למה כבלים עושים הבדל ולא רק-מחקר מעניין באונ' בר אילן על מוליכות

• פותח הנושא gds
  • פורסם בתאריך

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,619
נקודות
113
הגיע למסקנה הפוכה

זה כמו שתראה סקירה על דו קיום בארץ בין יהודים לערבים, מפי רוג'ר ווטרס.
זה מבחינתך רציני? הבן אדם לא "סוקר" כבל. הוא מאונן בשבילך ובשביל החברים שלך על מדידות של כבל. הרי הוא לא שומע אותו. איך אפשר לסקור רכיב אודיו בלי לשמוע את אותו רכיב אודיו?

אין בעיה שתחשוב שכבלים זה התרמית הגדולה בהסטוריה. זכותך. אבל לקרוא לדבר הזה שהבאת סקירה, ולהתעלם לחלוטין מהאג'נדה של האדם הזה, זה כמו לדבר על פלורליזם עם היטלר. כמה טפש אתה יכול להיות?

e&k

עוסק בתחום
מעורבות
61
נקודות
28
זה מבחינתך רציני? הבן אדם לא "סוקר" כבל. הוא מאונן בשבילך ובשביל החברים שלך על מדידות של כבל. הרי הוא לא שומע אותו. איך אפשר לסקור רכיב אודיו בלי לשמוע את אותו רכיב אודיו?

אין בעיה שתחשוב שכבלים זה התרמית הגדולה בהסטוריה. זכותך. אבל לקרוא לדבר הזה שהבאת סקירה, ולהתעלם לחלוטין מהאג'נדה של האדם הזה, זה כמו לדבר על פלורליזם עם היטלר. כמה טפש אתה יכול להיות?
חזק :מנצח:

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28

הבן אדם מדד מאות רמקולים/ מגברים כבלים וכו עם ציוד שעולה כמו בית ממוצע.
אג'נדה לא אג'נדה המספרים מדברים בעד עצמם.
מניח שגם בר אילן ערכו מדידות כחלק מהמחקר, ככה זה עובד במדע
דבר שני הלוגיקה שלך פגומה כי מדידה מדעית היא הרבה יותר מדויקת ואובייקטיבית משמיעה של אדם - כל אדם.
למעשה הרבה יותר קל למדוד כבל מרמקול.
דבר אחרון אשמח אם לא תחלק לי ציונים כמו "טיפש" וכו'. תודה מראש.

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
הבן אדם לא "סוקר" כבל. הוא לא שומע אותו. איך אפשר לסקור רכיב אודיו בלי לשמוע את אותו רכיב אודיו?
... לקרוא לדבר הזה שהבאת סקירה, ולהתעלם לחלוטין מהאג'נדה של האדם הזה...

אלא אם גם למדידות יש אג'נדה , או שהוא זייף שם משהו , דווקא קיבלנו כאן הוכחה שיש הבדל בין הכבלים שנמדדו ...

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
דבר שני הלוגיקה שלך פגומה כי מדידה מדעית היא הרבה יותר מדויקת ואובייקטיבית משמיעה של אדם - כל אדם.
למעשה הרבה יותר קל למדוד כבל מרמקול.
אני לא מאמין למדידות שלו
הוא סוקר שם מוצרים שאני שמעתי שהם פח ומהלל ומשבח אותם
אני מניח שהביקורת שלו היא לפי כמות הכסף או האחוזים שהוא מקבל. כל האתר הזה הוא תוכנית אפיליאציה גדולה

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
אני לא מאמין למדידות שלו
הוא סוקר שם מוצרים שאני שמעתי שהם פח ומהלל ומשבח אותם
אני מניח שהביקורת שלו היא לפי כמות הכסף או האחוזים שהוא מקבל. כל האתר הזה הוא תוכנית אפיליאציה גדולה
נגיד שזה נכון
יש שם אלפי אודיופילים בעלי ידע יותר מכמעט כל אחד אחר
אם הכל היה פייק ובולשיט הם לא היו נשארים ומשקרים את עצמם
בוא רק נגיד שזה בין הפורומים הכי אמינים בעולם בתחום מבחינתיב מעדיף להסתמך על מדידות(לא רק שלו) מעל שמיעה של בני אדם שכולנו יודעים כמה היא מדויקת ואובייקטיבית

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
נגיד שזה נכון
יש שם אלפי אודיופילים בעלי ידע יותר מכמעט כל אחד אחר
אם הכל היה פייק ובולשיט הם לא היו נשארים ומשקרים את עצמם
בוא רק נגיד שזה בין הפורומים הכי אמינים בעולם בתחום מבחינתיב מעדיף להסתמך על מדידות(לא רק שלו) מעל שמיעה של בני אדם שכולנו יודעים כמה היא מדויקת ואובייקטיבית
הם לא משקרים לעצמם
הם פשוט לא בודקים
יש המון שעפו משם בגלל שהעזו לצאת נגד הגורו
אם אתה תשמע מוצר שלאוזניך נשמע גרוע והוא יגיד שהוא נמדד טוב אתה תמשיך להשתמש בו?

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
CABLE CHOICE
Always use the best quality of cable available within your budget. High quality audio signals passing from the
amplifier to the loudspeaker are unusual in their demands on the cable. Wide dynamic range and frequency
bandwidth information has to coexist with the ability to transmit peak currents of at least 10amps, without
incurring any loss or signal impairment. This explains why the sound quality of the information reproduced by the
loudspeakers is so dependant on the physical properties of the cables connecting them to the amplifier.
Remember, cable construction can affect the sound quality so be prepared to experiment to find a cable that suits
your ear and audio system

כנראה שחברה טמבלית Tannoy

sharon100

מושעה
מעורבות
41
נקודות
28
הם לא משקרים לעצמם
הם פשוט לא בודקים
אם אתה תשמע מוצר שלאוזניך נשמע גרוע והוא יגיד שהוא נמדד טוב אתה תמשיך להשתמש בו?
זה מה שאני אומר לך שהם אנשים סופר מבינים וסופר מנוסים אז כל הקטע של ה"לא בודקים" לא נכון
דבר שני לגמרי לגיטימי לא לאהוב את הסאונד של משהו שנמדד טוב
אני בעצמי לא אהבתי רמקול שנמדד בטופ שם ולא אכפת לי לטנף עליו שם

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
הם לא משקרים לעצמם
הם פשוט לא בודקים

ועוד איך משקרים לעצמם כי ככה מצדיקים הוצאה כספית נמוכה...
אם הטיעון הפסיכולוגי עובד על אלה שמוציאים הרבה כסף ולכן הם שומעים הבדלים אז הוא עובד באותה סימטריה גם על אלה שלא רוצים / לא מעוניינים / לא יכולים לשלם מחיר גבוה עבור מוצרי אודיו והנה לך הצדקה הנשענת על מדידות חלקיות.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113

אני יודע שאני חסום אצל שרון, זה לא בשבילו אלא בשביל האחרים שקוראים את השטויות שלו.

אם רמקול שנמדד בטופ לא נשמע טוב אז מה המסקנה המתבקשת ?....
שאולי המדידות שמפרסמים לא ממש רלוונטיות לאיך שזה נשמע ?

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
זה מה שאני אומר לך שהם אנשים סופר מבינים וסופר מנוסים אז כל הקטע של ה"לא בודקים" לא נכון
דבר שני לגמרי לגיטימי לא לאהוב את הסאונד של משהו שנמדד טוב
איך הגעת למסקנה שהם סופר מבינים וסופר מנוסים בדיוק?
יש מבחן כניסה לאתר?
כמו שארז כתב, זה אנשים שכדי להצדיק מוצרים במחירים נמוכים מסכימים איתו

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
אילו שלא מוכנים להשקיע/לא יכולים להשקיע, ו(בדר"כ) בעלי מערכות מגוחכות, יתרצו ויסכימו בהסכמה גורפת, מבלי בכלל לנסות, להתמקצע בנושא ולחוות פיזית, וישללו על הסף, כבילה וכו'...וילכו שבי אחריו, אחרי דיקטטורים למינהם, כעוגן פתטי ועלוב.

גיא
@exupgh12

השאלתי מהאתר הסמוך.

https://www.ynet.co.il/environment-...hIrZuRDn8QXvUTGG1iZkFVJLIJ804eiHpN0fbiYMkoGu4

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,619
נקודות
113
אז מה? זה אומר שהוא מודד מצוין. יופי. כשאני אבנה כבל וארצה מדידות מדוייקות, אמיר יהיה הראשון שאפנה אליו.

כשאני אומר שאתה טיפש, לזה אני מתכוון. יותר מדי לגופו של אדם? אוקיי, אתה מתנהג בטפשות.
אדם יכול לבחור מה הוא מודד ולהציג לך את זה כאמת מלאה. בוא ננסה:

אדום = יהודים
אפור = פלסטינים
upload_2021-8-9_11-20-34.png

upload_2021-8-9_11-21-25.png

בוא נמשיך.
upload_2021-8-9_11-21-59.png

אלה הם מספרים. מדידות, כמו שאתה אוהב. מה הסיפור? מה האג'נדה? אני לא צריך להגיד לך, אני מניח שאתה מבין. אה, לא, רגע, אתה "מתנהג בטפשות", אז אולי לא. האג'נדה כאן היא לצייר תמונה של הכיבוש הישראלי.
האם לדעתך זאת תמונה מלאה? מאוזנת? אובייקטיבית? סובייקטיבית?

זה מה שהחבר שלך עושה. אם היה מחבר את הכבלים ומנסה להקשיב להם, ונותן חוות דעת התרשמותית בנוסף למדידות, אז אפשר היה לקחת אותו ברצינות כמנסה לייצר תמונה אמיתית. אבל כל מה שהוא רוצה לעשות, זה לשכנע את המשוכנעים. ואתה ביניהם. אז מה אתה רוצה, שקל? לא באת כאן לייצר דיון רציני. באת לעשות פרובוקציה.

נכון. גם כבלים מייצרים על פי מדידות. גם כינור. וגם גיטרה. מבחן התוצאה? בשמיעה, לא במדידות.

למעשה הרבה יותר קל למדוד כבל מרמקול..
בוא לא נדבר על לוגיקה כי אין לך כנראה מושג ירוק בלוגיקה. לוגיקה היא לא חלק מהשיח הזה. זה שיח על דעות, על מה חשוב ומה לא, על מה מוסט ומה לא. לוגיקה אין כאן.

מעטים מאד אנשים זוכים לשמות כאלה כאן. אתה זכית לשלך ביושר. לכשתואיל בטובך להתייחס עניינים לטיעונים שמעלים בפניך, אני אפסיק לקרוא לך טפש.

תמונות מצורפות

• upload_2021-8-9_11-20-34.png
    upload_2021-8-9_11-20-34.png
    KB 18.8 · צפיות: 277
  • upload_2021-8-9_11-21-25.png
    upload_2021-8-9_11-21-25.png
    KB 29.7 · צפיות: 281
  • upload_2021-8-9_11-21-59.png
    upload_2021-8-9_11-21-59.png
    KB 86.4 · צפיות: 279
נערך לאחרונה ב:

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
CABLE CHOICE
Always use the best quality of cable available within your budget. High quality audio signals passing from the
amplifier to the loudspeaker are unusual in their demands on the cable. Wide dynamic range and frequency
bandwidth information has to coexist with the ability to transmit peak currents of at least 10amps, without
incurring any loss or signal impairment. This explains why the sound quality of the information reproduced by the
loudspeakers is so dependant on the physical properties of the cables connecting them to the amplifier.
Remember, cable construction can affect the sound quality so be prepared to experiment to find a cable that suits
your ear and audio system

כנראה שחברה טמבלית Tannoy

חברה שלא מייצרת כבלים ממליצה על שימוש בכבלים איכותיים.
מה האינטרס שלה ?
שאולי יאהבו את המוצרים שלה וכבל איכותי עוזר לרמקולים להישמע טוב יותר ?

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
אז מה? זה אומר שהוא מודד מצוין. יופי. כשאני אבנה כבל וארצה מדידות מדוייקות, אמיר יהיה הראשון שאפנה אליו.

כשאני אומר שאתה טיפש, לזה אני מתכוון. יותר מדי לגופו של אדם? אוקיי, אתה מתנהג בטפשות.
אדם יכול לבחור מה הוא מודד ולהציג לך את זה כאמת מלאה. בוא ננסה:

אדום = יהודים
אפור = פלסטינים
צפה בקובץ המצורף 55402

צפה בקובץ המצורף 55403

בוא נמשיך.
צפה בקובץ המצורף 55404

אלה הם מספרים. מדידות, כמו שאתה אוהב. מה הסיפור? מה האג'נדה? אני לא צריך להגיד לך, אני מניח שאתה מבין. אה, לא, רגע, אתה "מתנהג בטפשות", אז אולי לא. האג'נדה כאן היא לצייר תמונה של הכיבוש הישראלי.
האם לדעתך זאת תמונה מלאה? מאוזנת? אובייקטיבית? ענין של דעה, נכון? נכון. אז זאת דעה.

זה מה שהחבר שלך עושה. אם היה מחבר את הכבלים ומנסה להקשיב להם, ונותן חוות דעת התרשמותית בנוסף למדידות, אז אפשר היה לקחת אותו ברצינות כמנסה לייצר תמונה אמיתית. אבל כל מה שהוא רוצה לעשות, זה לשכנע את המשוכנעים. ואתה ביניהם. אז מה אתה רוצה, שקל? לא באת כאן לייצר דיון רציני. באת לעשות פרובוקציה.

נכון. גם כבלים מייצרים על פי מדידות. גם כינור. וגם גיטרה. מבחן התוצאה? בשמיעה, לא במדידות.

בוא לא נדבר על לוגיקה כי אין לך כנראה מושג ירוק בלוגיקה. לוגיקה היא לא חלק מהשיח הזה. זה שיח על דעות, על מה חשוב ומה לא, על מה מוסט ומה לא. לוגיקה אין כאן.

מעטים מאד אנשים זוכים לשמות כאלה כאן. אתה זכית לשלך ביושר. לכשתואיל בטובך להתייחס עניינים לטיעונים שמעלים בפניך, אני אפסיק לקרוא לך טפש.
מתנוש, הבחור מאוד עקבי בכמה דברים, הראשון הוא פרובוקטור ונהנה להדליק אנשים כמוך, השני לא לענות לטיעונים לוגים שמתנגשים באג׳נדה שהוא מנסה לקדם, השלישי להתבכיין שלא מתנהגים אליו יפה והרביעי להדביק פה דיונים וציטוטים מהפורום החום של האודיופילים האמיתיים.
בקיצור טרול שעדיף להתעלם ממנו גם אם קשה כי אני מבטיח לך ששוב לא תקבל תשובה עניינית בשפה שלו ושוב יהיה פה הדבקה של משהוא משם ושוב תשמע שזה מדעי ושוב שהאזניים לא יודעות למדוד… לדעתי צריך להתעלם ממנו עד שיתיאש ויעזוב או (סיכוי קלוש) יתחיל להתייחס למה ששואלים אותו בשפה שלו ולא בהדבקות המטרידות שלו.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,619
נקודות
113
אני לא חושב שהוא טרול. אני חושב שהוא סתם טפש. יש הבדל. לכן אני עדין עוד עונה לו. כמו ילד כאפות טפש שהיה לנו בבית ספר וכולם היו מביאים לו מכות. רק אחרי כמה שנים הבנתי איזה ילד זבל הייתי. אולי גם פה אני אבין. אבל יקח כמה שנים.

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
לא מבין איך קשור המאמר לתחום השמע, חוץ משורה שכותבים משהו על מדידה של 1na בתחום בין 200 הרץ ל 2 קילו,
אין זה אומר שכבלים לא משפיעים על השמע (משפיעים מאוד) , אבל לא לפי המאמר הנ"ל !
יש יותר חשיבות להתנגדות (בחיבור לרמקולים) לסיכוך ועוד פרמטרים

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
אני רק שאלה: מה הקשר בין המחקר, שמדבר על מוליכות של אטומים בודדים בין שכבות מבודדות לבין כבלי אודיו?
האם מישהו חושב שכך בנויים כבלי אודיו? עם שכבות מבודדות וביניהן אטומים בודדים??

אני מבין שאנשים אוהבים לקפוץ על מקומות ש"לא ידועים למדע" כעל הוכחות שמה שיודעים לגבי כבלים לא מתאר את המציאות במידה מספקת, וכאילו באמת קורים דברים מופלאים שם שהם בלתי ניתנים להבחנה במכשירים הרגישים ביותר, אבל אוזניים אנושיות -- שגם את הרגישות שלהן ניתן למדוד -- יכולות להבחין בהם?

ובהקשר לאמיר מאג'ידימר (Amir Majidimehr) הזה מ-Audio Science Review -- מישהו יודע מאיזה מוצא הוא? -- נתקלתי בו לראשונה רק לפני כמה ימים, בעוד קבוצה שמתווכחת ad infinitum ad nauseam על כבלים, וכבר שמעתי אין ספור השמצות עליו, שכולן בחזקת ad hominem -- כולן פוסלות אותו באופן אישי, החל בזה שהוא ערבי, שהוא מקבל שוחד, ועוד כאלה, ואף אחד לא מצביע על הפגמים בטיעוניו, מעבר לזה שהוא לא הסתמך על אוזניו.

זה שהוא ממליץ על מכשירים שנמדדים טוב ולטעמם של חלק מהמאזינים להם לא נשמעים טוב -- נו שויין, מה אפשר להסיק מזה מעבר לזה שהוא טיפש או שהיה מספיק חכם כדי לקחת שוחד בלי להיתפס? אפשרות אחת: מה שנמדד טוב לאו דווקא נשמע טוב, שזו צורת חשיבה ידועה. צורת חשיבה אחרת היא שזה לא נשמע טוב כי אנשים רגילים ואוהבים סוגים מסויימים של עיוותים ותוספות או החסרות של דברים, ואז מה שמדוייק נשמע להם רע. מה האמת? לא טריוויאלי לכאן או לכאן.

שאלה אם מישהו מצא פגם בטיעוניו, לא באיש עצמו, ולא בענייני טעם, כמו מה שנשמע טוב לדעת אנשים שונים.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,619
נקודות
113
עמירצ'וק, ברוך השב.
אני לא יודע איפה ירדו על מוצאו, אולי פיספסתי.

הטיעון המרכזי של השרץ הוא שעובדים על כולנו בכל דבר, ושכבלים כולם נמדדים אותו דבר ולכן נשמעים אותו דבר. אני בטוח שגם אתה הבנת את זה. אז... זה לא טיעון מספק עבורך? או שהוא לא חד מספיק? (אני שואל ברצינות, לא בעקיצה)

כשבן אדם עושה "סקירה" על כבל, ובעצם מה שהוא עושה לכבל זה למדוד אותו, זאת לא סקירה. זה כמו לקחת רכב למכון טסט, לצלם את התוצאות ולקרוא לזה סקירה.

וזאת מעבר לאמות המוסר ומודל המונטיזציה שלו.

אתה חסר בשרשור הזה כמו קטשופ על המבורגר יבש של מקדונלדס, להכניס קצת טיעונים מדוייקים יותר!

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור