רן מביע בעקביות גישה שחותרת תחת אושיות הקיום האודיופילי המסורתי של כמה אנשים.
רום קורקשין ושימוש בסאב הם לא בדיוק במיינסטרים האודיופילי המקובל, זה לא בא בטוב להרבה אנשים ויש לזה מחירים כשנכנסים עם דבר כזה לבית המקדש של האודיופילים. בטח כאג׳נדה.
התנגדות עניינית במקרה הטוב והשמצות אישיות זולות מתחת החגורה כמקובל בז׳אנר הפורומים האינטרנטיים, במרבית המקרים.
אני חושב שמה שרן עושה בפורום בהצגת גישה נוספת לאודיופיליה, זה לא פחות ממהפכה. גישה חדשה לגמרי לאיך מגיעים לנירוונה אודיופילית, וזה הדבר הכי מעניין שקרה פה לדעתי בשנים האחרונות, אחרי אלפי מריבות על כבלים ועוד נושאים עבשים וטחונים לעייפה.
הוא עושה זאת כחובב נלהב, שלא על מנת לקבל פרס ולא כלום. מוכן לחלוק אלפי שעות השקעה והמון משאבים כספיים, עם האחרים, בכתיבה עניינית שעוסקת בגופם של דברים ולא בגופו של אדם, ובאירוח בביתו.
למה הצגת גישה שונה מהקונבנציות של המיינסטרים נתפסת כהתנשאות? הרי איש הישר באוזניו יעשה ואין פה תורה למשה מסיני.
אני לא מסכים בהכרח לגישה שרן מציג. רק אומר שראוי לשמוע ולבדוק כל אחד בעצמו. אני לדוגמא בדקתי לעומק, ולא התאים לי.
לדעתי מגיע לרן תודה וכל הכבוד.
(אה, ופראמין זו לא תרופה לקנאה).
תודה על הדברים החמים.
בזמנו, שנמר דיבר איתי וביקש ממני להיות פעיל יותר, לשתף יותר, לחשוף יותר, אחרי שהוא הקשיב למערכת בפעם הראשונה, הסברתי לו שהפורום הספציפי הזה, לא באמת פתוח לאג'נדות אחרות, היות והדיונים כאן, פחות או יותר, סובבים סביב אותה דרך חשיבה ומתודה ולכן , התגובות של חלק מהאנשים יהיו בוודאי חריפות, לגלגניות אשר יכוונו בתחילה לציוד, לחשיבה, למתודה ומהר מאוד יעברו לפסים אישיים, ברגע שיבינו כי קיימת בעיה עובדתית (מבחינתם) עם התוצאה הסונית הסופית.
לגישתו, הראייה שלי את הדברים הייתה שגויה, תוך שהוא מסביר כי ישנם בפורום הרבה מאוד אנשים הצמאים למשהו שונה וסקרנים לגלות דברים שהם מעולם לא נחשפו אליהם, אלא רק מקריאה.
שנינו צדקנו.
השנתיים האחרונות הוכיחו לי שהוא צדק ואכן ישנם עשרות רבות של אנשים, חלקם פעילים יותר, חלקם פעילים פחות, אשר אכן סקרנים לגלות ולהקשיב למשהו שונה, למערכת המתבססת על חשיבה אחרת ויישום שונה ממה שהם הורגלו אליו.
כפי שכבר ציינתי, אני משוכנע שהיו כאלה שאהבו יותר והיו כאלה שאהבו פחות. You can't win them all.
ובאותה הזדמנות של חשיפת הדברים, זכיתי להכיר הרבה אנשים חדשים, אשר חלקם הפכו לחברים טובים וקרובים.
אבל גם אני צדקתי.
צדקתי בכך, שהאג'נדה הזו תגיע עם מחיר.
קל לראות את זה בשירשור הנוכחי וקל לראות את זה בשירשורים אחרים, ההערות העוקצניות, ההעלבות האישיות והתסכול המתמשך.
הדברים תמיד יגיעו מאנשים שמעולם לא החליפו איתי מילה, שזה עוד ניחא, אלא יותר מעציב (מבחינתי לפחות), הם יגיעו מאנשים אשר מסרבים לצאת מהעולם הסגור שלהם וממאנים להקשיב, להפתח לדברים שונים, להתנסות בדברים שונים...
וככל שהם יקראו יותר על המערכת ועל התרשמות של אנשים ממה שהם שמעו, זה יקצין עוד יותר את תגובתם, תוך שהם ינסו בשלב מסוים להסיט את זה מהפן המקצועי ולהשליך את זה לפן האישי (אין לנו בעיה עם המערכת, יש לנו בעיה איתך....ברור, אנחנו מכירים מהמילואים..).
לצערי, בטיפשותי כי רבה, אני נגרר בקלות אחרי ההערות (חוסר בגרות) ולפעמים התגובות שלי הן אמוציונאליות ולא ראויות ועל כך אני מצר. באמת.
אז לסיכום ועם תחילתה של השנה החדשה, אני בהחלט אעשה מאמץ להגיב בסלחנות רבה יותר לאותן עקיצות והערות אישיות, אשר ככל הנראה לא ייעלמו ועם זאת, אמשיך בכל הכח, עם האג'נדה שאני מאמין בה.
רן