השפעת סוג מוזיקה בבחירת ההגברה

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
קשקשן המחץ -- עוד התחמקות!! אתה שולח אותי לקרוא טקסים ארוכים ולא ממוקדים לנושא המדובר על מה שאחרים יודעים, זה לא הידע שלך. אמרת שאתה יודע. בוא תמצא את מה שאתה יודע.

רפרפתי במה שהפנית אותי אליו, סדר גודל של 5,000 מילים שכמעט כולן מתייחסות למאסטרינג ולא למיצוי המערכת, כלומר זה בכלל לא רלוונטי על תקן תשובה לשאלה הספציפית.

אז שוב התזכורת: ההקשר הוא ההתנפחות הטווסית הקודמת שלך:

כלומר מדובר בפוטנציאל שצריך לדעת איך למצות אותו מהציוד בבית (לא באולפן הקלטות/מאסטרינג), וטענת שאתה יודע מהו.

מהו הפוטנציאל הזה שאותו צריך לדעת למצות? :D
איך יודעים אם אכן מיצינו?

מספיק ברור למה אתה צריך לענות? אם אתה לא עונה עניינית לזה, ברור שאתה לא יודע את התשובות.

חוצמזה, שוב, בניגוד אליך, אני לא מתיימר להיות מומחה, או כל תואר מקביל אחר.
עזוב, אם הבחור הזה היה יודע משהו בתחום או היה יודע לתת תשובות טכניות לחלק מהשאלות ששאלו אותו בשירשור הזה הוא פשוט היה עונה והיה נוצר פה וויכוח טכני ולא אישי אבל על אף אחת מהשאלות הוא פשוט לא ענה, כלום!

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
345
נקודות
83
קשקשן המחץ -- עוד התחמקות!! אתה שולח אותי לקרוא טקסים ארוכים ולא ממוקדים לנושא המדובר על מה שאחרים יודעים, זה לא הידע שלך. אמרת שאתה יודע. בוא תמצא את מה שאתה יודע.

רפרפתי במה שהפנית אותי אליו, סדר גודל של 5,000 מילים שכמעט כולן מתייחסות למאסטרינג ולא למיצוי המערכת, כלומר זה בכלל לא רלוונטי על תקן תשובה לשאלה הספציפית.

אז שוב התזכורת: ההקשר הוא ההתנפחות הטווסית הקודמת שלך:

כלומר מדובר בפוטנציאל שצריך לדעת איך למצות אותו מהציוד בבית (לא באולפן הקלטות/מאסטרינג), וטענת שאתה יודע מהו.

מהו הפוטנציאל הזה שאותו צריך לדעת למצות? :D
איך יודעים אם אכן מיצינו?

מספיק ברור למה אתה צריך לענות? אם אתה לא עונה עניינית לזה, ברור שאתה לא יודע את התשובות.

חוצמזה, שוב, בניגוד אליך, אני לא מתיימר להיות מומחה, או כל תואר מקביל אחר.

אני חושב שאתה המתחזה הגדול ביותר בפורום הזה.בין היחידים ששומע מוסיקה מספרים ואינטרנט. בין היחידים ששומע מוסיקה מהעיניים ובן היחידים שחושב שהשמש זורחת לו מהתחת.

אמרתי לך היום שהיית צריך לקחת יום חופש אחרי שנפלת בלשונך כמה וכמה פעמים והוכחת לכולם כמה היה לך קשה להוציא סאונד באנלוג.

אבל כשאין מה להגיד מעבירים את זה הלאה כדי שתוכל לצאת מהברוך אליו נכנסת.

ושוב לסיום
מספרים יודע בלי עין הרע אבל…..
מה לעשות
חרש.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,931
נקודות
113
רדבוק זה לא פורמט הקלטה, אלא מאסטר בלבד.
אם אתה מתקן, תתקן נכון. RBCD זה לא מאסטר אלא פורמט של דיסק פיזי.

הקלטה דיגיטלית מכילה לפחות פי מאה מידע דיגיטלי ממה שיוצא בסופו של דבר במאסטר רדבוק הסופי.
התכוונת למאסטר PCM 16/44.1 שממנו בונים את המטריצות להטבעת RBCD, אבל הוא עצמו לא בפורמט RBCD.
פורמט RBCD מגדיר את אירגון הביטים על הדיסק, בסגמנטים ו-frames, עם ביטים לתיקון שגיאות וייצוג שונה של הדגימות.

אשר לכמות המידע, זה יכול להיות נכון אם ורק אם ההקלטה נעשתה ברזולוציה גבוהה בהרבה יותר מ-16/44.1.
למשל אם ההקלטה היא ב-16/88.2, זה לא פי 100 אלא לכל היותר פי 2.

מעבר ל-24 ביט יכול להתקרב מלמטה למכפלה ב-128 (אבל לא יותר), אבל זאת רק אם מנצלים רוב הזמן את הביטים המשמעותיים (MSB). אם למשל הקליטו בעצמה כזו שכל הביטים המשמעותיים הם במסגרת 16 הראשונים, יוצא שהביטים מעל להם אינם בשימוש -- כולם אפס -- ואין יותר אינפורמציה מאשר בהקלטת 16 ביט.

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
345
נקודות
83
עזוב, אם הבחור הזה היה יודע משהו בתחום או היה יודע לתת תשובות טכניות לחלק מהשאלות ששאלו אותו בשירשור הזה הוא פשוט היה עונה והיה נוצר פה וויכוח טכני ולא אישי אבל על אף אחת מהשאלות הוא פשוט לא ענה, כלום!

תקשיב חייל.
פעם אחרונה שאני מתייחס אליך.
לא פעם העליתי כאן דברים כולל הפעמונים/רזונטורים. ההתייחסות היתה בבוז טוטלי מהחבורה שלך
אז מה אתה משחק אותה כל פעם עם הצביעות שלך.
זהו יותר אל תפנה אלי
תודה.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83

באודיו קשה להסביר במילים את האניגמה להרבה דברים, פיוזים שקעים, כבלים,
איפיון הצליל זה דבר מופשט, צריך לשמוע
כדי להגיד שאתה אוהב או לא,
סע אליו זה שווה את ההשקעה.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
תקשיב חייל.
פעם אחרונה שאני מתייחס אליך.
לא פעם העליתי כאן דברים כולל הפעמונים/רזונטורים. ההתייחסות היתה בבוז טוטלי מהחבורה שלך
אז מה אתה משחק אותה כל פעם עם הצביעות שלך.
זהו יותר אל תפנה אלי
תודה.
אני לא שייך לשום חבורה, אין לי rc וסביר להניח שלא יהיה. אממה, יש פה כמה חברים שמביאים טיעונים מנומקים לנושא ויש אותך שתוקף רק אישית ושוב לא עונה עיניינית. העלית פה כמה פעמים את הפעמונים וזה לא תפס so what ? הנה שוב יש דיון על אקוסטיקה ואתה מזכיר שוב את הפעמונים ושואלים אותך שאלות טכניות עליהם אז תענה ותפסיק לתקוף אישית!
איך בדיוק אני צבוע?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,931
נקודות
113
אני חושב שאתה המתחזה הגדול ביותר בפורום הזה.בין היחידים ששומע מוסיקה מספרים ואינטרנט. בין היחידים ששומע מוסיקה מהעיניים ובן היחידים שחושב שהשמש זורחת לו מהתחת.

אמרתי לך היום שהיית צריך לקחת יום חופש אחרי שנפלת בלשונך כמה וכמה פעמים והוכחת לכולם כמה היה לך קשה להוציא סאונד באנלוג.

אבל כשאין מה להגיד מעבירים את זה הלאה כדי שתוכל לצאת מהברוך אליו נכנסת.

ושוב לסיום
מספרים יודע בלי עין הרע אבל…..
מה לעשות
חרש.
מאסטר קשקשן. שוב מכריז הכרזות על דברים שלא שמעת, שאתה לא יודע, ואין לך מושג עליהם.

אין לך מושג ירוק, ורוד או אחר איך אני מקשיב ומה אני מפיק או לא מאנלוג ו/או דיגיטל אצלי בבית, כמו שאין לך מושג ירוק לגבי מערכות אחרות שהכרזת עליהן שהן נשמעות חרא בלי ששמעת אותן. זו הדרך הפתטית שלך להתמודד עם כאלה שאין לך משהו ענייני לומר מולם -- לזרוק ליכלוך מופרך.

אתה מקשקש על מספרים, גרפים ואינטרנט, אבל הדיון בינינו לא היה על מספרים וגרפים, ואינטרנט נכנס רק ששלחת אותי לקרוא דברים לא רלוונטיים לנושא, כנראה כי אתה אפילו לא יודע מה כן ומה לא רלוונטי.

אם כבר, אתה זה שמתחזה למומחה ומתנסח כאילו השמש זורחת לך מהתחת ואחרים לא מבינים. בניגוד אליך, אני חזרתי כמה פעמים על זה שאני לא מתיימר להיות מומחה, אבל אפילו מסר עד כדי כך פשוט לא נקלט. יש שם סתימה.

התיימרת שאתה יודע מה הפוטנציאל של אנלוג ואיך ממצים אותו, אבל אתה לא יודע להסביר מה זה בכלל -- לא פלא, כי זה לא מוגדר -- וכמובן לא איך ממצים אותו.

לא היה שום מצב שבו לא ידעתי מה לומר, לא היה שום מצב שבו העברתי דברים אליך מעבר למה שאתה אמרת שאתה יודע, רק אתה ניסית, כולל גם הפעם, להעביר דברים אלי.

בקיצור -- אין לו משהו ענייני לומר על כלום, ולא נותר לו אלא לנסות לעוות את הנאמר ואת המציאות, ולזרוק לכלוך שאינו מבוסס על שום מציאות חוץ מ-wishful thinking שלך.

נערך לאחרונה ב:

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
345
נקודות
83
מאסטר קשקשן. שוב מכריז הכרזות על דברים שלא שמעת, שאתה לא יודע, ואין לך מושג עליהם.

אין לך מושג ירוק, ורוד או אחר איך אני מקשיב ומה אני מפיק או לא מאנלוג ו/או דיגיטל אצלי בבית, כמו שאין לך מושג ירוק לגבי מערכות אחרות שהכרזת עליהן שהן נשמעות חרא בלי ששמעת אותן. זו הדרך הפתטית שלך להתמודד עם כאלה שאין לך משהו ענייני לומר מולם -- לזרוק ליכלוך מופרך.

אתה מקשקש על מספרים, גרפים ואינטרנט, אבל הדיון בינינו לא היה על מספרים וגרפים, ואינטרנט נכנס רק ששלחת אותי לקרוא דברים לא רלוונטיים לנושא, כנראה כי אתה אפילו לא יודע מה כן ומה לא רלוונטי.

אם כבר, אתה זה שמתחזה למומחה ומתנסח כאילו השמש זורחת לך מהתחת ואחרים לא מבינים. בניגוד אליך, אני חזרתי כמה פעמים על זה שאני לא מתיימר להיות מומחה, אבל אפילו מסר עד כדי כך פשוט לא נקלט. יש שם סתימה.

התיימרת שאתה יודע מה הפוטנציאל של אנלוג ואיך ממצים אותו, אבל אתה לא יודע להסביר מה זה בכלל -- לא פלא, כי זה לא מוגדר -- וכמובן לא איך ממצים אותו.

לא היה שום מצב שבו לא ידעתי מה לומר, לא היה שום מצב שבו העברתי דברים אליך מעבר למה שאתה אמרת שאתה יודע, רק אתה ניסית, כולל גם הפעם, להעביר דברים אלי.

בקיצור -- אפס מאופס שאין לו משהו ענייני לומר על כלום, ולא נותר לו אלא לנסות לעוות את הנאמר ואת המציאות, ולזרוק לכלוך שאינו מבוסס על שום מציאות חוץ מ-wishful thinking שלך.
מזל שאתה לא נראה כמו שאתה נשמע..

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
345
נקודות
83
כדי להגיד שאתה אוהב או לא,
סע אליו זה שווה את ההשקעה.
יוסי הם לא יכולים להבין את זה שצריך לשמוע עם האוזניים זה לא יעזור.

ליאור

חבר משקיען
מעורבות
409
נקודות
63
אם אתה מתקן, תתקן נכון. RBCD זה לא מאסטר אלא פורמט של דיסק פיזי.

התכוונת למאסטר PCM 16/44.1 שממנו בונים את המטריצות להטבעת RBCD, אבל הוא עצמו לא בפורמט RBCD.
פורמט RBCD מגדיר את אירגון הביטים על הדיסק, בסגמנטים ו-frames, עם ביטים לתיקון שגיאות וייצוג שונה של הדגימות.

אשר לכמות המידע, זה יכול להיות נכון אם ורק אם ההקלטה נעשתה ברזולוציה גבוהה בהרבה יותר מ-16/44.1.
למשל אם ההקלטה היא ב-16/88.2, זה לא פי 100 אלא לכל היותר פי 2.

מעבר ל-24 ביט יכול להתקרב מלמטה למכפלה ב-128 (אבל לא יותר), אבל זאת רק אם מנצלים רוב הזמן את הביטים המשמעותיים (MSB). אם למשל הקליטו בעצמה כזו שכל הביטים המשמעותיים הם במסגרת 16 הראשונים, יוצא שהביטים מעל להם אינם בשימוש -- כולם אפס -- ואין יותר אינפורמציה מאשר בהקלטת 16 ביט.

לא. לא התכוונתי לכלום מזה, אפילו לא למילה אחת.
בטח שלא לטרחן ת'שכל עם (עוד) להג טריוויאלי על פורמט זה או אחר.

ננסה לסכם בפשטות: בהקלטה דיגיטלית, יש פי מאה מידע.
אולי בעולם שלך מקליטים שני ערוצים כדי ליצור שני ערוצים.
בעולם האמיתי מקליטים עשרות, אם לא מאות מיקרופונים.
כל אחד ברזולוציה של ציוד ההקלטה, כל אחד עובר ADC. היום זה 192\24 לפעמים יותר, בעבר היה פחות.

הלהקות האהובות עלי מקליטות 20 ערוצים רק לתופים.
הגיטרות עוד, הבס, הכפלות (דש מפיל ספקטור וכו), קולות ועוד.

סה"כ פי מאה מידע דיגיטלי, לפעמים הרבה יותר (אולי במוסיקה קלאסית).
זה שאחרי המיקס הגענו לשני ערוצים זה לא קשור במיקרושיט להקלטה.

א ב ל: אם סה"כ זכיתי שוב להיות כלי שרת על מנת לפרוק עוד באפר, אנא, אל תפריע לעצמך.
מותר להפעיל את ממטרת המילים בלי מגבלה. דמוקרטיה.
לך על זה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,931
נקודות
113
בהינתן שהאדון טען שהוא יודע לגבי אנלוג, וציפה ממני שאסכם את הנושא, המסקנה ההגיונית אמורה להיות שהוא חושב שניתן לתאר במילים את מה שהוא מתכוון אליו, למרות שהוא מופשט, ובלי לשמוע.

אבל זו לא המסקנה הנכונה -- בפועל, המסקנות הן:
  • הוא בכלל לא יודע את מה שהוא התהדר שהוא יודע.
  • הוא בכלל לא התכוון שאצליח לסכם את העניין במילים -- להיפך, הוא רצה שאכשל ואסתבך, מה שלא קרה, אלא להיפך, סיבכתי אותו יותר בטענה שמה שהוא מדבר עליו אינו מוגדר..
ובנוסף, הוא אמר שהוא מחכה שאסכם את הנושא. עקרונית, סיכום אמור להיות קצר, אבל באחד משלבי ההתחמקויות שלו הוא שלח אותי למאמר בן 5,000 מילים -- ממש לא קצר, ממש לא סיכום, ובכלל המאמר לא דן בנושא הזה...

והוא בעליל לא מסוגל לספק סיכום רלוונטי בעצמו.

עזוב, אם הבחור הזה היה יודע משהו בתחום או היה יודע לתת תשובות טכניות לחלק מהשאלות ששאלו אותו בשירשור הזה הוא פשוט היה עונה
אני מעריך שכבר ברור לכ-ו-ל-ם שהוא לא יודע.

נראה לי שהעניין מוצה: הבנאדם אינו תורם לכלום, רק זורק לכלוך ללא קשר למציאות, לגבי דברים שאין לו מושג לגביהם.

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,931
נקודות
113
בטח שלא לטרחן ת'שכל עם (עוד) להג טריוויאלי על פורמט זה או אחר.
אחרי שטירחנת על נושא שולי ומיותר בצורה לא מדוייקת במשך הרבה איטרציות אתה מדבר על זה שאני מטרחן?

הצחקת אותי.

ננסה לסכם בפשטות: בהקלטה דיגיטלית, יש פי מאה מידע.
אין לי כוח להרחיב על העניין השולי הזה, אבל אם לסכם בפשטות:

ההתנסחות שלך הייתה כללית ללא סייג: "בהקלטה דיגיטלית, יש פי מאה מידע". לא כתבת "לפעמים", "בחלק מהמקרים", "בסוגים מסוימים של הקלטות" וכד'. כלומר, בין אם התכוונת לזה או לא, מה שכתבת בפועל הוא טענה לגבי כל הקלטה דיגיטלית באשר היא.

אבל זה לא נכון לגבי כל הקלטה דיגיטלית באשר היא. למשל ההקלטות הדיגיטליות הראשונות היו בשני טרקים 16/44.1 בלבד.

כלומר הטענה שלך, כפי שניסחת אותה, אינה נכונה.

לילה טוב!

נערך לאחרונה ב:

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
345
נקודות
83
בהינתן שהאדון טען שהוא יודע לגבי אנלוג, וציפה ממני שאסכם את הנושא, המסקנה ההגיונית אמורה להיות שהוא חושב שניתן לתאר במילים את מה שהוא מתכוון אליו, למרות שהוא מופשט, ובלי לשמוע.

אבל זו לא המסקנה הנכונה -- בפועל, המסקנות הן:
  • הוא בכלל לא יודע את מה שהוא התהדר שהוא יודע.
  • הוא בכלל לא התכוון שאצליח לסכם את העניין במילים -- להיפך, הוא רצה שאכשל ואסתבך, מה שלא קרה, אלא להיפך, סיבכתי אותו יותר בטענה שמה שהוא מדבר עליו אינו מוגדר..
ובנוסף, הוא אמר שהוא מחכה שאסכם את הנושא. עקרונית, סיכום אמור להיות קצר, אבל באחד משלבי ההתחמקויות שלו הוא שלח אותי למאמר בן 5,000 מילים -- ממש לא קצר, ממש לא סיכום, ובכלל המאמר לא דן בנושא הזה...

והוא בעליל לא מסוגל לספק סיכום רלוונטי בעצמו.

אני מעריך שכבר ברור לכ-ו-ל-ם שהוא לא יודע.

נראה לי שהעניין מוצה: הבנאדם אפס מאופס שאינו תורם לכלום, רק זורק לכלוך ללא קשר למציאות, לגבי דברים שאין לו מושג לגביהם.

מצחיק שכמוך גם פנימי וגם חיצוני.
כמה פתטי יכול להיות בן אדם, אפילו את יוסי שנוא נפשך אתה משתף בחוויה הקשה שעברת היום בתקווה שיתמוך בך בשעת צרה.
אין לי ברירה אלה להשתמש באותם מילים טהורות שיוצאות ממך.
אכן אתה באמת אפס מאופס ,מתחזה לאודיופיל וכשלא מצליח עובר להשמצות וקללות.
ברגע שתסתום את הפה גם אני אעשה זאת.
עוד כמה הודעות כאלו וכל המתייפיפים יתחילו לצעוק גבלד, אי אפשר להמשיך ככה ונראה לי בצדק.
המתחזה יכול להיות גם הרסני ורואים את זה בתגובותיו האחרונות כשהוא לא מצליח לשלוט בלשונו.

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
345
נקודות
83
אחרי שטירחנת על נושא שולי בצורה לא מדוייקת במשך הרבה איטרציות אתה מדבר על זה שאני מטרחן?
הצחקת אותי.

אין לי כוח להרחיב על העניין השולי הזה, אבל אם לסכם בפשטות:

ההתנסחות שלך הייתה כללית ללא סייג: "בהקלטה דיגיטלית, יש פי מאה מידע". לא כתבת "לפעמים", "בחלק מהמקרים", "בסוגים מסויימים" וכד'. כלומר, בין אם התכוונת לזה או לא, מה שכתבת בפועל הוא טענה לגבי כל הקלטה דיגיטלית באשר היא.

אבל זה לא נכון לגבי כל הקלטה באשר היא. למשל ההקלטות הדיגיטליות הראשונות היו בשני טרקים בלבד.

כלומר מה שכתבת בפועל אינו נכון/מדויק.

לילה טוב!

זה לא להאמין. כולם טועים כולם לא מבינים. רק המתחזה מבין.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,931
נקודות
113
ברגע שתסתום את הפה גם אני אעשה זאת.
לא, בבקשה!! אל תפסיק!!!

אני דווקא משועשע מלראות את ההתנהלות שלך, ההתחמקויות, הכל. תמשיך בבקשה!!!

זה לא להאמין. כולם טועים כולם לא מבינים. רק המתחזה מבין.
אני גם נהנה להתחזות, גם אם אני לא יודע למה אני מתחזה בדיוק. כייף!!

yossie4

אוהב את התחום
מעורבות
179
נקודות
43
תודיעו לי שיסתיים הגנון......
ומשה היקר, אני עדיין ממתין שתגלה לי את האור, הכיצד ממצים את הפוטנציאל מאנלוג... (או שאני חשוד בעיניך לשתול, מתחזה...)

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
ומשה היקר, אני עדיין ממתין שתגלה לי את האור, הכיצד ממצים את הפוטנציאל מאנלוג... (או שאני חשוד בעיניך לשתול, מתחזה...)
יש פה לא מעט אנשים שיודעים למצות את הפוטנציאל מאנלוג, לפי הרמה הטכנית של משה וממה ששמעתי שהוא עושה אצל אנשים עדיף שתבקש עזרה ממישהו שבאמת מבין בתחום.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
האמת שאני מבין (לפחות חושב ש..) למה מוישה מתכוון
"פוטנציאל אנלוגי"
רק שזה קצת קשה לתאר במילים,מספרים וכד'
הרי סהכ זה לא מדע מדויק ולא חצי מדויק. אבל אם אתה זוכר בזמנו את הפרסומת הבולטת בתחום האודיו...
" כשתשמע תבין...." זה שם פחות או יותר.הפוטנציאל האנלוגי.
כשאני שמעתי בפעם הראשונה את האנאלוג אצל דורון בזמנו...
הבנתי את ה"פוטנציאל האנלוגי".
בדיוק כמו בפרסומת...שמעתי,הבנתי.
סתם עוד דוגמא..נניח תשמע את המע של נמר...

נערך לאחרונה ב:

Slim1900

אוהב את התחום
מעורבות
114
נקודות
43
מעניין למה אנשים חשים צורך לקלל את השני כאן . באמת עצוב לראות אנשים שאין להם מה לעשות בחיים, שלאורך ימים ולילות לא עוזבים את המקלדת כי בטוחים שדבריהם מאוד חשובים ונכונים .
שהמקסימום שהם יכולים להגיד בסיום יום כזה שהם הולכים לישון ולא לעשות פעילות אחרת כי הליבידו שלהם רופס ומתועל לטחון שעות וימים כאן על נפיחה שיוצאת מאחוריהם בעוד הם חושבים שזה השמש בכבודה ובעצמה .
שמישהו אימפוטנט הוא מוציא את מה שנשאר לו מהלבידו בחיים כאן- ככה זה נראה .
תמשיכו ,זה עושה לכם טוב.

נערך לאחרונה ב:

Balance

אוהב את התחום
מעורבות
79
נקודות
28
איך אני אוהב את המטיפים.
הצופים מהצד שנותנים ביקורות.
כלומר, מה חשבת שתעשה ההודעה הזו?
תשים אותך באור הנכון?
רוצה? תקרא
לא רוצה? אל תקרא
אבל מה זו הפטרונות הזו? :eek:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור