לא כל ההקלטות איכותיות!
בשביל זה קיימים בקרי שליטה
לא
הם נועדו
להעצים או להנחית את הטון ב SPLים מאתגרים.
נניח בהאזנה ב Spl נמוך
תוכל לשחק עם הבאס והגבוהים
ברגע שאתה נדרש לעשות זאת
מבחינתי
המערכת לא מספיק שקופה ומאוזנת.
לא כל ההקלטות איכותיות!
תומר
לא הכל צריך להשליך על ההקלטה
זה לא תירוץ.
סליחה מראש אם אני מבצע פה מחטף, אבל נתקלתי בכאלה שמתנגדים גם ל VU-METER מאותה סיבה בדיוק.בקרי טון הם ברירה אחרונה. מנסיוני השימוש בהם זו אקמול למשהו הרבה יותר משמעותי. לקסמן (ואני מכיר את המוצרים שלהם) נשמעים הכי טוב בדיירקט. כל משחק בבקרי הטון, מקטים משמעותית את השקיפות והטבעיות שלו. חשוב לזכור שזו עוד תחנה במסלול הסיגנל שנכון פשוט להתעלם ממנה. הסיבה שיש את זה שם, היא מסורת נטו.
Spinal Tap הסרט, הסולן מסביר למה מגבר הגיטרה שלו יותר עוצמתי כי השנתות על הווליום מגיעות עד 11.סליחה מראש אם אני מבצע פה מחטף, אבל נתקלתי בכאלה שמתנגדים גם ל VU-METER מאותה סיבה בדיוק.
הכצעקתה?
Spinal Tap הסרט, הסולן מסביר למה מגבר הגיטרה שלו יותר עוצמתי כי השנתות על הווליום מגיעות עד 11.
אבל כפרה, הפוסט הזה שלך סותר את כל מה שאתה אומר לפניו ואחריו, לא?אפשר
אפשר
ורצוי.
פעם (כמעט) כל המגברים כללו את הבקרות האלה. זה היה כאשר היצרנים לא זלזלו בלקוחות שלהם.לא כל ההקלטות איכותיות!
ומה הסיבה שהמסורת החלה?הסיבה שיש את זה שם, היא מסורת נטו.
זה סמנטיקה. אין זה משנה מה מקור הבעיה, חדר או הקלטה. הבקרות האלה מאפשרות להתאים את גווני הצליל שאתה שומע לטעמך.דרך אגב, לקסמן מציינים במניואל שלהם שבוררי הטון הם עבור טיפול בחדר ולא עבור תיקון הקלטה... .
אני יודע שזה לא פופולרי להודות בשימוש בווסתי טון. אך...אם יש לך במגבר המשולב או בקדם מגבר, כפתורי באס וטרבל, האם אתה משתמש בהם להאזנה לאודיו (גם לאוזניות)?
לאחרונה רכשתי מגבר משולב טרנזיסטורי, עם 2 ווסתי טון לבאס ולטרבל. כאשר חסר לי גבוהים או באס אני משנה בכפתורים בצורה עדינה מאוד ללא צורך להתבייש .
עכשיו גם מסתדר לי למה זה רק במכשיר ולא בשלטדרך אגב, לקסמן מציינים במניואל שלהם שבוררי הטון הם עבור טיפול בחדר ולא עבור תיקון הקלטה... (למרות שיש הקלטות גרועות שאין טעם להיות קורבן של החירש שמיסטר אותן בשנות ה80 ועדיף להוריד קצת טרבל...)הרבה חדרים סטנדרטים בשידוך עם רמקולים מודרניים לינאריים ,סובלים מבור חד ב100Hz, אם אינני טועה יש גם שם לתופעה הזו- וזו הסיבה העיקרית לבורר הבאס
שבד״כ עובד באזור 100-150Hz.
סליחה מראש אם אני מבצע פה מחטף, אבל נתקלתי בכאלה שמתנגדים גם ל VU-METER מאותה סיבה בדיוק.
הכצעקתה?
האמת, גם אצלי בקונסטליישן מדברים על זה שהוא נשמע טוב יותר עם מסך כבוי.