כנות נדרשת

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,123
נקודות
113
אז אתה אומר שהוא לא יעשה טוב לאנלוג. אחרת ישנה את הסאונד "לאחר".

משה,
אתה מנסה להכניס מילים לפי בתחבולות שונות, רשום את מה שעומד לך על הלשון מבלי ללכת סחור סחור כמו כלב אחרי זנבו.

על אף הניסיונות שלך כביכול לא להבין את דברי אנסה להסביר שוב, לדיגיטל כלומר dac או במקרה ההפוך adc יש חותמת סאונד משלהם, אין לזה קשר לפעולת ה RC, מי שרוצה להאזין לאנלוג לא מחפש המרות בדרך, אחרת יכול לרכוש cd וליהנות ממנו, לא שזה פסול.

נערך לאחרונה ב:

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
לא נורא, לא חייבים להבין הכול, בטח כשלא רוצים.
הבנתי. תודה

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
שאלת תם, מה הדרך השונה / מקבילה/ אלטרנטיבית שאתה מציג בתפיסת האודיו? ככה בכמה משפטים, אם אפשר כמובן.

שאלת תם דורשת תשובה תמימה, למרות שנראה לי שבמהלך השנתיים האחרונות כאן, היה קל להבין במה אני מאמין ובמה אני מאמין קצת פחות....:)

הגישה הקלאסית הנהוגה כאן, לפחות על ידי הרוב הפעיל, גורסת שהאקוסטיקה חשובה, אבל יש דברים אחרים שצריכים לקבל הרבה יותר תשומת לב כדוגמת המקור, כבילה, חשמל ממירים למינהם וכיוצ"ב והראיה היא, שאתה תראה הרבה אנשים (מבלי להעביר ביקורת חלילה) מבצעים רכישות של מוצרים שונים ומשונים בכסף רב וזאת בזמן שהאקוסטיקה אצלם לא זוכה לשום טיפול או טיפול מינימלי (שוב, מבלי להכליל).

הגישה שאני מייצג טוענת כי האקוסטיקה היא הדבר בעל ההשפעה הכי דרמטי על הסאונד (מלבד הרמקולים) ולכן כל המשאבים (הכספיים, הלימודיים וכיוצ"ב) צריכים להיות מופנים אליה ורק לאחר פתרון הבעיות, אפשר ורצוי להשקיע בדברים האחרים שכבודם במקומו מונח.

בהתאם לגישה זו, אני פועל על מנת לפתור את אותו צוואר בקבוק, בעיות האקוסטיקה,באמצעות פתרונות דיגיטלים ו ריבוי מקורות באס (סאב וופר) אשר שניהם חורגים מהגישה האודיופילית הקלאסית.

הגישה שלי היא לא חדשנית, או ייחודית, או משהו שהגיע מהשמיים הכחולים, אבל היא פחות נפוצה ומקובלת, בוודאי בפורומים שהם פיור אודיו, תוך שהיא מציגה דרך נוספת ואחרת לפיצוח הסיפור הזה על מנת לקבל תוצאות משביעות רצון.

רן

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
ובשורה התחתונה, האם לדעתך שימוש ב rc ישפר את איכות הסאונד בתוצאה הסופית של תקליט?

לא ניסיתי, תלוי כמה בעיות רציניות וכמה בנאדם רוצה לפתור אותם

shushu

חבר משקיען
מעורבות
854
נקודות
113
rc לאנלוג זה אחד הדברים היותר אדיוטים שקיימים. הרי אנחנו רודפים אחרי הדפסות טובות שהועוברו
מהמסטרים האנלוגים שנשמרו במקררים למניעת לחות ונמצאו במקרה בבונקר נטוש...
אנלוג זה לא רק הסאונד (שהוא טוב) אלא הרבה יותר מזה, כמו מוזיקה שלא קיימת בסטרימינג, איסוף תקליטים ושמיעה ללא זפזופ. מי שבקטע של האנלוג ובעל סטאפ טוב, בדרך כלל לא ימיר אותו לדיגיטל...
בשביל דיגיטל ו rc, יש, נו, דיגיטל...

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
היי שי.
חג שמח.

איך RC יפגע בחוויה הנלווית לאנאלוג?
עדיין יהיה את החלק של האיסוף, הנקיון, מניעת זיפזופ, ריצה אחרי עותקים נדירים וכיוצ"ב.

ה RC מתקן את הבעיות של החדר.
לאלגוריתמים של לינגדורף אין מושג מה מנגן, אם זה פטיפון, או סטרימר, או אפל טי.וי, מעניין אותו לפתור את הבעיות שנוצרות בחדר.

כמובן שאם ההמרה תפגע באיכות הסאונד, יותר מתיקון הבעיות, אז זה נפסל על הסף, אבל נניח, לצורך הדיון, שהפלוסים עולים על המינוסים.

מה אז? :)

רן

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
rc לאנלוג זה אחד הדברים היותר אדיוטים שקיימים. הרי אנחנו רודפים אחרי הדפסות טובות שהועוברו
מהמסטרים האנלוגים שנשמרו במקררים למניעת לחות ונמצאו במקרה בבונקר נטוש...
אנלוג זה לא רק הסאונד (שהוא טוב) אלא הרבה יותר מזה, כמו מוזיקה שלא קיימת בסטרימינג, איסוף תקליטים ושמיעה ללא זפזופ. מי שבקטע של האנלוג ובעל סטאפ טוב, בדרך כלל לא ימיר אותו לדיגיטל...
בשביל דיגיטל ו rc, יש, נו, דיגיטל...
הדבר היחיד שאידיוטי כאן הוא להביע דיעות נחרצות בלי לבדוק.

אצל חלק מהאנלוגיסטים דיגיטל הוא טומאה, ואסור שחס וחלילה יתערב בצליל.
מי שמוכן להקשיב בראש פתוח מעבר לאקסיומות הדתיות עשוי להיחשף למציאות שונה.

אני יכול לחבר את הפונו-סטייג' שלי לפרה אנלוגי מעולה של Audio Research ומשם למונובלוקים.

אני יכול לחבר את הפונו סטייג' שלי ל-RC של טרינוב, שעושה המרה לדיגיטל ב-24/96 ועל זה מפעיל את הקסמים שלו, ואחר כך המרה חזרה לאנלוג, ומשם למונובלוקים.

אז מה עדיף?

זה לא שחור לבן, אבל אני מוצא את עצמי מעדיף לשמוע דרך ה-RC.
הצליל הוינילי שונה מהצליל של מקור דיגיטלי גם דרך RC.

ואני בין אלה שרודפים אחרי ההדפסות הטובות ביותר של ויניל שאני יכול למצוא ולהרשות לעצמי, וההבדל בינן לבין הדפסות טובות פחות ברור לאוזן גם דרך RC.

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
גם בין דיגיטליסטים יש דתות. יש את הדת שאומרת ש-DSD זה טוב ו-PCM זו הטומאה, ורק הקלטות pure DSD שעברו מיקס ועריכה ב-DSD ומומרות לאנלוג ישירות וללא תרגום ל-PCM בדרך הן כשרות.

אני מניח שכל סוגי ה-RC הקיימים יודעים לעבוד רק ב-PCM. ניתוח סיגנל DSD הוא מסובך בסדרי גודל.

אז אם אני רוצה להאזין ל-SACDs (שמקודדים כידוע ב-DSD64), אני יכול לחבר את ה-Oppo 205 שלי, שעושה המרה מ-DSD ישירות לאנלוג, לפרה אנלוגי מעולה של Audio Research ומשם למונובלוקים.

אני יכול להגדיר לאופו להסב את ה-DSD ל-PCM (כנראה 24/88.2) ואז להעביר דרך HDMI לטרינוב, שמפעיל את הקסמים שלו, ואחר כך המרה לאנלוג, ומשם למונובלוקים. (בסוגריים יש לציין ש-DSD64 שקול כנראה בערך ל-PCM 20/88.2, כך שלא מפסידים רזולוציה).

כאן כבר בכלל אין תחרות, ברור שה-RC עדיף, למרות טומאת ה-PCM.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
אני מניח שכל סוגי ה-RC הקיימים יודעים לעבוד רק ב-PCM. ניתוח סיגנל DSD הוא מסובך בסדרי גודל.
ה-PCM.
עמיר, גם בין הרום קורקשניסטים יש דתות.
אם ניקח דת אחת לדוגמא (נקרא לה סתם בשם גנרי רוברט) אז אתה יכול למדוד חיצונית את הפרמטרים של החדר שלך עם מיקרופון ותוכנה יעודית ואחר כך להחיל את התיקונים הנדרשים בצורה הכי פשוטה דרך האיקולייזר (טפו טפו) הפרמטרי של Roon. זה גם צורת רום קורקשן לעניות דעתי (וברור שלא נותנת פתרון מלא).
בדרך הזאת אתה בהחלט יכול לשמוע ב- DSD ואפילו MQA (טפו טפו).

shushu

חבר משקיען
מעורבות
854
נקודות
113
מסובך לי מידי
רוצה להניח תקליט, מקסימום משקולת קטנה
להוריד המחט
ולנדוד לעולם משלי עם המוזיקה
אנלוג זה פשוט, אוהב פשוט. ברגע שמסתבך, מבחינתי הלך הקסם.
למזלי (בעזרת עצות מחברים) החדר שלי לא מהדהד כמעט, יש תיקרה מונמכת עם צמר סלעים, קולט באסים חבוי מאחורי הוילון וחסל. אולי סתם מזל.

ללא קשר, יצא לך לשמוע את אותם ההבדלים בין הדפסה טובה לאחת פחות דרך ה rc באותו אופן ששומעים דרך הפונו?

shushu

חבר משקיען
מעורבות
854
נקודות
113
היי שי.
חג שמח.

איך RC יפגע בחוויה הנלווית לאנאלוג?
עדיין יהיה את החלק של האיסוף, הנקיון, מניעת זיפזופ, ריצה אחרי עותקים נדירים וכיוצ"ב.

ה RC מתקן את הבעיות של החדר.
לאלגוריתמים של לינגדורף אין מושג מה מנגן, אם זה פטיפון, או סטרימר, או אפל טי.וי, מעניין אותו לפתור את הבעיות שנוצרות בחדר.

כמובן שאם ההמרה תפגע באיכות הסאונד, יותר מתיקון הבעיות, אז זה נפסל על הסף, אבל נניח, לצורך הדיון, שהפלוסים עולים על המינוסים.

מה אז? :)

רן

נראה לי מוזר לרדוף אחר וינילים משובחים ולהמיר אותם לדיגיטל. יותר הגיוני לי לנגן מקור דיגיטלי במקרה הזה.

לא פוסל ולא דתי, סתם מוזר לי לאללה ;)

חג שמח :שתוי:

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
346
נקודות
83
ואני בין אלה שרודפים אחרי ההדפסות הטובות ביותר של ויניל שאני יכול למצוא ולהרשות לעצמי, וההבדל בינן לבין הדפסות טובות פחות ברור לאוזן גם דרך RC.[/QUOTE]

אני יכול לחבר את הפונו-סטייג' שלי לפרה אנלוגי מעולה של Audio Research ומשם למונובלוקים.

אני יכול לחבר את הפונו סטייג' שלי ל-RC של טרינוב, שעושה המרה לדיגיטל ב-24/96 ועל זה מפעיל את הקסמים שלו, ואחר כך המרה חזרה לאנלוג, ומשם למונובלוקים.

אז מה עדיף?

ואני בין אלה שרודפים אחרי ההדפסות הטובות ביותר של ויניל שאני יכול למצוא ולהרשות לעצמי, וההבדל בינן לבין הדפסות טובות פחות ברור לאוזן גם דרך RC.

תסלח לי עמיר לפי מה הגעת "לטומאה"? איזה ענייני דת?!
אני חושב שהדיגטל אטום מול אנאלוג!
אין מה לעשות זה המצב .הדיגיטל לא מצליח להגיע לרזולוציות, לעומקים, לתלת והחיות שהאנלוג עושה את זה מבלי להתאמץ.
חורה לי שלא מתמקדים בעובדות אלה משתמשים בקלישאות.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
עמיר, גם בין הרום קורקשניסטים יש דתות.
אם ניקח דת אחת לדוגמא (נקרא לה סתם בשם גנרי ***)
יש גם סתם טפשים

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,123
נקודות
113

אז מה עדיף?

מדוע להמיר, תעבוד ישר עם קובץ דיגיטלי, אם תרצה יש גם כאלה שנלקחו מוויניל.
לפעמים less is more, זה שהצליל עדיין נשמע שונה כשאתה מעביר אנלוג במסלול של RC הדומיין הדיגיטלי אין לי ספק, אין לי גם ספק שגם נשמע טוב ועדיין (ממגוון סיבות החל מחוסר רצון לבצע המרה לדומייןדיגיטלי, חשש משינוי ולו קל של הצליל לכיוון הדיגיטל, פנדומנליזם אנלוגי וכו…) את ״הארוחה״ שלי אני מעדיף לאכול בדרך מסויימת תוך שימור ״מסורת״.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
מסובך לי מידי
רוצה להניח תקליט, מקסימום משקולת קטנה
להוריד המחט
ולנדוד לעולם משלי עם המוזיקה
אנלוג זה פשוט, אוהב פשוט. ברגע שמסתבך, מבחינתי הלך הקסם.
קודם כל, העולם לא מתנהל איך שהיינו רוצים.

שנית, להיפך: אנלוג זה מסובך. צריך להתאים בין ראש, זרוע, לפטיפון, פונו סטייג', כבילה ושאר ההגברה, צריך לכוונן VTF, אזימות, אנטי סקייטינג, מהירות, צריך לנקות מחט ותקליטים, צריך לאחסן את התזקליטים בזהירות, בעייה להשיג תקליטים בלי רעשים וקפיצות -- לא תמיד אפשר לדעת גם אם אתה עצמך בודק, שלא לדבר על זה שמי שרוצה למכור לך מתיימר לבדוק, צריכם להיות מומחים להדפסות כדי להגיע לתקליטים טובים, וכו' וכו'.

דיגיטל זה פשוט: בקומפקט דיסק אתה מחבר ומנגן. כשאתה קונה דיסקים אין בעיות.

ללא קשר, יצא לך לשמוע את אותם ההבדלים בין הדפסה טובה לאחת פחות דרך ה rc באותו אופן ששומעים דרך הפונו?
בטח, זהה לחלוטין. ההמרות לדיגיטל וחזרה משנות את הסאונד הבסיסי במידה קטנה מאוד.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
תסלח לי עמיר לפי מה הגעת "לטומאה"? איזה ענייני דת?!
אני חושב שהדיגטל אטום מול אנאלוג!
אין מה לעשות זה המצב .הדיגיטל לא מצליח להגיע לרזולוציות, לעומקים, לתלת והחיות שהאנלוג עושה את זה מבלי להתאמץ.
חורה לי שלא מתמקדים בעובדות אלה משתמשים בקלישאות.
מותר לך לחשוב מה שאתה רוצה, וזה ש"חורה לך" זו בדיוק התייחסות שאני קורא לה "דתית", כאילו מחללים את הקודש.

אני מבין שאתה חושב שזה המצב לפי מה ששמעת, אבל לא שמעת הכל, ובכל מקרה, די בטוח שלך חשובים דברים אחרים בסאונד מאשר לי, ואתה תחשוב אחרת על אותם דברים.

אבל עם עוצמת הדיעה שייש לך על דיגיטל, גם אין סיכוי שתשמע משהו אחר ממה שאתה כבר בטוח שהוא האמת המוחלטת שאין בלתה. דת אמרנו?

shushu

חבר משקיען
מעורבות
854
נקודות
113
העולם שלי, בתחומים שיש לי בהם שליטה, מתנהל איך שאני רוצה.
אנלוג זה מסובך כמו שכתבת, אבל בסוף התהליך, ה user interface פשוט. ברגע שהסטאפ שלי מקובע, לא נוגע בו ורק מנגן תקליטים, כל השאר לא מעסיק אותי, לכן פשוט.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
מדוע להמיר, תעבוד ישר עם קובץ דיגיטלי, אם תרצה יש גם כאלה שנלקחו מוויניל.
לי לא כל כך ברור מאיפה אני יכול להגריל קבצים דיגיטליים שנוצרו מדיגיטציה טובה של התקליטים שאני אוהב בהדפסות שאני אוהב עם ציוד אנלוגי ברמה שיש לי בבית. יש לך הצעות ספציפיות מועילות?

אני מעדיף לא להתייחס לשאר מה שכתבת.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור