זה לא 100 אחוז אף פעם בכל רמקול שתבחר בעולם הזה - כל רמקול הוא ביסוד שלו פשרה (ידועה מראש למהנדס טוב) - ועשכיו בכך שהעובדה הזו ידועה - אפשר להתקדם.
אתה מניח שכל עוד המדידות לא יכולות לנבא ב 100 אחוז שביאות רצון - אז לא צריך ללכת לפיהן. דבר שמועלם לא נטען פה.
בבחירה רק על פי אוזן,בחדר ספציפי הסיכוי שלך להחמיץ משהו שאולי תאהב יותר - הוא גדול פי 100 מאשר אם תלך על רמקול שגם נמדד נהדר וגם אתה אוהב אותו.
אחרת - הלוחות היו ריקים והם לא.
גם אן לך שמץ של מושג -איך יגיב הרמקול בחלל שלך ובמערכת שלך ללא סט מדידות מודרני (גנבתי לרועי-למרות שזה היה קיים גם בשנות ה80 אבל של רועי נשמע ממש טוב)
אני מבטיח לך מנסיון שאילו שהולכים גם על פי מדידות וגם על פי אוזן וגם על פי חדר ומדידות חדר - מחליפים לעיתים רחוקות מאוד,יודעים מה החסרונות במה שהם קנו וגם יודעים מה יתכן שירצו בעתיד .
הי שוב דן,
אני לא אומר לפי מה ללכת או לא ללכת, כל אחד שילך בדרך שלו והכל בסדר, ואין פה גם נסיון לשכנע אותך. ומי שרוצה שהרמקול שלו יצטיין גם על הסקופ, שיהיה לו בכיף גדול.
מבחינתי, לי מספיק 3-4 מקרים של רמקולים שכל פעם שאני שומע אני לא מתחבר למרות שלפי אנשים שמתעסקים בנתונים – הם, הם הדבר! יכול לתת 2 רמקולים לדוגמא - Kii THREE ו- Dutch and Dutch 8C (נותן את השמות רק כי הם מהתחום המקצועי, ואני מניח וחברים שקוראים כאן לא הקהל שלהם, כדי לא לפוגע).ועוד מקרה, כמו שסיפרתי קודם, שממש אהבתי רמקול, בכמה סיטואציות שונות (מעיד על עקביות) ששקלתי רכישה שלו וסתם מחיפוש שלו באינטרנט בהקשרים אחרים, "יורדים עליו" לגבי מדידותיו הגרועות.
לי מספיקה החוסר עקביות הזו
שאני אישית חוויתי (לאנשים אחרים הם עושים טוב באוזן, ואני לא מתווכח איתם) כדי לא לתת משקל יתר למדידות.
אני פשוט בוחן כל דבר ב"ראש נקי" וללא תלות באף נתון טכני כזה או אחר ואתה לא, אבל לבסוף, שנינו נרכוש לפי החוויה. מה גם שאם הייתי בוחר כך, האלקטרוניקה שברשותי (ממיר ומגבר) , לא היו נרכשים, בנתונים, שניהם מעפנים.
אני כן חסיד גדול, וזה צויין, של האזנה בבית, מה לעשות, ברמקולים זה לא מתאפשר ואכן לוקחים סיכון לפעמים. אבל השאיפה היא תמיד להדגים בבית, אני בעד הדגמות בתשלום (לא בעד עבודה של אנשים בחינם) , בנינוחות ולא עם היבואן יושב לידך, מוצר ליד מוצר מכל קטגוריה.
אגב, יש נתונים שאני כן נותן להם חשיבות, כמו נצילות וגמישות למגוון רחב של מגברים. אני בהחלט יעדיף רמקולים "לא טובעניים" כמו כן, רמקולים שהם גדולים מידי לחלל או הפוך.
לגבי הלוחות – לדעתי זה לא הקשר היחיד (אם כי קיים בהקשר של אכזבות, ולא רק מרמקולים)-בקהל של אנשים שחיים את התחביב הזה. אדם בהחלט יכול לשדרג את הקיים, גם כשהקיים טוב מאוד. בנוסף, הרבה מהתחום בנוי על "מה יקרה אם" ז"א נסיון של אנשים לשדרג מוצרים, שמה לעשות, אין לך שמץ של מושג איך ישבו לך על הסט, לפעמים מצליח ולפעמים לא (מוצרים שנכשים במחיר הזדמנות ללא אפשרות הדגמה) ועוד דבר אחרון בנושא הלוחות, לפעמים אותו אדם "משנה כיוון", קרה לי וקרה לאחרים, יתרה מזו, לפעמים אנשים הולכים קדימה ומגיעים לקצה השקיפות, ואז רוצים משהו "יותר סלחני" (מה לעשות, סט טוב, מצמצם מאוד את התוכן המוזיקלי שאתה יכול לשמוע עליו) וחוזרים חזרה למשהו שהם יודעים שהוא פחות טוב, אבל יספק להם הנאה מהקלטות לא משהו שהם אוהבים.
לסיכום דן, אני לא שולל את גישתך, כל אחד שיעשה ויבחר בדרך שלו והכל בסדר, אני כופר במסר הכללי שאתה מנסה להעביר שהוא "מי שרק מאזין וככה בוחר, עושה חצי עבודה" – זה, מה לעשות, עובדתית, פשוט לא נכון.