים שחשובים לאוהבי נהיגה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
דרך אגב, כבר די מזמן הפסקתי לקבל התראות מהאתר על תגובות לפוסטים ואפילו על הודעות פרטיות, למרות שבהגדרת המשתמש שלי מוגדר כן לקבל התראות, אז לא להתפלא אם אני לא מגיב, אפילו תקופת זמן ארוכה

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
ראיתי רק שתיים שלוש כתבות/קליפים שלו, והוא נשמע משכנע בהחלט.

יש לו וידאו שנקרא "Audio Blind Tests and Listener Training", שבו הוא מסביר כמה חשוב פידבק אמיתי כדי להבחין בין הבדלים/בעיות אמיתיים בסאונד לעומת מדומיינים, איך לומדים לשים לב לדברים, איך מזהים הבדלים שאף אחד לא שומע אלא אם הוא יודע למה לחפש, איך עושים השוואות -- על קטעים קצרצרים זה מייד אחרי זה, שאחרת אין סיכוי למצוא את ההבדלים. הוא מתאר איך נוצר המצב שאנשים מקשיבים, חושבים שהם שומעים הבדלים, ואז מדרגים את עצמם כמאזינים מצטיינים, ואחרי מספיק פעמים הם גם אומרים שיש להם המון ניסיון ושצריך להאמין להם כי יש להם את כל הניסיון הזה. הוא אומר שאם אנשים לא יכולים להבחין בין דברים מיידית, לקחת את זה לשבוע הביתה על המערכת שלהם לא יעזור להם לדעת יותר בוודאות האם יש הבדלים ומה עדיף: הוא סיפר שהם נתנו לאנשים שתי קופסאות, אחת עם הקלטה מסויימת והאחרת עם אותה הקלטה בתוספת 18%(!!) עיוות, והם לא יכלו לומר מה עדיף, לא מיידית ולא אחרי שבועות. הוא אומר שמציאת הבדלים קטנים אפשרית רק באמצעות הזיכרון לטווח קצר, ולזיכרון לטווח ארוך יש רזולוציה נמוכה בהרבה, וכו'.

סרט מאוד מאלף. גורם לך לחשוב על הנושא בצורה חדשה, לפחות חדשה לי.
חייב לציין שהגישה שלך מרעננת (וגם נכונה)
אגב אמיר הוא אירני אמריקאי אבל לא יודע איך זה רלוונטי בכלל למדידות שלו.
בוידאו הזה הוא הוכיח שכבל זול יותר טוב מכבל יקר
אסרו עליי להגיד מילה מסוימת( לצערי) אבל יש המון בולשיט בתחום של האודיפיליה (במיוחד ההיי אנד) של מכירת מוצרים במחיר מופקע והזוי כשהוא לא מציע שום יתרון כשזה מגיע לאיכות הסאונד לעומת מוצר הרבה יותר זול, וזה תקף במיוחד כשזה מגיע לכבלים.
המדידות הרבה יותר חשובות לי מדעות של אנשים מכיוון שהן הרבה יותר מדויקות ואובייקטיביות מאוזן של כל אודיופיל
בקיצור כל הכבוד על הראש הפתוח ;)

ilam

אוהב את התחום
מעורבות
125
נקודות
43
כבלי חשמל קשה לחבר הפוך:)
אני התלוצצתי.
המחקרים האלה יש להם קשר קלוש לאודיו
התכוונתי לכל שאת הסיכוך של הכבל אפשר לחבר לאדמה שקרובה לתקע שהולך לקיר או קרוב למכשיר (או בשניהם). אבל החיבור הנכון הוא שיש לחבר רק קרוב לתקע.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
זה ממש לא קשור לשום דבר, מעבר לזה שבאחת ההשמצות האישיות עליו אמרו שהוא לא אמין בגלל שהוא ערבי, מה שלא נראה לי נכון לא מבחינת המוצא ולא מבחינת ההשפעה על האמינות.

המדידות הרבה יותר חשובות לי מדעות של אנשים מכיוון שהן הרבה יותר מדויקות ואובייקטיביות מאוזן של כל אודיופיל
אני לא בטוח שזה רעיון טוב, ואסביר למה.

ראשית, יש סט מדידות שנוהגים לספק כ"specs" של מכשירים, כמו frequency response, THD וכד', שהבעיה הקטנה איתם היא שאין כל כך מתאם בין המדידות האלה לבין איך שהמכשיר נשמע, וגם לא תמיד יש משמעות לשיפור במדידות.

אם למשל רגישות האוזן לעיוותים הרמוניים היא 0.5% בסינוס טהור בתנאי מעבדה (לא בטוח במספר), אז ברור שהרגישות לזה קטנה בהרבה במוזיקה, ששם אפילו אפשר שלא להרגיש בכמה אחוזי עיוות טובים. בסירטון שאליו הפניתי, מדובר על זה שאודיופילים מנוסים לא ידעו לומר מה עדיף בין הקלטה נתונה לבין אותה הקלטה עם 18%(!!!) עיוות. כך שלנתון "גרוע" של 2% עיוות אין שום יתרון מעשי על 0.000002%, למרות שזה פי מיליון. כנ"ל גם ב-frequency response: נתון מצויין של 5-100kHZ±0.1dB בפועל אינו עדיף כלל על נתון בינוני של 20-20kHZ±2dB, כי החדר ומה שבתוכו בולעים ומדגישים בסטיות שיכולות בקלות לעלות על 10dB.

אני בטוח שיש מדידות שיש מתאם בימיהן לבין איך שהמכשיר נשמע, אבל לא מפרסמים את תוצאותיהן ב-specs, ומה שכן מפרסמים, לא ממש מעניין, כולל גם damping factor, שלא ממש מנבא את איכות הבאס.

מדידות של כבלים חסרות משמעות לחלוטין כמדד לאיכות. אפילו המדידה של הכבל הגרוע בסירטון שהפנית אליו הגיעה לסדר גודל של 100dB- בתנאים קיצוניים של השראה מגנטית, ממש חלש, וכפי שהוא אומר, אחרי ההמרה ל-DC לא נשאר מזה כלום ממילא ואין מה לדאוג לזה.

אז אני לא יודע לאיזה מדידות אתה מאמין, אבל נראה לי שבפועל, אין מדידות סטנדרטית ששווה להתעניין בהן.

ולגבי רגישות האוזן של מאזין -- לא זה מה שמעניין, אלא יכולות ההבחנה שלו והטעם/ההעדפות שלו, ואין טעם להאמין לאף אחד אלא רק אחרי שבדקת במו אוזניך אם ההמלצות שלו תואמות לטעמך, או מנוגדות לו, או שאין מתאם, ישר או הפוך.

נערך לאחרונה ב:

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,246
נקודות
113
יא אללה שלך עמיר, רק לך יש את הסובלנות והסבלנות לתת הסבר כה אינטליגנטי למשהוא כמו השרון 100 הזה.
מזהיר אותך מראש, הבחור מקרה אבוד ואין סיכוי שילמד או ישכיל ולו חלקיק ממה שאתה כבר הספקת לשכוח.
טוב לראות אותך כאן שוב. :מאזין:

לני

חבר משקיען
מעורבות
275
נקודות
63
כולם מדברים על מדידות
אף אחד לא יודע להגיד מה מודדים.
האם שני כבלים עם התנגדות זהה ישמעו אותו הדבר?
ברור שלא
התנגדות לא מספיקה בשביל לקבוע זהות בין שני כבלים
האם fr זה קריטריון טוב יותר?
יכול להיות אבל מה לגבי פאזה?
ברור שיש הבדלים אחרים ונוספים ומעניינים יותר.

ברור שכבל הוא רכיב לנטרל
עם תגובה לינארית
אבל איך רכיבים לינארים עם הבדלים קטנים מתנהגים במערכת המורכבת מרכיב מאוד לא לינארי כמו רמקול ?
מדידות של כבל לא יכולות לנבא את זה....

לני

חבר משקיען
מעורבות
275
נקודות
63
זה ממש לא קשור לשום דבר, מעבר לזה שבאחת ההשמצות האישיות עליו אמרו שהוא לא אמין בגלל שהוא ערבי, מה שלא נראה לי נכון לא מבחינת המוצא ולא מבחינת ההשפעה על האמינות.

ראשית, יש סט מדידות שנוהגים לספק כ"specs" של מכשירים, כמו frequency response, THD וכד', שהבעיה הקטנה איתם היא שאין כל כך מתאם בין המדידות האלה לבין איך שהמכשיר נשמע, וגם לא תמיד יש משמעות לשיפור במדידות.

אם למשל רגישות האוזן לעיוותים הרמוניים היא 0.5% בסינוס טהור בתנאי מעבדה (לא בטוח במספר), אז ברור שהרגישות לזה קטנה בהרבה במוזיקה, ששם אפילו אפשר שלא להרגיש בכמה אחוזי עיוות טובים. בסירטון שאליו הפניתי, מדובר על זה שאודיופילים מנוסים לא ידעו לומר מה עדיף בין הקלטה נתונה לבין אותה הקלטה עם 18%(!!!) עיוות. כך שלנתון "גרוע" של 2% עיוות אין שום יתרון מעשי על 0.000002%, למרות שזה פי מיליון. כנ"ל גם ב-frequency response: נתון מצויין של 5-100kHZ±0.1dB בפועל אינו עדיף כלל על נתון בינוני של 20-20kHZ±2dB, כי החדר ומה שבתוכו בולעים ומדגישים בסטיות שיכולות בקלות לעלות על 10dB.

אני בטוח שיש מדידות שיש מתאם בימיהן לבין איך שהמכשיר נשמע, אבל לא מפרסמים את תוצאותיהן ב-specs, ומה שכן מפרסמים, לא ממש מעניין, כולל גם damping factor, שלא ממש מנבא את איכות הבאס.

מדידות של כבלים חסרות משמעות לחלוטין כמדד לאיכות. אפילו המדידה של הכבל הגרוע בסירטון שהפנית אליו הגיעה לסדר גודל של 100dB- בתנאים קיצוניים של השראה מגנטית, ממש חלש, וכפי שהוא אומר, אחרי ההמרה ל-DC לא נשאר מזה כלום ממילא ואין מה לדאוג לזה.

אז אני לא יודע לאיזה מדידות אתה מאמין, אבל נראה לי שבפועל, אין מדידות סטנדרטית ששווה להתעניין בהן.

ולגבי רגישות האוזן של מאזין -- לא זה מה שמעניין, אלא יכולות ההבחנה שלו והטעם/ההעדפות שלו, ואין טעם להאמין לאף אחד אלא רק אחרי שבדקת במו אוזניך אם ההמלצות שלו תואמות לטעמך, או מנוגדות לו, או שאין מתאם, ישר או הפוך.

מדידות זה סבבה בשביל לשלול קטסטרופה
וזהו....

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
כולם מדברים על מדידות
אף אחד לא יודע להגיד מה מודדים.
מי זה "כולם" ומי זה "אף אחד" כאן?
הרבה אודיופילים בכלל לא מדברים על מדידות, והרבה אנשים טכניים יודעים בדיוק מה הם מודדים.

האם שני כבלים עם התנגדות זהה ישמעו אותו הדבר?
ברור שלא
התנגדות לא מספיקה בשביל לקבוע זהות בין שני כבלים
אפילו אם ההתנגדות שלהם שונה, זה לא כל כך ברור שהם ישמעו שונה אחרי השוואת ווליום.

האם fr זה קריטריון טוב יותר?
יכול להיות אבל מה לגבי פאזה?
ברור שיש הבדלים אחרים ונוספים ומעניינים יותר.

ברור שכבל הוא רכיב לנטרל
עם תגובה לינארית
אבל איך רכיבים לינארים עם הבדלים קטנים מתנהגים במערכת המורכבת מרכיב מאוד לא לינארי כמו רמקול ?
מדידות של כבל לא יכולות לנבא את זה....
אתה בטוח שאתה מבין את כל המונחים שאתה שופך כאן??

לפחות אני לא הבנתי את משמעות החיבורים שאתה עושה ביניהם. נראה לי כמו גיבוב מילים מוחלט. Sorry

לני

חבר משקיען
מעורבות
275
נקודות
63
מי זה "כולם" ומי זה "אף אחד" כאן?
הרבה אודיופילים בכלל לא מדברים על מדידות, והרבה אנשים טכניים יודעים בדיוק מה הם מודדים.

אפילו אם ההתנגדות שלהם שונה, זה לא כל כך ברור שהם ישמעו שונה אחרי השוואת ווליום.

אתה בטוח שאתה מבין את כל המונחים שאתה שופך כאן??

לפחות אני לא הבנתי את משמעות החיבורים שאתה עושה ביניהם. נראה לי כמו גיבוב מילים מוחלט. Sorry

מקסים בעניי אתה לא הבנת אז אתה משליך עליי שאני מגובב מילים...

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113

פירקת אחד לאחד את הסיסמאות של שרון 100 והצלחת לקבל ממנו לייק ( !! ) אחרי שסתרת את דבריו.
האם זה אומר ששרון 100 מסכים איתך וישנה את גישתו או שהוא ימשיך לדקלם את אותן המנטרות בשרשורים אחרים (ואולי גם בהמשך השרשור הזה...) ?

יישר כח, עמיר.

נערך לאחרונה ב:

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
יא אללה שלך עמיר, רק לך יש את הסובלנות והסבלנות לתת הסבר כה אינטליגנטי למשהוא כמו השרון 100 הזה.
מזהיר אותך מראש, הבחור מקרה אבוד ואין סיכוי שילמד או ישכיל ולו חלקיק ממה שאתה כבר הספקת לשכוח.
טוב לראות אותך כאן שוב. :מאזין:
אפשר עוד מחמאות כאלה?

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,619
נקודות
113
חייב לציין שהגישה שלך מרעננת (וגם נכונה)
בוידאו הזה הוא הוכיח שכבל זול יותר טוב מכבל יקר
אסרו עליי להגיד מילה מסוימת( לצערי) אבל יש המון בולשיט בתחום של האודיפיליה (במיוחד ההיי אנד) של מכירת מוצרים במחיר מופקע והזוי כשהוא לא מציע שום יתרון כשזה מגיע לאיכות הסאונד לעומת מוצר הרבה יותר זול, וזה תקף במיוחד כשזה מגיע לכבלים.
בקיצור כל הכבוד על הראש הפתוח ;)
חמוד, שכחת לשאול את עמיר איזה כבלים יש לו בבית. מבטיח לך שלא כאלה שאבא יאשר. (אבא אמיר)

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
אני לא בטוח שזה רעיון טוב (מדידות) , ואסביר למה...
אוו , אבל זה רעיון מצוין . רק ששכחת לציין עבור מי; שרון , EVGENETIC וכל מי שמקדש נאמנות למקור , שזה המדד (האובייקטיבי) היחיד שהן מספקות . עבור שאר הנוכחים בדיון אכן מדובר באבומינציה .

אני בטוח שיש מדידות שיש מתאם בימיהן לבין איך שהמכשיר נשמע, אבל לא מפרסמים את תוצאותיהן ב-specs..
לא רלוונטי . הדיון תמיד היה על מדידות עצמאיות , לא SPECS .הללו מעצם טבען נוטות להיות מקיפות יותר , ו(כך מקווים) אובייקטיביות יותר.

מדידות של כבלים חסרות משמעות לחלוטין כמדד לאיכות...
אבל קודם צריך להגדיר "איכות" . לכל אחד פה יש הגדרה משלו , ובהחלט יכול להיות מצב שהדברים לא רלוונטים לכל המקרים .

בניגוד לציטוטים לעיל שנוסחו מתוך נקיטת צד מסוים , הפעם לא נותר אלא לחזק . AK השכיל לנסח באופן קולע ותמציתי את ההבדל בין הגישה הדוגמטית , עליה אמונים השניים האוחזין במחלוקת (טכנוקרטים ואודיופילים כאחד) , לבין הגישה הפרגמטית אשר מעצם הגדרתה דוחה מראש כל ניסיון לתת תוקף מעשי לשבלונות דרכן כל אחד משני המחנות הללו מעצב את תפיסת המציאות שלו , ושאותן הוא מנסה לכפוף על אחרים . הבדל זה בהקשר לדיון הנוכחי ממחיש לנו שוב, בפעם המי יודע כמה , שאף אחד כאן לא מסוגל להפנים את האבחנה שלא מדובר במחלוקת מעשית אלא אידאולוגית . ככזו , היא נידונה מראש להיתקע בלימבו של חוסר ההסכמה , ואין לה שום ערך מוסף פרט למתן ביטוי לגילויי דעת שונים .

מסתבר שמעטות הבריות אשר מסוגלות להתעלות מעל הכשל ולהרשות לעצמן להניח שהמטבע לא בהכרח נמצא תחת הפנס .

אגב , אני הייתי ממליץ להימנע מהמלצות/ביקורות/פרסומות ככל האפשר , בגלל הטיות אפשריות . לא שזה מעשי , אבל זו השאיפה בכל אופן

נערך לאחרונה ב:

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
אני רק שאלה: מה הקשר בין המחקר, שמדבר על מוליכות של אטומים בודדים בין שכבות מבודדות לבין כבלי אודיו?
האם מישהו חושב שכך בנויים כבלי אודיו? עם שכבות מבודדות וביניהן אטומים בודדים??

אני מבין שאנשים אוהבים לקפוץ על מקומות ש"לא ידועים למדע" כעל הוכחות שמה שיודעים לגבי כבלים לא מתאר את המציאות במידה מספקת, וכאילו באמת קורים דברים מופלאים שם שהם בלתי ניתנים להבחנה במכשירים הרגישים ביותר, אבל אוזניים אנושיות -- שגם את הרגישות שלהן ניתן למדוד -- יכולות להבחין בהם?

ובהקשר לאמיר מאג'ידימר (Amir Majidimehr) הזה מ-Audio Science Review -- מישהו יודע מאיזה מוצא הוא? -- נתקלתי בו לראשונה רק לפני כמה ימים, בעוד קבוצה שמתווכחת ad infinitum ad nauseam על כבלים, וכבר שמעתי אין ספור השמצות עליו, שכולן בחזקת ad hominem -- כולן פוסלות אותו באופן אישי, החל בזה שהוא ערבי, שהוא מקבל שוחד, ועוד כאלה, ואף אחד לא מצביע על הפגמים בטיעוניו, מעבר לזה שהוא לא הסתמך על אוזניו.

זה שהוא ממליץ על מכשירים שנמדדים טוב ולטעמם של חלק מהמאזינים להם לא נשמעים טוב -- נו שויין, מה אפשר להסיק מזה מעבר לזה שהוא טיפש או שהיה מספיק חכם כדי לקחת שוחד בלי להיתפס? אפשרות אחת: מה שנמדד טוב לאו דווקא נשמע טוב, שזו צורת חשיבה ידועה. צורת חשיבה אחרת היא שזה לא נשמע טוב כי אנשים רגילים ואוהבים סוגים מסויימים של עיוותים ותוספות או החסרות של דברים, ואז מה שמדוייק נשמע להם רע. מה האמת? לא טריוויאלי לכאן או לכאן.

שאלה אם מישהו מצא פגם בטיעוניו, לא באיש עצמו, ולא בענייני טעם, כמו מה שנשמע טוב לדעת אנשים שונים.

המילה "כבלים" בכותרת היתה רק טיזר למשוך קוראים כי בהיי-פיי עסקינן. עם זאת אם תכנס למחקר המקורי תראה שהממצאים מדברים על נושא המוליכות גם במתכות והגילוי על התנהגות בלתי צפויה שנצפתה בהתנהגות זרם חשמלי במוליך מצאתי בה משהו ענייני כדי לסתור את האמונה הבלתי מעורערת במדידות כפי שמתבטאת השכם וערב ע"י שרון ועוד אחד רוברט וכי יש אפשרות להסבר שעדיין לא מדיד למה כבלים שנמדדים זהה נשמעים שונה.

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
חמוד, שכחת לשאול את עמיר איזה כבלים יש לו בבית. מבטיח לך שלא כאלה שאבא יאשר. (אבא אמיר)
הלוואי שהיה אבא שלי
הוא גם עשיר וגם מדד מאות רמקולים מגברים ומה לא
הבן אדם אחד המקצועיים בעולם כשזה מגיע לסאונד
חוץ מהקטע של האירני שהוא טיפה מבאס הכל סבבה

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
הלוואי שהיה אבא שלי
הוא גם עשיר וגם מדד מאות רמקולים מגברים ומה לא
הבן אדם אחד המקצועיים בעולם כשזה מגיע לסאונד
חוץ מהקטע של האירני שהוא טיפה מבאס הכל סבבה
בטח עשיר
אלפי דאקים נמכרו דרך האתר שלו אחרי שסידר להם סיקור אוהד

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור