כנות נדרשת

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
רן,

חשוב לציין שיהיה קשה למצוא מי שמאזין למערכת בסלון דירת קבלן כפי שהתקבל ביום המסירה.
ברוב המוחלט של המקרים יהיה במקום ריהוט, שטיח וילון, תמונות על הקיר, אולי גם סיפריה ואצל חובבי האנלוג כמות נכבדה של תקליטים, כל אלה נרצה או שלא מהווים אקוסטיקה פאסיבית. נקודת המוצא של ורבינו טובה יותר ואינה נמצאת במקרי קיצון. כמובן שיתכנו מקרים שגם לאחר שהחלל רוהט עדיין יהיו על הצד הבעייתי.

.

אצלי ואצלך אין ממש חדר האזנה.
זה 2 קירות, חלון וחלל פתוח.
זה מייצר חוסר סימטריה בין ערוצים, imaging מרוח ועוד כמה דברים

RC יודע לטפל בזה מצוין.
מה תעשה, תשים קיר חוצץ?

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,176
נקודות
113
----
Dan Cinemart

מה קשור למה שכתבתי?
אם כך,כנראה שממש הבנתי אותך לא נכון.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,176
נקודות
113
קל יותר לרכוש אלקטרוניקה, רמקולים או לטפל בחשמל (זה גם יותר סקסי) מלגעת באקוסטיקה.
אם זאת חייב לציין שבין הגישה שאתה מציג לבין גישתם של אחרים בפורום יש את גישת הביניים שאומרת שבהינתן חלל סביר ומרוהט בהחלט ניתן להגיע לביצועים טובים מאוד ממערכת המותאמת לגודל החלל.
מעולם לא טענתי שלא. אני רק טוען שכדאי לדעת,להשקיע,לנתח את החלל מבחינה מקצועית (לבד אפילו ) ולהחליט מה אפשר לשפר ואם אפשר לשפר - כמו שמנתחים כל מוצר אחר פה ויודעים SPEC בעל פה.המשקל פשוט שגוי לדעתי.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,122
נקודות
113

RC יודע לטפל בזה מצוין.
מה תעשה, תשים קיר חוצץ?

א. זו גם אפשרות שאין לפסול.
ב. אתה מתעלם מהעובדה שכן קיים קיר לצד הרמקול גם אם במרחק של כ 2 מטרים (המטבח אצלי רק חצי פתוח לחלל המגורים), זאת לעומת מטר שלושים וקצת בצד השני, זה מכוסה בווילון גלי בעל צפיפות בינונית. בפועל הביטוי לחוסר הסימטריה זניח.

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
345
נקודות
83

RC יודע לטפל בזה מצוין.
מה תעשה, תשים קיר חוצץ?

יש עוד דברים שלא נחשפת אליהם
ונותנים פתרון לא פחות טוב מהטרינוב.

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
קל יותר לרכוש אלקטרוניקה, רמקולים או לטפל בחשמל (זה גם יותר סקסי) מלגעת באקוסטיקה.
אם זאת חייב לציין שבין הגישה שאתה מציג לבין גישתם של אחרים בפורום יש את גישת הביניים שאומרת שבהינתן חלל סביר ומרוהט בהחלט ניתן להגיע לביצועים טובים מאוד ממערכת המותאמת לגודל החלל.

גם אני מסכים לעיקרון הזה, בחלקו.

אני טוען שאפשר לקבל סאונד בסדר גמור בחלל מרוהט ולא מטופל. רמקולים שהם הגיוניים לחלל, מיקום וכיוצב.
הבעיה היא, שהחדר יוצר תקרת זכוכית בין הסבבה הזה לבין רמה גבוהה הרבה יותר.

ועל מנת לפרוץ אותה, צריך לטפל בחדר ובבעיות שהוא יוצר, המונעות ממך למקסם את היכולות של הציוד.

רן

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,946
נקודות
113
קבצים מומרים מאנלוג לדיגיטל ניתן להשיג ברשת באתרים שונים.
לגבי המבחר, אני חושש שהמבחר במוזיקה קלאסית בהמרה מוויניל מצומצמת למדי, רוב המבחר שראיתי ואף הורדתי לבדיקה הוא ג’אז ורוק.
אני בטוח שיש קבצים, אבל השאלה היתה לגבי דיגיטציה טובה עם ציוד ברמה שיש לי בבית (כולל למשל ראש Clearaudio Goldfinger Statement, פטיפון Clearaudio Master Innovation, פונו סטייג מנורתי Audio Research Reference 2 SE וכבילה מתאימה), מתקליטים שאני אוהב, בהדפסות שעמלתי קשה להשיג אותן ושילמתי לא מעט עבורן.

אני לא חושב שיש איזשהו טעם להמשיך בכיוון הזה.

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
יש עוד דברים שלא נחשפת אליהם
ונותנים פתרון לא פחות טוב מהטרינוב.

שתף אותנו , איזה פתרונות יש לבעיות אקוסטיות , מלבד טיפול פאסיבי או RC למינהם?

ואגב, איך אתה יודע שהם לא פחות טובים מטרינוב? זה סוג של ניחוש, או הדגימו אצלך בחלל טרינוב?
רן

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,122
נקודות
113
יש מלא פתרונות - להתגרש, לשכור דירת חדר, לעבור לממ"ד, מודה שלא נחשפתי עדיין.

מיכאל, ההצעה הראשונה אולי לא אקוסטית (אלה אם היית נשוי למישהי שחופרת באוזן) אבל לפחות מדובר פתרון לחיי אושר :D

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
א. זו גם אפשרות שאין לפסול.
ב. אתה מתעלם מהעובדה שכן קיים קיר לצד הרמקול גם אם במרחק של כ 2 מטרים (המטבח אצלי רק חצי פתוח לחלל המגורים), זאת לעומת מטר שלושים וקצת בצד השני, זה מכוסה בווילון גלי בעל צפיפות בינונית. בפועל הביטוי לחוסר הסימטריה זניח.

יש חוצצים באמת, ראיתי מוצרים כאלה לחדרי ישיבות. אבל זה עובד בעיקר בתחום הדיבור. נגד באס (120 הרץ ומטה) אין יותר מדי אופציות קלות.

תראה, אפשר למדוד באמת את החלל שלך, לדעתי פשוט התרגלת לזה וזה סבבה אם לא מפריע לך. אני לא מסיונר

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,122
נקודות
113
יש חוצצים באמת, ראיתי מוצרים כאלה לחדרי ישיבות. אבל זה עובד בעיקר בתחום הדיבור. נגד באס (120 הרץ ומטה) אין יותר מדי אופציות קלות.

תראה, אפשר למדוד באמת את החלל שלך, לדעתי פשוט התרגלת לזה וזה סבבה אם לא מפריע לך. אני לא מסיונר

לגבי מוצרים כאלה ראיתי כאלה שנמכרים גם ע״י חברות שעוסקות בבנית אקוסטיקה לחדרים סאונד וסטריאו, זה בהחלט אופציה ראויה.
לגבי מדידות, אני פתוח ויותר מאשמח לבצע, אם יש לך כוח ורצון אני לגמרי בעניין.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,176
נקודות
113

יש!
בקרוב תכיר .ושם רוב הצרות כי הבאס - ללא ממש "רואה" את הריהוט מבחינה אקוסטית

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,176
נקודות
113
באותו עניין, מישהו פה התנסה במלכודת בס אקטיבית כמו זאת ויכול להביע דעה?
https://www.psiaudio.swiss/avaa-c20-active-bass-trap/
לא אישית .
חבר בחול נסה אותה - העניין שצריל הרבה כאלה כדי לייצר תוצאה ושינוי אמיתי וזה כבר נכנס לתחום מחירים שהוא הרבה מעבר לאקוסטיקה פאסיבית במיטבה שעושה אותו דבר.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
יש!
בקרוב תכיר .ושם רוב הצרות כי הבאס - ללא ממש "רואה" את הריהוט מבחינה אקוסטית

זה צריך משהו כמו פלדלת ניידת, לא? :מבולבל:
לפני עשור הייתי יותר חרוץ רציתי להביא מוצרים של RPG לשבור קירות.. פלטות בעובי של 12 ס"מ אם אני זוכר

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
345
נקודות
83
שתף אותנו , איזה פתרונות יש לבעיות אקוסטיות , מלבד טיפול פאסיבי או RC למינהם?

ואגב, איך אתה יודע שהם לא פחות טובים מטרינוב? זה סוג של ניחוש, או הדגימו אצלך בחלל טרינוב?
רן

בזמנו ניסיתי לעניין את חברי הפורום בפתרונות שיש לי ונדחיתי "בנימוס".
אני רק יכול להגיד שההפסד הוא שלהם בלבד. אצלי ועוד כמה שהסכימו לשמוע ולאחר מכן לרכוש את "הפלא" זה עובד נפלא.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,176
נקודות
113
זה צריך משהו כמו פלדלת ניידת, לא? :מבולבל:
לפני עשור הייתי יותר חרוץ רציתי להביא מוצרים של RPG לשבור קירות.. פלטות בעובי של 12 ס"מ אם אני זוכר
אתה ממש מתקרב.
מה עם הייתי אומר שזה חצי מהעומק שאמרת ולוקח עד 80 הרץ במאה אחוז?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור