כנות נדרשת

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,677
נקודות
113
לא כל ההקלטות איכותיות!
בשביל זה קיימים בקרי שליטה

לא
הם נועדו
להעצים או להנחית את הטון ב SPLים מאתגרים.

נניח בהאזנה ב Spl נמוך
תוכל לשחק עם הבאס והגבוהים

ברגע שאתה נדרש לעשות זאת
מבחינתי
המערכת לא מספיק שקופה ומאוזנת.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
יש ווסתי טון שמשפרים את הצלילים של השיר / המוזיקה, אתם מציעים לא להשתמש בהם?

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,677
נקודות
113
תומר
לא הכל צריך להשליך על ההקלטה
זה לא תירוץ.

עמית

חבר משקיען
מעורבות
217
נקודות
63
תומר
לא הכל צריך להשליך על ההקלטה
זה לא תירוץ.

אתה קצת קיצוני איתי!
הרי זה שתכנן את המקור וההגברה
תכנן הכל על פי אוזניו,מדידות לא מעניינות.
ולא רלוונטיות.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
אני נתקל בדיסקים בחו"ל בהקלטה מקורית ובהוצאה מחודשת (Reissued), שאמורה לשפר את הדיסק. מה אתה מעדיף, את המקור או הוצאה מחודשת?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
בקרי טון הם ברירה אחרונה. מנסיוני השימוש בהם זו אקמול למשהו הרבה יותר משמעותי. לקסמן (ואני מכיר את המוצרים שלהם) נשמעים הכי טוב בדיירקט. כל משחק בבקרי הטון, מקטים משמעותית את השקיפות והטבעיות שלו. חשוב לזכור שזו עוד תחנה במסלול הסיגנל שנכון פשוט להתעלם ממנה. הסיבה שיש את זה שם, היא מסורת נטו.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
אם אתם משתמשים בפקדי טונים להתאים את הצליל לטעמכם לא עדיף לקנות מגבר חזק וזול ולצרף לו איקיולייזר ? (רוברט ושרון 100 התקשרו אלי וביקשו שאפרסם את התגובה הנ"ל).

Cloudy

חבר משקיען
מעורבות
314
נקודות
63
בקרי טון הם ברירה אחרונה. מנסיוני השימוש בהם זו אקמול למשהו הרבה יותר משמעותי. לקסמן (ואני מכיר את המוצרים שלהם) נשמעים הכי טוב בדיירקט. כל משחק בבקרי הטון, מקטים משמעותית את השקיפות והטבעיות שלו. חשוב לזכור שזו עוד תחנה במסלול הסיגנל שנכון פשוט להתעלם ממנה. הסיבה שיש את זה שם, היא מסורת נטו.
סליחה מראש אם אני מבצע פה מחטף, אבל נתקלתי בכאלה שמתנגדים גם ל VU-METER מאותה סיבה בדיוק.
הכצעקתה?

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,677
נקודות
113
מה שנמר אמר.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
סליחה מראש אם אני מבצע פה מחטף, אבל נתקלתי בכאלה שמתנגדים גם ל VU-METER מאותה סיבה בדיוק.
הכצעקתה?
Spinal Tap הסרט, הסולן מסביר למה מגבר הגיטרה שלו יותר עוצמתי כי השנתות על הווליום מגיעות עד 11.

yehudaa

חבר משקיען
מעורבות
62
נקודות
28
יכול להועיל לעיתים כפתורי באס מיד וטרבל ,אבל אני מבחינתי זה בגדר טיפול גס מדי וכוללני מדי , ומשתמש לעיתים באקוליזר תוכנתי לטפל ספיציפית ונקודתית מה שצריך .

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
דרך אגב, לקסמן מציינים במניואל שלהם שבוררי הטון הם עבור טיפול בחדר ולא עבור תיקון הקלטה... (למרות שיש הקלטות גרועות שאין טעם להיות קורבן של החירש שמיסטר אותן בשנות ה80 ועדיף להוריד קצת טרבל...)הרבה חדרים סטנדרטים בשידוך עם רמקולים מודרניים לינאריים ,סובלים מבור חד ב100Hz, אם אינני טועה יש גם שם לתופעה הזו- וזו הסיבה העיקרית לבורר הבאס
שבד״כ עובד באזור 100-150Hz.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
אפשר
אפשר
ורצוי.
אבל כפרה, הפוסט הזה שלך סותר את כל מה שאתה אומר לפניו ואחריו, לא?

eldo

חבר משקיען
מעורבות
130
נקודות
43
לא כל ההקלטות איכותיות!
בשביל זה קיימים בקרי שליטה
פעם (כמעט) כל המגברים כללו את הבקרות האלה. זה היה כאשר היצרנים לא זלזלו בלקוחות שלהם.

הסיבה שיש את זה שם, היא מסורת נטו.
ומה הסיבה שהמסורת החלה?

דרך אגב, לקסמן מציינים במניואל שלהם שבוררי הטון הם עבור טיפול בחדר ולא עבור תיקון הקלטה... .
זה סמנטיקה. אין זה משנה מה מקור הבעיה, חדר או הקלטה. הבקרות האלה מאפשרות להתאים את גווני הצליל שאתה שומע לטעמך.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
720
נקודות
113

אני יודע שזה לא פופולרי להודות בשימוש בווסתי טון. אך...אם יש לך במגבר המשולב או בקדם מגבר, כפתורי באס וטרבל, האם אתה משתמש בהם להאזנה לאודיו (גם לאוזניות)?

לאחרונה רכשתי מגבר משולב טרנזיסטורי, עם 2 ווסתי טון לבאס ולטרבל. כאשר חסר לי גבוהים או באס אני משנה בכפתורים בצורה עדינה מאוד ללא צורך להתבייש :).

באינסטינקט הראשוני רציתי לכתוב ששולל מכל וכל. אבל...נזכרתי שאני לעיתים משחק ומתאים את מגבר הסאב שלי לפי הצורך. לדוגמא, רדיו FM שאני מאזין באהבה בשנים האחרונות, שברוב המקרים טיפה חסר בנמוכים אני מגביר קצת ( חוץ מבגרונדינג rt-50 עם הבאס המדהים). וגם לעיתים בהקלטות מסויימות אם אני מרגיש שצריך יותר דרייב. זה לא עושה פלאים ברוב המקרים אם ההקלטה לא מאוזנת ואו מחורבשת.

אז לא, ברמה המתודולוגית ולשם הדיוק בתחביב וברמה ההצהרתית הכללית, אני לא חושב שיש מקום לבקרי טון במגבר במערכת היי אנדית, אבל כן, ברמה הפרטנית שאינה תלויה באיזשהו מדיד סובייקטיבי, כלל חיצוני, אם המשחק לא פוגע בחווית ההאזנה האישית שלך אז לא חושב שיש כאן בעיה.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
דרך אגב, לקסמן מציינים במניואל שלהם שבוררי הטון הם עבור טיפול בחדר ולא עבור תיקון הקלטה... (למרות שיש הקלטות גרועות שאין טעם להיות קורבן של החירש שמיסטר אותן בשנות ה80 ועדיף להוריד קצת טרבל...)הרבה חדרים סטנדרטים בשידוך עם רמקולים מודרניים לינאריים ,סובלים מבור חד ב100Hz, אם אינני טועה יש גם שם לתופעה הזו- וזו הסיבה העיקרית לבורר הבאס
שבד״כ עובד באזור 100-150Hz.
עכשיו גם מסתדר לי למה זה רק במכשיר ולא בשלט

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
הכצעקתה?

לא רק לזה. גם לתאורה על מכשיר בכלל. והאמת, גם אצלי בקונסטליישן מדברים על זה שהוא נשמע טוב יותר עם מסך כבוי. אני לא חשתי בהבדל.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
האמת, גם אצלי בקונסטליישן מדברים על זה שהוא נשמע טוב יותר עם מסך כבוי.

בטח, כי ככה הוא נראה וגם נשמע, וכשמסך כבוי, הוא רק נשמע, איך לא הבחנת?.:)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור