צליל גדול

shushu

חבר משקיען
מעורבות
851
נקודות
113
MQA הוא lossy ביחס להיי רז שהוא נגזר ממנו.
בקטע הזה, מעדיף את קובוז, מקבלים בסטרימינג את ההי רז המקורי, לא mqa ולא נעלים.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
MQA הוא lossy ביחס להיי רז שהוא נגזר ממנו.
בקטע הזה, מעדיף את קובוז, מקבלים בסטרימינג את ההי רז המקורי, לא mqa ולא נעלים.
ואם היי רז המקורי נשמע פחות טוב, עדיין תלך עם הראש בקיר? צריך להשוות ולהחליט מה נשמע טוב יותר וכל אלבום לגופו.
הMQA למיטב הבנתי הוא הרבה יותר מרק כיווץ. זו עריכה מחדש, לטוב ולרע. צריך להקשיב.

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
לא מאמין שיש מישהו שמעדיף סאוד קטן בגודל של מסך 45' ולא סאונד גדול !
כמו שאין משהו שמעדיף מכונית איטית על מהירה ! גם משהו שאוהב לנהוג לאט מעדיף שלרכב יהיה הפוטנצייל.
כמו שאף אחד לא בוחר בקולנעה קטן מצוקמק עם אפשר imax.
הבעיה נעוצה בעניין שבשביל סאונד גדול צריך רמקול גדול ! ובשביל סאונד גדול וטוב צריך רמקול גדול ויקר שלא נכנס לסלון של כל אחד ולא לכיס.
חלל קטן על רמקול קטן לא יתן סאונד גדול.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
851
נקודות
113
ואם היי רז המקורי נשמע פחות טוב, עדיין תלך עם הראש בקיר? צריך להשוות ולהחליט מה נשמע טוב יותר וכל אלבום לגופו.
הMQA למיטב הבנתי הוא הרבה יותר מרק כיווץ. זו עריכה מחדש, לטוב ולרע. צריך להקשיב.

שו ראש בקיר? מאיפה הבאת את זה?
אז עכשיו כל אלבום תתחיל לזפזפ בין mqa להי רז ותאכל לעצמיך את הראש מה נשמע עדיף? שיהיה לך בהצלחה!

MQA הוא לוסלס ביחס להי רז. הם גם טוענים שמתקנים פאזות כך שהבס יותר הדוק. יאללה בסדר, אני אישית לא רוצה את מרידיאן יושבים לי בין הקובץ המקורי לבין מה שמתנגן אצלי. אם נשמע לך עדיף אז בכיף.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
שו ראש בקיר? מאיפה הבאת את זה?
אז עכשיו כל אלבום תתחיל לזפזפ בין mqa להי רז ותאכל לעצמיך את הראש מה נשמע עדיף? שיהיה לך בהצלחה!

MQA הוא לוסלס ביחס להי רז. הם גם טוענים שמתקנים פאזות כך שהבס יותר הדוק. יאללה בסדר, אני אישית לא רוצה את מרידיאן יושבים לי בין הקובץ המקורי לבין מה שמתנגן אצלי. אם נשמע לך עדיף אז בכיף.
סבבה. נשמע הגיוני מה שאתה אומר.
לי יש תת תחביב של השוואת ביצועים, תקליט/סידי/סטרימינג ואפילו השוואות של הדפסות שונות של אותה הקלטה באותה מדיה, אז לא אכפת לי להוסיף עוד פרמטר להשוואה. אבל בגדול אתה צודק בעניין שאם לא רוצים בלגן של השוואות אז הכי טוב ללכת לקובץ המקור.
אבל לגבי הטענה של הידוק הבס, אני רק אומר שאם היה לך כבל רמקול ב14 אלף יורו שיושב לך בין הקובץ המקורי למה שמתנגן אצלך ומהדק לך את הבס, אז זה בטח היה נחווה אצלך כוואוו אודיופילי גדול ולא קשקוש של מרידיאן.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
נראה לי שתת-הדיון הזה שייך יותר לשרשור של MQA מאשר לכאן...

נראה לי די טריוויאלי שאם יש אפשרות כזו, עדיף לשמוע את ה-hi-res המקורי מאשר להיות תלויים ב-decoder של מרידיאן ולהאמין למה שהם מספרים. במקרה כזה לא הייתי טורח בכלל להשוות בין MQA ל-hi-res אלא הולך ישר ל-hi-res בראש שקט, ללא היסוס/התלבטות כלשהם.

אם משום מה נוצר מצב ש-MQA נשמע "טוב יותר", זה רק אם הוא לא מצליח לעשות את מה שהוא מתיימר, להיות קרוב/זהה(?) למקור. לכן גם לא נראה לי שיש מקום להשוות בין כבל לבין עיבודים דיגיטליים סופר-מסובכים שעלולים לשנות את הסיגנל באופן בלתי צפוי, וליצור הבדלים במקרה שהם לא מספיק מוצלחים ו/או כשיש באגים.

לא ראיתי טענה ש-MQA אמור להדק את הבאס. אולי החמצתי. מה שכן, הוא אמור לשפר בעיקר את הגבוהים, וזאת רק יחסית ל-16/44, לא יחסית ל-hi-res המקורי, שאותו הוא לא מתיימר לשפר.

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
כאמור, כבר נתקלתי בצליל גדול בחדר קטן עם רמקולים קטנים
לא יודעה אל איזה גדול מדובר . אולי גודל במה !
בכל מקרה הגדול שאני מדבר עליו קשור באופן ישיר לחוקי הפיזיקה !
שום רמקול 6.5' ותיבה פצפונת לא יוכל לתת את הגדול של יחידת 12' או 2×'8 בתיבה בגודל ארון קבורה.
זו רק פיזיקה.
לי היו 3 רמקולים של אותה חברה שבנויים כמעת זהה רק ההודל הפיזי היה שונה : לראשון יחידת '8 בתיבה בינונית לשני '10 בתיבה גדולה ולשלישי '12 בתיבה יותר גדולה . תאמין לי יש הבדל בגודל !!
Thiel cs 2.3
Thiel cs 6
Thiel cs7.2

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
שום רמקול 6.5' ותיבה פצפונת לא יוכל לתת את הגדול של יחידת 12' או 2×'8 בתיבה בגודל ארון קבורה.
זו רק פיזיקה.
לי היו 3 רמקולים של אותה חברה שבנויים כמעת זהה רק ההודל הפיזי היה שונה : לראשון יחידת '8 בתיבה בינונית לשני '10 בתיבה גדולה ולשלישי '12 בתיבה יותר גדולה . תאמין לי יש הבדל בגודל !!
Thiel cs 2.3
Thiel cs 6
Thiel cs7.2
יש מערכות של רמקולים קטנים פלוס סאב פלוס רום קורקשיין שנותנות צליל גדול.
היתה דוגמא בתערוכה לאחת כזאת.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
טוב, אני כבר הותשתי מלחזור על אותם דברים שוב, אז רק בקיצור: זה שבאותו חדר נתון, עם רמקולים של אותה חברה הולכים וגדלים גדל גם הצליל, זה טריוויאלי, לא? לא צריך פיזיקה גרעינית בשביל זה.

גם ברור ומוסכם שעם רמקולים גדולים בחדרים גדולים אפשר לקבל סאונד גדול, זה אפילו ה-default, אם כי נדמה לי שגם שמעתי מצבים שבהם בכל זאת לא התקבל סאונד גדול.

כל זה לא סותר את זה שבחדר אחר, עם רמקולים קטנים של חברה אחרת, יכול להתקבל צליל גדול, לפחות מאוד מפתיע יחסית לגודלם. אני התקשיתי להאמין שאין בחדר סאב אקטיבי, אבל לא הייה אפילו סאב פאסיבי, ולא room correction.

זהו, אני לא חוזר על זה פעם חמישית או כמה שזה. מי שלא רוצה שלא יקבל את זה. לא באמת חשוב, לכאן או לכאן.

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
זו רק פיזיקה.
Thiel cs 2.3
Thiel cs 6
Thiel cs7.2
תלוי בגודל החדר ובאקוסטיקה, בחדר קטן/בינוני לפעמים רמקול קטן וטוב יכול להישמע הרבה יותר מדוייק מרמקול גדול.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
כי אתה מושך את זה בכוח.
אתה מוזמן לראות פוסט פרטי ששלחתי אליו לפני מספר ימים (יום שני שעבר) שהוא כמובן לא הגיב אליו והמשיך בהשמצות שלו עלי.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
@AK1 לדעתי אנחנו מתישים את הפורום וגם את עצמנו במאבקים שלנו. אתה מתחיל אני ממשיך (או ההפיך) ולדעתי זה הפך לטרחני.

כבר כתבנו כמעט כל השמצה אפשרית אחד על השני ואנחנו הופכים לפתאטים בעיני הפורום ולצערי אפילו אני בעיני עצמי....הצעה, בוא נפסיק להתייחס זה לפוסטיו של זה .......או להבדיל להיות רק עניינים ולהפסיק להשמיץ אחד את השני- מה דעתך ?

יום טוב- רוברט

----------------------------------------------------------------------------------------------
לאור האמור תגיד לי מי "מושך זאת בכוח" ? .......מבחינתי אפשר "לאפס את המערכת", אני לא מתכוון להתייחס לפוסטים שלו כלל, ואני מצפה שהוא ינהג כמותי.

שבוע טוב ובריאות לכולנו- רוברט

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
אני לא מתכוון להתייחס לפוסטים שלו כלל, ואני מצפה שהוא ינהג כמותי​
אין לי עניין בפוסטים שלך, אבל אם תכתוב שטויות, אצביע על כך.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
אין לי עניין בפוסטים שלך, אבל אם תכתוב שטויות, אצביע על כך.
מי שכותב שטויות ומג'נגל מדיעה X. לדעה Y זה אתה.

לעומתך אין לי שום עניין להעיר/להאיר לך על כל דברי ההבל שאתה מפזר כאן.

ופעם נוספת, אני מציע לטובת "שפיות הפורום" ניתוק מוחלט בינינו.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
מי שכותב שטויות ומג'נגל מדיעה X. לדעה Y זה אתה.

לעומתך אין לי שום עניין להעיר/להאיר לך על כל דברי ההבל שאתה מפזר כאן.

ופעם נוספת, מציע לטובת "שפיות הפורום" ניתוק מוחלט ביננו.
עכשיו כתבת שטויות, אז אני מעיר לך על זה.

למען שפיות הפורום, עדיף שתשתוק. אתה רק מטעה אנשים.

סתם לומר "אתה מפזר דברי הבל" זה לא עובד. אם אתה רוצה להפריך משהו, אתה צריך לעשות זאת בדרך המקובלת: להגיד "אמרת A, זה לא נכון כי..." ולתת סיבה משכנעת למה זה לא נכון, אבל שלב חשוב בדרך הוא שתצטט את A נכון, ושתבין אותו.

היו לך הרבה דוגמאות ללמוד מהן -- הפרכתי בצורה הזו אינספור שטויות שלך.

עד עכשיו לא הצלחת בדברים האלה. פרט למספר זניח של טעויות שהודיתי בהן מיידית, תמיד כשניסית להפריך משהו, אז או שלא ציטטת את A נכון, או שלא הבנת את מה שאתה מצטט, או שהסיבות שנתת היו שטויות כמו שאר הדברים שאתה כותב.

ואם הייו מקרים ששיניתי את דעתי, זה לא בזכותך/בגללך, וזה דווקא לטובה -- כשנוספת אינפורמציה, אני לא מתעקש להגן על מה שחשבתי קודם, אלא מעדכן את דעתי לפי המידע החדש.

בקיצור, שרלטן ואפס בלוגיקה. לא צריך אותך כאן.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
אני בעניין הזה לגמרי עם עמיר.
כשאני מאזין למוסיקה בבית אני צריך שהמערכת תאפשר לדמיון שלי לטעת בי את התחושה שהכלים מנגנים אצלי בסלון.
כדי שאותה הצתה של הדמיון תוכל להתבצע, לצלילים חייב להיות נפח מסויים שאם הוא איננו, ההאזנה הופכת באחת להאזנה למוסיקת רקע ולא האזנה שאנחנו מכנים כהאזנה קריטית.
כדי להכנס להאזנה קריטית הצליל חייב להיות גדול, עם הרבה נפח, מרשים וזה כמובן בנוסף לתכונות אחרות שקשורות למוסיקליות, כי כבר שמעתי מערכות עם צליל עשיר ומלא נפח ואפס מוסיקליות.

כל מה שאנחנו שומעים בבית זה, כפי שעמיר מתאר, מניפולציה של מהנדסי ההקלטה. סיפרתי בעבר ואני מספר שוב, שנכחתי בהקלטת הדגמה באולפן. נגנו כינור קונטרבס ופסנתר. עמדתי בחדר האקוסטי בו נגנו הנגנים, הטכנאי הצמיד מיקרופון לכל כלי, מרחק של סנטימטרים ספורים ממנו.
בשלב מסוים, תוך כדי נגינת הכינור, הטכנאי תפס את ראשי והצמיד את האוזן שלי למיקרופון שניצב כאמור סנטימטרים בודדים מהכינור.
הצליל שנשמע היה איום ונורא. צווחני וחסר "בשר".
באולפן הטכנאי טיפל בחומר והצליל הפך להיות צליל ערב לאוזן של כינור.
אנחנו שומעים בבית כמו שמישהו רצה שנשמע ולאוו דווקא איזו מציאות משוחזרת.
לזה צריך להוסיף את הפרשנות שנותנים יצרני המערכות שלנו לאיך הצליל צריך להישמע. תפיסות שונות הן הבסיס למעגלים אלקטרונים שונים שנותנים תוצאות שונות שמספקות טעמים שונים של מאזינים.
לסיכום, הצליל צריך להיות גדול ועם הרבה נפח, תנאי הכרחי אבל לא מספיק כדי ליהנות ממוסיקה בבית.
לגבי רמת הפירוט, מנסיוני ההסטורי כי כבר הרבה שנים אני לא משווה בין מערכות, ככל שהמערכת איכותית יותר כך עולה רמת הפירוט שכוללת כמובן רעשים לא רצויים.
למי שאין לו ניסיון בהאזנה למערכות איכותיות, קל ליהנות ממערכות בסיסיות ויחסית זולות שפשוט לא חושפות הרבה מהחומר. ויש כמובן הרבה מערכות כאלה שהן מוסיקליות ומהנות וגם נוחות לחשבון הבנק.
היישום הטכני הופך להיות קשה כשאיכות המערכת עולה והיא הופכת ליותר ויותר חושפנית ועדיין שומרת על היכולות המוסיקליות.
חוויתי זאת היטב כשטיפסתי בסולם של ניים. האופי המוסיקלי קיים באותה הרמה גם בציוד הכניסה של ניים. ככל שמתקדמים בציוד, מקבלים רמות פירוט ועושר שכוללות כמובן גם אלמנטים לא רצויים והופכים את המערכת לחושפנית ונושכת כל מקור שלא מסוגל לספק את הסחורה כמו שצריך.
במילים אחרות, יש הקלטות שנשמעות טוב יותר במערכות זולות מאשר במערכות יקרות, כי בזולות חסרים הרבה פרטים "מפריעים" שלא מופקים.

אריה

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
345
נקודות
83
אני בעניין הזה לגמרי עם עמיר.
כשאני מאזין למוסיקה בבית אני צריך שהמערכת תאפשר לדמיון שלי לטעת בי את התחושה שהכלים מנגנים אצלי בסלון.
כדי שאותה הצתה של הדמיון תוכל להתבצע, לצלילים חייב להיות נפח מסויים שאם הוא איננו, ההאזנה הופכת באחת להאזנה למוסיקת רקע ולא האזנה שאנחנו מכנים כהאזנה קריטית.
כדי להכנס להאזנה קריטית הצליל חייב להיות גדול, עם הרבה נפח, מרשים וזה כמובן בנוסף לתכונות אחרות שקשורות למוסיקליות, כי כבר שמעתי מערכות עם צליל עשיר ומלא נפח ואפס מוסיקליות.

כל מה שאנחנו שומעים בבית זה, כפי שעמיר מתאר, מניפולציה של מהנדסי ההקלטה. סיפרתי בעבר ואני מספר שוב, שנכחתי בהקלטת הדגמה באולפן. נגנו כינור קונטרבס ופסנתר. עמדתי בחדר האקוסטי בו נגנו הנגנים, הטכנאי הצמיד מיקרופון לכל כלי, מרחק של סנטימטרים ספורים ממנו.
בשלב מסוים, תוך כדי נגינת הכינור, הטכנאי תפס את ראשי והצמיד את האוזן שלי למיקרופון שניצב כאמור סנטימטרים בודדים מהכינור.
הצליל שנשמע היה איום ונורא. צווחני וחסר "בשר".
באולפן הטכנאי טיפל בחומר והצליל הפך להיות צליל ערב לאוזן של כינור.
אנחנו שומעים בבית כמו שמישהו רצה שנשמע ולאוו דווקא איזו מציאות משוחזרת.
לזה צריך להוסיף את הפרשנות שנותנים יצרני המערכות שלנו לאיך הצליל צריך להישמע. תפיסות שונות הן הבסיס למעגלים אלקטרונים שונים שנותנים תוצאות שונות שמספקות טעמים שונים של מאזינים.
לסיכום, הצליל צריך להיות גדול ועם הרבה נפח, תנאי הכרחי אבל לא מספיק כדי ליהנות ממוסיקה בבית.
לגבי רמת הפירוט, מנסיוני ההסטורי כי כבר הרבה שנים אני לא משווה בין מערכות, ככל שהמערכת איכותית יותר כך עולה רמת הפירוט שכוללת כמובן רעשים לא רצויים.
למי שאין לו ניסיון בהאזנה למערכות איכותיות, קל ליהנות ממערכות בסיסיות ויחסית זולות שפשוט לא חושפות הרבה מהחומר. ויש כמובן הרבה מערכות כאלה שהן מוסיקליות ומהנות וגם נוחות לחשבון הבנק.
היישום הטכני הופך להיות קשה כשאיכות המערכת עולה והיא הופכת ליותר ויותר חושפנית ועדיין שומרת על היכולות המוסיקליות.
חוויתי זאת היטב כשטיפסתי בסולם של ניים. האופי המוסיקלי קיים באותה הרמה גם בציוד הכניסה של ניים. ככל שמתקדמים בציוד, מקבלים רמות פירוט ועושר שכוללות כמובן גם אלמנטים לא רצויים והופכים את המערכת לחושפנית ונושכת כל מקור שלא מסוגל לספק את הסחורה כמו שצריך.
במילים אחרות, יש הקלטות שנשמעות טוב יותר במערכות זולות מאשר במערכות יקרות, כי בזולות חסרים הרבה פרטים "מפריעים" שלא מופקים.

אריה
אבל אריה למה שיהיה לנו אכפת מהמינפולציות של העורך כשיש לנו ריפרנס והוא "המציאות".

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
אבל אריה למה שיהיה לנו אכפת מהמינפולציות של העורך כשיש לנו ריפרנס והוא "המציאות".
אין לנו רפרנס של "מציאות". אף אחד מאיתנו לא הייה באולפן, וכאמור, גם מי שהייה, אוזניו לא היו ממוקמות כמו 40 המיקרופונים שליד הכלים.

מה שאנחנו שומעים זה התוצאה של מספר ומיקום מיקרופונים, האיזון ביניהם בזמן ההקלטה, עריכות ומיקסים, תוספות echo ו-reverb בחלק מהמקרים, קומפרסייה ועוד.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור