כנות נדרשת

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,176
נקודות
113
בזמנו ניסיתי לעניין את חברי הפורום בפתרונות שיש לי ונדחיתי "בנימוס".
אני רק יכול להגיד שההפסד הוא שלהם בלבד. אצלי ועוד כמה שהסכימו לשמוע ולאחר מכן לרכוש את "הפלא" זה עובד נפלא.
מעניין.שלח לי אפילו בפרטי.תודה רבה

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
בזמנו ניסיתי לעניין את חברי הפורום בפתרונות שיש לי ונדחיתי "בנימוס".
אני רק יכול להגיד שההפסד הוא שלהם בלבד. אצלי ועוד כמה שהסכימו לשמוע ולאחר מכן לרכוש את "הפלא" זה עובד נפלא.

עדיין לא ענית..:)

אשמח להבין מה הוא אותו פלא ולמה אתה חושב שאותו מוצר עובד לא פחות טוב מהפתרון שמציעים הפיזיקאים של טרינוב?

רן

Cloudy

חבר משקיען
מעורבות
314
נקודות
63
@RanMoyal @Dan-Cinemart
אשמח אם תוכלו להביא דוגמאות של ציוד RC שיושב בין הפרה / פרוססור לבין ההגברה.
משהו שמקבל n ערוצים ומוציא מספר זהה אחרי תיקון למגברים.

ליתר דיוק, משהו שנראה כמו ה Trinov Altitude 48ext רק שפועל עצמאית.

נערך לאחרונה ב:

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
345
נקודות
83
עדיין לא ענית..:)

אשמח להבין מה הוא אותו פלא ולמה אתה חושב שאותו מוצר עובד לא פחות טוב מהפתרון שמציעים הפיזיקאים של טרינוב?

רן
לא הרחבתי מכיוון שאני יודע שדעתך בנושא טוויקים זה נחמד ,אבל לא בבית ספרך.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
854
נקודות
113
אני בטוח שיש קבצים, אבל השאלה היתה לגבי דיגיטציה טובה עם ציוד ברמה שיש לי בבית (כולל למשל ראש Clearaudio Goldfinger Statement, פטיפון Clearaudio Master Innovation, פונו סטייג מנורתי Audio Research Reference 2 SE וכבילה מתאימה), מתקליטים שאני אוהב, בהדפסות שעמלתי קשה להשיג אותן ושילמתי לא מעט עבורן.

אני לא חושב שיש איזשהו טעם להמשיך בכיוון הזה.

אולי שווה לך לשקול להמיר את התקליטים לקובץ דיגיטלי דרך הציוד שלך, ז״א לנגן עם הקליר אודיו לתוך adc ולקובץ. ככה אתה חוסך שחיקה של הראש, ניקוי תקליטים וכו. אולי זה עדיף מאשר להמיר את התקליט לדיגיטל ב real time שוב ושוב (למרות שדורש השקעה גבוהה)

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,946
נקודות
113
אולי שווה לך לשקול להמיר את התקליטים לקובץ דיגיטלי דרך הציוד שלך, ז״א לנגן עם הקליר אודיו לתוך adc ולקובץ. ככה אתה חוסך שחיקה של הראש, ניקוי תקליטים וכו. אולי זה עדיף מאשר להמיר את התקליט לדיגיטל ב real time שוב ושוב (למרות שדורש השקעה גבוהה)
יכול להיות, אבל מדובר בכמה אלפי תקליטים, ואני לא מאזין להם בתכיפות גבוהה. אני יכול אולי כל פעם שאני שומע תקליט גם לשמור אותו דיגיטלית, אבדוק אם יש לטרינוב יציאה מתאימה. בכל מקרה תודה על הרעיון.

עידכון: אין תמיכה באופציה הזו בטרינוב, שהוא זה שמבצע את ה-ADC, כך שכנראה שזה לא ישים עם הציוד שיש לי כרגע. אולי אפשר לקנות מכשיר מיוחד לצורך זה, אבל אני לא בטוח שזה יהיה שווה לי את הטירחה וההוצאות.

נערך לאחרונה ב:

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
תודה על ההסבר.
רק צריך לשים לב לתשובתך. היות וכתבת "בסיס הכרחי" פעמיים, גם לגביי האקוסטיקה וגם לגביי רכיבי המערכת.
במקרה הזה, צריך להחליט..:)

עושה רושם שאנחנו עדיין קצת רחוקים בגישה, למרות שהדגשת את האקוסטיקה כבסיס, בעצם חשיבתך לפיה כבילה, חשמל והגברה הם גם מהווים בסיס הכרחי.

בעיני לא. רחוק מאוד מזה.
הם משפיעים. ברור. לגמרי משפיעים...
אבל הם רחוקים מלהיות סוג של בסיס.

צריכים אולי לעשות סדר בהגדרות.

בסיס מבחינתי אומר , שזה רכיב ..ש- אין בלתו .

לגישתי ומנסיוני. יש כאן אך ורק 2 דברים דרמטיים, אשר אפשר לקרוא להם בסיס: אקוסטיקה ורמקולים.

אין בעיה לקבל סאונד מעולה עם מגבר דיגיטלי איכותי וזול, אין בעיה לקבל סאונד מעולה עם מחשב שהוא המקור, אין בעיה לקבל סאונד מעולה עם כבלים זולים ובסיסיים. אין בעיה לקבל סאונד מעולה בלי שום טיפול חשמלי.

יש בעיה לקבל סאונד מעולה עם רמקולים בינוניים.

יש בעיה לקבל סאונד מעולה בסלון של דירת קבלן, לא מטופלת, גם אם תשים שם נאגרה ודאגוסטינו אחד על השני, כאשר הם מחוברים עם הכבילה הכי יקרה של סילטק. זו מערכת שתהיה רחוקה שנות אור מהפוטנציאל/עלות שלה.

ו..מהתאוריה לפרקטיקה.

אני מזמין אותך לאלדר.

תבקש ממנו שינתק את הלקסמנים המפלצתיים ו-שיחבר לך את ההגברה הדיגיטלית המאוד זולה שלו.
את המחשב המשמש כמקור, שיחבר לך זוג כבלים זולים ופשוטים מארון ההפתעות, שיחבר את כל הרכיבים עם כבל קומקום לחשמל וינטרל את מיני חברת החשמל שיש אצלו בבית. שילחץ ON בלינגדורף..

ו...תתכונן לעוף.

רן

כל מה שיוצא מהמערכת לא טוב, בלתי ניתןלבעתי וניסיוני לתקן אותו. מקסימום לשים פלסטרים ומייק אפ.
חשמל, כבלים והעמדה משפיעים המון על המערכת, ולדעתי שום אקוסטיקה פאסיבית או rc לא ממש יתקנו את כל הנזק של חשמל גרוע או העמדה רעה של המכשירים.
ד"א, מציע להפסיק עם. הסופרלטיבים האילו של לעוף וכד....
רוב האנשים פה שמעו מספיק מערכות וכבר לא עפים או נשארים בהלם מרוב רובם של המערכות בחלד.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
854
נקודות
113
יכול להיות, אבל מדובר בכמה אלפי תקליטים, ואני לא מאזין להם בתכיפות גבוהה. אני יכול אולי כל פעם שאני שומע תקליט גם לשמור אותו דיגיטלית, אבדוק אם יש לטרינוב יציאה מתאימה. בכל מקרה תודה על הרעיון.

עידכון: אין תמיכה באופציה הזו בטרינוב, שהוא זה שמבצע את ה-ADC, כך שכנראה שזה לא ישים עם הציוד שיש לי כרגע. אולי אפשר לקנות מכשיר מיוחד לצורך זה, אבל אני לא בטוח שזה יהיה שווה לי את הטירחה וההוצאות.

אולי שווה לבדוק, ז״א אם הטרחה זה לא העניין, אז הנה מכשיר זול וכנראה טוב שעושה את העבודה

https://www.soundonsound.com/reviews/motu-m4-m2

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
כל מה שיוצא מהמערכת לא טוב, בלתי ניתןלבעתי וניסיוני לתקן אותו. מקסימום לשים פלסטרים ומייק אפ.
חשמל, כבלים והעמדה משפיעים המון על המערכת, ולדעתי שום אקוסטיקה פאסיבית או rc לא ממש יתקנו את כל הנזק של חשמל גרוע או העמדה רעה של המכשירים.
רוב האנשים פה שמעו מספיק מערכות וכבר לא עפים או נשארים בהלם מרוב רובם של המערכות בחלד.

שוב, הדיעה שלך לא מבוססת, אתה לצערי עוסק בניחושים.

אין לך נסיון מקצועי (להבנתי ) באקוסטיקה פאסיבית, במובן של ביצוע מדידות מקצועיות בחדר שלך, ניתוח החומרים הנדרשים ויישומם.

ובוודאי אין לך שום נסיון עם RC מתקדם אצלך.

אז אנחנו כרגע מנהלים דיון שמתבסס על ניחושים.

לא נדרש שום חשמל, או כבילה באלפי דולרים להוציא תוצאה מדהימה.

רן

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
שוב, הדיעה שלך לא מבוססת, אתה לצערי עוסק בניחושים.

אין לך נסיון מקצועי (להבנתי ) באקוסטיקה פאסיבית, במובן של ביצוע מדידות מקצועיות בחדר שלך, ניתוח החומרים הנדרשים ויישומם.

ובוודאי אין לך שום נסיון עם RC מתקדם אצלך.

אז אנחנו כרגע מנהלים דיון שמתבסס על ניחושים.

לא נדרש שום חשמל, או כבילה באלפי דולרים להוציא תוצאה מדהימה.

רן
מניסיוני נדרש ועוד איך. ושכחת גם העמדה טובה שהיא עולה גם כמה אלפים.
לא ניתן להחזיר לקדמותו את מה שיצא רע מהמערכת.
זאת דעתי על סמך ניסיוני, וזכותך כמובן להמשיך לבטלה כי אין לי דוקטורט באקוסטיקה וגם אין לי מכשיר. RC

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
מניסיוני נדרש ועוד איך. ושכחת גם העמדה טובה שהיא עולה גם כמה אלפים.
לא ניתן להחזיר לקדמותו את מה שיצא רע מהמערכת.
זאת דעתי על סמך ניסיוני, וזכותך כמובן להמשיך לבטלה כי אין לי דוקטורט באקוסטיקה וגם אין לי מכשיר. RC

ממש לא מבטל את המסקנות שלך.

איך אני יכול לבטל אותן, הרי לא הייתי איתך בחדר בזמן שהתנסית באותם דברים.

ככל והמסקנות הפרטיות שלך מצביעות כי על מנת להשיג אצלך בחדר סאונד מצוין, יש צורך בטיפול מאסיבי בחשמל, כבילה והעמדה, אני לגמרי מקבל את זה. התנסית עם משהו, אתה מדווח עליו. קיבלתי לגמרי.

אני לא מקבל את ההערות שלך לגבי טיפול מקצועי באקוסטיקה פאסיבית ו/או שימוש ב RC, היות ואין לך לשיטתך שום נסיון בזה וכל התיחסותך לדברים הללו הם בגדר ניחוש טהור.

רן

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,176
נקודות
113
@RanMoyal @Dan-Cinemart
אשמח אם תוכלו להביא דוגמאות של ציוד RC שיושב בין הפרה / פרוססור לבין ההגברה.
משהו שמקבל n ערוצים ומוציא מספר זהה אחרי תיקון למגברים.

ליתר דיוק, משהו שנראה כמו ה Trinov Altitude 48ext רק שפועל עצמאית.

המוצר הראשון שניסיתי היה כזה(לאחר PC) - יש פה מספר חסרונות שאני מניח שאתה יודע אותם .בתקופה שאני השתמשתי בו RC טוב לא היה נגיש במישור הדיגטלי בלבד בשוק הביתי .

https://www.minidsp.com/products/dirac-series/ddrc-88a

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,122
נקודות
113

רוזי,

אם נצא נקודת הנחה שהחשמל תקין (בארץ המצב לא כזה גרוע כמו בחלקים מארה"ב), האם זה פותר כל בעיה אקוסטית, האם לדעתך בעיה של הדהוד או לחלופין "בור" בעקומת המטרה יפתר ע"י שדרוג החשמל (כבל, פילטר, רגנרטור וכו...)?

לפחות ע"פ ההיגיון שלי מדובר בשני דברים שונים שהקשר היחיד ביניהם הוא הצורך לאפשר את התנאים הבסיסים בשני המישורים על מנת למקסם את הסאונד.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
רוזי,

אם נצא נקודת הנחה שהחשמל תקין (בארץ המצב לא כזה גרוע כמו בחלקים מארה"ב), האם זה פותר כל בעיה אקוסטית, האם לדעתך בעיה של הדהוד או לחלופין "בור" בעקומת המטרה יפתר ע"י שדרוג החשמל (כבל, פילטר, רגנרטור וכו...)?

לפחות ע"פ ההיגיון שלי מדובר בשני דברים שונים שהקשר היחיד ביניהם הוא הצורך לאפשר את התנאים הבסיסים בשני המישורים על מנת למקסם את הסאונד.
אני לא מדבר מתוך תיאוריה.
אייכות החשמל אצלך בבית אינה מתבטאת רק ברמת המתח ודקות אי האספקה.
אני אומר שמתוך ניסיון מעשי, טיפול בחשמל עושה הבדל עצום.
מה שנחשב מבחינתי כבעיות אקוסטיקה היו כלא היו.
המערכת נשמעת אחרת. לגמרי.
אני יכול להבין שמי שלא התנסה יכול לחשוב שאין בדברי הגיון.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
זה נכון מניסיוני באותה מידה לגבי העמדה ושיכוך.
אף אחד מהם לא מחליף את השני.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
אני לא מדבר מתוך תיאוריה.
אייכות החשמל אצלך בבית אינה מתבטאת רק ברמת המתח ודקות אי האספקה.
אני אומר שמתוך ניסיון מעשי, טיפול בחשמל עושה הבדל עצום.
מה שנחשב מבחינתי כבעיות אקוסטיקה היו כלא היו.
המערכת נשמעת אחרת. לגמרי.
אני יכול להבין שמי שלא התנסה יכול לחשוב שאין בדברי הגיון.

טיפול באקוסטיקה לא קרוב לחשמל.
איך אפשר להשוות בכלל.
לא, וזה לא מטפל בבעיות של בס או הדהוד או מרכוז

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
איך אפשר להשוות בכלל.
כמה שאתה טועה מבחינתי ומניסיוני לפחות.
הרבה מאוד בעיות שנחשבות אקוסטיות מקורן במערכת ולא בחדר.
אם לא חווית את זה, ניסיוני וניסיונך שונים לחלוטין.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
איך אפשר להשוות בכלל.
חשמל מטפל בהכל.

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
אתה מציג כאן גישה שהיא לא מוכרת על ידי המדע.

למעשה, לשיטתך (בהקצנה כמובן) צריך לזרוק את כל התחום של האקוסטיקה לפח פחות או יותר, לאור הטענה שלך שהבעיות האקוסטיות נגרמות על ידי המערכת ולא החדר וניתן לפתור אותם על ידי טיפול בחשמל ואין שום צורך ב- דיפיוזרים, מלכודות באס, קולטי באס וכיוצ"ב.

היות ולגישתך: "חשמל מטפל בהכל".

אז בעצם ההמלצה שלך לאנשים היא:

עזבו אקוסטיקה, עזבו פיזיקה, תטפלו רק בחשמל..?

או שאני מפספס כאן משהו?

רן

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,946
נקודות
113
רק למען הפרופורציה -- לא מדדתי, זה רק ניחושים/הערכות באוויר:

אני מעריך שאם ישימו מיקרופון בנקודת ההאזנה ויקליטו קטע/ים מסויימים בווליום נתון לפני הטיפול בחשמל, ואז יחזרו על אותה הקלטה באותו ווליום בדיוק לאחר הטיפול בחשמל, ויחסירו את ההקלטות, ההפרשים יהיו קטנים מ-3dB, וכנראה אפילו קטנים בהרבה. כנ"ל לאחר החלפת כבל, ואולי אפילו לאחר החלפת נגן.

לעומת זאת, אם תהליך ההשוואה הזה יבוצע לפני ואחרי טיפול אקוסטי, או אחרי טיפול RC, הפרשים של 10dB ויותר לא יהיו מאוד מפתיעים.

לגבי רמקול מאותו סוג (לא השוואה של מדפי קטן לרצפתי גדול) לא יהיה מפתיע מעל 3dB אבל אולי 10dB כן -- לא בטוח.

אם ההערכות האלה בכיוון, זה יכול לשים את הדברים בפרופורציה מבחינת מה משפיע יותר.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור