במחקר אני מדבר עליו מדובר על מה אהבו - חוזר ואומר מה אהבו ( liked ) - שום נטרלי ושום מיץ תפוזים .
אתה מתייחס למילה like כאילו יש לה משמעות יחידה שאינה תלויית הקשר.
בהחלט אפשר לומר like ואפילו love , והתייחס לזה כאל "העדפות שמיעה" גם בהקשר של המבחן הממוחשב והיבש הזה, שבו שומעים מוזיקה שלאו דווקא מדברת אליהם, ולאו דווקא בווליום שמתאים להם, ונותנים ציונים משוקללים. אנשים מתרגלים לכל דבר, ובמסגרת הזו, אפשר לחבב ואפילו לאהוב רמקולים מסויימים יותר מאחרים.
אבל בהקשר האודיופילי הרגיל, או הרגיל כפי שאני מכיר אותו -- אולי אצל אחרים זה שונה -- לאהוב צליל -- העדפות שמיעה -- מדבר על סאונד שגורם לאנשים להתרגש, להתחבר, להתלהב, לקבל goose bumps, להישאב לתוך המוזיקה שמדברת אליהם רגשית -- זה לא בהכרח קורה בכל מוזיקה -- בווליום שהם מעדיפים להאזין בו -- יש הבדלים עצומים בהעדפות הווליום -- חלק רוצים חזק כדי לשמוע עוד פרטים, עוד באס ועוד אימפקט, ויש כאלה שחזק צועק להם באוזניים ולא נעים להם להיות שם.
אז כן, מדובר באותן מלים, אבל המשמעות
לא דומה בכלל. אתה מתעקש על זה שאם משתמשים באותה המילה, בהכרח מתכוונים לאותו דבר, אבל לא זה המקרה כאן. להיפך.
לספינורמה יש מתאם גבוה ל-like במשמעות הראשונה. אין נתונים לגבי המשמעות השנייה -- זה לא נבדק במחקר הזה, וכנראה גם לא באחרים.
עכשיו עושים בדיטאון peer review מחורטט בחמש דקות לפלוייד טול ושון אוליב
גם על תקן בדיחה זה לא מצחיק. אין כאן בפורום peers של האנשים האלה, כולל לא דן, RB68, clip99 ובטח לא אני.
אין מקום לזלזל באנשים האלה משום כיוון, והם ראויים לכל הכבוד וההערכה, מומחים ברמה בינלאומית ופורצי דרך בתחום.
לכל היותר יש כאן ויכוח על איך לפרש את התוצאות שהם קיבלו, וכמה תהיות לגבי התהליכים, שיכולים להשפיע על הפרשנות והתוצאות.
אבל כבר הבנתי שחינו סר מעיניך ונחשב הוא כעת גם כן לאחד העם בפורום , דבר שהוא עוד לא הפנים או חושש להודות בו
לא קראת את מה שכתבתי במפורש:
מבחינתך זה מקסימום רק עוד אחד מני רבים בפורום הזה שלא מבין את מה שהוא אומר.
...
אבל מהצד שלך, זו לא בעיה אמיתית, כי לא משנה ולא מעניין מה עוד אחד בפורום הבעייתי הזה חושב, או מעדיף, או אוהב.
כך שהבחנתי בזה, "הפנמתי" את זה, ולא חששתי "להודות" בזה
רק שהתאכזבתי לראות שבכל זאת דן בהחלט מתנשא, ומוכן רק שילמדו ממנו, בלי שהוא מוכן לקבל אפשרות לסימני שאלה על הדברים שמבחינתו אולי יותר מדי מובנים מאליהם, ומי שחושב אחרת לא שווה לדון אתו בכלל.
חבל. מצער אותי לראות את זה, וכמובן את אובדן היחס למי שלא מיישר קו לפי האמת המוחלטת והבלתי ניתנת לערעור. אבל זה מה יש.
עדיין בהחלט עדיף שהוא כאן מאשר בלעדיו, ואין לו מתחרים בידע המעשי, איך למדוד ואיך לשפר.