מנוי לQobuz

liorms

חבר משקיען
מעורבות
56
נקודות
48
המגזין "?What Hi-Fi" טוען במאמר מ-March 17, 2020 ש-Tidal ברזולוציה בלתי ידועה נשמעים יותר טוב מ-Quboz ב-24/96

https://www.whathifi.com/qobuz/review
קראתי.
הם עשו בדיקה לקהל רחב, עם אזניות low end (לדבריהם) , לא הבנתי איך זה קשור לשיחה שלנו. הם בדקו תקופתית וסגרו כתבה.
אני חי עם 2 המקורות האילו תקופה ארוכה ואין מה להשוות בכלל.
אבל אני מחזיק את טידל כי בקובוז לא תמיד יוצא הכל - וזה בהתאם למה שגם הסוקרים כתבו.
אני אפילו לא בטוח/יודע דרך איזו מערכת שמע הם בדקו והגיעו למסקנות, מה יש לי בבית אני יודע.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,916
נקודות
113
Roon פותח את הmqa כמו שצריך
אם אני מבין נכון את המצב מה-Knowledge Base של Roon, אז Roon לא מבצע decoding מלא, אלא רק פותח לרמה שהם קוראים לה "MQA Core stream":

Software-based MQA Decoders like Roon decode MQA files to an 88.2kHz or 96kHz MQA Core stream.

This produces a PCM stream at 88.2kHz or 96kHz

Hardware MQA Renderers and Full Decoders (devices which perform both decoding and rendering) are optimized one-by-one to extract the maximum performance during rendering

הם לא מגלים לנו שה-PCM stream האמור ב-88.2 או 96 קה"צ הוא lossless רק עד 17 ביט... :(

הניסוחים המתוחכמים שלהם נראים כאילו מקבלים תוצאה lossless אפילו ב-192 קה"צ כאשר בעצם לא תומכים ביותר מ-96 קה"צ:

?In Signal Path, what does “MQA 192kHz” and “MQA Studio 192kHz” mean

The “MQA” indication communicates that the stream is genuine MQA, and denotes provenance to ensure that the sound is identical to that of the source material.

The “MQA Studio” indication gives confirmation directly from mastering engineers, producers or artists to their listeners. “MQA Studio” verifies that the sound you are hearing is exactly what was heard in the studio when the music was completed.

מתחיל להיראות לי יותר ויותר ש-MQA (ובעקבותיהם Roon, טידאל ואחרים) די מרמים/מטעים.

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,916
נקודות
113
.
הם עשו בדיקה לקהל רחב, עם אזניות low end (לדבריהם)
אם אתה מתכוון לקטע הבא
Its CD-quality streams, meanwhile, are greater sticklers for detail than Tidal’s, although such discrepancies are hardly discernible when we listen through budget headphones plugged straight into a laptop.

אז אין משמעותו שהם בדקו עם אזניות low end, אלא הם אומרים שמי שמאזין עם אוזניות low cost תקועות ישירות ל-laptop, לא ישמע הבדלים בסטרימים באיכות CD. הפיסקה הבאה מתחילה ב-"But when it comes to hi-res streams, Qobuz is distinctly second best", וכאן הם אומרים שבאיכות מעל CD, קובוז פחות טובים באופן ברור.

לא נראה לי שהם מגדירים באיזה ציוד הם משתמשים מעבר לסמארטפון, ונראה לי שהם השוו רק איזה שני קטעים, לא של מוזיקה אקוסטית, אז אני לא יודע עד כמה זה רציני, אבל זה מגזין נפוץ והמסקנות מאוד נחרצות.

liorms

חבר משקיען
מעורבות
56
נקודות
48
הMQA הזה הוא פח - בהתחלה מרידיאן התגאו בזה שהוא lossy ומקמפרס חזק.
אחרי שהתחילו להגיע הביקורות על האיכות שלא הייתה ממש delux כמו שהם הבטיחו - התחיל המומנט של הcover up ומכבסות מילים שלא ניתן להבין מה באמת יש או אין.
אם 2 ומעלה של אנשים אינטליגנטים לא מצליחים להבין - כנראה התכוונו שלא תבין.
ובכל מקרה למה להתעסק בקימפרוס ופתיחה אם אני יכול לקבל סרטים pcm נקי ברזולוציה גבוהה. אני בעד פשטות - מוריד גם את החששות הפסיכולוגיים שבסופו של דבר גם משפיעים.
ובכלל למה כל השוק צריך לרדוף אחרי סטנדרט דה-לה-שמעטה של יצרן בודד , תקן טוב צריך להיווצר ע״י עבודה משותפת שלי יצרנים מובילים בתחום. לפחות בעיני הם גם לא ממש נחשבים מובילים בתחום.

liorms

חבר משקיען
מעורבות
56
נקודות
48
אם אתה מתכוון לקטע הבא
Its CD-quality streams, meanwhile, are greater sticklers for detail than Tidal’s, although such discrepancies are hardly discernible when we listen through budget headphones plugged straight into a laptop.

אז אין משמעותו שהם בדקו עם אזניות low end, אלא הם אומרים שמי שמאזין עם אוזניות low cost תקועות ישירות ל-laptop, לא ישמע הבדלים בסטרימים באיכות CD. הפיסקה הבאה מתחילה ב-"But when it comes to hi-res streams, Qobuz is distinctly second best", וכאן הם אומרים שבאיכות מעל CD, קובוז פחות טובים באופן ברור.

לא נראה לי שהם מגדירים באיזה ציוד הם משתמשים מעבר לסמארטפון, ונראה לי שהם השוו רק איזה שני קטעים, לא של מוזיקה אקוסטית, אז אני לא יודע עד כמה זה רציני, אבל זה מגזין נפוץ והמסקנות מאוד נחרצות.
בדיוק - מגזין נפוץ + בדיקת סמרטפון, בדיוק מה שאמור לשכנע חובב מוזיקה רציני... ;)

liorms

חבר משקיען
מעורבות
56
נקודות
48
תודה, הצלחתי.
זה הכי חשוב, אחרי כל הבלבולי מח כאן.
תהנה וספר מה דעתך.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,916
נקודות
113
הMQA הזה הוא פח - בהתחלה מרידיאן התגאו בזה שהוא lossy ומקמפרס חזק.
אחרי שהתחילו להגיע הביקורות על האיכות שלא הייתה ממש delux כמו שהם הבטיחו - התחיל המומנט של הcover up ומכבסות מילים שלא ניתן להבין מה באמת יש או אין.
אם 2 ומעלה של אנשים אינטליגנטים לא מצליחים להבין - כנראה התכוונו שלא תבין.
ובכל מקרה למה להתעסק בקימפרוס ופתיחה אם אני יכול לקבל סרטים pcm נקי ברזולוציה גבוהה. אני בעד פשטות - מוריד גם את החששות הפסיכולוגיים שבסופו של דבר גם משפיעים.
ובכלל למה כל השוק צריך לרדוף אחרי סטנדרט דה-לה-שמעטה של יצרן בודד , תקן טוב צריך להיווצר ע״י עבודה משותפת שלי יצרנים מובילים בתחום. לפחות בעיני הם גם לא ממש נחשבים מובילים בתחום.
ברור שעדיף native hi-res על פני כל מיני תהליכים מסתוריים שצריך להאמין למפתח ו/או לפרשנים שזה לא lossy ושזה עדיף על האלטרנטיבות.

אני לא כזה צרכן של סטרימינג, אז לא התעניינתי בהיסטוריה -- אולי כשפיתחו את זה עדיין היה קשה לדמיין שמישהו יתן שירותי סטרימינג ב-native hi-res, והיו להם כמה רעיונות -- ללא ספק מבריקים -- איך אפשר להעביר מקסימום אינפורמציה חשובה במינימום נפח.

כיום, כשיש שירותי סטרימינג ב-native hi-res, ופס רחב נהיה פחות ופחות בעייתי, זה נהיה פחות ופחות חשוב.
עדיין בעזרת "מכבסת מילים" כמו שאתה קורא לזה, הם מצליחים למכור לא רע, גם שירותי סטרימינג של טידאל וגם תמיכה ב-hardware של DACs ו-software כמו Roon ואולפנים משלמים להם royalties. מה רע?

עם זאת, חברת Meridian Audio, שבניגוד להרבה חברות אחרות ש"סתם" מייצרות מוצרים טובים, היא בהחלט מובילה ומפתחת טכנולוגיות, והיתה בין הראשונות שפיתחו רמקולים אקטיביים, נגן CD אודיופילי, digital surround-sound processor, וגם DSP-based digital active loudspeakers. בנוסף, הם גם פיתחו את Meridian Lossless Packing=MLP -- הטכנולגיה שבבסיס DVD-Audio (נקראת גם Packed PCM=PPCM), ולאחרונה MQA, כך שאין מה לזלזל בהם.

מה שפחות ופחות מוצא חן בעיני זה מכבסות המילים אלה, שגובלות ברמאות והטעייה מכוונים.

liorms

חבר משקיען
מעורבות
56
נקודות
48
הרוב הכרתי, את הMLP לא.
אבל האנלוגיה זה חברת הרכב רנו - הכי חדשנית, אבל מוצרים...
ובחברות הייטק, יש מלא דוגמאות.

שוני

חבר משקיען
מעורבות
515
נקודות
93
לכל חברה יש פיענוח פרשנות ותוצאות בהתאם.
בפורומים נכתב שהתוצאות המוצלחות ביותר נמצאות במכשירי dcs
כי dcs = only the music

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
אין לי דאק שתומך mqa.
מנגן דרך roon.
קובוז נשמע אצלי, בשתי מערכות, יותר טוב מטידאל.

atmos

אוהב את התחום
מעורבות
127
נקודות
43
לכל חברה יש פיענוח פרשנות ותוצאות בהתאם.
בפורומים נכתב שהתוצאות המוצלחות ביותר נמצאות במכשירי dcs
כי dcs = only the music
:בעד: גם ב msb ההארדוור דקודינג משובח. בהקלטות מסויימת אני מעדיף את גרסת ה-mqa
הרבה בשר והרגשה של משהו יותר ריאליסטי

נערך לאחרונה ב:

liorms

חבר משקיען
מעורבות
56
נקודות
48
לא יודע איך decode של מידע חלקי נותן לך תוצאה טובה יותר.
ועוד תחושה של יותר כשבפועל יש פחות.
אבל לא מתווכח עם ההרגשה הסובייקטיבית שלך

al2813

אוהב את התחום
מעורבות
168
נקודות
43
זה הפוסט הראשון שלי בפורום, למרות שאני נכנס אליו כבר שנתיים. חזרתי לאהבת האודיו לפני כשלוש שנים. מאז אני בונה לאט לאט את האקו סיסטם שלי. לא משקיע את הסכומים שהרבה אנשים בפורום הזה ובהרבה פורומים אחרים שאני מבקר משקיעים, אבל משקיע זמן ומחשבה איך לשפר את איכות המוזיקה.

מזה שנתיים בערך שנכנסתי לגמרי לסטרימינג ולמוזיקה דיגיטלית. אני בונה אט אט גם את הספריה שלי. יש לי עוד המון דיסקים שאני צריך לעשות להם ריפ, אבל לאט לאט מתקדמים.

אני גר כבר המון שנים בבלגיה אז לקובוז נחשפתי כבר ממזמן. לטעמי בין טיידל וקובוז זה קובוז all the way. הבעייה העיקרית שיש לי עם קובוז זה הקטלוג הישראלי (וזה אותה בעיה בטיידל). לפני חודשיים החלטתי לנסות את דיזר הייפי. הקטלוג שלהם טוב כמעט כמו של ספוטיפי ואיכות ה-FLAC היא לדעתי טובה כמו של קובוז (שעדיין מנצח בזכות ה-hi res). הבעייה היא התמיכה האיומה בסטרימרים. קובוז וטיידל מנצחים בחזית הזו. עכשיו כשאני בדרך להכנס ל-Roon הבעיה נהיית יותר אקוטית. איך אני מכניס את המוזיקה הישראלית לאקט סיסטם עם Roon וקובוז. אשמח לפידבק.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
849
נקודות
113
מקלט בלוטוט וספוטיפי מהטלפון, או ספוטיפי מותקן על המחשב אבל אז השליטה לא משהו.
בעסה, אבל זה מה שאני עושה כרגע.

al2813

אוהב את התחום
מעורבות
168
נקודות
43
מקלט בלוטוט וספוטיפי מהטלפון, או ספוטיפי מותקן על המחשב אבל אז השליטה לא משהו.
בעסה, אבל זה מה שאני עושה כרגע.

יום ראשון היום אז הרבה זמן לקרוא. ropieee xl נראה לי פתרון מעניין. אני כבר משתמש ב-raspberry pi כסטרימר (כרגע עם volumio).

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63
זה הפוסט הראשון שלי בפורום, למרות שאני נכנס אליו כבר שנתיים. חזרתי לאהבת האודיו לפני כשלוש שנים. מאז אני בונה לאט לאט את האקו סיסטם שלי. לא משקיע את הסכומים שהרבה אנשים בפורום הזה ובהרבה פורומים אחרים שאני מבקר משקיעים, אבל משקיע זמן ומחשבה איך לשפר את איכות המוזיקה.

מזה שנתיים בערך שנכנסתי לגמרי לסטרימינג ולמוזיקה דיגיטלית. אני בונה אט אט גם את הספריה שלי. יש לי עוד המון דיסקים שאני צריך לעשות להם ריפ, אבל לאט לאט מתקדמים.

אני גר כבר המון שנים בבלגיה אז לקובוז נחשפתי כבר ממזמן. לטעמי בין טיידל וקובוז זה קובוז all the way. הבעייה העיקרית שיש לי עם קובוז זה הקטלוג הישראלי (וזה אותה בעיה בטיידל). לפני חודשיים החלטתי לנסות את דיזר הייפי. הקטלוג שלהם טוב כמעט כמו של ספוטיפי ואיכות ה-FLAC היא לדעתי טובה כמו של קובוז (שעדיין מנצח בזכות ה-hi res). הבעייה היא התמיכה האיומה בסטרימרים. קובוז וטיידל מנצחים בחזית הזו. עכשיו כשאני בדרך להכנס ל-Roon הבעיה נהיית יותר אקוטית. איך אני מכניס את המוזיקה הישראלית לאקט סיסטם עם Roon וקובוז. אשמח לפידבק.
ה-ROON ו-AUDIRVANA לא תומכים בדיזר.

מה שאתה יכול לעשות זה "משיכה" של השירים העבריים מדיזר למחשב ואז לנגן (זה מה שאני עשיתי).

לגבי האיכות, אין לך מה לחשוש. 1:1 מול הורדה מדיסק מקור. נבדק ע"י המון פעמים.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור