מאמרים העוסקים במדידות ובמפרטים טכניים.
האם לדעתך המפרטים הטכניים ותוצאות המדידות מצביעים בהכרח על האיכות הנשמעת של ציוד שמע?
תוצאות מדידות העיוותים שייכות למיפרט הטכני, ובשום מקום לא התייחסתי למיבחן ההאזנה, שתוצאותיו הן דירוג ההעדפות של הטעמים האישיים של ה"בוחנים".האם עיוותים שייכים למפרט הטכני, או למבחן ההאזנה?
אני מרגיש כמו סטאפ אנלוגי מקולקל, שכן אני מוצא את עצמי עונה שוב ושוב לשאלות שהובהרו לך פעמים רבות מתחילת השרשור:
לא, אף אחד לא טוען זאת, תוציא את זה מהראש. האיכות הנשמעת היא עניין סובייקטיבי.
המפרטים הטכניים ותוצאות המדידות כן מצביעים בהכרח על יתר קירבה לאות המקורי.
מה זה אומר עבורך בהתאם להגדרתך את טיב המערכת? לא יודע (ולא איכפת לי).
כמו כן, למרות שזה כרוך בטירחה מסויימת, אני ממליץ לך לקרוא את המאמרים במקום רק להסתכל בכותרות (בפרט את הראשון).
אגב, ברור שהמאמרים עוסקים במדידות ומפרטים טכניים- של דיגיטל ושל אנלוג! הרי ביקשת סימוכין, לא?
כאילו, במה אתה מצפה שהם יעסקו? בשיטת פאולה לשיפור הצליל במערכת?
יש הקירבה למקור וייש הקירבה להקלטה, שהם דברים שונים.עבורי, האיכות הנשמעת מתבטאת במידת הקרבה למקור.
תוצאות מדידות העיוותים שייכות למיפרט הטכני, ובשום מקום לא התייחסתי למיבחן ההאזנה, שתוצאותיו הן דירוג ההעדפות של הטעמים האישיים של ה"בוחנים".
עמיר
יש הקירבה למקור וייש הקירבה להקלטה, שהם דברים שונים.
אין לי מושג איך מודדים קירבה למקור, אבל קירבה להקלטה המקורית אפשר למדוד.
עבורי, האיכות הנשמעת מתבטאת במידת הקרבה למקור.
לכן אני מוצא סתירה בין שתי ההצהרות המודגשות בתגובתך.
לעניין המאמרים, לא רק שאני מכיר אותם, ההשכלה שלי באלקטרוניקה רחבה הרבה יותר מהכתוב במאמרים אלה.
מה שמשעשע אותי הוא שפעמים רבות, אנשים נעדרי כל השכלה באלקטרוניקה נתלים בפרסומים שונים שעיקרם הוא טכני, אם כי טכני להמונים.
תלוי איך אתה מגדיר איכות, והאם זה משהו אובייקטיבי או סובייקטיבי....
אתה מבסס את טיעוניך באמצעות שני דברים.
האחד הוא הסבר טכני ארוך ומפורט המסביר את מקורות העיוותים השונים למיניהם ביצירת ונגינת תקליטים.
השני הוא ניסוי בהשוואת האזנה, ניסוי יחיד, אשר שמעת אודותיו, אבל לא נכחת בו.
עכשיו עליך להחליט מה קובע את האיכות של מערכות שמע – ובאיכות אני מתכוון גם ובעיקר לנאמנות למקור.
תלוי איזה כבלים, ולא ראיתי את ה"הוכחה" האמורה. אנא צרף לינק.היי עמיר,
השיטה שהבאת, חיסור אות כניסה ויציאה ובדיקת ההבדל על גבי סקופ, מן הסתם, היא בדיוק השיטה בה משתמשים ה"טכנוקרטים" כדי "להוכיח" שאין הבדל בין כבלים.
אבל שנינו מסכימים שיש הבדל אמיתי בין כבלים, נכון?
לא נותר לנו אלא להסכים ששיטה זו אינה נכונה.
אני בדקתי השפעה של כבלי רמקולים.
לא רק שיש הבדל מדיד, אלא שיש קורלציה
http://www.hometheater.co.il/vt98821.האם-יש-הבדל-בין-הכבלים
כידוע לך היטב, יש גם דיון על כבלי חשמל, מן הסתם , ולגביהם לא ברור לי מה המצב.מה זאת אומרת תלוי איזה כבלים?
כבלי אודיו מן הסתם.
יפה!אני בדקתי השפעה של כבלי רמקולים.
הנה לך הוכחה הפוכההיי עמיר,
השיטה שהבאת, חיסור אות כניסה ויציאה ובדיקת ההבדל על גבי סקופ, מן הסתם, היא בדיוק השיטה בה משתמשים ה"טכנוקרטים" כדי "להוכיח" שאין הבדל בין כבלים.
אבל שנינו מסכימים שיש הבדל אמיתי בין כבלים, נכון?
לא נותר לנו אלא להסכים ששיטה זו אינה נכונה.
אני בדקתי השפעה של כבלי רמקולים.