אני בכנות לא חושב שיש כאן שתי גישות, בכל הקשור לבעיות פיזיקליות/אקוסטיות ידועות ומוסכמות, הקשורות עם החלל שלנו.
ככל ויש כאן קבוצה הטוענת כי החדר לא מהווה בעיה וכי כל תורת האקוסטיקה לא קיימת, אזי קבוצה זו היא בכלל לא לגיטימית.
זה לא שונה מלהתנהל מול קבוצה שתטען שכדור הארץ שטוח.
לא חושב שיש כאן מישהו שבאמת חושב כך ואם יש מישהו כזה, הוא צריך להתחיל לקרוא וללמוד.
קבוצת העזרים ושוב, ברמת ההכללה, ככל שאני מבין, לא מכחישה את העניין אלא ממעיטה בחשיבותו וטוענת, כי אפשר למקסם את הסאונד באמצעות כל מיני עזרים/מכשירים/אלקטרוניקה:
החלפת הגברה
החלפת פרה
החלפת מקור
רזונטורים
משחקים בחשמל.
כבילה.
שינוי סוג העץ
קבוצת האקוסטיקה תבוא ותטען כי מדובר ברשימה חשובה ומכובדת, חלקם ישפיעו יותר, חלקם ישפיעו הרבה פחות אבל זה לא באמת יעזור לפתור את הבעיות של החלל, בין אם נשקיע 100,000 שח באלקטרוניקה/עזרים ובין אם נשקיע שני מליון שח.
הבעיות של החלל ישארו וככל ונשקיע יותר ויותר כספים, כך נתרחק יותר ויותר מהפוטנציאל האמיתי של הציוד.
לא זו אף זו. קבוצת האקוסטיקה, תבוא ותציג באופן נהיר את הבעיות, תוכיח אותם מדעית, תוכל להדגים את העיוות שהן יוצרות ותציע פתרון ברור, חד, מדויק (אם כי לא זול) על מנת להתמודד איתן.
קבוצת העזרים לא יכולה להציע דבר וחצי דבר, מעבר להתנסות, לשחק, להחליף, למכור ולקוות לטוב...
תגיד, אם אני אחליף ממגבר X למגבר Y, אתה חושב שזה יהיה טוב יותר?
תגיד, אם אני אחליף מכבל X, מפרה Z, ממשכך א' , למוצרים אחרים, זה יהיה טוב יותר, שווה את ה 40,000 דולר?
וואלה אולי.
רן