הדיון הוא על הבסיס של הבסיס באודיו – והתאמה חשמלית.
אתה, שעוד נחשב לאחד שמבין קצת אלקטרוניקה בפורום, יוצא בהצהרה :
1.שמעתי גיין מתאים – לא אהבתי.
אני מאוד מעריך את ידיעותיך באודיו, אבל אתה לא יכול להגיד לי מה אהבתי ומה לא.
2.אהבתי יותר את המגבר שלי.
אז לגבי 1 – לא נכון.
לגבי 2 – לא מעניין .
אני יודע שאותך זה לא מעניין, אבל אותי זה מה שמעניין כדבר ראשון.
מעניין אותי
גם לשמוע על מדידות ועל שאר הנושאים הטכניים למיניהם, כולל איך אפשר להיעזר בהם לשיפור חוויית ההאזנה.
אני מאמין שאתה מאמין שיש גיין נכון אבל כנראה בעולם הקוסמי גם זה – עניין של טעם.
וכפי שבסוף בסוף -הכול עניין של טעם ואם משהו רוצה לשמוע כמו נער בן 18 ברכב עם באסים בראש – זו זכותו וזו טעמו. אבל זה לא היי פידלטי.
זה טעמו – ופה זה נגמר.
לכן שכיוצאים בהצהרות – יש להצהיר הצהרה הגיונית , שעובדת ברוב המקרים ונחשבת לתקינה..
אף אחד לא שמי להגדיר מהי אודיופיליה – העניין מוגדר לפני שנודלתי.
לשיטתך, אין הבדל בינך לבין נהג מונית שסתם שם עוד שני סאבים כי הוא נהנה מזה.
אני יודע שמבחינתך הכל סביב היי פידליטי, ומי שלא שותף לדעתך הוא ילד בן 18 או נהג מונית. הבנתי את זה כבר מזמן.
אני יודע שרוב האנשים מגדירים אודיופיליה כאהבת היי פידליטי, ושלא אתה המצאת את ההגדרות, רק לא תמיד כולם מסכימים על אותן הגדרות.
יש הרבה ויכוחים מיותרים בכל נושא שהוא שנובעים מהגדרות שונות בלי שמודעים לזה שההגדרות השונות.
כאן לפחות אנחנו יודעים שההגדרות הן שונות ויכולים להימנע מהחלקים המיותרים בוויכוח.
הגדרת התחביב היא שונה – אודיופילה .לא אהבת מוזיקה .
אתה מבלבל בין דברים שונים שכתבתי.
אני לא מבלבל בין אודיופיליה לאהבת מוזיקה. אלה דברים אורתוגונליים, ויכולים ללכת ביחד או בנפרד. אני מכיר מישהו שמוזיקה לא מעניינת אותו אבל ציוד על כל האספקטים שלו מאוד. הוא אודיופיל ולא חובב מוזיקה, ויש כאלה שאוהבים מוזיקה ולא אכפת להם מהסאונד.
אני גם אוהב סאונד טוב -- לטעמי -- ממערכות אודיו, ולכן אודיופיל להגדרתי, וגם אוהב מוזיקה, ואוהב לשמוע אותה בסאונד טוב, כך שהדברים בסינרגיה.
ספציפית, הטעם האישי שלי הוא לסאונד נייטרלי, אפילו עד כדי כך שאחרי כיול ה-RC, אני אפילו לא מיישם target curve כמו Harman אלא נשאר ב-flat. אז יכול להיות שאני אודיופיל אפילו לפי הגדרתך, למעט זה שאני לא ממשיך לנסות למקסם כל דבר שאפשר.
המחקרים מראים שאנשים שונים אוהבים אותו סאונד ברוב המוחלט של המקרים .
אני לא יודע על איזה מחקרים מדובר, וכאמור, המחקר הגדול של Toole לא בדק העדפות שמיעה אמיתיות, אם לזה אתה מתכוון.
היכולת לחזרות איך רמקול יגיב החל מתדר המעבר בחדרים שונים – היא מעל 90 אחוזים.
נכון, אפשר, אבל לא עד כמה אנשים ספציפיים יאהבו את זה, מה שבעיניך משני, ומבחינתי הוא העיקר.
אתה גם יכול להתווכח עם רוב החברות הטובות בתעשה שאימצו אותם – כמו קף/טאד עם הדרייבר הקואקסיאלי או טידל עם הטוויטר הגדול יותר שקרוב מאוד למיד(ואגב -בפעם הראשונה שראיתי את הרמקול – הבנתי בדיוק למה זה ככה ומיד חיפשתי מדידות -שהיו מעולות) – זה גם מסביר את המעבר החלק והבלתי מורגש בין המיד לגבוהים בסטאפ טוב וזה שהכל נשמע כיחידה אחת .
אין לי שום ויכוח עם זה -- וברור שמתכנני ובוני ציוד עובדים בעיקר לפי מדידות ומדע -- כך צריך להיות וזה מצויין, לא הייתי רוצה שיעבדו אחרת גם אם הייתי יכול להכתיב להם, אבל אני ממש לא רוצה, ולא מכתיב לאף אחד כלום. הטובים שבהם לא מסתפקים במדידות ובמדע, אלא משלבים מבחני האזנה, ומשנים את התיכנונים בהתאם לתוצאותיהם, אפילו אם זה פוגע קצת במדידות.
אבל בשורה התחתונה, למרות שכולם לכאורה שואפים להיי פידליטי, התוצאות שונות, ויש מוצרים שאנשים נתונים אוהבים יותר וכאלה שפחות. אתה מחפש את הטוב ביותר לפי הקריטריונים שלך, שכוללים מדידות כתנאי סף, ואני מחפש מה שנשמע לי הטוב ביותר לפי האוזניים שלי, בלי לטעון שזה הכי טוב עבור אף אחד חוץ ממני, ובלי לנסות לשכנע אחרים שיתנהלו כמוני ו/או יאהבו את אותם דברים.
עכשיו אתה יכול להגיד לי שמעתי טידל – לא אוהב.
זה לא אומר לי כלום וזה לא אומר לפלוני כלום.אני מחפש ידע שימושי.
אולי זו המערכת/החדר/הסטאפ/נהג מונית הרבה באס – כל זה לא מעניין. מעניין שזה רמקול עם הנדסה מצוינת שראוי להיכנס לרשימה ששווה לבדוק.
אני לא מצפה שמה שמעניין אותי יעניין אותך. אני לא בא ללמד אותך או לחנך אותך או להראות לך את האור. אשמח מאוד אם תמשיך בדרכך כפי שהיא. כשאני מתכתב אתך כאן בפורום, אני לא כותב רק לך, אחרת אפשר היה לסגור הכל בפרטי. כנראה שיש מתעניינים, משתעממים ואדישים לדברי כל אחד מאיתנו, בפרופורציות שונות.
לסיכום, גישתך האישית -היא מאוד נחמדה ואף מהנה לרוב האנשים כאן – השאלה שלי -במה היא תורמת לפלוני למעט דעה וחוויה מקרית וסובייקטיבית(כנ"ל שלי -גם שלי לא מעניינת)
כל אחד יחליט לעצמו מה תורם לו, באיזו צורה ובאיזו מידה. מה שתורם לך או לא תורם לך אינו בהכרח אותו דבר לאחרים. וכבר הבנתי שמבחינתך כל הדעות והטעמים של כולם, כולל שלך, אקראיים וחסרי חשיבות. זכותך לחשוב כך, ואני לא מנסה לגרום לך לחשוב אחרת.
מבחינתי, תמשיך לחשוב בדיוק את מה שאתה חושב, ולהתנהל בדיוק כפי שאתה מתנהל, והכל בסדר בדיוק כפי שהוא.
זה שיש דברים שאני מסתכל עליהם אחרת -- זכותי, במיוחד כל זמן שאולי בניגוד אליך, אני לא טוען שדרכי היא האובייקטיבית והנכונה וכולם צריכים להאמין בה ולפעול לפיה, אבל מעולם לא טענתי ולא חשבתי כך, ואין לי יומרות מעבר לזה, ואם יש מי שמתחבר לזה, זכותו, אבל באחריותו. בחירה שלו.
ודרך אגב, כמעט כל הדברים שאנחנו מתווכחים עליהם אינם קשורים לעובדות ולידע, אלא לצוורת ההסתכלות עליהם וההתייחסות אליהם.