כנות נדרשת

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,785
נקודות
113
טוב שאתה פה דן ,

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
תודה על ההזמנה.
אני לא פסלתי rC אלא טענתי שאינו קיצור דרך לטיפול אקוסטי פאסיבי וטיפול בחשמל .
חג שמח.

אוקיי.

אז בוא ברשותך נשאר בהודעה הזו שלך ונוריד להבות (וההזמנה הייתה לחלוטין ברצינות).

אני כרגע לא מתייחס לחשמל ומעמיד אותו מול RC, כי שניהם מכוונים למקומות שונים והם לחלוטין גם ב level אחר מבחינת ההשפעה שלהם על התוצאה הסופית.

אקוסטיקה פאסיבית ו/אלקטרונית זה "האביזר", מלבד הרמקולים, שתהיה לו את ההשפעה הכי דרמטית על הסאונד, כאשר מספר 2 הוא הרחק מאחור.

ואם היה לי כסף, הרבה כסף וחדר ייעודי, בניגוד למעט כסף וסלון, הייתי משקיע מאות אלפי שקלים באקוסטיקה פאסיבית , מדידות, אנשי מקצוע, חומרים, החלפת חומרים ושוב החלפת חומרים ושוב מדידות , כי זה בערך הסכומים שידרשו....
... כדיי להביא אותך למקום שהפיזיקאים של טרינוב, או דירק, או לינגדורף, מסוגלים להביא אותך בלחיצת כפתור.

רן

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,176
נקודות
113
טוב שאתה פה דן ,
תודה שניצל

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
שושו, ניסינו איתך הכל. זה לא יעבוד.
גש לאפסנאות ותחזיר את הנשק ותעודת הלוחם. שב על הספסל בכניסה לשלישות ותגיד להם שאתה לא מספיק שקוף ושנגעת בלאודנס, ישבצו אותך כנראה לתומכי הייאנד או אולי לחטיבת היי פי. תלוי במצברוח של השליש. בהצלחה.

צודק.
מצד שני אני חושב שרוב החברים בפורום ״תקועים באודיופילה״.
ברגע שקצת ישתחררו ממנה, יתחילו להנות באמת ממוזיקה.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
תודה על ההזמנה.
אני לא פסלתי rC אלא טענתי שאינו קיצור דרך לטיפול אקוסטי פאסיבי וטיפול בחשמל .
חג שמח.

טכנית יש קיצור דרך ויש גם אילוצים. למשל: לשבור את הבית ולבנות אותו חדר מטופל מאוד או לשים ספוגים שמטפלים במשהו אחד אבל רוצחים משהו אחר. אני תמיד בעד לשבור ולבנות היטב. אבל זה לא פרקטי, זה מתאפשר רק במעבר דירה וזה יקר - מאוד יקר.

וכאן ניכנסת מערכת כיול החלל. ויש הרבה כאלה. יש כאלה זולות, יקרות ויקרות להחריד. ויש כאלה, שים לב, טובות בלי קשר למחירן. אחת מהן היא הטרינוב (יש עוד - בטוח).

החלל של רן למשל הוא חלל מעולה, אבל אין חלל מושלם, גם לא שלי. ואז ישנן כמה אופציות. האחת היא לצאת למסע בחירת ציוד אולטרה מוקפד ויקר להחריד וגם אז, זה לא יהיה בול. מערכת כיול טובה, מכויילת היטב הופכת חלל מעולה לחלל ברמה אחרת לגמרי. מערכות כיול החלל הישנות גרמו לי להיות אנטי כי הן היו נשמעות בערך כמו כסא של כתר בחנות לרהיטי יוקרה. המערכות המודרניות והידע שנצבר הוא אדיר, וזה מאפשר לקחת את המערכת עוד קצת קדימה. אגב, הפערים לא יהיו דרמה למי שאינו מבין, אבל לעיתים, משהו קטן, פצפון, שמערכת כיול חלל עושה ופתאום אתה שומע עוד חצי שניה של דעיכת מצילה, יכול להיות עבור האודיופיל הקנאי שידרוג ברמה אחרת.

צריך להתנסות, צריך לשמוע וצריך להיות עם ראש פתוח.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
ב-95% מהמקרים- רק המקור!
למה? איך אתה מסביר את זה?

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
טכנית יש קיצור דרך ויש גם אילוצים. למשל: לשבור את הבית ולבנות אותו חדר מטופל מאוד או לשים ספוגים שמטפלים במשהו אחד אבל רוצחים משהו אחר. אני תמיד בעד לשבור ולבנות היטב. אבל זה לא פרקטי, זה מתאפשר רק במעבר דירה וזה יקר - מאוד יקר.

וכאן ניכנסת מערכת כיול החלל. ויש הרבה כאלה. יש כאלה זולות, יקרות ויקרות להחריד. ויש כאלה, שים לב, טובות בלי קשר למחירן. אחת מהן היא הטרינוב (יש עוד - בטוח).

החלל של רן למשל הוא חלל מעולה, אבל אין חלל מושלם, גם לא שלי. ואז ישנן כמה אופציות. האחת היא לצאת למסע בחירת ציוד אולטרה מוקפד ויקר להחריד וגם אז, זה לא יהיה בול. מערכת כיול טובה, מכויילת היטב הופכת חלל מעולה לחלל ברמה אחרת לגמרי. מערכות כיול החלל הישנות גרמו לי להיות אנטי כי הן היו נשמעות בערך כמו כסא של כתר בחנות לרהיטי יוקרה. המערכות המודרניות והידע שנצבר הוא אדיר, וזה מאפשר לקחת את המערכת עוד קצת קדימה. אגב, הפערים לא יהיו דרמה למי שאינו מבין, אבל לעיתים, משהו קטן, פצפון, שמערכת כיול חלל עושה ופתאום אתה שומע עוד חצי שניה של דעיכת מצילה, יכול להיות עבור האודיופיל הקנאי שידרוג ברמה אחרת.

צריך להתנסות, צריך לשמוע וצריך להיות עם ראש פתוח.

באנלוג אין את האופציה הזו, לכן לפעמים טון קונטרול שממומש טוב (כמו בלקסמן) עם אפשרות להוריד ממסלול הסיגנל בלחיצת כפתור, זה נחמד מאוד.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
באנלוג אין את האופציה הזו, לכן לפעמים טון קונטרול שממומש טוב (כמו בלקסמן) עם אפשרות להוריד ממסלול הסיגנל בלחיצת כפתור, זה נחמד מאוד.

באנלוג לא נוגעים עם בוררים. שינוי קל ב-vta ויש לך בס, גבוהים, מיד - מה שאתה רק רוצה.

Ls77

אוהב את התחום
מעורבות
81
נקודות
28
אתם תסלחו לי שאני מתערב כאן ,לי יש מהכל כולל עשרות כבלים ,חשמל עם 4 שנאים מבדלים ועוד 3 פילטרים ,אקוסטיקה פסיבית ואקטיבית (RC), רמקולים עם יכולת שאין לאף אחד פה ועוד אלף ואחד דברים כמו קריסטלים , צלחות ברונזה מהדהדות ,בקיצור אני פריק של כל השטויות כולל הכל שאתם מעלים על דעתכם (שוויצר),
והנסיון שלי הוא שלאו דווקא הכבלים היקרים ומוצרים אקוסטים של חברות מפונפנות או חשמל שקט במיוחד יעזור לקבל צליל טוב , הכל עניין של בדיקה מעשית ,למשל המונובלוקיןם שלי לא אוהבים שנאים מבדלים ענקיים או פילטרים , דווקא הם במיטבם בחשמל של הקיר , צודק דן שקולטי בסים אוכלים את המיד בס ולאו דווקא את הבס ,פעמונים קטנטנים שוים לתחת ,
ולצערי אפילו מגברים סופר נחשבים ויקרים אש מנגנים כמו הפרצוף שלי ,אז מבקש לא להסביר לנו מה 50% מהצליל ,
אולי אקוסטיקה פסיבית עם ממברנה יכולה לעבוד ,
בקשר ל RC ' אחרי שאיזנת את החדר פסיבית יתכן ויש טעם ב RC ,אני מאוד נהנה ממנו למרות שגם בלעדיו נשמע טוב ,
היה לי רגנרטור , ניקה החשמל ובמקביל ניקה המוסיקה , בקיצור , לא טוב ,
בקשר לכבלים ,לא בעיה לעשות כבלים DIY שנשמעים הרבה יותר טוב מכל מיני "דבל קראון" , הרבה נסיונות ,מעייף , אבל התוצאה בסוף תלויה בנסיון שלך , אצלי יותר מחצי מהכבלים עבודת יד , בקיצור , כל אחד ונסיונו ולצערי אין אגנדה מוחלטת .

אני חבר יחסית פסיבי פה ונהנה לקרוא וללמוד
מכם.
ההודעות שלך שניצל פשוט מקסימות.
נהנה מהאמת שלך והאובייקטיביות.
יש לי סלידה מהאודיופילים המנופחים.

תודה שניצל

אגב, הסטאפ שלי עולה בערך 10% מרוב
החברים כאן. אבל מוזיקה היא אהבתי הראשונה
ונהנה ממנה גם ברכב עם הסאונד המעאפן.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
למה? איך אתה מסביר את זה?

אחרי שה-RC מוצא עד תומו...
ויטאלי, הסבר גם לידידי דוד וגם לי, למה ומדוע אתה מעדיף הוצאות מקוריות של הדיסקים, על פני הוצאות מחודשות, שאמרות לשפר את הצלילים בדיסקים?

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
באנלוג לא נוגעים עם בוררים. שינוי קל ב-vta ויש לך בס, גבוהים, מיד - מה שאתה רק רוצה.

וואלה
הזרוע שלי פשוטה מידי כרגע, אין vta
יטופל בקרוב אני מקווה :)

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,124
נקודות
113
וואלה
הזרוע שלי פשוטה מידי כרגע, אין vta
יטופל בקרוב אני מקווה :)

מדמיין אותך משנה vta בין אלבום לאלבום .. :D

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,605
נקודות
113
מאוד מאמין במה שכתבתי
לצערי אני משתייך לקבוצת האודיופילים התקועה לפעמים במסורות לא נכונות או הגיוניות.
דיבורים לחוד ומעשים לחוד.
משתדל תמיד להיות כן עם עצמי, וזה גם לדעת שאני לא נוהג תמיד בחוכמה או בהגיון.
למצוא חן… לא אחת החוזקות שלי
אבל זה מאוד נחמד לומר שבקרי הטון נועדו לתיקון החדר....נראה לי חובבני מידי כמו משרד הבריאות הישראלי.
ז"א כל ההקלטות טובות רק החדרים והמכשירים לא טובים....
ישנם מאות מגברים עם בקרי טון שנבנו ע"י חברות/מהנדסים טובים או טובים יותר וכנ"ל למאות מגברים ללא בקרי טון.מי פישל שלא חשב על החדרים?
אהה ומה עם תדרי המיד,מיד היי,מיד בס...הם תמיד סבבה בכל המערכות וכל החדרים?
בקיצור מה שאני מנסה לומר "איש הישר בעניו יעשה" ולא צריך תירוצים מופרכים ל "איך אני נהנה" ככה אני נהנה.
ד"א לא אמרתי את דעתי מה אני מעדיף כי זה ממש לא משנה לגבי האחר.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אבל זה מאוד נחמד לומר שבקרי הטון נועדו לתיקון החדר....נראה לי חובבני מידי כמו משרד הבריאות הישראלי.
ז"א כל ההקלטות טובות רק החדרים והמכשירים לא טובים....
ישנם מאות מגברים עם בקרי טון שנבנו ע"י חברות/מהנדסים טובים או טובים יותר וכנ"ל למאות מגברים ללא בקרי טון.מי פישל שלא חשב על החדרים?
אהה ומה עם תדרי המיד,מיד היי,מיד בס...הם תמיד סבבה בכל המערכות וכל החדרים?
בקיצור מה שאני מנסה לומר "איש הישר בעניו יעשה" ולא צריך תירוצים מופרכים ל "איך אני נהנה" ככה אני נהנה.
ד"א לא אמרתי את דעתי מה אני מעדיף כי זה ממש לא משנה לגבי האחר.
קראתי פעמיים.
לא הבנתי למה ציטטת את הודעתי.
דרך אגב שינוי בבאס משנה את המיד והגבוהים

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,605
נקודות
113
צטטתי אותך לא כדי ל"הוכיח" אותך
סהכ כי הייתה בעניין הבס והטרבל וזה עדיין היה בעמוד 2...לא הגעתי הלאה:)
בנוגע לתיקון...זה לא מחפה על מיד בשלמותו.אבל בוא לא ניכנס לתוך זה
בחיאת...

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,785
נקודות
113
מישהו יודע מה זה "הלמוץ רסונטור "
אני חבר יחסית פסיבי פה ונהנה לקרוא וללמוד
מכם.
ההודעות שלך שניצל פשוט מקסימות.
נהנה מהאמת שלך והאובייקטיביות.
יש לי סלידה מהאודיופילים המנופחים.

תודה שניצל

.
אני דווקא אודיופיל מנופח מאוד (יעני סנדרום נפוליאון בונפרטה ) , אבל מכיוון שאני מכיר את החברה והמערכות שלהם ,לא יתכן שעם איזה מגבר צוציק ורמקולים גמדים בחדר ענק יסבירו לנו שרק חשמל וקצת טוויקים יביאו אותך לנרוונה , לא שזה מיותר ובטוח שאצלי מושקע רצח ,אבל צריך להתאים הציוד לחדר במקום להוציא אגרסיות על חברים אחרים ,
מכיר טוב המערכת של רן מויאל ,לא שאני תמיד מסכים לטעמו ,אבל עם הטרינוב והסאב החדש קיבל מערכת נפלאה שיכולה לתת פייט ולנצח את רוב המערכות בארצנו הקטנטונת , הוא בעזרתו של דן שיודע כנראה יותר מכולנו בעניין, עשו כיול מטורף ,בלעדי המכשיר הצליל נופל מאוד . מכיוון שרן בחור סופר אסתטי ,הוא לא מעוניין בקולטי בסים בגובה 3 מטר בכל צד כמו שאצלי ,ואז הטרינוב עושה לו העבודה ביחד עם הסאב ,אפילו אני בעצמי הולך לכייל לעיתים האוזניים אצלו וגם ההפך אני חושב שמכייון שגם רן וגם אני מכניסי אורחים כדאי אולי לבוא לבקר בכדי להבין מניין נובעת הכתיבה העקשנית , כל זה נעשה מרצון טוב להעלות המודעות לתחביב ולאו דווקא בכדי להאדיר מערכת זו או אחרת .

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
תודה על ההסבר. הצדקנות מיותרת.
אני חושב שחזרנו לנקודת ההתחלה (הטיעון הבסיסי והתחלתי שלי) - עדיפה אקוסטיקה טובה מכפתורים ו rc.
תתפלא.

אתה הגס רוח וכל הודעה שלך בפורום הזה מיועדת להקניט ולעלוב באנשים, מבלי לתרום דבר וחצי דבר.

פשוט נתקלת במישהו שלא נבהל בקלות ושם אותך במקום הראוי לך. שזה בעצם מקום שהוא עם ידע נמוך+שלל סיסמאות ריקות מתוכן.

הא ותו לא.

רן

משפטים כמו "אני מקבל את זה" מישהו
ששם אותך במקום הראוי לך" משפטים האלה
מקוממים, שמת את אצמך לאיזו אינסטנציה גבוהה וחורץ מה נכון ומה לא נכון, תרד לקרקע, אציק מבין יותר ממך, אתה עטוף בערפל ולא חידשת כלום חוץ
מהיתנשאות לשמה, מה שאמר אציק עליך
שוב דייק בכתיבה שלו, ואני אוסיף פרפקציוניזם היא תכונה נפסדת, ולכן אתה
מזמין כל המזדמן כדי שישמע את הפלא
השמיני בעולם כדי להיות בטוח במה שאתה שומע וגם תראו אותי, מה שחבל
שאתה לא תשתנה, כי אתה חי עם כנפיים
ורואה את כולם מלמעלה וזה עצוב.

נערך לאחרונה ב:

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,124
נקודות
113
עם הזרוע הנכונה, פחות זמן מאשר לשנות בס וגבוהים.

לפי שרשור קודם שלך חשבתי שאתה לא נוגע באנלוג אצלך בלי עזרה של צד ג'.
אני בכל אופן מעדיף במידה ואדרש לשחק עם כפתורי הקונטרול מאשר עם הזרוע, כל אחד ודרכו.

בחייאת, בו נפסיק לעשות מכל זבוב בעיה היסטרית/דרמה/אסון או משבר בינ"ל עליו יש להכריז מלחמת קודש - מדובר בהאזנה למוזיקה (שכל אחד יעשה מה שטוב/נוח לו או איך שאוהב), פרופורציות לחיים יקירי...

חג שמח.

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור