כנות נדרשת

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
במגבר שלי יש שני (שמאל / ימין) מדי VU, שהם מכשירים למדידת רמת עוצמת הצליל במכשיר, עם ציוד שמע.
כפתור בשלט מכבה את מדי VU והתאורה האחורית וזה לא רק לאסתטיקה.
אני עושה זאת לא רק כדי להימנע מהפרעה קלה כלשהי, אלא בגלל העלייה הקלה בשקיפות שהיא מציעה.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
באינסטינקט הראשוני רציתי לכתוב ששולל מכל וכל. אבל...נזכרתי שאני לעיתים משחק ומתאים את מגבר הסאב שלי לפי הצורך. לדוגמא, רדיו FM שאני מאזין באהבה בשנים האחרונות, שברוב המקרים טיפה חסר בנמוכים אני מגביר קצת ( חוץ מבגרונדינג rt-50 עם הבאס המדהים). וגם לעיתים בהקלטות מסויימות אם אני מרגיש שצריך יותר דרייב. זה לא עושה פלאים ברוב המקרים אם ההקלטה לא מאוזנת ואו מחורבשת.

אז לא, ברמה המתודולוגית ולשם הדיוק בתחביב וברמה ההצהרתית הכללית, אני לא חושב שיש מקום לבקרי טון במגבר במערכת היי אנדית, אבל כן, ברמה הפרטנית שאינה תלויה באיזשהו מדיד סובייקטיבי, כלל חיצוני, אם המשחק לא פוגע בחווית ההאזנה האישית שלך אז לא חושב שיש כאן בעיה.

שלום ערן,

ברשותך "נפליג" בנושא קצת אחר.
גם אני מאוד אוהב טיונרים אנלוגיים של פעם. בעבר היה לי מקינטוש 74, אודיולאב 8000 ועוד כמה טיונרים. היום ברשותי ניים NAT05 XS (המוהיקני האחרון) ואנטנה אקטיבית, שאני ומאזין ונהנה מאוד כל יום. אני שוקל לרכוש ספק כוח נוסף של החברה (אוף ניים...).
הייתי שמח לראות הטיונרים המיוחדים שאתה מחזיק בבית.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,124
נקודות
113
בקרי טון הם ברירה אחרונה. מנסיוני השימוש בהם זו אקמול למשהו הרבה יותר משמעותי. לקסמן (ואני מכיר את המוצרים שלהם) נשמעים הכי טוב בדיירקט. כל משחק בבקרי הטון, מקטים משמעותית את השקיפות והטבעיות שלו. חשוב לזכור שזו עוד תחנה במסלול הסיגנל שנכון פשוט להתעלם ממנה. הסיבה שיש את זה שם, היא מסורת נטו.

לא מדויק, יש אלבומים שנשמעים טוב יותר לא במצב דירקט.
אגב, גם היבואן אינו "מתבייש" להוריד את מצב דירקט ואף לסובב את חוגות הטון קונטרול כשזה מתבקש.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,677
נקודות
113
מה הכוונה "לא מדוייק" ?
אולי לדעתך לא מדוייק?

אפשר להוסיף לדעתי.

מניסיוני כל התערבות "מאולצת" שכזו בסיגנל מורידה מהשקיפות.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
מה הכוונה "לא מדוייק" ?
אולי לדעתך לא מדוייק?

אפשר להוסיף לדעתי.

איתי, גם כשאתה מרכיב כבל כזה או אחר למערכת, אתה מתערב במשהו בסיגנל. שאחרת, לא היו הבדלים בין כבלים.
הנקודה היא לא טכנית אלא עקרונית, כמעט תיאולוגית הייתי אומר.
אם אתה שומע לדוגמא טרק של מקדחה של רופא שיניים ואתה רוצה להוריד טיפה את הטרבל, האם זה אסור או מותר.
אם זה מותר לפי הדת האודיופילית, אז כנראה שבשביל זה תקעו שם את הכפתור הזה.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,677
נקודות
113
איתי, גם כשאתה מרכיב כבל כזה או אחר למערכת, אתה מתערב במשהו בסיגנל. שאחרת, לא היו הבדלים בין כבלים.
הנקודה היא לא טכנית אלא עקרונית, כמעט תיאולוגית הייתי אומר.
אם אתה שומע לדוגמא טרק של מקדחה של רופא שיניים ואתה רוצה להוריד טיפה את הטרבל, האם זה אסור או מותר.
אם זה מותר לפי הדת האודיופילית, אז כנראה שבשביל זה תקעו שם את הכפתור הזה.

לא דוד
כבל לא אמור להתערב.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
לא דוד
כבל לא אמור להתערב.
פיזיקלית כבל הוא קומפוננט בפני עצמו ולכן מתערב. אם זה שמיע או לא, הדעות חלוקות.
בכל מקרה, לפי ההנחה שלך, אם כבל הוא רק כבל אז למה יש כל כך הרבה כבלים בעולם ולמה בחרת בכזאת קפידה ובכזה מחיר דווקא את הכבל שלך? כי הוא היחיד שלא מתערב בסאונד? אני בספק.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,677
נקודות
113
פיזיקלית כבל הוא קומפוננט בפני עצמו ולכן מתערב. אם זה שמיע או לא, הדעות חלוקות.
בכל מקרה, לפי ההנחה שלך, אם כבל הוא רק כבל אז למה יש כל כך הרבה כבלים בעולם ולמה בחרת בכזאת קפידה ובכזה מחיר דווקא את הכבל שלך? כי הוא היחיד שלא מתערב בסאונד? אני בספק.

הכבלים שלי לא מתערבים
אלא נותנים לציוד שלי יותר "אוויר".

זה לא התערבות
זה סדר נכון בבניית מערכת קצה.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
הכבלים שלי לא מתערבים
אלא נותנים לציוד שלי יותר "אוויר".

זה לא התערבות
זה סדר נכון בבניית מערכת קצה.
סילטק לא? כבל מדהים באמת.
ולתת יותר אויר = להתערב, אין דרך לעקוף את זה מסביב עם מילים מכובסות.
וזה אחלה לגמרי! ומותר וזה התחביב.
מספיק כבר עם השטות הזאת של חובת השקיפות הטהורה בהכשר הבד״צ של העדה החרדית.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
הייתי שמח דווקא לטון קונטרול, בעיקר לאנלוג. לפעמים בתקליטים מסויימים מתחשק לי לשחק עם הטרבל/בס. מצד שני יש loudness, משתמש כשמאזין בווליום ממש נמוך לעיתים רחוקות.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,677
נקודות
113
סילטק לא? כבל מדהים באמת.
ולתת יותר אויר = להתערב, אין דרך לעקוף את זה מסביב עם מילים מכובסות.
וזה אחלה לגמרי! ומותר וזה התחביב.
מספיק כבר עם השטות הזאת של חובת השקיפות הטהורה בהכשר הבד״צ של העדה החרדית.

חבל שאתה לא מבין זאת.

חג שמח דוד.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
הייתי שמח דווקא לטון קונטרול, בעיקר לאנלוג. לפעמים בתקליטים מסויימים מתחשק לי לשחק עם הטרבל/בס. מצד שני יש loudness, משתמש כשמאזין בווליום ממש נמוך לעיתים רחוקות.
שושו, ניסינו איתך הכל. זה לא יעבוד.
גש לאפסנאות ותחזיר את הנשק ותעודת הלוחם. שב על הספסל בכניסה לשלישות ותגיד להם שאתה לא מספיק שקוף ושנגעת בלאודנס, ישבצו אותך כנראה לתומכי הייאנד או אולי לחטיבת היי פי. תלוי במצברוח של השליש. בהצלחה.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
בקרי טון הם ברירה אחרונה. מנסיוני השימוש בהם זו אקמול למשהו הרבה יותר משמעותי. לקסמן (ואני מכיר את המוצרים שלהם) נשמעים הכי טוב בדיירקט. כל משחק בבקרי הטון, מקטים משמעותית את השקיפות והטבעיות שלו. חשוב לזכור שזו עוד תחנה במסלול הסיגנל שנכון פשוט להתעלם ממנה. הסיבה שיש את זה שם, היא מסורת נטו.
ברוב המוחלט של המערכות ששמעתי, החדר מתערב ברמה כזאת, שההשפעה של כפתורי באס וטרבל בלקסמן או אקיופייז תהייה ברוב המקרים רק לטובה.
הסיבה העיקרית לאי השימוש בבקרים הנל היא לדעתי מסורת לא נבונה של אודיופילים.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,677
נקודות
113
ברוב המוחלט של המערכות ששמעתי, החדר מתערב ברמה כזאת, שההשפעה של כפתורי באס וטרבל בלקסמן או אקיופייז תהייה ברוב המקרים רק לטובה.
הסיבה העיקרית לאי השימוש בבקרים הנל היא לדעתי מסורת לא נבונה של אודיופילים.

המממ מאוד מעניין איציק

משום מה אני מאמין שאתה בעצמך לא מאמין למילה אחת שרשמת
ומשום מה רשמת את מה שרשמת,
(אולי ליישר איזה קו עם איזה אג'נדה ולמצא חן וכביכול "קורקטיבי")

חג שמח.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
המממ מאוד מעניין איציק

חג שמח.
חחחחח איתי.
You fucked with the wrong marine….
חג שמח! (ורד)

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
המממ מאוד מעניין איציק

חג שמח.
מאוד מאמין במה שכתבתי
לצערי אני משתייך לקבוצת האודיופילים התקועה לפעמים במסורות לא נכונות או הגיוניות.
דיבורים לחוד ומעשים לחוד.
משתדל תמיד להיות כן עם עצמי, וזה גם לדעת שאני לא נוהג תמיד בחוכמה או בהגיון.
למצוא חן… לא אחת החוזקות שלי

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
720
נקודות
113
שלום ערן,

ברשותך "נפליג" בנושא קצת אחר.
גם אני מאוד אוהב טיונרים אנלוגיים של פעם. בעבר היה לי מקינטוש 74, אודיולאב 8000 ועוד כמה טיונרים. היום ברשותי ניים NAT05 XS (המוהיקני האחרון) ואנטנה אקטיבית, שאני ומאזין ונהנה מאוד כל יום. אני שוקל לרכוש ספק כוח נוסף של החברה (אוף ניים...).
הייתי שמח לראות הטיונרים המיוחדים שאתה מחזיק בבית.

היי, אני בהכנות לחג, אני חשבתי בכל מקרה להעלות פוסט בנושא. לא שאני מבין טכני גדול בעניין, בכלל לא. ואו שהיו לי התנסויות עם מלא מלא טיונרים ( כמו לנדאו hornless לדוגמא) . פשוט נדמה לי על סמך מה שכן התנסיתי בו בשנים האחרונות, שתחום ה FM יכול עדיין להעניק הרבה למאזין הרגיש.
חג סוכות שמח לכולם.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,124
נקודות
113
מה הכוונה "לא מדוייק" ?
אולי לדעתך לא מדוייק?

אפשר להוסיף לדעתי.

איתי,
רוצה שנשווה תעודות אקדמיות בתום המשפט?
בפורום אני מרגיש מספיק חופשי לכתוב בצורה משוחררת.
מכיוון שאני רשמתי את הדברים אזי פרשנות המונח "לדעתי" תופס במושג הרחב שלו.

להלן מספר אלבומים שלהאזין להן במצב direct יהיה נחות לעומת התעסקות עם בוררי הטון.

התקליט Miles Davis - Kind of Blue בהוצאת mobile fidelity 45 סובל מעודף תחום חתון, תשווה אותו להדפסת ה UHQR ואז תבין - אבל אין לך פטיפון אז מניין לך לדעת (זה אינו האלבום היחיד של mobile שמוקלט עם עודף/דגש מופרז בתחום תחתון).

הדיסק של להקת Yazzo - Upstairs at Eric's במקרה הטוב הטכנאי נרדם על ה Trable, הדיסק הנ"ל נשמע טוב יותר עם ניגשים לטון קונטרול ומורידים קצת מהגבוהים.
את אותם הדברים ניתן לומר על חלק מהאלבומים של Talk Talk, The Mission, James ויש עוד...

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור