AK1
חבר משקיען
- מעורבות
- 2,930
- נקודות
- 113
אלה שבאמת מודדים חדרים -- לא אתה ולא אני -- אומרים שכמעט בכל החדרים שהם מדדו היו בעיות אקוסטיות משמעותיות, אבל בפועל, במציאות,מבלי להכנס לאחת מההבחנות החביבות עליך, שרוב החדרים נמדדים לא טוב, האספקטים השמיעים אוביקטיבית, היינו אותם תדרים גבוהים או נמוכים נפוחים, שמהדהדים או רופסים, וכנ"ל ההפך, במצב שהקומפוננטים של המערכת תקינים, החשמל מטופל ברמה סבירה, בהחלט יצביע במדידות על בעיה בתגובת החדר, ברמה כלשהי של תדרים בוציים, דיפים פיקים בעיות תזמון וכו. כאשר כל אלה יתמתנו, הסאונד ילך וישתפר וישמע יותר ברור נקי ומסודר.
היו ויש מערכות מצויינות שנשמעות מצוין בכל התדרים, גם בחדרים שרוב הסיכויים שהיו בהם בעיות אקוסטיות משמעותיות. (באיזו מידה וצורה מבחינים משמיעה בלבד בבעיות אקוסטית תלוי בסוגן, תדריהן ובהיקפן)
ואלה שבאמת עושים תיקוני RC -- לא אתה ולא אני -- אומרים שלא תמיד התיקון נותן שיפור מובהק בשמיעה (במדידה ברור שכן), או כזה שמועדף ע"י בעל המערכת.
המסקנה הלוגית מהנ"ל היא שטענתך "אין מצב שהחדר שבו מתקבל פלט מהמערכת הזו ימדד לא טוב" אינה נכונה. ייתכנו מצבים שבהם שהחדר לא מזהיר והתוצאה כן.
אתה מדבר כאילו הטענה שלך היא אמת אבסולוטית ויש כאן מה ללמוד ממך, רק שאני מסרב.אתה מציין ש"...שיווי משקל קולי אף פעם לא מייצר מונוטוניות. הוא משאיר את הדברים כפי שהם. אם הם מונוטוניים, הם נשארים כאלה, ואם לא, הם נשארים לא..."
כנראה שאתה באמת לא מעוניין ללמוד כלום, למרות שאתה מציג את עצמך כההפך הגמור. שיווי משקל קולי מסויים בחדר מסויים עם מערכת מסויימת, ייצר מונוטוניות. זה דבר שבהחלט קיים, וזה בדוק. זה לא פגש אותך משום שאתה עוסק רוב הזמן בעיקר בניחושים, בניגוד לפרקטיקה.
אני חולק עליך. אתה אומר "שיווי משקל קולי מסויים בחדר מסויים עם מערכת מסויימת, ייצר מונוטוניות", כלומר שמונוטוניות היא התוצאה ואיוזון הוא הסיבה. אבל כבר ראינו שאתה הופך סיבה ומסובב, אז גם כאן. אני בטוח שהמונוטוניות היא תוצאה של נסיבות שאינן האיזון הטונלי. איזון טונלי הוא בהגדרה השארת כל התדרים כפי שהם, בלי להדגיש ובלי להנחית אף תדר. בזה שאתה טוען שאתה חווה איזון כמונוטוניות, אתה מצהיר על כך שאתה מעדיף -- לפחות במקרה הנתון -- שחלק מהתדרים יודגשו או יונחתו, כלומר אתה אומר שאתה מעדיף צליל צבוע. לי אין בעיה עם העדפה כזו, אבל זה חורג מהתדמית שאתה מנסה -- לא בהצלחה יתרה -- לבנות לעצמך.
אין כאן שום ניחושים מצידי. אני מתייחס רק להגדרת המונח שבו השתמשת, ובעליל לא הבנת את משמעותו. כנראה שאתה באמת לא מעוניין ללמוד כלום, למרות שאתה מציג את עצמך כההפך הגמור...
לאחרונה הרביתי לדבר על עיוותים בהקשר הספציפי של הנחיתות הטכנולוגית של ויניל. אבל לומר שהכל אצלי מסתכם בעיוותים זה קשקוש מוחלט.לבסוף כל זה מסתכם אצלך איך לא בעיווטים.
נערך לאחרונה ב: