AK1
חבר משקיען
- מעורבות
- 2,929
- נקודות
- 113
הבעיה היא שבהינתן שאין מתאם מובהק בין תוצאות של מדידות לבין מה ששומעים, ה"חסכון בזמן" עלול לגרום גם לדילוג על אופציות טובות.מדידות יכולות לחסוך לך המון זמן כאשר הן משולבות עם אוזן.
דוגמאות אישיות:
א. היו לי 4 דורות של רמקולים של B&W:
- B&W 801 Matrix 2
- B&W 801 Matrix 3
- B&W Nautilus 802
- B&W 800D
אבל העובדה היא שהם העניקו לי אינספור שעות של האזנה מהנה, מהמוזיקה ומהסאונד -- לכן גם המשכתי עם B&W מדור לדור -- ואהבתי אותם יותר מכל רמקול אחר ששמעתי בכל השנים האלה. רק בתערוכת מינכן 2015 שמעתי כמה רמקולים שהעדפתי, כולם במחיר כפול ומעלה.
אם הייתי יודע על ספינורמה בזמן, הייתי כנראה מדלג עליהם, ומפסיד את כל שנות ההנאה מהם.
ב. במקביל לתערוכת מינכן הנ"ל, נתקלתי ברמקול של Acapella שהפיל לי את הלסת, אבל עדיין לא ידעתי על ספינורמה. אם הייתי יודע, אולי הייתי נמנע מלהסתכן בלהשקיע מהחסכונות שלי את הסכום שהפיל לי את הלסת מבלי שאדע מה הספינורמה שלהם. אני לא יודע אם מישהו כבר מדד אותם ומה התוצאות, אבל הייתי מפסיד את כל הזמן עד ידיעת התוצאות, ואם התוצאות לא היו טובות, הייתי מפסיד אותם בכלל.
מסקנה: לא רק שספינורמה טובה אינה מנבאת סאונד שאוהבים, גם ספינורמה איומה אינה מנבאת סאונד שלא אוהבים.
כך שאפילו ספינורמה אינה בהכרח מדד כל כך אמין להנאה מהסאונד, וזו הבדיקה היחידה ששמעתי עליה שבכלל אמור להיות מתאם מובהק בין תוצאותיה להעדפות האזנה!
נערך לאחרונה ב: