מוקד ההבדלים: תקליטים מול דיסקים, לא אנאלוגי מול דיגיטאלי

• פותח הנושא AK1
  • פורסם בתאריך

Joshua_G

חבר משקיען
מעורבות
4
נקודות
0
עכשיו אני מבין את truejoker, שאמר שאתה מתיש את כולם.

באמת נמאס להסביר את אותם דברים שוב ושוב כשאתה ממילא לא קולט אותם, כולל כשאני אומר מספיק במפורש שאני משאיר את הסקת המסקנות למי שרוצה, ואתה מנסה לסחוב אותי להגדיר לך ענייני איכות כשאמרתי 80 פעם שהם סובייקטיבים.

די, חבל על הזמן, במשמעות המקורית של הביטוי.

truejoker, כל הכבוד (Y)(Y)(Y), אני שוב מבסוט ממך! (ורד)
עמיר

יופי של התחמקות כאשר אין לך תשובות ענייניות לשאלות שלי.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
בדיוק הפוך.

השיטה שבדק מיכאל את הכבלים היא הכי לא טכנוקרטית שיש. המקרופון שמע את מה שהוא שמע והנה העובדות.

לצורך העיניין המקרופון הוא המאזין ומיכאל הוא הבוחן. במקרה הזה אף אחד לא יכול להתווכח עם המקרופון שהוא לא שומע את ההבדל. אם היה זה בן אדם שהיה טוען ןהבדל מיד היו עולות תמיהות.

ההבדלים קיימים {וזה מה שטענתי כל הזמן, וגם אתה} זו עובדה בדיוק כמו שזו עובדה שעכשיו לילה {נכתב בערב}.
המממ... מה שמשכנע כאן הוא דווקא שאין כאן התערבות של שמיעה ו/או פרשנות ו/או העדפות ו/או דמיון ו/או סוגסטיות ו/או דיעות קדומות -- אנושיות, אלא רק המיקרופון והמיכשור הטכנולוגי.

עמיר

Joshua_G

חבר משקיען
מעורבות
4
נקודות
0
הצחקת אותי!

טעות בסיסית שלך היא שאפשר "לגלות את מידת הקרבה למקור" בלי לשמוע את המקור!!!! :D:D:D

How low can you get, man!!!

ועוד מציע לרוי "נסה ותיווכח": רוי, תעלה בבקשה באוב את ה-recording session ותשווה בהאזנה עיוורת -- זה מתאים למצב של הסיאנס!!!

אני חילוני אדוק, ובכל זאת, אלוקים ישמור אותנו מטיפשים ברמה הזו!!!!!
עמיר

יש לי תשובות ענייניות, אלא שבעיקרון, איני מתייחס לגסי רוח.
אתה יכול לנשום לרווחה משום שלא תזכה לראות התייחסות נוספת שלי לך ולדבריך, בשום שרשור ובשום פורום.
איני מתדיין עם גסי רוח.

Joshua_G

חבר משקיען
מעורבות
4
נקודות
0
גם איני מתדיין עם בורים – זה כולל כמה אנשים.
אני פשוט לא קורא אף הודעה בפורום של אף אדם שהוא גס רוח או בור.

Roy

חבר משקיען
מעורבות
32
נקודות
28
טעות בסיסית שלך היא המחשבה שהאזנה אינה יכולה לגלות את מידת הקרבה למקור. על כך אני יכול להשיב לך ב: "נסה ותיווכח".

ואני אשיב לך שאתה נותן הרבה יותר מידי קרדיט לזיכרון השמיעתי האנושי.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
יופי של התחמקות כאשר אין לך תשובות ענייניות לשאלות שלי.
אין תשובות????

וכשעונים לך, אתה קולט?
כמה פעמים הסברתי לך את אותם דברים והמשכת בעזוז להתווכח עם עצמך?

אז למה לטרוח?

אין לי שום צורך/עניין שתשתכנע ו/או תסכים ו/או תקלוט שאתה אוהב עיוותים ו/או שאתה מפנטז כשאתה חושב שאתה משווה מול המקור וכו'

תחשוב לך מה שאתה רוצה. אין טעם לנסות למשוך אותך מהפינה החשוכה שלך. אין טעם אפילו לכעוס עליך ועל העקשנות שלך.

Ignorance is bliss

תיהנה שם וזהו (ורד)
עמיר

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
<נמחק ע"י עמיר>

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
יש לי תשובות ענייניות, אלא שבעיקרון, איני מתייחס לגסי רוח.
אתה יכול לנשום לרווחה משום שלא תזכה לראות התייחסות נוספת שלי לך ולדבריך, בשום שרשור ובשום פורום.
איני מתדיין עם גסי רוח.
הכנתי תשובה שאומרת "תודה!", אבל, במחשבה שנייה, אני מעדיף לא להשאיר אחרי אנשים פגועים.

אני מתנצל בזאת באופן ישיר ופומבי על כך שאיבדתי את סבלנותי ושהייתי גס רוח כלפיך. זה לא מכבד אותך ובהחלט לא אותי!

אבין זאת אם לא תקבל את ההתנצלות, שכן הייתי ממש גס רוח על פני יותר מפוסט אחד.

אם זה מעניין אותך (מה שלא הכרח המציאות), אני ממש מצטער. זה מנוגד למחוייבות הבסיסית שלי, שלפעמים אני לא עומד בה, אבל אני מנסה לתקן את הליכלוך שאני גורם.

אני מתנצל (ורד)
עמיר

Joshua_G

חבר משקיען
מעורבות
4
נקודות
0
ואני אשיב לך שאתה נותן הרבה יותר מידי קרדיט לזיכרון השמיעתי האנושי.

כאשר מדובר על שמיעת מוסיקה והשוואת חוויית ההאזנה למוסיקה, השוואה בין קונצרט חי לבין מוסיקה משוחזרת – האם קיים לדעתך תחליף למנגנון אוזן-מוח-רוח האנושי? אם כן, מהו אותו תחליף?

Joshua_G

חבר משקיען
מעורבות
4
נקודות
0
הכנתי תשובה שאומרת "תודה!", אבל, במחשבה שנייה, אני מעדיף לא להשאיר אחרי אנשים פגועים.

אני מתנצל בזאת באופן ישיר ופומבי על כך שאיבדתי את סבלנותי ושהייתי גס רוח כלפיך. זה לא מכבד אותך ובהחלט לא אותי!

אבין זאת אם לא תקבל את ההתנצלות, שכן הייתי ממש גס רוח על פני יותר מפוסט אחד.

אם זה מעניין אותך (מה שלא הכרח המציאות), אני ממש מצטער. זה מנוגד למחוייבות הבסיסית שלי, שלפעמים אני לא עומד בה, אבל אני מנסה לתקן את הליכלוך שאני גורם.

אני מתנצל (ורד)
עמיר

התשובה שלי למשפט הראשון שלך היא:
התנצלותך הייתה מתקבלת אם היא הייתה באה ממקום אחר מאשר רצון לא להשאיר אנשים פגועים.
לא נפגעתי ואיני נפגע, לא מבורות ולא מגסות רוח.

התשובה שלי להמשך דברייך היא:
התנצלותך התקבלה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
התשובה שלי למשפט הראשון שלך היא:
התנצלותך הייתה מתקבלת אם היא הייתה באה ממקום אחר מאשר רצון לא להשאיר אנשים פגועים.
לא נפגעתי ואיני נפגע, לא מבורות ולא מגסות רוח.

התשובה שלי להמשך דברייך היא:
התנצלותך התקבלה.
תודה על זה שקיבלת את ההתנצלות -- שימחת אותי,
וגם עוזר לי לדעת שלא נפגעת.

אני באמת מצטער.
יצאתי מהכלים (sad)
עמיר

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
המממ... מה שמשכנע כאן הוא דווקא שאין כאן התערבות של שמיעה ו/או פרשנות ו/או העדפות ו/או דמיון ו/או סוגסטיות ו/או דיעות קדומות -- אנושיות, אלא רק המיקרופון והמיכשור הטכנולוגי.

עמיר

יופי.

זה אומר שאם אדם היה טוען שהכבל ההוא לא מספיק דינמי וההוא מאוזן יותר אבל זה שלא מספיק דינמי הוא מפורט יותר, תהיה בטוח שהיו עושים ממנו צחוק בכל פורום אפשרי.

במקרה הזה המקרופון הוא הבוחן והמקרופון חשף בדיוק את מה שאדם {מנוסה, שמכיר את המערכת} היה שומע.

אי לכך זה ממש לא טכנוקרטי מפני שאלה אינן מדידות של כבל, מדובר כאן בכיצד הכבל נשמע ולא כיצד הוא נמדד.

ואם נניח נמדוד את שני הכבלים הללו ונגיע למסקנה {טכנוקרטית} שהוא זהה לחברו? מה יגידו אז ה"טכנוקרטים"? שהמקרופון הוזה, חולם?

גם לי עשו מבחן עיוור, איש יקר מהפורום {אבנר 126 שמו}. הצלחתי להבחין בין 10 החלפות שונות באופן מדוייק. לא צריך מקרופון, צריך ריכוז ונסיון בתחום והכל בסדר.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
יופי.

זה אומר שאם אדם היה טוען שהכבל ההוא לא מספיק דינמי וההוא מאוזן יותר אבל זה שלא מספיק דינמי הוא מפורט יותר, תהיה בטוח שהיו עושים ממנו צחוק בכל פורום אפשרי.

במקרה הזה המקרופון הוא הבוחן והמקרופון חשף בדיוק את מה שאדם {מנוסה, שמכיר את המערכת} היה שומע.

אי לכך זה ממש לא טכנוקרטי מפני שאלה אינן מדידות של כבל, מדובר כאן בכיצד הכבל נשמע ולא כיצד הוא נמדד.

ואם נניח נמדוד את שני הכבלים הללו ונגיע למסקנה {טכנוקרטית} שהוא זהה לחברו? מה יגידו אז ה"טכנוקרטים"? שהמקרופון הוזה, חולם?

גם לי עשו מבחן עיוור, איש יקר מהפורום {אבנר 126 שמו}. הצלחתי להבחין בין 10 החלפות שונות באופן מדוייק. לא צריך מקרופון, צריך ריכוז ונסיון בתחום והכל בסדר.
מממ.... המיקרופון בפירוש לא חשף "שהכבל ההוא לא מספיק דינמי וההוא מאוזן יותר אבל זה שלא מספיק דינמי הוא מפורט יותר", ובפירוש לא "בדיוק את מה שאדם {מנוסה, שמכיר את המערכת} היה שומע".

כל מה שהמיקרופון חשף הוא שייש הבדלים, ובאיזה תדרים ובכמה.

המיקרופון והגראפים והנתונים אינם מפרטים במדוייק מה ההשפעה על הסאונד שאדם חווה כתוצאה מהשמיעה.

בחלק מהמקרים אפשר "לנבא" מתוך הגראפים חלק ממה שאדם עשוי לחוות, למשל אם יש הנחתה רצינית בטווח גדול בנמוכים, סביר שהשומע יחווה מחסור בבאס.

לא נראה לי על סמך הניסיון שאין לי, איזה צורה בגרף תגרום לבמה יותר רחבה/צרה, למשל.

אם אין שום הבדל והאדם כן שמע הבדלים באופן עיקבי, יש לחקור מה עשוי להיות ההסבר, לא ישר לקפוץ למסקנה שהוא טיפש/הוזה, אבל זה מצב בעייתי יותר מאשר כשייש הבדלים ואדם שומע אותם.

יפה שייש אנשים רגישים ובעלי הבחנה דקה. כנראה שלא די בסתם "ריכוז ונסיון בתחום והכל בסדר", אלא רק מעטים יוכלו להגיע לרמה הזו.

מיקרופון "צריך" רק כדי לוודא שייש הבדלים. מכאן והלאה מהות ההבדלים אינה מתפקידו של המיקרופון, אלא אם רוצים לבדוק ליניאריות לתדר, או משהו כזה, בדיוק שאדם לא מסוגל אליו.

עמיר

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
מממ.... המיקרופון בפירוש לא חשף "שהכבל ההוא לא מספיק דינמי וההוא מאוזן יותר אבל זה שלא מספיק דינמי הוא מפורט יותר", ובפירוש לא "בדיוק את מה שאדם {מנוסה, שמכיר את המערכת} היה שומע".

כל מה שהמיקרופון חשף הוא שייש הבדלים, ובאיזה תדרים ובכמה.

המיקרופון והגראפים והנתונים אינם מפרטים במדוייק מה ההשפעה על הסאונד שאדם חווה כתוצאה מהשמיעה.

בחלק מהמקרים אפשר "לנבא" מתוך הגראפים חלק ממה שאדם עשוי לחוות, למשל אם יש הנחתה רצינית בטווח גדול בנמוכים, סביר שהשומע יחווה מחסור בבאס.

לא נראה לי על סמך הניסיון שאין לי, איזה צורה בגרף תגרום לבמה יותר רחבה/צרה, למשל.

אם אין שום הבדל והאדם כן שמע הבדלים באופן עיקבי, יש לחקור מה עשוי להיות ההסבר, לא ישר לקפוץ למסקנה שהוא טיפש/הוזה, אבל זה מצב בעייתי יותר מאשר כשייש הבדלים ואדם שומע אותם.

יפה שייש אנשים רגישים ובעלי הבחנה דקה. כנראה שלא די בסתם "ריכוז ונסיון בתחום והכל בסדר", אלא רק מעטים יוכלו להגיע לרמה הזו.

מיקרופון "צריך" רק כדי לוודא שייש הבדלים. מכאן והלאה מהות ההבדלים אינה מתפקידו של המיקרופון, אלא אם רוצים לבדוק ליניאריות לתדר, או משהו כזה, בדיוק שאדם לא מסוגל אליו.

עמיר

מקבל את תשובתך.(Y)

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,434
נקודות
113
שעה שלמה חיפשתי את הפוסט הזה שלך. הייתי על סף לשלוח לך הודעה פרטית ופתאום אני קולט שאתה שם אותו.(shocked)(shocked)(shocked)(shocked)

תגיד לי, יכול להיות ששידרתי לך משהו טלפטית??????????!!!!!:מה??????????:

אגב, אחלה בדיקה.

תודה:)

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
את הרכיבים למערכת השמע שלי, היכן שרק ניתן, אני בוחר אך ורק על פי מבחנים עיוורים.

אני לא מדבר על הנאה ממערכת שמע במבודד מעניין הקרבה למקור.
לטעמי, איכותה של מערכת שמע, ומידת ההנאה שלי ממנה, נקבעות אך ורק על פי מידת הקרבה למקור.
טעות בסיסית שלך היא המחשבה שהאזנה אינה יכולה לגלות את מידת הקרבה למקור. על כך אני יכול להשיב לך ב: "נסה ותיווכח".
נשבעתי לעצמי שלא אגיב יותר בשירשור הזה . אבל אתה הצלחת לגרום לי להפר את זה (lol)
תגיד לא נמאס לך להכניס את המשפט הזה כמו תקליט שבור בכול פעם שמעמתים אותך עם משהו שעליו אתה לא יכול למצוא טקטיקת התשה ? לא הספיק לך העלבון בפורום DIY ידוע שאתה מביא משם סימוכין ? או ששמא התגובות כפי שהופיעו בלינק שהופיע כאן בפורום לא נחשבות ?
אז אין לי בעיה עם טקטיקת ההתשה שלך כי אני לא נכנס אליה , אבל אתה לא חושב שאתה מעליב את עצמך ? אני לא יודע ,אני אישית הייתי מתבייש לחזור על זה כ"כ הרבה פעמים , ובמיוחד אחרי הלינק שדיז נתן כאן

Joshua_G

חבר משקיען
מעורבות
4
נקודות
0
נשבעתי לעצמי שלא אגיב יותר בשירשור הזה . אבל אתה הצלחת לגרום לי להפר את זה (lol)
תגיד לא נמאס לך להכניס את המשפט הזה כמו תקליט שבור בכול פעם שמעמתים אותך עם משהו שעליו אתה לא יכול למצוא טקטיקת התשה ? לא הספיק לך העלבון בפורום DIY ידוע שאתה מביא משם סימוכין ? או ששמא התגובות כפי שהופיעו בלינק שהופיע כאן בפורום לא נחשבות ?
אז אין לי בעיה עם טקטיקת ההתשה שלך כי אני לא נכנס אליה , אבל אתה לא חושב שאתה מעליב את עצמך ? אני לא יודע ,אני אישית הייתי מתבייש לחזור על זה כ"כ הרבה פעמים , ובמיוחד אחרי הלינק שדיז נתן כאן

תשובה עניינית המקדמת את הדיון.

DigiSUN

מושעה
מעורבות
2
נקודות
18

מבלי להכניס מילים לפיך, אם הניסוי היה מציג תוצאות שאינן לרוחך, נראה שהיית אומר שזה כן טכנוקרטי, כי המיקרופון בסה"כ משמש פה מכשיר מדידה, שהרי הוא מתמיר את הגל האקוסטי חזרה למתח חשמלי (בהתאם למגבלות היענות התדרים של המערכת והמיקרופון). ומה זה אם לא מדידה?
למה שמדידת תרגום לחץ האוויר למתח חשמלי ע"י מיקרופון תהיה "לא טכנוקרטית", בעוד מדידת מתח ישירות מהכבל כן כזאת?

להיפך, ניסוי כזה מציג הרבה יותר ארטיפקטים מאשר מדידת המתח ישירות מהכבל - יש הרבה יותר גורמי לוואי שישפיעו על תוצאות הניסוי. מספיק שהבודקים (וסחתין על היוזמה היפה, michael123) היו מזיזים חפץ כלשהו בחדר או את סטנד המיקרופון על-מנת לשנות את אפקטי ה- Comb Filtering הטבעיים של החדר ולקבל תוצאות שונות, שאין להן דבר וחצי דבר עם הכבל עצמו.

ניסוי ראוי יותר יהיה לחבר ישירות את הכבל בלולאה סגורה ממוצא כרטיס הקול חזרה לכניסה, להקליט אותות מייצגים שונים תוך כדי השמעתם, ואז להשוות בין התוצאות עבור כבלים שונים. כך מבודדים ארטיפקטים רבים.

מכל וכל, איש מה"טכנוקרטים" אינו חולק על העובדה שקיים הבדל בין כבלי אודיו המציגים מאפיינים חשמליים שונים. אבל בשביל כבל עם Gauge נמוך יותר, למשל, אין שום סיבה הגיונית להוציא מאלנת'אלפים דולר למטר.

רוצה לומר - גם אם כבל ב-1000$ נשמע יותר טוב מחוט טלפון מושתן (שזה הגיוני), אין הדבר מצדיק הוצאת 1000$, אם את ביצועי כבל ה-1000$ אפשר להשיג ע"י כבל אחר ב-50 ש"ח המציע ביצועים חשמליים זהים.

נערך לאחרונה ב:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
במודגש ברגיל.

מבלי להכניס מילים לפיך, אם הניסוי היה מציג תוצאות שאינן לרוחך, נראה שהיית אומר שזה כן טכנוקרטי, כי המיקרופון בסה"כ משמש פה מכשיר מדידה, שהרי הוא מתמיר את הגל האקוסטי חזרה למתח חשמלי (בהתאם למגבלות היענות התדרים של המערכת והמיקרופון). ומה זה אם לא מדידה?
למה שמדידת תרגום לחץ האוויר למתח חשמלי ע"י מיקרופון תהיה "לא טכנוקרטית", בעוד מדידת מתח ישירות מהכבל כן כזאת?

מפני שאנו מחפשים את השינוי בצליל ולא את השינוי בסקופ. המקרופון חש בשינוי הזה ובעזרתו גם אתה הבנת שיש הבדל {בצליל} בין כבל אחד וכבל אחר.

להיפך, ניסוי כזה מציג הרבה יותר ארטיפקטים מאשר מדידת המתח ישירות מהכבל - יש הרבה יותר גורמי לוואי שישפיעו על תוצאות הניסוי. מספיק שהבודקים (וסחתין על היוזמה היפה, michael123) היו מזיזים חפץ כלשהו בחדר או את סטנד המיקרופון על-מנת לשנות את אפקטי ה- Comb Filtering הטבעיים של החדר ולקבל תוצאות שונות, שאין להן דבר וחצי דבר עם הכבל עצמו.

אבל כפי שאתה כנראה {רק כנראה} הבנת, לא זז שם שום דבר {כולל מיכאל וחברו} בטח לא הסטנד.

ניסוי ראוי יותר יהיה לחבר ישירות את הכבל בלולאה סגורה ממוצא כרטיס הקול חזרה לכניסה, להקליט אותות מייצגים שונים תוך כדי השמעתם, ואז להשוות בין התוצאות עבור כבלים שונים. כך מבודדים ארטיפקטים רבים.

ברגע ששני הכבלים קיבלו תנאים זהים המבחן ראוי.

מכל וכל, איש מה"טכנוקרטים" אינו חולק על העובדה שקיים הבדל בין כבלי אודיו המציגים מאפיינים חשמליים שונים. אבל בשביל כבל עם Gauge נמוך יותר, למשל, אין שום סיבה הגיונית להוציא מאלנת'אלפים דולר למטר.

רוצה לומר - גם אם כבל ב-1000$ נשמע יותר טוב מחוט טלפון מושתן (שזה הגיוני), אין הדבר מצדיק הוצאת 1000$, אם את ביצועי כבל ה-1000$ אפשר להשיג ע"י כבל אחר ב-50 ש"ח המציע ביצועים חשמליים זהים.

זה כבר עיניין אחר לגמרי.
גם אני חושב שלהוציא עשרות אלפי שקלים בכבלים {וזו בערך ההשקעה של הכבלים במערכת שלי} זה משתלם. אבל זה נשמע הרבה יותר טוב. מה לעשות?

לעומת זאת האינטרקונקט שלי הוא זול יחסית {1200 ש"ח לזוג} והוא נשמע לי הכי על המערכת שלי.

דיגי.
חשוב שתבין.
אף אחד לא קונה חוטים בשביל הפוזה, מפני שפשוט אין בזה פוזה. מי שמוציא עשרות אלפים על כבלים כנראה מבין שזה שווה את המחיר כל עוד עשה מבחנים מול כבלים זולים ויקרים וחווה על בשרו את ההבדלים.

זו הסיבה שאני חושב שאתה מפספס כל כך הרבה בכך שאתה לא מאזין לשינויים במערכת כאשר מחליפים רכיבים {לא רק כבלים}. בלי זה פשוט לא תבין על מה אני מדבר והדיון הופך לסתם מעצבן, דיון של חרשים.

לגבי החלק הראשון של הפוסט שלך "אם היתה תוצאה אחרת לא הייתי מפרגן". ברור שלא! אני יודע שיש הבדלים, זה לא עיניין של אמונה, לא פסיכואקטסטיקה ולא הזיות.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור