AK1
חבר משקיען
- מעורבות
- 2,916
- נקודות
- 113
הייה לי נגן CD/SACD רב-ערוצי של EMM Labs בשני חלקים, טרנספורט CDSD-SE וממיר DAC6e-SE, שהיה בזמנו top of the line ומחירו היה בסביבות $22,000. הוא אכן נשמע מצויין, אבל לא ידע לנגן Blu-ray. לצורך זה, קניתי בנוסף נגן Oppo BDP-95, שאם אני זוכר נכון עלה בסביבות $1,000, והתבאסתי מעד כמה קרוב הוא הגיע לרמה של ה-EMM.לא תמיד המחיר משקף את רמת המכשיר, כבר ראיתי מכשירים יקרים להחריד שממש לא הבנתי מי המציא להם את המחיר ומכשירים יחסית זולים ומפתיעים. העיניין הוא שמכשירים ממש ממש טובים הם לעולם לא זולים.
בהמשך קניתי Oppo BDP-105 שעבר שידרוגים בחברה שנקראת The Upgrade Company. דומני שהמחיר הבסיסי של ה-105 היה $1,200 והשידרוג עלה עוד סכום דומה. בהשוואות שערכתי, העדפתי אותו על פני ה-EMM.
בנוסף, קיבלתי בהשאלה לזמן ארוך נגן EAR Acute 3, שדומני שמחיר המחירון שלו היה בסביבות $6,500, וה-105 המשופר הייה לטעמי עדיף גם עליו. אז מכרתי את ה-EMM.
כשחברת Oppo נסגרה -- אחד המאורעות העצובים בתולדות האודיו -- נכנסתי ללחץ שמא לא יהיה בשוק נגן רב-ערוצי שיודע לנגן גם CD, גם SACD, גם DVD-Audio/Video וגם Blu-ray-Audio/Video, כיוון שיש לי מדיה מכל הסוגים האלה. אז קניתי ב-eBay נגן Oppo UDP-205, ללא שיפורים , במחיר מופקע, לא אספר כמה אבל המחיר הבסיסי שלו הייה $1,200. כבר מהקופסה הוא נשמע עדיף על ה-105 המשופר, ובאופן טרנזיטיבי, גם על ה-EMM.
אז חברת Oppo הייתה דוגמה למוצרים זולים שהם ממש ממש טובים.
אבל היא נסגרה, ולא חושב שהיא תחזור