כנות נדרשת

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,176
נקודות
113
דיון מעניין .
אני אישית(ושכל אחד יעשה את מה שנוח לו,כמובן) - לא משתמש בווסתי טון .למעשה גם לא זוכר מתי היה לי מגבר שמאפשר את זה .הבעיה שלי איתם - מתחילה ונגמרת בזה שאני מאמין ששם לא נמצא הפתרון המיוחל.אולי פלסתר קל למשהו עמוק יותר.אין שום דרך לדעת בדיוק את החיתוך שלהם ,הגבר התדרים וכו - כמובן שאפשר למדוד את זה אבל יש היום,מבחינתי,שיטות הרבה יותר מתקדמות.

האתגר הגדול הוא שאין ממש סטנדרט- יש אולפנים שסובלים מבעיה אקוסטית מסוימת או בדרך כלל מספר בעיות ואין אחידות- למעשה נמצאו הבדלים של עשרות די בי בין אולפנים שונים.
יש הקלטת רזות ואין מה לעשות עם זה מבחינתי.אני לא אשנה אותה על ידי באס וטרבל - כי זה ישפיע על דברים אחרים ואני רוצה גם לדעת במדיוק באיזה תדר אני נוגע ואיך.

אני חסיד של RC כפי שאמרתי כבר(ומכבד את אלו שלא ), ובמסגרת הזו - אני כן יכול להבין מה קורה בחדר.הדרך הנכונה עבורי היא לייצר גרפי מטרה שונים -שיובילו לאותה תגבוה בחדר שלי בחומר האזנה שונה ועוצמות שמע שונות. גרף שיהיה חם יותר בבאס עם עקומה יורדת (HARMAN TARGET) מיכוון שהאוזן שלנו משנה את היחס שהיא שומעת את כל טווח התדרים בהתאם ל SPL .לכן גם צריך גרפים שונים ל SPL שונים.

אגב - רוב הרמקולים שאני מכיר מתוכננים לתת IN ROOM RESPNSE שמדמה סוג של HARMAN TARGET ואת אופן השמיעה האנושית - ללא שם קשר ל RC וכו.

הבעיה,שפחות מדברים עליה פה ,כי היא סזיפית,גוזלת זמן רב ,יקרה מאוד וגם לא תמיד אפשרית היא אקוסטיקה פאסיבית שעל חשיבותה מבחינתי ,אין צורך להרחיב - ברגע שאותו רמקול שתוכנן לתת משהו מסוים נכנס לחדר - כל הכללים משתנים .הכל פתיר לרוב - אבל זו עבודה קשוחה,אולי המתגמלת ביותר אבל בהחלט קשוחה.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,176
נקודות
113
שטיקים הפזורים בחדר זה אקוסטיקה. לא rc ולא כפתורי באס וטרבל.
לא צריך טיפול אקוסטי מושלם (לא יודע אם יש בכלל דבר כזה…)ולא צריך חשמל מושלם. אם תגיע לרמה טובה בשני אילו כבר לא תצטרך להשתמש ב rc ולא בכפתורים.

אפשר לנסות כבל גם אם האקוסטיקה והחשמל טובים מאוד, אבל אז לדעתי, בהנחה שיש כבר כבל סביר - זה כבר התעסקות בניונאנסים.
זאת דעתי מניסיוני
Ymmv
היי רוזי ,

הבעיה שלא ראיתי שטיקים שמטפלים ב 100 הרץ ומטה - במקום הכי בעייתי שמשפיע הכי הרבה ומחריב מערכות ואני לא מצליח להבין למה .זה קורה בכל חדר כמעט

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
היי רוזי ,

הבעיה שלא ראיתי שטיקים שמטפלים ב 100 הרץ ומטה - במקום הכי בעייתי שמשפיע הכי הרבה ומחריב מערכות ואני לא מצליח להבין למה .זה קורה בכל חדר כמעט
תשאל את אילו ששמים את אותם שטיקים.
בשביל 100 הרץ יש סופגי באסים

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,176
נקודות
113
זהו זה בדיוק העניין - משתמשים בסופג באס - הבעיה שספוג לא סופג באס .
זה נכון - רשום סופג באס או מלכודת בס וזה ממותג ככזה - כניסה קטנה למפרט של המוצר מגלה שהוא לא סופג שום באס נמוך .פשוט כלום.
מעבר לזה - הוא גם מחריב תדרי מיד וגבוהים- הורג את החדר ולא תורם למטרה שלשמה הוא משווק.

חלום שלי שעשרית מהזמן שמוקדש לקריאת SPEC של רמקול או מגבר יוקדש ל SPEC של מוצר אקוסטי.הדבר הכי חשוב שהכי מוזנח .

זה נכון - הוא הכי זול אבל גם אפס התועלת שלו והנזק שהוא גורם

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
סופג באס זה שם גנרי לאביזר המטפל בעודף תדרים נמוכים.
יש לי הרגשה שאתה פה כדי להוכיח משהו…

אשמח ללמוד איך אתה מטפל בתדרים הנמוכים

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
שטיקים הפזורים בחדר זה אקוסטיקה. לא rc ולא כפתורי באס וטרבל.
לא צריך טיפול אקוסטי מושלם (לא יודע אם יש בכלל דבר כזה…)ולא צריך חשמל מושלם. אם תגיע לרמה טובה בשני אילו כבר לא תצטרך להשתמש ב rc ולא בכפתורים.

אפשר לנסות כבל גם אם האקוסטיקה והחשמל טובים מאוד, אבל אז לדעתי, בהנחה שיש כבר כבל סביר - זה כבר התעסקות בניונאנסים.
זאת דעתי מניסיוני
Ymmv

מקבל את זה שזו דעתך.

לצערי הפיזיקה לא תומכת בתיאוריות הללו וככל שנקבל שעל התחום שלנו גם חלים חוקי הפיזיקה יהיה לנו קל יותר.

RC זו מילה גנרית להמון המון דברים, הקשורים להמון פטנטים, אשר כולם מנסים לפתור בעיות בצורות שונות.
כך שקשה לי להתייחס לאמירה המדברת על משהו כללי, זה כמו להגיד לי ..."אוטו" , איזה אוטו..?

הדיון הוא לא על RC אז חבל להפוך אותו (בפעם המי יודע מה ) לכזה.

הדיון הוא על נחיצות אותם כפתורי טרבל ובאס, תפקידם, יתרונותיהם וחסרונותיהם.

לרוב אנשים יחששו להתנסות (אפילו להקשיב רחמנא לצלן) לדברים שהם מקובעים אצלם ככאלה שהם "בוודאות" טריפה.

זה חבל, כי אין בתחביב שלנו שום דבר החשוב יותר מלבד התוצאה....לא הדרך ולא כמות הרכיבים ו/או איכותם ..

רן

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,176
נקודות
113
אם זו ההרגשה שלך אז אין טעם להמשיך להתדיין.כנראה שנכשלתי.
אני מדבר ממקום שזה מצער אותי לראות את זה - החלפות ציוד על ימין ועל שמאל בשביל חודש של שקט,בלי לגעת בחדר - הרמקול הכי חשוב שלך.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
כל מי שבעברו היה בעלים של איקולייזר, זה שהיה פופולרי בשנות ה80 יודע שזה מכשיר שתפקידו הבלעדי הוא לחרב את המוזיקה! המכשירים האלה פשוט הצליחו לחרב כל מוזיקה שעברה דרכם בצורה מופלאה. נראה לי שרוב חברי הפורום בגיל הנכון כדי להנהן בחיוך, הסלידה מהכפתורים המדוברים נובעת מאותו זיכרון שהדגיש בצורה קיצונית מה קורה לסיגנל כשמעבירים אותו במסלול המכשולים הנ״ל. אני מניח שבמכשירים של היום גם אם עדיין ברור שהסיגנל עושה סיבוב שפוגע בו יכול להיות מצב שהייתרונות עולים על החסרונות ולכן מי אנחנו שנקבע לפלוני איך לשמוע?

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אם זו ההרגשה שלך אז אין טעם להמשיך להתדיין.כנראה שנכשלתי.
אני מדבר ממקום שזה מצער אותי לראות את זה - החלפות ציוד על ימין ועל שמאל בשביל חודש של שקט,בלי לגעת בחדר - הרמקול הכי חשוב שלך.
התייחסת להודעותי. איפה ראית שאני כותב בעד החלפת ציוד.
הודעת זאת רק מגבירה את תחושתי שאתה פה כדי להוכיח משהו בלי קשר למה שכתוב בהודעות להן אתה מתייחס או מגיב.
(טכניקה שגורה בידי רבים, בד״כ פוליטיקאים)

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
מקבל את זה שזו דעתך.

לצערי הפיזיקה לא תומכת בתיאוריות הללו וככל שנקבל שעל התחום שלנו גם חלים חוקי הפיזיקה יהיה לנו קל יותר.

RC זו מילה גנרית להמון המון דברים, הקשורים להמון פטנטים, אשר כולם מנסים לפתור בעיות בצורות שונות.
כך שקשה לי להתייחס לאמירה המדברת על משהו כללי, זה כמו להגיד לי ..."אוטו" , איזה אוטו..?

הדיון הוא לא על RC אז חבל להפוך אותו (בפעם המי יודע מה ) לכזה.

הדיון הוא על נחיצות אותם כפתורי טרבל ובאס, תפקידם, יתרונותיהם וחסרונותיהם.

לרוב אנשים יחששו להתנסות (אפילו להקשיב רחמנא לצלן) לדברים שהם מקובעים אצלם ככאלה שהם "בוודאות" טריפה.

זה חבל, כי אין בתחביב שלנו שום דבר החשוב יותר מלבד התוצאה....לא הדרך ולא כמות הרכיבים ו/או איכותם ..

רן
שמעו מוזיקה באופן מצוין לפני שהמציאו rc מתוחכמים ומלאי אלגוריתמים מורכבים, וכנראה ימשיכו גם אחרי.
אני לא ידע על איזה פיזיקה אתה מדבר….
מכיר רק כמה דברים פשוטים כדי לשמוע מוזיקה טובה.
חדר, חשמל, רמקול מתאים לחדר , התאמה בין מגבר לרמקול.
כשאין אחד או יותר מאילו, מחליפים ציוד ומשתמשים בכל מיני rc מתוחכמים או כפתורי באס וטרבל

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,176
נקודות
113
התייחסת להודעותי. איפה ראית שאני כותב בעד החלפת ציוד.
הודעת זאת רק מגבירה את תחושתי שאתה פה כדי להוכיח משהו בלי קשר למה שכתוב בהודעות להן אתה מתייחס או מגיב.
(טכניקה שגורה בידי רבים, בד״כ פוליטיקאים)

אתה טענת (זכותך) שאני פה ממקום של להוכיח .אני טוען שהעלתי את זה ממקום של איכפתיות.מה הטעם להמשיך את הדיון ?
ירד הכיף.מבין ?

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
זהו זה בדיוק העניין - משתמשים בסופג באס - הבעיה שספוג לא סופג באס .
זה נכון - רשום סופג באס או מלכודת בס .
תיכנס ל

אתה טענת (זכותך) שאני פה ממקום של להוכיח .אני טוען שהעלתי את זה ממקום של איכפתיות.מה הטעם להמשיך את הדיון ?
ירד הכיף.מבין ?
לא

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,176
נקודות
113
אני מבין.
אבל כשאיכפת זו הרגשה שונה .
כנראה לא תבין

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
.
שמעו מוזיקה באופן מצוין לפני שהמציאו rc מתוחכמים ומלאי אלגוריתמים מורכבים, וכנראה ימשיכו גם אחרי.
אני לא ידע על איזה פיזיקה אתה מדבר….
מכיר רק כמה דברים פשוטים כדי לשמוע מוזיקה טובה.
חדר, חשמל, רמקול מתאים לחדר , התאמה בין מגבר לרמקול.
כשאין אחד או יותר מאילו, מחליפים ציוד ומשתמשים בכל מיני rc מתוחכמים או כפתורי באס וטרבל

אוסף סיסמאות ריק מתוכן.

לצערי הדברים שלך נובעים מחוסר נסיון וקיבעון מחשבתי.

שמעו מוזיקה מצוין לפני RC וטיפולים אקוסטיים מתוחכמים זה נכון, אז מה?!

באותה נשימה אני מניח שרצית להגיד שגם שמעו מוזיקה מצוין לפני שמכרו לך כבלי חשמל.... שאתה משוכנע שהפכו לך את המערכת ותיקנו בוודאות את הדיפ הנוראי שיש לך ב 80 הרץ.

גם הגיעו לכל מקום ומקום לפני האחים רייט ולפני טסלה, אז מה?
מה המשמעות של הטיעון הזה בכלל?

התאמה של רמקול לחדר?
אולי תלמד אותנו איך עושים את זה? לפי הגודל שלו, לפי הרכיבים שלו, לפי הפרופורציות שלו?
אתה מסוגל להגיד למישהו בוודאות אם הרמקול שלו יתאים לחדר?

יש כאן אנשים שמכניסים לסלון הפיצפון שלהם רמקולים עצומים בגודל שלהם, אשר לפי היצרנית שלהם מתאימים לחללים של 50 מטר והם משוכנעים שהחלפת דאק וטיפול בחשמל תפתור את החוסר סימטריה הזאת.
אתה מסכים עם הקבוצה הזאת?

אולי הגיע הזמן שתחשף לדברים חדשים שאתה לא מבין בהם. מקסימום תלמד.

רן

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
.

אוסף סיסמאות ריק מתוכן.

לצערי הדברים שלך נובעים מחוסר נסיון וקיבעון מחשבתי.

שמעו מוזיקה מצוין לפני RC וטיפולים אקוסטיים מתוחכמים זה נכון, אז מה?!

באותה נשימה אני מניח שרצית להגיד שגם שמעו מוזיקה מצוין לפני שמכרו לך כבלי חשמל.... שאתה משוכנע שהפכו לך את המערכת ותיקנו בוודאות את הדיפ הנוראי שיש לך ב 80 הרץ.

גם הגיעו לכל מקום ומקום לפני האחים רייט ולפני טסלה, אז מה?
מה המשמעות של הטיעון הזה בכלל?

התאמה של רמקול לחדר?
אולי תלמד אותנו איך עושים את זה? לפי הגודל שלו, לפי הרכיבים שלו, לפי הפרופורציות שלו?
אתה מסוגל להגיד למישהו בוודאות אם הרמקול שלו יתאים לחדר?

יש כאן אנשים שמכניסים לסלון הפיצפון שלהם רמקולים עצומים בגודל שלהם, אשר לפי היצרנית שלהם מתאימים לחללים של 50 מטר והם משוכנעים שהחלפת דאק וטיפול בחשמל תפתור את החוסר סימטריה הזאת.
אתה מסכים עם הקבוצה הזאת?

אולי הגיע הזמן שתחשף לדברים חדשים שאתה לא מבין בהם. מקסימום תלמד.

רן
אתה כותב הרבה בלי ממש להיצמד לעובדות או להציג טעונים משכנעים.
איפה כתבתי שצריך להכניס רמקול גדול לחדר קטן?
להבנתי ה rc וכפתורי הבאס והטרבל הם לשימוש אילו שהחליטו (או לא השכילו) לא לטפל בדברים החשובים הנדרשים על מנת לשמוע מוזיקה.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
אתה כותב הרבה בלי ממש להיצמד לעובדות או להציג טעונים משכנעים.
איפה כתבתי שצריך להכניס רמקול גדול לחדר קטן?
להבנתי ה rc וכפתורי הבאס והטרבל הם לשימוש אילו שהחליטו (או לא השכילו) לא לטפל בדברים החשובים הנדרשים על מנת לשמוע מוזיקה.
הטענה היא ש RC הוא ״ה״דבר ״ה״חשוב ״ה״נדרש על מנת לשמוע מוזיקה.
זו טענה בעלת הגיון רב מאוד ועם אחיזה איתנה במציאות בשטח.

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
@רוזי1

אהה באמת?!

יש מצב שאתה לשנייה זונח את הססמאות ומתחיל להצמד לדברים ממשיים?

מה זה אומר ...
"אילו שהחליטו (או לא השכילו) לא לטפל בדברים החשובים הנדרשים על מנת לשמוע מוזיקה"

חשמל אמור לפתור לך את הבעיות ששרודר וחוקי הפיזיקה מתיחסים אליהם?
החלפה לכבל "שקוף" ו-" ניטרלי" תפתור אותם?

אולי תסביר.. ואשמח ברשותך לדברים ממשיים ולא סתם סיסמאות.

רן

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אני מבין.
אבל כשאיכפת זו הרגשה שונה .
כנראה לא תבין
רק לך אכפת?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור