מנוי לQobuz

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
כבלים אינם דבר שולי בכלל

איך אתה מסביר שבחניות מכובדות לציוד אולפני שמוכרות רמקולים מאוד יקרים ואין אף כבל יקר ממש אחד (אינטרקונקט)
ואולפנים אתה מסכים שחשוב להם הסאונד והדיוק. ניסיתי כמה כבלים כמובן שום דבר שהוא מעל מוגאמי ולא שמעתי הבדל בכלל. כמה צריך לשלם יותר על מנת לקבל הבדל אם בכלל?

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
מגבר צריך להתאים למה שהוא אמור להגביר , פה לא מדובר בסינרגיה , למה לעקם דברים בכדי להבהיר את הבנתך כי רבה היא ,
בשנית , כבלים אינם דבר שולי בכלל , היית פה היית מבין ,
בכלל יש מושגים שמביאים לי את הסעיף , כמו " סינרגיה " שהוא מושג וירטואלי שבעצם לא קיים , כאילו המושג הזה מסביר לך לקחת משהו עקום כמו איזה מגבר ,לעקם אותו לצד השני עם איזה קדם עקום לצד השני והרי לך סינרגיה , הווו - עכשיו טוב !!!!
קדם טוב זה טוב , מגבר טוב זה טוב וגם הם לא מאותו יצרן סינרגטי , יעבדו מצויין.
תבדוק את ההגדרה של המושג סינרגיה

https://www.google.com/amp/s/milog.co.il/amp/lib/355/%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%A8%D7%92%D7%99%D7%94.html

התאמה בין גורמים שונים לדוגמא מגבר ורמקולים
לזה היבואנים קוראים סינרגיה ואין שום בעיה עם המושג הזה
אני גם לא חושב שמישהו יכול להתווכח עם העובדה שלא כל רמקול מתאים לכל מגבר
זה שנתנו לזה שם יפה מצלצל מוכר ? זה הדבר היחיד שמעצבן אותך???

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,761
נקודות
113
לא , זה לא הדבר היחידי , למשל שר שמתאם בין הממשלה לכנסת , ועוד אלפי דברים , ואני נגמר לי האסיוול והארעק , אז אם יש לך שעה בוא נדבר!
בקשר לכבלים , שמע , יש לי מוגמי בבית , כבל על הפנים ! אבל יש לי גם כבל רמקול פחם , גם הוא לכאורה על הפנים , יעני סתום , בס חלש , איטי , הכל נכון ,והנה אני לא מוכן להוציא אותו מהמערכת אפילו בשביל כבל סופר מפונפן של קריסטל (תשאל את שוני אם זה יתכן) , ואני אסביר לך עכשיו למה זה חשוב ,
לכל כבל מתכת יש איזה צליל ברזלי בעומק ,לעומת זאת בכבל פחם אין מתכת , עכשיו מכיוון שהוא מחובר לרמקול שלי שהוא גם קרמי ,גם גדול , גם מהיר ועצבני , הכבל הזה נחוץ במיד בלבד בכדי לקבל את הצליל שאני רוצה , לעומת זאת לRC שלי שנותן סאונד רך והרמוני עם משקל תחתון עצום מחובר "כבל מהונדס " מגידי שערה או פחות DIY , התכונות של כבל כזה תמיד שהוא הרבה יותר מהיר ממוגמי למשל ,מפורט הרבה יותר , עם בס קצר וחזק ,וכך מתקבל משהו יותר "התרחשותי לטעמי ,
תראה יש תובנות שמגיעות עם השנים , עם טעויות למכביר , אני לא פוחד ללכת לעיתים אחורה בגלל שאני גם יודע מה קרה , נכון מנסה כל מיני דברים משונים , אבל לסיכום כבלים מאוד מאוד משנים , אבל לצערי בביטוי "סינרגיה" שמעתי כבר מספיק אהבלים שאומרים שחיברו רוטל לוודרפדל וקיבלו סאונד מהחלל ,יעני מרק לוינסון לאלכסנדריה זה כלום ,
ואם מדברים על עוד דברים שמעצבנים אותי - הביטוי נשמע נכון - מה זה רבאק נשנע נכון ,והחברה האלה מחליפים צכל שבועיים נשמע נכון אחר , בקיצור , הביטויים - סינרגיה - נשמע נכון - לא פחות ממדהים , הפרדה קדימה אחורה (בשבילי זה פרינאום , רק הדוקטורים שלנו יבינו ), מה זה כל הדיבורים הללו בעלמה , למי מצאתם לבלבל את הביצים? שתדעו שיש כאן הרבה חברה שממש לא מעונינים בהסברים שכאלו ,
ושוב רגע ל" סינרגיה " יש לי 2 זוגות מונובלוקים ו4 מכשירי קדם , כולם עובדים פצצה אחד עם השני ,כי כולם טובים , אז מה עכשיו שאחד יש לו קדם אחד ומגבר אחד ומפתח לאט לאט "אגדה אורבנית " על איזה סינרגיה מופלאה בין הדברים הבודדים שיש לו ומעולם לא התנסה קצת יותר , ויושב פה בפורום וכותב דעות מלומדות על כלום ,

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,761
נקודות
113
לגבי הגדרת סינרגיה
קוד אקמול - הוא פאראצטמול שבצרוף קודאין מגביר את האפקט אחד של השני , אבל פראצטמול הוא תרופה מצוינת וכל גם קודאין , זה לא שתי תרופות שלא טובות שביחד נותנות אפקט נפלא , כלומר שוב - מגבר טוב , הוא טוב גם בלי קודאין , עכשיו תקח קדם קודאיני טוב , יפעיל בטוח טוב את המגבר הפאראצטמולי o_O

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,248
נקודות
113
תוסיף לחוקי האתר:
חובה לשמוע הבדלים בין כבלים
אסור להעיר למישהו בעניינים טכנולוגים
אם אתה לא שומע הבדלים בין שלטים כנראה אין לך מערכת מספיק טובה
חובה להצביע ביבי

שים לב. בן אדם דיבר שם על שיפור החשמל שלו. אם מישהו חושב שיצא למסע הסברה שאין הבדלים הוא פשוט לא ישאר פה. ולכן, מכיוון שאני שומר על רמה מסויימת באתר, וחשוב לי שיהיה בית לאודיופילים מבלי שיגידו להם שאם יש הבדלים אז הם הוזים, אין לי ברירה אלא לשמור על זה בקנאות. יש אתר אחד ששם זו בדיוק האג׳נדה, ושם אפשר לעשות גם עליהום למי שחס וחלילה הזה ושמע הבדלים.

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
שים לב. בן אדם דיבר שם על שיפור החשמל שלו. אם מישהו חושב שיצא למסע הסברה שאין הבדלים הוא פשוט לא ישאר פה. ולכן, מכיוון שאני שומר על רמה מסויימת באתר, וחשוב לי שיהיה בית לאודיופילים מבלי שיגידו להם שאם יש הבדלים אז הם הוזים, אין לי ברירה אלא לשמור על זה בקנאות. יש אתר אחד ששם זו בדיוק האג׳נדה, ושם אפשר לעשות גם עליהום למי שחס וחלילה הזה ושמע הבדלים.
בשביל זה פתחתם פורום אודיופיליה ,לפי התקנון שם:
"על הפורום הזה חלים כל החוקים הקיימים ביתר הפורומים אך המבדל אותו מהאחרים הוא שבפורום זה לא יהיה ניתן לדבר על ״האם יש הבדלים בין כבלים״ אם כי ״מהם ההבדלים בין כבלים שונים״. הסיבה לכך היא על מנת שיהיה בית חם ונוח לכל מי שמבחין בהבדלים בין רכיבים שונים במערכת שהם אינם בהכרח אלקטרוניקה."
לדעתי אין לאסור על ויכוח בנושא בשאר הפורומים כאן.
שאני מביע דעה אם אני רואה "פורום אודיופיליה" אני נזהר או שלא מביע את דעתי..
אבל אם זה לא "פורום אודיופיליה" אז מה הבעיה ?

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
אני חושב שאפשר ללכת אפילו צעד הלאה......נמר רוצה לשמור על "דו ערוצי" כפורום "נקי".... אחלה....אפשר לפתוח פורום טכנוקרטי ושם אפשר להביע דעה חופשית......לדעתי שווה ל @נמר להשאיר "גרעין טכנוקרטי" באתר ולא להציע לו נדידה ל"מחוזות אחרים".

אשמח לארח גם את החבר החוויתי @matanoosh בפורום החדש אבל אם הוא ידבר לא לעניין (פיוזים, ראוטרים וכאלה) הכפרון יחטוף בראש (*)- ואני מברך אותו כבר מראש ב(ורד) שהוא כל כך אוהב.
-----------------------------------------------------------------------------
(*) בדיוק כמו שאני חוטף כאן וחושש לענות כראוי בגלל "ייראת נמרים".

נערך לאחרונה ב:

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,616
נקודות
113
לא , זה לא הדבר היחידי , למשל שר שמתאם בין הממשלה לכנסת , ועוד אלפי דברים , ואני נגמר לי האסיוול והארעק , אז אם יש לך שעה בוא נדבר!
בקשר לכבלים , שמע , יש לי מוגמי בבית , כבל על הפנים ! אבל יש לי גם כבל רמקול פחם , גם הוא לכאורה על הפנים , יעני סתום , בס חלש , איטי , הכל נכון ,והנה אני לא מוכן להוציא אותו מהמערכת אפילו בשביל כבל סופר מפונפן של קריסטל (תשאל את שוני אם זה יתכן) , ואני אסביר לך עכשיו למה זה חשוב ,
לכל כבל מתכת יש איזה צליל ברזלי בעומק ,לעומת זאת בכבל פחם אין מתכת , עכשיו מכיוון שהוא מחובר לרמקול שלי שהוא גם קרמי ,גם גדול , גם מהיר ועצבני , הכבל הזה נחוץ במיד בלבד בכדי לקבל את הצליל שאני רוצה , לעומת זאת לRC שלי שנותן סאונד רך והרמוני עם משקל תחתון עצום מחובר "כבל מהונדס " מגידי שערה או פחות DIY , התכונות של כבל כזה תמיד שהוא הרבה יותר מהיר ממוגמי למשל ,מפורט הרבה יותר , עם בס קצר וחזק ,וכך מתקבל משהו יותר "התרחשותי לטעמי ,
תראה יש תובנות שמגיעות עם השנים , עם טעויות למכביר , אני לא פוחד ללכת לעיתים אחורה בגלל שאני גם יודע מה קרה , נכון מנסה כל מיני דברים משונים , אבל לסיכום כבלים מאוד מאוד משנים , אבל לצערי בביטוי "סינרגיה" שמעתי כבר מספיק אהבלים שאומרים שחיברו רוטל לוודרפדל וקיבלו סאונד מהחלל ,יעני מרק לוינסון לאלכסנדריה זה כלום ,
ואם מדברים על עוד דברים שמעצבנים אותי - הביטוי נשמע נכון - מה זה רבאק נשנע נכון ,והחברה האלה מחליפים צכל שבועיים נשמע נכון אחר , בקיצור , הביטויים - סינרגיה - נשמע נכון - לא פחות ממדהים , הפרדה קדימה אחורה (בשבילי זה פרינאום , רק הדוקטורים שלנו יבינו ), מה זה כל הדיבורים הללו בעלמה , למי מצאתם לבלבל את הביצים? שתדעו שיש כאן הרבה חברה שממש לא מעונינים בהסברים שכאלו ,
ושוב רגע ל" סינרגיה " יש לי 2 זוגות מונובלוקים ו4 מכשירי קדם , כולם עובדים פצצה אחד עם השני ,כי כולם טובים , אז מה עכשיו שאחד יש לו קדם אחד ומגבר אחד ומפתח לאט לאט "אגדה אורבנית " על איזה סינרגיה מופלאה בין הדברים הבודדים שיש לו ומעולם לא התנסה קצת יותר , ויושב פה בפורום וכותב דעות מלומדות על כלום ,
שניצל נשמה, אתה מדבר על מה שאתה רוצה לדבר, לא על מה שהבן אדם שואל.
הוא שואל את השאלה המטומטמת התורנית מבית מדרשו של רוברטס - "אם באולפנים לא משתמשים, למה אתם כן", ואילו אתה עונה לו על הבדלים בין פחם למתכת.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
הוא שואל את השאלה המטומטמת התורנית מבית מדרשו של רוברטס - "אם באולפנים לא משתמשים, למה אתם כן", ואילו אתה עונה לו על הבדלים בין פחם למתכת.
לא
זו לא היתה השאלה המטומטמת ששאלתי
השאלה המטומטמת היא
אם שניצל טוען שאין כזה דבר סינרגיה אז שיקח את הכבל הכי טוב שיש וזהו
למה לפעמים כבל אחד מתאים יותר ולפעמים כבל אחר???
כי יש סינרגיה???
אז בכבלים יש וברמקולים עם מגבר אין????
בכלל לכ המשכתי להגיב כי התשובה לא היתה קשורה לשאלה
אם מישהו חוץ משניצל היה מעיז להגיד כאן שאין דבר כזה סינרגיה היה עף מייד מהאתר וסופג 40 מלקות על ביזוי התחום

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,616
נקודות
113
1. קבל התנצלות על חוסר ההבנה בקריאה.
2. אתה מדבר על סינרגיית כבלים או בכלל בין מכשירים?
3. *ברור* שיש סינרגיה בין כבלים והרכיבים שהם מחברים אותם. אלדר לא אמר שאין, הוא אמר שזה לפעמים קצת OVERRATED. וכמו כל תופעה אחרת בתחביב שלנו - גם זה נכון.
4. השיחה הזאת איתך מיותרת, כי לשיטתך אין הבדלים בין כבלים. זה בערך כמו שנדבר על אסטרולוגיה עם אדם שלישי מבלי שאף אחד מאיתנו מאמין בה.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
1. קבל התנצלות על חוסר ההבנה בקריאה.
2. אתה מדבר על סינרגיית כבלים או בכלל בין מכשירים?
3. *ברור* שיש סינרגיה בין כבלים והרכיבים שהם מחברים אותם. אלדר לא אמר שאין, הוא אמר שזה לפעמים קצת OVERRATED. וכמו כל תופעה אחרת בתחביב שלנו - גם זה נכון.
4. השיחה הזאת איתך מיותרת, כי לשיטתך אין הבדלים בין כבלים. זה בערך כמו שנדבר על אסטרולוגיה עם אדם שלישי מבלי שאף אחד מאיתנו מאמין בה.
אני דיברתי על התאמה בין רמקולים דאק ומגבר
אני לא שומע הבדלים בין כבלים אז אני לא מדבר על זה
@gandalftw טען שאין כמעט הבדל בין שני דאקים שממש במקרה יש לי אותם ואצלי כן היה הבדל אז הערתי שההבדל יכול להיות בגלל סינרגיה עם המכשירים האחרים בסטאפ

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
יש הבדל בין מסע הסברה להבעת דעה

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,248
נקודות
113
יש הבדל בין מסע הסברה להבעת דעה

אני ראיתי בזה מסע הסברה. שנית, דעתו לא התבקשה. אמרתי ואומר זאת שוב. אם אדם שואל אם יש או אין הבדלים, אין לי בעיה עם דיון. אם אדם מבקש המלצות על כבלים ומישהו מבשר לו (משקר לו) שאין הבדלים. עם זה יש לי בעיה.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,248
נקודות
113
בשביל זה פתחתם פורום אודיופיליה ,לפי התקנון שם:
"על הפורום הזה חלים כל החוקים הקיימים ביתר הפורומים אך המבדל אותו מהאחרים הוא שבפורום זה לא יהיה ניתן לדבר על ״האם יש הבדלים בין כבלים״ אם כי ״מהם ההבדלים בין כבלים שונים״. הסיבה לכך היא על מנת שיהיה בית חם ונוח לכל מי שמבחין בהבדלים בין רכיבים שונים במערכת שהם אינם בהכרח אלקטרוניקה."
לדעתי אין לאסור על ויכוח בנושא בשאר הפורומים כאן.
שאני מביע דעה אם אני רואה "פורום אודיופיליה" אני נזהר או שלא מביע את דעתי..
אבל אם זה לא "פורום אודיופיליה" אז מה הבעיה ?

בפורום אודיופיליה הטיפול במצב כזו הוא חסימה מיידית. בפורומים האחרים יש יותר חופש. אבל שוב, אם מישהו שואל לגבי הבדלים, אין לי בעיה שיהיה דיון. ברגע שלא נשאלה שאלה כזו, אז תהיה לי בעיה עם זה. במיוחד כאשר זה הדבר היחיד שמניע את הכותב.

ראה גם תגובתי הקודמת.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,248
נקודות
113
אני חושב שאפשר ללכת אפילו צעד הלאה......נמר רוצה לשמור על "דו ערוצי" כפורום "נקי".... אחלה....אפשר לפתוח פורום טכנוקרטי ושם אפשר להביע דעה חופשית......לדעתי שווה ל @נמר להשאיר "גרעין טכנוקרטי" באתר ולא להציע לו נדידה ל"מחוזות אחרים".

מנסיוני. כשנותנים חופש מהסוג הזה, הפורום הופך להיות רעיל לאודיופילים. ולכן, פורום כזה יש כבר בארץ, הוא בצבע כחול, שם אפשר להגיד שאין הבדל בין בועז שרעבי למדונה וזה יעבור חלק. מצטער, לא יקרה. הפורום הזה ישמר כפי שהוא, משנת 2007, שומר בקנאות מוחלטת על האג׳נדה שלו. לא אשנה את זה בגלל שרוברט רוצה להוכיח כמה הוא חכם וכל היתר זקוקים לטיפול פסיכולוגי.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
מנסיוני. כשנותנים חופש מהסוג הזה, הפורום הופך להיות רעיל לאודיופילים. ולכן, פורום כזה יש כבר בארץ, הוא בצבע כחול, שם אפשר להגיד שאין הבדל בין בועז שרעבי למדונה וזה יעבור חלק. מצטער, לא יקרה. הפורום הזה ישמר כפי שהוא, משנת 2007, שומר בקנאות מוחלטת על האג׳נדה שלו. לא אשנה את זה בגלל שרוברט רוצה להוכיח כמה הוא חכם וכל היתר זקוקים לטיפול פסיכולוגי.
יש הבדל בין בועז שרעבי למדונה?
טכנית זה לא אפשרי

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
לא אשנה את זה בגלל שרוברט רוצה להוכיח כמה הוא חכם וכל היתר זקוקים לטיפול פסיכולוגי.
רוברט לא מי יודע כמה חכם......ולחברים החוויתיים חובבי הכבלים הייתי יותר ממליץ יותר על טיפול קריאוגני מפסיכולוגי.....אם אני מבין נכון מכם אז זה מאוד משפר ;)

שבוע משופר לכולנו(ורד)

נערך לאחרונה ב:

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,761
נקודות
113
צודק , לא אמרתי שאני לא דביל ! כולם רואים !o_O

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
טען שאין כמעט הבדל בין שני דאקים שממש

ליתר דיוק ההבדל בסאונד היה , אמרתי שלא מצדיק את המחיר פי 4 , לטעמי לפחות
שומעים טוב עם אחד ושומעים טוב עם השני , שום דבר דרמתי שמצדיק אצלי הפרשים כאלה
אני כניראה לא אודיופיל ופשוט נהנה לשמוע גם עם דאק סיני
לא סבלתי קודם

נערך לאחרונה ב:

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
ליתר דיוק ההבדל בסאונד היה , אמרתי שלא מצדיק את המחיר פי 4 , לטעמי לפחות
שומעים טוב עם אחד ושומעים טוב עם השני , שום דבר דרמתי שמצדיק אצלי הפרשים כאלה
אני כניראה לא אודיופיל ופשוט נהנה לשמוע גם עם דאק סיני
לא סבלתי קודם
יכול להיות שזה דווקא הפוך, בגלל שיש לך ציוד טוב יותר ההשפעה של הדאק קטנה יותר
גם אני לא אודיופיל - לא עברתי מבחן עיוור על משככים של ראוטרים

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור