צליל גדול

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
ממש לא. הם נשמעים בכל מערכת עם רזולוציה טובה.

לא בכל הקלטה, כמובן -- בחלק מההקלטות עורכים החוצה רעשים כאלה, או ממקמים את המיקרופונים רחוק יותר.
אתה צודק ולכן הוספתי גם את המילה "מודגשים"

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
צליל גדול לא בהכרח אומר שהוא לא טבעי, הוא יכול גם להיות פשוט היי אנד.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
מה שנכון, נכון.
לא מאמין שיש מערכת עם סאונד מלא ועמוק (כמו שכולנו כמעט מתהדרים בו) שהציקצוקים והחריקות נשמעים בבירור.
הם נשמעים ומודגשים במערכות רזות

לא מסכים בעליל. מערכת מפורטת מאוד לא חייבת להיות רזה. אצלי יש רמת פרטים פסיכית ובס + מיד בס מאוזנת ובריאה.

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,079
נקודות
113
צליל גדול זה חלק מלקסיקון המילים
שדילרים משתמשים בהם כגון:
חם,מתכתי,תמונה גדולה,צלול
חלול,עמום,חנוק,עגול,ועוד ועוד..
כמו במערכון של הגשש על השפה
העברית למי שמכיר.

וואלה? לא ידעתי שכל הביטויים האלו הם טרייד מארק של דילרים, אולי נוציא עליהם פטנט...

rainbird

אוהב את התחום
מעורבות
39
נקודות
28
אם צלו נשמע בגודל 3 מטר לכל צד אז כן אני קובע שזה אובר. צלו בלייב נשמע מקסימום מטר לכל צד.
אני מדדתי מטר עשרים והנגנית די התעצבנה עלי שבאתי עליה עם סרט מדידה בשעת הנגינה

נערך לאחרונה ב:

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
לא מסכים בעליל. מערכת מפורטת מאוד לא חייבת להיות רזה. אצלי יש רמת פרטים פסיכית ובס + מיד בס מאוזנת ובריאה.
פירוט זה לאו דווקא ציקצוקים וחריקות..

לדעתי, היכן שהדברים האילו מודגשים, בד"כ זאת לא מערכת מפורטת, אלא רזה וכזאת שמעלימה את התדרים הנמוכים ו/או חדר שמעלים אותם.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
אם יש תחום תדרים אחד שהוא פסיכי אז איך זה יכול לצאת גם בריא?
שואל בשביל חבר.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
לא מאמין שיש מערכת עם סאונד מלא ועמוק (כמו שכולנו כמעט מתהדרים בו) שהציקצוקים והחריקות נשמעים בבירור.
הם נשמעים ומודגשים במערכות רזות
פירוט זה לאו דווקא ציקצוקים וחריקות..

לדעתי, היכן שהדברים האילו מודגשים, בד"כ זאת לא מערכת מפורטת, אלא רזה וכזאת שמעלימה את התדרים הנמוכים ו/או חדר שמעלים אותם.
העניין הוא שמהניסוחים שלך משתמע שלטענתך, במערכת עם סאונד מלא ועמוק, הציקצוקים והחריקות לא נשמעים בבירור, ושהם נשמעים רק במערכות רזות וכאלה שמעלימות את התדרים הנמוכים ו/או חדרים שמעלימים את התדרים הנמוכים.

אז לטענות האלה גם נמר וגם אני הגבנו שלפי ניסיוננו ודעתנו זה לא המצב. שבכל מערכת עם רזולוציה טובה, כולל מערכת עם סאונד מלא ועמוק, שומעים דברים כאלה בבירור, כולל הצקצוקים, והחריקות, והעברות הדפים וכו', בתלות בהקלטה.

עם זאת, כבר מזמן הפסקתי לשים לב לדברים האלה והם לא חשובים לי.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
אם יש תחום תדרים אחד שהוא פסיכי אז איך זה יכול לצאת גם בריא?
שואל בשביל חבר.
הטיעונים הם רק לגבי רמת הפרטים שהיא פסיכית, ורק לגבי הבס והמיד בס שהם מאוזנים ובריאים.
לגבי דברים אחרים לא נטען דבר.

המחלקה המשפטית.
עותק: @נמר

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
הטיעונים הם רק לגבי רמת הפרטים שהיא פסיכית, ורק לגבי הבס והמיד בס שהם מאוזנים ובריאים.
לגבי דברים אחרים לא נטען דבר.

המחלקה המשפטית.
עותק: @נמר
Objection!

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
העניין הוא שמהניסוחים שלך משתמע שלטענתך, במערכת עם סאונד מלא ועמוק, הציקצוקים והחריקות לא נשמעים בבירור, ושהם נשמעים רק במערכות רזות וכאלה שמעלימות את התדרים הנמוכים ו/או חדרים שמעלימים את התדרים הנמוכים.

אז לטענות האלה גם נמר וגם אני הגבנו שלפי ניסיוננו ודעתנו זה לא המצב. שבכל מערכת עם רזולוציה טובה, כולל מערכת עם סאונד מלא ועמוק, שומעים דברים כאלה בבירור, כולל הצקצוקים, והחריקות, והעברות הדפים וכו', בתלות בהקלטה.

עם זאת, כבר מזמן הפסקתי לשים לב לדברים האלה והם לא חשובים לי.
יכול להיות שכמו שציינת אנו עוסקים בניסוחים , כשהכוונה של הכותב אינה מובנת מהם.
לעיתים תכופות אני שומע את התיאור על מערכת מפורטת, כאשר היא מצטיינת בהדגשת ציקצוקים וחריקות .
מבחינתי זה ההיפך מפירוט, זהו סאונד רנטגן. שומעים את העצמות ולא את הבשר של המוזיקה.
את זה כותב מי שמאזין לרמקול קרמי, שבחוסר הבנה (מה שחוויתי בעצמי) ואפשר להפוך אותו בקלות לכזה שמדגיש את הציקצוקים והחריקות.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
את זה כותב מי שמאזין לרמקול קרמי
אפשר לשאול איזה?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
יכול להיות שכמו שציינת אנו עוסקים בניסוחים , כשהכוונה של הכותב אינה מובנת מהם.
לעיתים תכופות אני שומע את התיאור על מערכת מפורטת, כאשר היא מצטיינת בהדגשת ציקצוקים וחריקות .
מבחינתי זה ההיפך מפירוט, זהו סאונד רנטגן. שומעים את העצמות ולא את הבשר של המוזיקה.
את זה כותב מי שמאזין לרמקול קרמי, שבחוסר הבנה (מה שחוויתי בעצמי) ואפשר להפוך אותו בקלות לכזה שמדגיש את הציקצוקים והחריקות.
שמיעת פרטים לא יכולה להיות ההיפך מפירוט. זו סתירה פנימית. כלומר יש בעייה מהותית בצורת ההסתכלות שלך על הנושא. גם זה ש"שומעים את העצמות" זה לא אומר שלא שומעים "את הבשר" של המוזיקה. בדרך כלל במערכת מפורטת שומעים את שניהם, באיזון שתלוי בהקלטה, ובמערכת לא מפורטת פשוט שומעים פחות, או מריחה.

שמיעת הפרטים מסוג זה היא לא רק פונקציה של המערכת והחדר, אלא קודם כל של ההקלטה, אבל גם של תשומת לב לעניין מצד המאזין. למשל יש כאלה שמבחינים גם במקומות שבהם נעשו חיתוכים ועריכות ואני לא שומע את זה ולא שם לב לזה.

אז אולי אם יש הדגשות-יתר (שאלה מה זה "יתר" כאן) עקביות ברוב ההקלטות, שמישהו שאינו בעל מודעות-יתר לנושא שומע אותן, יש מקום לחשוד שיש בעייה במערכת/חדר. אבל עצם הימצאות פרטים מסוג זה פה ושם לכשעצמה אינה מצביעה על בעייה ו/או חסרון, אלא ברוב המקרים על יתרון.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
נראה לי שאת הסוגיה לא ניתן לפתור או להבין את השני רק על ידי כתיבת מילים.
כנראה שנישאר עם ההבנה האישית לגבי מהו פירוט.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
נראה לי שאת הסוגיה לא ניתן לפתור או להבין את השני רק על ידי כתיבת מילים.
כנראה שנישאר עם ההבנה האישית לגבי מהו פירוט.
נראה לי שבכל מקרה, פירוט הוא המידה שבה שומעים פרטים, בין אם אלה פרטים שאתה רוצה לשמוע ובין אם לא.

אכן קיים מצב של פירוט-יתר כביכול, במצב שדיברת עליו של הדגשת-יתר של הגבוהים והוצאת הרעשים מהפרופורציה, אבל, בניגוד למה שאמרת, זה לא אומר שאי אפשר לשמוע את הפרטים האלה במערכות מאוזנות. יש לציין גם שלא כל הרעשים הם בתדרים גבוהים דווקא. למשל הקשות האצבעות על צוואר הכינור או הצ'לו או הגיטרה.

בכל מקרה, לא מדובר כאן על רעשים שהמערכת ממציאה, כמו hiss ו-hum, אלא ברעשים שהיו בפועל והוקלטו יחד עם המוזיקה, ושהפרופורציה ביניהם לבין המוזיקה אינה זו שאנחנו מכירים כמאזינים מהאולם, אלא הם הרבה יותר חזקים יחסית בגלל הקירבה של המיקרופונים לכלים, ואולי גם בגלל שזו תכונה של מיקרופונים:

כשהייתי בתיכון, בתחילת שנות ה-70, הייתי בצוות שטיפל בהגברה של האירועים בבית הספר, כמו הצגות, הופעות וכו', כולל שכירת מיקרופונים, חיבור שלהם למגברים שחוברו לרמקולים שבאולם הכנסים, איזון שוטף בין המיקרופונים השונים לפי הצורך, והקלטת המופעים על טייפ סלילים. כבר אז שמתי לב לתופעה המוזרה שהמיקרופונים רגישים יותר לרעשים מאשר לקולות אדם, והם נקלטים בצורה מאוד חזקה וברורה, הרבה יותר מאשר הקולות וכלי הנגינה. אולי זו הייתה בעייה ספציפית של המיקרופונים ההם (כמה דגמים של AKG, אם אני זוכר נכון) וציוד ההקלטה, אבל אולי זו בכלל תכונה של מיקרופונים, לא יודע. אולי @נמר יכול להגיד לנו יותר.

בכל מקרה, בזמן הקלטות בדרך כלל מבקשים מהמבצעים להיזהר עם כל מיני רעשים שהם עושים, ולפעמים צריך לערוך החוצה רעשים ע"י צירוף קטעים מטייקים שונים.

ומה לעשות, בכל זאת נשארים פה ושם רעשים, ובמערכות עם רזולוציה גבוהה ניתן להבחין בהם גם בלי שתהייה למערכת בעייה של הדגשת-יתר של הגבוהים.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83
אולי קצת מפתיע, אבל כמו שאין בעולם מישהו שיהאב אותנו כמו שאנחנו צריכים, זה גם נכון לגבי המערכות שלנו.
חחחח

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
345
נקודות
83
אני מדדתי מטר עשרים והנגנית די התעצבנה עלי שבאתי עליה עם סרט מדידה בשעת הנגינה
מזל שזה לא היה נגן.

MOAR

אוהב את התחום
מעורבות
51
נקודות
28
האיזון הוא הדבר החשוב באמת ,כמובן כל אחד רואה את האיזון בין פרוט לצליל מלא ניקרא לזה בצורה שונה.
באופן אישי אני מעדיף שכאשר נישמע סקסופון או חצוצרה לשימוע אותם יותר מהמיד ולא מהטוויטר.
פריטה של גיטרה תעבור בין כל התדרים ולא תודגש באזורים הגבוהים.
להרגיש מערכת תופים לרוחב הצליל ולא לגבוה הצליל.
כך אני מגדיר צליל גדול.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור