שים מחשביום ראשון היום אז הרבה זמן לקרוא. ropieee xl נראה לי פתרון מעניין. אני כבר משתמש ב-raspberry pi כסטרימר (כרגע עם volumio).
תתקין עליו כל שירות מוזיקה שבא לך ותתחבר את ה voliumio ממנו
זה מה שאני עשיתי כדי לשמוע apple music
שים מחשביום ראשון היום אז הרבה זמן לקרוא. ropieee xl נראה לי פתרון מעניין. אני כבר משתמש ב-raspberry pi כסטרימר (כרגע עם volumio).
אני כמעט בטוח הולך לכיוון של Roon. הבעיה עם Volumio היא שהם לוקחים כסף על ממשק שבסופו של דבר הוא די מוגבל. אבל עדיין אני לא מבין איך אתה שולט על סטרימינג מ-Apple music דרך Volumio.שים מחשב
תתקין עליו כל שירות מוזיקה שבא לך ותתחבר את ה voliumio ממנו
זה מה שאני עשיתי כדי לשמוע apple music
כן היתרון של דיזר הוא אכן שהם היחידים שמציעים קטלוג מוזיקה עברית די שלם באיכות lossless. הבעיה היא שאני שומע סטרימינג בעיקר ממכשירים שהם headless ורוצה לשלוט מרחוק דרך טלפון. אז כרגע ההתלבטות היא בין:ה-ROON ו-AUDIRVANA לא תומכים בדיזר.
מה שאתה יכול לעשות זה "משיכה" של השירים העבריים מדיזר למחשב ואז לנגן (זה מה שאני עשיתי).
לגבי האיכות, אין לך מה לחשוש. 1:1 מול הורדה מדיסק מקור. נבדק ע"י המון פעמים.
יש לי מחשב מק מיניאני כמעט בטוח הולך לכיוון של Roon. הבעיה עם Volumio היא שהם לוקחים כסף על ממשק שבסופו של דבר הוא די מוגבל. אבל עדיין אני לא מבין איך אתה שולט על סטרימינג מ-Apple music דרך Volumio.
אחסוך לך את ההתלבטות.כן היתרון של דיזר הוא אכן שהם היחידים שמציעים קטלוג מוזיקה עברית די שלם באיכות lossless. הבעיה היא שאני שומע סטרימינג בעיקר ממכשירים שהם headless ורוצה לשלוט מרחוק דרך טלפון. אז כרגע ההתלבטות היא בין:
1. מעבר ל-Roon וחזרה לקובוז כשירות סטרימינג ראשי פלוס CCA שדרכו אני אוכל להמשיך עם דיזר. הבעיה אז שאני אצטרך להחזיק מנוי ל-Roon, קובוז, דיזר וספוטיפיי (שהבן שלי מסרב לוותר עליו). זה עולה כמעט 70 יורו בחודש...
2. ויתור על מוזיקה ישראלית בלוסלס. אני אז מוריד את דיזר ומסתפק בספוטיפי.
זו בחירה קשה. אני יודע שיש הרבה אנשים כולל אודיופילים מושבעים שממשיכים לטעון שהאיכות של ספוטיפי פרימיום מספיקה. אני - עם ה-setup שלי שבאמת לא עלה יותר מדי כסף - כבר לא יכול לחזור ל-mp3....
אחסוך לך את ההתלבטות.
אם אתה מנגן דרך הכרום קאסט מומלץ מאוד לנגן דרך ה-ROON. הג'יטר גבוה מאוד דרך הפרוטוקול הרגיל - CAST.
https://www.audiosciencereview.com/...ents-of-chromecast-audio-digital-output.4544/
אני רכשתי ב-EBAY מנוי לדיזר בכמה שקלים, וכשיש אלבומים בעברית שאני רוצה לשמוע, אני מוריד אותם מדיזר ישר למחשב ושומע דרך AUDIRVANA (עדיפה לדעתי מ-ROON).
לא הכי נוח, אבל זה מה יש
אצלי מנגן על יותר בלי Roonאם אני מבין נכון את המצב מה-Knowledge Base של Roon, אז Roon לא מבצע decoding מלא, אלא רק פותח לרמה שהם קוראים לה "MQA Core stream":
Software-based MQA Decoders like Roon decode MQA files to an 88.2kHz or 96kHz MQA Core stream.
This produces a PCM stream at 88.2kHz or 96kHz
Hardware MQA Renderers and Full Decoders (devices which perform both decoding and rendering) are optimized one-by-one to extract the maximum performance during rendering
הם לא מגלים לנו שה-PCM stream האמור ב-88.2 או 96 קה"צ הוא lossless רק עד 17 ביט...
הניסוחים המתוחכמים שלהם נראים כאילו מקבלים תוצאה lossless אפילו ב-192 קה"צ כאשר בעצם לא תומכים ביותר מ-96 קה"צ:
?In Signal Path, what does “MQA 192kHz” and “MQA Studio 192kHz” mean
The “MQA” indication communicates that the stream is genuine MQA, and denotes provenance to ensure that the sound is identical to that of the source material.
The “MQA Studio” indication gives confirmation directly from mastering engineers, producers or artists to their listeners. “MQA Studio” verifies that the sound you are hearing is exactly what was heard in the studio when the music was completed.
מתחיל להיראות לי יותר ויותר ש-MQA (ובעקבותיהם Roon, טידאל ואחרים) די מרמים/מטעים.
בטח.הסתכלתי על ההצעות ב-ebay - יש אכן המון הצעות למנוי hifi בכמה דולרים. הדבר הזה עובד?
כן, זה עובד.הסתכלתי על ההצעות ב-ebay - יש אכן המון הצעות למנוי hifi בכמה דולרים. הדבר הזה עובד?
אז בהיעדר האפשרות ל vpn עם מייל צרפתי מקומי, הדרך היחידה לקבל קובוז זה מנויים חודשיים באיביי שצריך לחדש כל הזמן? או שמישהו מצא פטנט אחר?כן, זה עובד.
נדמה לי שהבנתי איך עובדים המנויים האלה לקובוז: בטח קובוז מציעים ניסיון חינם לחודש, אז מוכר כזה ב-eBay שמקבל בקשה למנוי קובוז יכול לייצר לעצמו כתובת אימייל חד פעמית ב-Gmail, להירשם לחודש ניסיון, ולקבל שם משתמש וסיסמה שאותם הוא מעביר לקונה. אחרי חודש, תקופת הניסיון פוקעת, ואם מישהו נרשם אצלו ליותר מחודש, הוא צריך לחזור על התהליך ולשלוח שם משתמש וסיסמה חדשים.
לכן אפשר למכור את המנוי כל כך בזול. זה כמה דקות עבודה.
אחרי חודש, הקונה צריך לקנות מנוי חדש.
כדאי לשים לב שאין משמעות לבניית ספריית קטעים מועדפים. בסוף החודש היא תלך לאיבוד ללא שוב.
טידל נשמע לעומתו כמו לשמוע דרך גרביים צבאיות ..
במוזיקה באיכות CD, כלומר 16/44.1, כנראה שאין הבדל בביטים. יתכנו הבדלים ב-timing, אולי.שני השירותים מקבלים את המוסיקה מאותן חברות הפצה ובאותו פורמט דיגיטאלי. העברת המידע נעשית ללא עיבוד מידע, אז אין ייתכן הבדל?
מה לעזאזל אנחנו יודעים איזה קבצים מקבלים שירותי ההזרמה מהחברות ומה הם עושים להם בדרך לפני שהם מגיעים אלינו.... אין לנו שום דרך להשוות אותם למקור. אולי לעשות ריפ לקבצים ולהשוות אותם לריפ מדיסק. וגם אז לא בטוח שהמאסטר בשני המקרים זהה. בקיצור...במוזיקה באיכות CD, כלומר 16/44.1, כנראה שאין הבדל בביטים. יתכנו הבדלים ב-timing, אולי.
ב-hi-res, אתר טידל משתמש ב-MQA, שזה פורמאט lossy, שדורש decoder כדי לקבל דמיון גדול יותר אבל לא מושלם למקור, ובלי decoder זה בכלל משהו שונה, בעוד ש-Qobuz מציעים קבצים ב-native hi-res. כך שבהחלט ייתכנו הבדלים.
לגבי קבצים באיכות CD כן אפשר לבדוקמה לעזאזל אנחנו יודעים איזה קבצים מקבלים שירותי ההזרמה מהחברות ומה הם עושים להם בדרך לפני שהם מגיעים אלינו.... אין לנו שום דרך להשוות אותם למקור. אולי לעשות ריפ לקבצים ולהשוות אותם לריפ מדיסק. וגם אז לא בטוח שהמאסטר בשני המקרים זהה. בקיצור...
An exercise in infutility.
(למען הסר ספק, הוספתי על דבריך, לא תקפתי אותם)
טוב, אז עשיתי ניסוי קטן. ביצעתי השוואה בין 2 קבצים.
קובץ שהורד מהדיסק המקורי שיש לי למחשב עם EAC, לעומת קובץ שנמשך ב-stream מטידאל.
צפה בקובץ המצורף 48525
שני השירותים מקבלים את המוסיקה מאותן חברות הפצה ובאותו פורמט דיגיטאלי. העברת המידע נעשית ללא עיבוד מידע, אז אין ייתכן הבדל?
שטויות במיץ חתולים.האפשרות היחידה להבדלים היא שיתכן ששרות סטרימיג X לקח רימסטר נניח משנות ה 80 ושרות סטרימינג Y לקח רימסטר אחר נניח מהשנים האחרונות שעבר "Loudness War".......חוץ מזה כל מילה שלך בסלע .
מונמי, יש לי שם ואני דבק בו......במקרה הכי קיצוני זה יהיה roberts1.....פרח כבר קיבלת ממני היום?... ההא לךרביעית.... רוברט? זה אתה? אולי מישהו מהמשפחה? דיגיסאן? חזרת אלינו?
אז כרגיל, לא הבנת.לא MQA ולא בטיח ......השוואה בין 2 שרותי סטרימינג כאשר הקובץ המושווה הוא אותו קטע מוסיקאלי.... וב 44.1/16......כאמור יתכנו הבדלים מאחר ש 2 שרותי הסטרימינג לא השתמשו באותו רימסטר.