לא מדובר בפרשנות האישית שלי, ולא מדובר בפרשנות יחידה, אלא המשמעות והשימוש תלויי הקשר.
משמעות א': במסגרת מחקר, נותנים לאנשים לשמוע מוזיקה נתונה בווליום נתון, ומשווים 3-4 רמקולים כל פעם. המשתתפים מחליפים ביניהם ובודקים כל מיני אספקטים, ובסוף נותנים דירוג מספרי, כמו 6.4. אפשר לומר על רמקול שמדורג גבוה יותר שהם מחבבים/אוהבים(like/love) אותו יותר, ושהם מעדיפים אותו, במשמעות של המחקר. המרכיב הרגשי בתהליך האינטלקטואלי הזה מוגבל, מכל מיני סיבות, החל במעמד עצמו, בזה שהמוזיקה לא בהכרח מעניינת אותם, הווליום לא בהכרח מתאים להם, וגם קשה להתחבר רגשית כל פעם מחדש, כי זה גם לוקח זמן, וגם כי יש הרבה חזרות, כך שאפילו אם בהתחלה מתלהבים יותר, בהמשך זה נעשה שגרתי, ואפילו מאוס לחזור על אותם קטעים מחדש שוב ושוב, כך שהמעורבות הרגשית יכולה להיות נמוכה או לא קיימת, אבל ההעדפה יכולה להיות מובהקת לגמרי.
משמעות ב': מאזין בוחר את המוזיקה שהוא מכיר, אוהב ומתחבר אליה, בוחר את הווליום שמתאים לו, ומאזין בנחת. אם הסאונד עצמו או המוזיקה באמצעותו גורמים לו להתרגש ,להיות מעורב, להתחבר, להישאב, לקבל goose bump וכיו"ב -- שאלה אספקטים של הנאה -- אפשר לומר על הרמקול הזה שהמאזין מחבב/אוהב(like/love) אותו יותר מאשר רמקול שבשמיעתו קורה פחות, והמשמעות היא גם שהוא נהנה ממנו יותר. זו המשמעות של המונחים האלה בהקשר הרגשי/אודיופילי. אבל אם אותו מאזין יתבקש להקשיב לרמקול בצורה אנליטית בהשוואה עיוורת, כמו במחקר, ממש לא בטוח שהוא יאהב אותו במשמעות המחקרית, ולא בטוח האם/כמה מתאם יש בין ההעדפות הכל-כך שונות האלה.
את המשמעות השניה קשה עד בלתי אפשרי למדוד, וכנראה שהמידע המחקרי עליה מוגבל, בטח לא ברמה של המחקר שבבסיס הספינורמה.
כשאודיופילים מדברים, הם מתייחסים רק למשמעות השניה. המשמעות המחקרית זרה להם, ורלוונטית רק בהקשר של המחקר ועבור המחקר.
המשמעות של אותן מילים, like/love/מעדיף, בשני ההקשרים האלה שונה מאוד מהותית, ואי אפשר להסיק מקיום אחת את קיום האחרת, ולא ברור האם וכמה יש מתאם ביניהן, אין שום עדות מחקרית למתאם ביניהן, ואין סיבה הגיונית למתאם גבוה בין דברים כל כך שונים.
לכן אני טוען שמזה שאנשים like/love/מעדיף רמקול במבחן, אי אפשר להסיק שהם like/love/מעדיף אותו בהאזנה "אודיופילית", אבל רק like/love/מעדיף "אודיופילי" שקול להנאה.
לכן מה שהמחקר מדבר עליו, וכל המסקנות ממנו, שעליהן אין ערעור, הם רק במשמעות הראשונה של like/love/מעדיף, אבל אין ממנו שום מסקנה לגבי המשמעות השניה, שהיא הנאה.
מזה שמתכנני ובוני ציוד משתמשים בספינורמה לא נובע שהם חושבים שהמחקר מדבר על המשמעות השנייה דווקא, אלא רק שהם חושבים שזו בדיקה שמעידה על משהו שאנדים תופסים אותו כעדיף לפחות באספקט המדיד, ולכן כדאי להשתמש בה, כמו שמשתמשים בהרבה מדידות אחרות, ואפילו יותר.
מקווה שעכשיו זה יותר ברור. אני לא יכול להבהיר את זה יותר, וכבר חזרתי על זה המון פעמים. אני לא מבין מה לא מובן בזה.