רן,
ברשותך לא התייחס לשטות הגמורה בדבר ההבחנה בין קבוצת העזרים, מול אנשי האקוסטיקה.
אציין שוב משום שלא הייתי מספיק ברור, בשום מקום לא הבעתי חשש מלהקשיב למערכת המשלבת rc, ולחילופין למדוד החדר.מכאן שעדיין לייחס לי קיבעון מחשבתי זה "אודיו במילים" פר אקסלנס.
שוב אציין שהחדרים הנדונים אצלי ואצל moshe625, מטופלים בצורה אקוסטית לא רק פאסיבית. אצל YOSSI24 מדובר בכלל באופרציה שבוצעה מ-א עד-ת עי איש מקצוע מוערך.
לדידך אין ממש בפרקטיקה שצויינה לעיל, כל עוד היא לא לוותה באנשי מקצוע. בהתאם לזאת, לפני שהקשבת להשפעתה לא רק אתה מעריך שככל הנראה מדובר בהשפעה מינורית.
ניקח את עניין הפולי עם וללא הכבל חשמל לקונטרולר. אתה בטוח בעצמך שהוא בטל בשישים מול השיפור שמתקבל באמצעות ה-cr, למרות שלא שמעת במו אוזנך מה הוא נותן.
בתאכלס ללא השדרוג הנל אפשר לסגור המערכת, אז קצת פרופורציות נכונות לא יזיקו. גם מקרה זה זכה לקבל בדומה לפעולות אחרות אישוש מאחד מהוותיקים ושוב המעורכים כיום בתחום. לא מאמין תתקשר תשאל.
ללא קשר הררים של מלל נכתבו משני הצדדים. המה מה רק שלי ושל moshe625 אינם תופסים מבחינתך, שוב משום שהגושפנקה השמיעתית שלנו נעדרת הוכחה מדעית כלשהיא. בהפוך על הפוך אם זה לא קיבעון אודיופילי אז מה זה?
אוקי, אז לפני שהמשיך אנקדוטה קטנה;
לפני שנים הכרתי פרופ' יקר ששמו אהוד ווינשטיין, בעל שם עולמי בהנדסת חשמל, עיבוד אותות, ותקשורת דיגטלית.
גש לגוגל תראה כמה אקזיטים עשה, שלא לדבר על כמה הוא שווה. לקצר הסיפור, במקרה בזמן הקורונה נפגשנו, ודיסקסתי איתו לגבי טוויק שאני ממקם בנקודה x מפעיל המערכת שומע שהוא נותן לי y מרשים. שאלתי בצורה הכי ישירה האם אני צריך לרוץ למעבדה לבדוק על איזה תדר הוא עובד וכיצד? אמר לי הפרופ' היקר אתה שומע מה שהוא עושה, זה העיקר.
מכאן שקריסטלים של אקוסטיק רבייב לא מספקים נתונים, כנל לגבי מגוון הרזונטורים של sr והפילטרים שלהם, ושל אנטראק ונורדוס הנפלאות, והרשימה ארוכה מפיוזים לדופלקסים וכו.
לענינו רן, רגע ההתנשאות שלך לא מאחר להגיע, ואתה שוב עובר להתעסק באקסיומות מנותקות מהמציאות שכביכול מדובר ב ... "התנסויות במערכות מלפני 20 שנה"... זה שוב לא רלוונטי לדיון, ועל אחת כמה וכמה בנוגע לתוצאה שהיא העיקר!
מבחינתך ומבחינת עמיר שלדידך סיכם יפה את הנושא בפוסטים האחרונים שלו, כל ההבדל בגישות זה הפתרון לבעיית "הדציבלים" ודיפ של 10 דיבי באיזה תדר זה הסיפור. בכל זאת לא נראה לך שחשוב להציג איזה הסבר לגבי התוצאה שמושגת באמצעות ה-rc.
נצא מנקודת ההנחה שאני מקבל את זה כעובדה, והטיפול האקוסטי שאליו אתה מדבר אכן קריטי להמשך התקדמותי באנלוג בתנאי, שאלה העובדות לאשורן לאחר בדיקת מרחב השמע אצלי.
התוכל להסביר לכולם כיצד זה בא לידי ביטוי אצלך בתוצאה של התוכן הסוני, ולא פחות מרתק לדעת מה קורה לאנלוג אצל עמיר אחרי הטיפול ב-rc, משום שעמיר מתנער מכך!
תקשיב arb, כל אלו שזורקים דברים בחדר, לרבות ספוגים, עצים וכיוצ"ב זה קצת משחק ילדים מבחינתי.
העובדה שהתוצאה טובה יותר, לאחר זריקת החומרים, ביחס למצב לפני, לא מעלה ולא מורידה בכל הקשור לחוסר המקצועיות של התהליך. זה משהו מדעי ולא משהו חאפרי.
אני לא יודע מה יוסי עשה, אבל ככל שלא עשו אצלו בחדר, או בכל חדר אחר, סדרה של מדידות לפני ההתקנה וסדרה של מדידות לאחר ההתקנה, אזי הטיפול הוא חובבני , גם אם זה בוצע על ידי מר אדם פלץ בכבודו ובעצמו.
מעולם לא קבעתי, או ציינתי, כי אנשים ללא טיפול כאמור ו/או שימוש ב RC יכולים "לסגור את המערכת". שמעתי לא מעט מערכות שנשמעות נהדר ללא שום טיפול..
ציינתי ואני לגמרי עומד מאחורי זה, כי יתכן ויש אצל אותם אנשים סאונד מעולה, הרבה בגלל מזל, התאמה נכונה של רמקולים לחלל, העמדתם וכיוצ"ב,
אבל, טיפול אקוסטי מקצועי, יקפיץ את אותה מערכת בהרבה יותר דרגות, מאשר החלפת דופלקס, או שימוש ברזונטור, או החלפת פרה, או החלפת DAC, מה לעשות, הפיזיקה, תתפלא, לא פסחה על התחביב הזה.
וההבדל בין הגישות, מעבר לעובדה שקבוצה אחת נצמדת למדע והשנייה לא, נוגעת ל
סדרי הגודל של ההבדלים הסופיים.
קבוצת העזרים, עם כל הכבוד, מתעסקת בהבדלים שהם בשוליים של השוליים, ביחס לטיפולים המוציאים את החדר מהמשוואה, בה מתעסקת קבוצת האקוסטיקה, באנגלית אומרים :
Minuscule.
רן