ודאי שסתרתי. אין ספור פעמים.
אבל למה אני ? בוא נסתכל על גדולים ממני.
לטענת מבצעי המחקר - הוא כן - הרי זו הייתה מטרתו . לראות האם יש מתאם בין הסוביקטיבי לאוביקטיבי . והוכח שכן.רשמנו וציטטנו את זה אלף פעמים .אתה יכול להגיד שטול והרמן נוכלים -וזה בסדר אבל אז איך תוכיח את הנסיון בשטח של כל מי שעוסק בצורה רצינית בתחום הזה להעדפה לרמקולים כאלה ? יותר נכון עבודה רק עם רמקולים עם ספין טוב כבסיס התחלתי.
איך תוכיח את זה שמחקרים אחרים הראו את זה גם?
איך תוכיח שחברות RC דוגלות בזה
לטענת כל מי שמבין משהו בתעשיה הזו - או אדם שלא מהתעשיה אבל קצת קרא -חושב בדיוק כמוני.
אז כן - הטענה שלך נשארת -שלך בלבד.
מזכיר לך שוב - המחקר החל מפני שהרצן קיבלו ביקורות רעות במאגזינים ולא הבינו למה - הרי הרמקול נמדד טוב על הציר .
ביקורות זה סוביקטיבי.
ואז ...נמצאה הנוסחה.
WOW, אתה בכלל מתווכח לא עם מה שאני אומר, אלא אם מה שהבנת מזה, וזה לא אותו דבר.
קודם כל, אני לא מתווכח שתוצאות המחקר שימושיות, ושכל העולם ואשתו מקבל אותן ומאמין בהן, כולל היצרנים למיניהם.
כל העולם ואשתו גם קיבלו והאמינו/מאמינים שמדידות THD ו-FR±tolerance הן משמעותיות, גם אם הן לא כל כך מגובות במחקר אמפירי, אז למה שלא יקבלו תוצאות שמגובות גם ע"י העדפות אישיות ברמה כלשהי? ברור שיקבלו
וכדאי שיקבלו!
אז "כל העולם" לא בתמונה ואינו רלוונטי לדיון ואין איתו ויכוח.
אני לא מתווכח איתך יותר על האם זה LIKE או LOVE ובאיזה משמעויות. עזבתי את זה לגמרי.
עזוב גם הכללות כמו סובייקטיבי ואובייקטיבי -- אני לא מתייחס לזה בכלל.
אני רק טוען שההעדפות בתוך המחקר -- ב"מעבדה" -- שונות מההעדפות מחוץ למעבדה, והן לא יכולות להיות דומות באופן עקבי, כי מחוץ למעבדה
בכלל לא שומעים את מה ששומעים במעבדה. הסברתי למה, בטיעונים שונים לגמרי מהקודמים.
Toole מצא דרך מדעית "להפוך דעות לעובדות", אבל לא ע"י דעות שנוצרות "בטבע", אלא דעות שנוצרות בתנאי מעבדה, ושאינן רלוונטיות מחוץ למעבדה, אבל זה כנראה הכי קרוב שאפשר להגיע עם בני אדם. הוא בעצם גילה שבני אדם רגישים מאוד -- בתנאי מעבדה -- לענייני ניטרליות, ויכולים לשמש כמעט כמכשירי מדידה אנושיים לעניין הזה.
הדעות שנוצרות "בטבע" הן כידוע "אקראיות" או קרובות לזה, ותלויות בהרבה גורמים. אם יקחו את אותם רמקולים שהם העדיפו, ויתנו להם להקשיב מחוץ למעבדה, למשל אצלם בבית, אין שום מקום לצפות שהעדפותיהם יהיו במתאם למה שהם עצמם העדיפו במעבדה.
לכן אני אומר שהמעבדה הזו לא מודדת את ההעדפות "האמיתיות" שלהם, ככל שזה בכלל מוגדר, אלא רק העדפות בתנאי המעבדה, שרטרואקטיבית התברר שהן עקביות ובמתאם כמעט מוחלט להעדפת ניטרליות.
אבל מחוץ למעבדה, אני לא חושב שאפילו אותם אנשים מעדיפים רמקולים ניטרליים דווקא. בטח לא כל האנשים.