כנות נדרשת

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
להגיד שכבל לא מתערב זה חוסר הבנה בסיסי בתחום הזה.

אם כבל לא מתערב, זה אומר שאוזן אנושית לא יכולה להבחין כאשר מחליפים כבלים, קרי: אין התערבות.

כבלים משפיעים על הסאונד באופן ברור והם מתערבים באופן ברור, העובדה שמישהו בוחר לכנות את ההתערבות הבוטה הזו במילים שאין מאחוריהן דבר וחצי דבר, כמו אוויר, שקיפות, תלת מימד וביטויים אחרים, זה בסדר, אבל לא משנה את העובדות.

הם בסך הכל מתערבים טונאלית ויוצרים, טונאלית, הבדל שונה בכל מערכת.

למעשה, האבסורד הגדול הוא, שאנשים נמנעים מלגעת באותם כפתורים כמו מאש, אבל מנסים להשיג את האפקט של אותם כפתורים, באמצעים כמו כבלים שאין עליהם שום שליטה בשום צורה.

גם הכפתורים הללו הם צרה גדולה וזה דומה יותר לפלסטר על שבר פתוח.

רן

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
להגיד שכבל לא מתערב זה חוסר הבנה בסיסי בתחום הזה.

אם כבל לא מתערב, זה אומר שאוזן אנושית לא יכולה להבחין כאשר מחליפים כבלים, קרי: אין התערבות.

כבלים משפיעים על הסאונד באופן ברור והם מתערבים באופן ברור, העובדה שמישהו בוחר לכנות את ההתערבות הבוטה הזו במילים שאין מאחוריהן דבר וחצי דבר, כמו אוויר, שקיפות, תלת מימד וביטויים אחרים, זה בסדר, אבל לא משנה את העובדות.

הם בסך הכל מתערבים טונאלית ויוצרים, טונאלית, הבדל שונה בכל מערכת.

למעשה, האבסורד הגדול הוא, שאנשים נמנעים מלגעת באותם כפתורים כמו מאש, אבל מנסים להשיג את האפקט של אותם כפתורים, באמצעים כמו כבלים שאין עליהם שום שליטה בשום צורה.

גם הכפתורים הללו הם צרה גדולה וזה דומה יותר לפלסטר על שבר פתוח.

רן
כל מילה רן.
ולגבי הסיפא, זה לא אפס או מאה.
גם אם מערכת RC תעשה פי אלף, עדיין למי שאין שזה לא כזה נורא, כשהסיטואציה נכונה, לעשות תיקון קל בכפתורים האלה. לא קרה כלום, השמיים לא יפלו.

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
חח אני מסכים, השמים לא יפלו בשום מצב ותודה שאתה מזכיר לי שזה עדיין תחביב ואנחנו כאן לשם ההנאה, לפעמים אני שוכח את זה..:)

הבעיה בכפתורים הללו. זה הטווח שהם משנים שלא ניתן לשליטה, מעגלים שונים וכיוצ"ב

עם זאת, אם סיבוב קטן לכאן או לכאן, מעלה לך חיוך על הפנים. אז זה כבר טוב.

רן

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,677
נקודות
113
כרגיל חוסר הבנה מוחלט
וניסיון לייצר איזה פרובוקציה זולה

כבל לא צריך להתערב ברמה של שינוי טון.
אלא להיות חלק הכי שקוף ו ניטראלי שניתן.

מציע לקחת ולהתנסות בכבלים רציניים
ולא בשטויות.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
חח אני מסכים, השמים לא יפלו בשום מצב ותודה שאתה מזכיר לי שזה עדיין תחביב ואנחנו כאן לשם ההנאה, לפעמים אני שוכח את זה..:)

הבעיה בכפתורים הללו. זה הטווח שהם משנים שלא ניתן לשליטה, מעגלים שונים וכיוצ"ב

עם זאת, אם סיבוב קטן לכאן או לכאן, מעלה לך חיוך על הפנים. אז זה כבר טוב.

רן
כמו שאתה יודע היטב, אין לי כפתורים כאלה.
אני פה רק בשביל הויכוח :D

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,677
נקודות
113
הבקרי טון הנל גסים וללא שליטה בתגובתיות שלהם...
מי שאוהב זאת
מכבד

אך זו לא דרך נכונה (מבחינתי)

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
כשבא לי להוסיף טרבל אני מגביר את הווליום, גם כשבא לי להוסיף בס ואם זה לא עוזר אני מוזג כוסית של וויסקי ואם אין וויסקי אני יורד לקיוסק להביא בירה ואם עדיין לא מאוזן אני מחליף את המוזיקה ומוסיף עוד ווליום וחוזר חלילה…

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
הבקרי טון הנל גסים וללא שליטה בתגובתיות שלהם...
מי שאוהב זאת
מכבד

אך זו לא דרך נכונה (מבחינתי)
אני לא חושב שיש מי עם ניסיון וידע שתומך בהפעלת הכפתורים האילו או שימוש ב RC
אבל כל עוד החדר והחשמל לא מושלמים - כנראה עדיין יש הגיון להשתמש בהם

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
כשבא לי להוסיף טרבל אני מגביר את הווליום, גם כשבא לי להוסיף בס ואם זה לא עוזר אני מוזג כוסית של וויסקי ואם אין וויסקי אני יורד לקיוסק להביא בירה ואם עדיין לא מאוזן אני מחליף את המוזיקה ומוסיף עוד ווליום וחוזר חלילה…
איזה מלך אתה דוד. בול בפוני!

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,677
נקודות
113

:)

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,677
נקודות
113

או שהבעיה במקום אחר :בכי:

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
כרגיל חוסר הבנה מוחלט

ולא בשטויות.

שוב חוסר הבנה מובהק.

כל כבל משנה טון. צריך להבין מה זה בכלל טון.

לפעמים בצורה ברורה ולפעמים בצורה פחותה. לו הכבל לא היה משנה את הטון והיה משאיר את המצב בדיוק כמו המצב עם הכבל שהוא היה צריך להחליף, אז אין שום משמעות לכבל החדש ורכישתו מיותרת.

אין מושג עובדתי כזה שנקרא שקוף וניטרלי כי אין מקור להשוואה, שקוף וניטרלי הם מושגים יחסיים ואם אין יחסיות, אז מדובר בעוד צמד מילים שנועדו לתאר תוצאה ולא עובדה.

חוסר הבנה במושגים בסיסים מוביל לתוצאה לא מוצלחת, אשר גוררת החלפות חוזרות ונשנות וחוזרות ונשנות ומרוץ אחרי הזנב..

רן

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,124
נקודות
113
כרגיל חוסר הבנה מוחלט

ולא בשטויות.

רגע, איך אתה יודע מה הטון שיוצא מהמגבר, הרי המגבר לא הופך חשמל לתנועה מכנית, זה תפקידו של הרמקול.
כל כבל שתחבר ייתן צליל/טון שונה שלך אין שליטה עליו (פיזיקה, כבר אמרנו), מה מהצלילים שיוצאים "שקוף" כי הרי אין הסכמה בין כולם על אותו כבל שקוף לכאורה (שלא לדבר על שאר הציוד).

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113

מה זה אומר חדר וחשמל מושלמים?

רן

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,677
נקודות
113
שוב חוסר הבנה מובהק.

כל כבל משנה טון. צריך להבין מה זה בכלל טון.

לפעמים בצורה ברורה ולפעמים בצורה פחותה. לו הכבל לא היה משנה את הטון והיה משאיר את המצב בדיוק כמו המצב עם הכבל שהוא היה צריך להחליף, אז אין שום משמעות לכבל החדש ורכישתו מיותרת.

אין מושג עובדתי כזה שנקרא שקוף וניטרלי כי אין מקור להשוואה, שקוף וניטרלי הם מושגים יחסיים ואם אין יחסיות, אז מדובר בעוד צמד מילים שנועדו לתאר תוצאה ולא עובדה.

חוסר הבנה במושגים בסיסים מוביל לתוצאה לא מוצלחת, אשר גוררת החלפות חוזרות ונשנות וחוזרות ונשנות ומרוץ אחרי הזנב..

רן

רן
תחסוך ממני.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
מה זה אומר חדר וחשמל מושלמים?

רן
כשיהייה לך ולי כנראה נדע.
אני לא יודע. לא נמצא שם.
סתם הקשה הגיונית, מניסיון שמביא השיפור בתחומים אילו - צריך פחות טריקים, אביזרים ומכשירים כדי לשמוע מוזיקה בנינוחות.

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
אם אתה רוצה לנהל דיון על זה, אשמח, אם אתה רוצה לנהל שיח שמתחיל ונגמר ב -"לשמוע מוזיקה בנינוחות', זה לא יתקדם לשום מקום לצערי...:)

שלא לדבר על העובדה שאני נאלץ לא להסכים עם הסייפא של דבריך.

יש לי חברים המשתמשים במליון טריקים, שטיקים ואביזרים משונים, הפזורים להם ברחבי החלל, אם כל אלו תורמים לתוצאה סופית מצוינת, אז הכל טוב, מה זה משנה אם הגענו לתוצאה עם 4 אביזרים או 30?

התוצאה, היא זו שחשובה.

יש כאן 2 עניינים קצת שונים. אחד פסיכולוגי ואחד נוגע לאודיו.
בפן הפסיכולוגי:

אתה ואני לעולם לא נדע מה זה מושלם וגם לעולם לא נסכים עם המילה הזו (מרשה לעצמי גם לדבר בשמך).
לא באקוסטיקה. לא ברמקולים, לא בחשמל ולא בשום דבר אחר הנוגע לתחביב הזה.
.
ברגע שהגענו למושלם, אנחנו אמורים לעצור ולא לזוז יותר.

זה משהו שככל הנראה לא יקרה לאף אחד מהמשתתפים כאן, כי אחרי שהוא הגיע לאותו חשמל מושלם ויבואן X הציע לו כבל חדש ומדהים שהוא "חייב לנסות", הוא קרוב לוודאי ינסה אותו, למרות ש...הוא כידוע במצב מושלם.

בפן הקשור לאודיו והערת את זה באחד הפוסטים הקודמים שלך, החדר מתערב מאוד מהר, למעשה, לפי עקומת שרודר, החדר מתערב כבר מ 200 הרץ, אצל חלק יותר, אצל חלק פחות.

על מנת לנסות ולנטרל, או להפחית את אותה התערבות, תדרש התערבות או טיפול אקוסטי.

טיפול אקוסטי מושלם הוא ייצור שכמעט לא קיים, יותר נכון לבוא ולהגיד, טיפול אקוסטי שישביע את רצון המשתמש, אבל הוא קרוב לוודאי יהיה רחוק ממושלם.
זה מצריך המון המון המון כסף, נסיון וסבלנות.

רן

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אם אתה רוצה לנהל דיון על זה, אשמח, אם אתה רוצה לנהל שיח שמתחיל ונגמר ב -"לשמוע מוזיקה בנינוחות', זה לא יתקדם לשום מקום לצערי...:)

שלא לדבר על העובדה שאני נאלץ לא להסכים עם הסייפא של דבריך.

יש לי חברים המשתמשים במליון טריקים, שטיקים ואביזרים משונים, הפזורים להם ברחבי החלל, אם כל אלו תורמים לתוצאה סופית מצוינת, אז הכל טוב, מה זה משנה אם הגענו לתוצאה עם 4 אביזרים או 30?

התוצאה, היא זו שחשובה.

יש כאן 2 עניינים קצת שונים. אחד פסיכולוגי ואחד נוגע לאודיו.
בפן הפסיכולוגי:

אתה ואני לעולם לא נדע מה זה מושלם וגם לעולם לא נסכים עם המילה הזו (מרשה לעצמי גם לדבר בשמך).
לא באקוסטיקה. לא ברמקולים, לא בחשמל ולא בשום דבר אחר הנוגע לתחביב הזה.
.
ברגע שהגענו למושלם, אנחנו אמורים לעצור ולא לזוז יותר.

זה משהו שככל הנראה לא יקרה לאף אחד מהמשתתפים כאן, כי אחרי שהוא הגיע לאותו חשמל מושלם ויבואן X הציע לו כבל חדש ומדהים שהוא "חייב לנסות", הוא קרוב לוודאי ינסה אותו, למרות ש...הוא כידוע במצב מושלם.

בפן הקשור לאודיו והערת את זה באחד הפוסטים הקודמים שלך, החדר מתערב מאוד מהר, למעשה, לפי עקומת שרודר, החדר מתערב כבר מ 200 הרץ, אצל חלק יותר, אצל חלק פחות.

על מנת לנסות ולנטרל, או להפחית את אותה התערבות, תדרש התערבות או טיפול אקוסטי.

טיפול אקוסטי מושלם הוא ייצור שכמעט לא קיים, יותר נכון לבוא ולהגיד, טיפול אקוסטי שישביע את רצון המשתמש, אבל הוא קרוב לוודאי יהיה רחוק ממושלם.
זה מצריך המון המון המון כסף, נסיון וסבלנות.

רן
שטיקים הפזורים בחדר זה אקוסטיקה. לא rc ולא כפתורי באס וטרבל.
לא צריך טיפול אקוסטי מושלם (לא יודע אם יש בכלל דבר כזה…)ולא צריך חשמל מושלם. אם תגיע לרמה טובה בשני אילו כבר לא תצטרך להשתמש ב rc ולא בכפתורים.

אפשר לנסות כבל גם אם האקוסטיקה והחשמל טובים מאוד, אבל אז לדעתי, בהנחה שיש כבר כבל סביר - זה כבר התעסקות בניונאנסים.
זאת דעתי מניסיוני
Ymmv

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור