מוסיקלי או/ו אודיופילי ???

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
אולי לך לא מפריע להיות מקוטלג......
אנשים זה לא שטח ולא נפח, זה משהו קצת יותר מורכב, ואת זה אתה כנראה לא מפנים.
על פי שיטת הקיטלוג שלך, אתה שיך לאילו שצריכים לעשות טבלאות ניקוד כדי להגיע למסקנות והחלטות.

אני אוהב מוסיקה, ומשוגע על ציוד....
מה ה PART NUMBER ?
ללא תלות אם אתה אוהב או שונא להיות מקוטלג, מקטלגים אותך כל הזמן ואתה מקטלג אחרים כל הזמן.
למשל, אתה מקוטלג כאחד הגולשים הרשומים באתר הזה, והסכמת לזה מרצונך החופשי.

חוצמזה, מקטלגים אנשים בהחלט לפי הנפח שלהם (לא מדייקים עד כדי כך, מסתפקים בגובה ובהיקף מותניים), והמשקל שלהם ועוד הרבה דברים לא מורכבים אחרים, גם לצרכים בריאותיים וגם לצרכים מעשיים אחרים, כמו אורך ורוחב הנעליים שלהם, וכו'.

וגם מקטלגים אנשים מורכבים בכל מיני צורות, החל בתחביביהם, נטיותיהם הפוליטיות והמיניות, רכושם, האינטליגנצייה שלהם, מצבם המשפחתי, "מבנה האישיות" שלהם, וכו' וכו'.

ואם נראה לך, על סמך מה שכתבתי, ש"על פי שיטת הקיטלוג שלך, אתה שיך לאילו שצריכים לעשות טבלאות ניקוד כדי להגיע למסקנות והחלטות" -- שזה לכשעצמו קיטלוג, כמובן -- זו רק עוד אינדיקאצייה לכך שאתה לא מצטיין בקיטלוג ו/או עומק מחשבה אחר כלשהו. ולא שזה רע להגיע להחלטות בצורה כזו.

להמציא צורת "קיטלוג", או חלוקה לקבוצות, או בניית מודל, מהסוגים שתורמים להבנה טובה יותר של המציאות, זה תהליך שדורש מחשבה ויצירתיות. למשל, אפשר לקטלג אנשים לפי סה"כ מספר השיערות שייש להם בכל הגוף. למה זה תורם? לא יודע. אולי לכאלה שחוקרים את הקשר שלנו לקופים, אבל לאדם רגיל זו לא אינפורמאציה משמעותית במיוחד.

לעומת זאת, חלוקה של רוכשי ציוד לפי המניעים שלם לקנייה יכולה להיות סופר משמעותית למי שמוכר ציוד כזה, וגם בעצם לרוכש -- שהבנת מה שמנהל אותו בתהליך יכולה לעזור לו לברר עם עצמו בצורה מודעת אם הוא אכן רוצה לתת למניעים האלה לנהל את תהליך הרכישה, או שהוא מעדיף לתת עדיפות לגורמים אחרים.

כך שהבחנה בקבוצות כאלה יכולה להועיל אפילו לך, אבל זה רק אם אתה מסוגל ומוכן להשתמש בהן בצורה מושכלת.

לי נראה שאתה מעדיף להסביר לי ולכולם כמה זה מגוחך/פסול וכיו"ב.
נו, שויין. תהנה.

עמיר

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
לא מפריע לגמישות ? ליכולת האילתור ? למהירות התגובה ? רכבת מתקשה לעשות חראקה,לא?
לדברים שונים יש זמנים, מקומות ונסיבות שונים שבהם הם יכולים להיות מועילים, או בלתי שימושיים, או מזיקים, וכו'.

למשל, לביולוגים (ולרופאי שיניים? :) ) יכול להיות מאוד רלוואנטי ומעניין לקטלג חיות טרף לפי סוגי מערכות השיניים שלהם, אבל כשמישהו בורח מחיית טרף, לא בטוח שכדאי לו להיעצר ולבדוק מה הקיטלוג המדוייק עבור החייה שרודפת אחריו.

אני גם לא בטוח שגמישות, אילתור ו/או מהירות תגובה, שיכולים בעליל לעזור במקרי מירדף כאלה, למשל, הם הדברים שהכי נחוצים, חשובים ו/או רלוואנטיים לבחירה מושכלת של רכיבים למערכת סטריאו, למעט אולי במקרים שכבר בחרת, ותכונות כאלה יכולות להועיל בהתמודדות מול המוכר ומול קונים אחרים.

עמיר

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
- יש קבוצה שקונה על פי ניחוש הסאונד (שומעים מודל נמוך/גבוה יותר ומניחים שמודל גבוה/נמוך יותר יתאים להם)
- יש קבוצה שקונה לפי ביקורות של מגזינים/אתרים
- יש קבוצה שקונה לפי המלצות חברים
- יש קבוצה שקונה כדי "לעשות וי" -- לא בטוח אם זה משפר/משפיע או לא (למשל כבלים), אבל לפחות לא נאפשר לזה לקלקל, ונקנה משהו סביר/טוב
- יש כאלה שקונים לפי טכנולוגייה -- אם יש לזה הרבה ביטים בתדר דגימה גבוה יותר אז זה יותר טוב, ואם זו הגברה class A אז בכלל ;)

וייש כנראה עוד...

עמיר

להציג מישהו כמקטלג אנשים/דברים למסגרות הוא גינוי מקובל לאנשים שרצים לקטלג כל דבר לשניים וחצי הסיווגים הבנאליים שייש להם בראש מראש, ללא חשיבה. למשל לתייג מישהו כשמאלני/ימני על סמך משפט וחצי שהוא אמר.

לעומת זאת, המצאת קריטריונים לחלוקה של דברים לקבוצות בצורה סיסטמאטית, כך שאפשר ללמוד מזה על המציאות, הוא תהליך יצירתי שדורש מחשבה, וזו צורת התייחסות בסיסית בחשיבה מדעית, כמו גם בעצם ההתפתחות של השפה האנושית. בחלק מהמקרים הקיטלוג הזה עלול לשמש לרעה, כמו במקרה של לבן/שחור/צבעוני כגיזענות, אבל יכול לשמש גם לדברים טובים, כמו קריטריון לחיפוש פושעים נמלטים.

רק תחשוב לרגע כמה מהמילים הבסיסיות שאתה משתמש בהן הם חלוקה של דברים למסגרות. אפילו מתכות, נוזלים, שטחים, משולש (חלק מהחלוקה של צורות מישוריות לפי קריטריון מומצא, של מספר הצלעות), וכו'

לאנשים לא מפריע להיות מקוטלגים אם זה ממקם אותם במסגרת שנראת להם שאומרת עליהם דברים חיוביים. למשל "אוהבי מוזיקה", בניגוד ל"ציודופילים" (מסגרות לכל דבר), או "בעלי IQ מעל 130", וכד'

בקיצור, ניסיון לא מעמיק במיוחד להשתמש בקריטריון שנחשב מגונה במקרים ספציפיים (המחלקים לקבוצות באנאליות) כדי ליצור רושם שלילי כהכללה.

נראה לי שזה לא כל כך עובד, לפחות במסגרת של אנשים חושבים שלא מפריע להם לקרוא טקסטים של יותר מכמה משפטים... :)

עמיר

הבט למעלה באופן מעשי על הקיטלוג הספציפי שלך ואמור לי האם לפי שיטתך הוא מהזן הבנאלי או לא? האם לפי רוח הדברים עושה רושם כי אתה מנסה ללמוד ולפלח את השוק, או יוצר רושם שלילי כהכללה?

מה אם חבר המליץ לפלוני על ציוד, פלוני קרא ביקורת, שמע על הסטאפ אצלו בבית, לבסוף רכש. במצב כזה הבחור שייך בעצם לכל הקבוצות שציינת, והנה לא למדת עליו דבר. אבל מצד שני חשיבת הקיטלוגים שמה אותו אצלך נניח בתיקיית "שבויי טכנולוגית קלאס A" בזמן שהוא שייך גם למגרות Z, X. בניגוד למדע, בפורומי אודיו אין שיטה ממשית לבדוק טעויות קיטלוג פוטנציאליות שתמיד קיימות , לכן חשיבת המסגרות נותת לך תמונה מאוד שטוחה, פשטנית ולפעמים מוטעית על אנשים. כזו היא מטבעה, כי הקיטלוג בהגדרתו מביט על העולם דרך תיקיות הקיטלוג.

אם אתה מודע לעניין טעויות הקיטלוג, ואני מניח שכן, אזי השימוש בקיטלוגים אמור להיות אצלך סלקטיבי, או באופן מעשי רק כאשר מדברים בהכללה, ולא למקרה ספציפי לגופו של עניין כזה או אחר. כאשר פלוני מקטלג לגופו של עניין ספציפי, הוא משתמש בדמגוגיה זולה הנתמכת על ידי תאוריות פסאודו מדעיות.

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
הבט למעלה באופן מעשי על הקיטלוג הספציפי שלך ואמור לי האם לפי שיטתך הוא מהזן הבנאלי או לא? האם לפי רוח הדברים עושה רושם כי אתה מנסה ללמוד ולפלח את השוק, או יוצר רושם שלילי כהכללה?

מה אם חבר המליץ לפלוני על ציוד, פלוני קרא ביקורת, שמע על הסטאפ אצלו בבית, לבסוף רכש. במצב כזה הבחור שייך בעצם לכל הקבוצות שציינת, והנה לא למדת עליו דבר. אבל מצד שני חשיבת הקיטלוגים שמה אותו אצלך נניח בתיקיית "שבויי טכנולוגית קלאס A" בזמן שהוא שייך גם למגרות Z, X. בניגוד למדע, בפורומי אודיו אין שיטה ממשית לבדוק טעויות קיטלוג פוטנציאליות שתמיד קיימות , לכן חשיבת המסגרות נותת לך תמונה מאוד שטוחה, פשטנית ולפעמים מוטעית על אנשים. כזו היא מטבעה, כי הקיטלוג בהגדרתו מביט על העולם דרך תיקיות הקיטלוג.

אם אתה מודע לעניין טעויות הקיטלוג, ואני מניח שכן, אזי השימוש בקיטלוגים אמור להיות אצלך סלקטיבי, או באופן מעשי רק כאשר מדברים בהכללה, ולא למקרה ספציפי לגופו של עניין כזה או אחר. כאשר פלוני מקטלג לגופו של עניין ספציפי, הוא משתמש בדמגוגיה זולה הנתמכת על ידי תאוריות פסאודו מדעיות.
ראשית, יש כל מיני צורות של חלוקה לקבוצות. בחלק מהמקרים יש משמעות לכך שהחיתוך ביניהן יהייה ריק והאיחוד יכלול את כל ההאוכלוסייה, ובחלק מהמקרים זה לא כך.

למשל, במקרה שלנו, ברור באופן בנאלי שהחיתוך בין הקבוצות אינו ריק, והאיחוד אינו כולל את כל האוכלוסיה, עוד לפני שנכנסים לענייני טעויות קיטלוג.

ועדיין, גם אם אותו אדם נמצא ביותר מקבוצה אחת, זה לא חסר משמעות ולא נכון בכלל לומר ש"לא למדת עליו דבר". לדעתי זה מאוד רלוואנטי, למשל, אם למישהו העיצוב החיצוני חשוב במיוחד, בין אם זה הדבר העיקרי עבורו ובין אם זה רק עוד קריטריון ברשימה, בין אם זה בעל "זכות וטו" גם כקריטריון מישני או לא.

זה בוודאי עשוי להיות משמעותי מבחינת היצרן והמשווק, כמה להשקיע בעיצוב, אבל גם למי שרוצה לתת לו המלצות לרכישה, וכאמור, גם לאדם עצמו -- חלוקה כזו יכולה להביא אותו לשקול האם ה"אוטומאט" שלו מביא אותו להחליט לפי קריטריונים שגם במחשבה שנייה ייתן להם חשיבות גבוהה.

זכותך כמובן לזלזל בכל אלה ולומר שנסיבות כאלה אינן מצדיקות בעיניך חלוקה לקבוצות, אבל אני כותב דברים במחשבה שאולי לחלק מהאנשים בחלק מהמצבים תהייה תועלת כלשהי בדברי.

ייתכן שזה לא כולל אותך, במקרה הספציפי או בכלל, אבל אני לא מוצא שאי כלילתך היא משהו שאני צריך להצטער ו/או להתנצל עליו. זו בחירה אישית שלך: לנסות למצוא פגמים -- שבוודאי קיימים -- בדברי, ו/או להציגם בצורה מגוחכת, לעומת לנסות לראות אם יש בהם גם משהו עבורך, או סתם להתעלם, כפי שאולי עושים ממילא חלק מהאנשים, כולל ספציפית כאלה שאין להם כוח לקרוא טקסטים ארוכים.

עמיר

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
שיצ'וק, לא להיגרר...
נשימה עמוקה, להחזיק בפנים, לספור עד 10 ולשחרר.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
מי זה שיצ'וק?

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
ייתכן שזה לא כולל אותך, במקרה הספציפי או בכלל, אבל אני לא מוצא שאי כלילתך היא משהו שאני צריך להצטער ו/או להתנצל עליו. זו בחירה אישית שלך: לנסות למצוא פגמים -- שבוודאי קיימים -- בדברי, ו/או להציגם בצורה מגוחכת, לעומת לנסות לראות אם יש בהם גם משהו עבורך, או סתם להתעלם, כפי שאולי עושים ממילא חלק מהאנשים, כולל ספציפית כאלה שאין להם כוח לקרוא טקסטים ארוכים.

עמיר

עמיר,

מטרתי לא היתה להציג את דבריך בצורה מגוחכת. אלא לבדוק האם מבחינתך הכוון הוא חד סיטרי (ממך לאחרים) או דו סיטרי (פתוח לדעות, ואפילו חשיבה לוגית שונה משלך).

ניסיתי בדרכי לנסות להציג דרך חשיבה, או יותר נכון, זוויות שונות הקשורות לדרך חשיבה שהצגת כדי לנסות ולראות האם יש בהם משהו גם עבורך.

אני לא נעלבתי, אין צורך בהתנצלות.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
עמיר,

מטרתי לא היתה להציג את דבריך בצורה מגוחכת. אלא לבדוק האם מבחינתך הכוון הוא חד סיטרי (ממך לאחרים) או דו סיטרי (פתוח לדעות, ואפילו חשיבה לוגית שונה משלך).

ניסיתי בדרכי לנסות להציג דרך חשיבה, או יותר נכון, זוויות שונות הקשורות לדרך חשיבה שהצגת כדי לנסות ולראות האם יש בהם משהו גם עבורך.
הבט למטה באופן מעשי על הטיעונים הספציפיים שלך ואמור לי האם לפי שיטתך הם נראים כמו בדיקה האם זה דו סיטרי ו/או לתרום למישהו משהו, ושכל זה ממש חף לחלוטין מכל כוונה להציג את דברי בצורה מגוחכת...
[יש ללחוץ על "לחץ כדי להרחיב..." בתחתית הציטוט כדי לראות את כל ההדגשות]

אני מעריך שמידת האותנטיות בתגובתך האחרונה ברורה לכל אחד.

בנוסף, אני מעריך שאם הייתי "מקטלג" אותך כאחד היחידים כאן שבאמת יודעים לבחור ציוד אודיו, אחד מאלה שבאמת יודעים להעריך כראוי את התרומה העצומה והבלתי-ניתנת לעירעור של class A לסאונד, לא הייתה לך בכלל שום התנגדות שהיא ל"קיטלוג" מסוג זה, ולא היית ממהר לקפוץ להוכיח שהתבטאות כזו היא "שטוחה, פשטנית ולפעמים מוטעית על אנשים. כזו היא מטבעה, כי הקיטלוג בהגדרתו מביט על העולם דרך תיקיות הקיטלוג"...

כנראה שנפגעת מזה שקוטלגת-כבייכול כ"שבוי class A" (בחירת המילים היא שלך, לא שלי -- אני דיברתי בהכללה לגבי טכנולוגיות), וזו הדרך שלך להתמודד.

בעצם מה שעשית הייה להצמיד תווית למה שכתבתי -- להלן "קיטלוג" במשמעות ה"בנאלית" -- שזה שימוש בדימאגוגייה זולה לחלוטין.

הפוסל, במומו פוסל :(

עמיר

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
הנה, שוב אתה מניח עלי כל מיני הנחות תלושות מהמציאות. בקיצור הבנתי, חד סיטרי!

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
הנה, שוב אתה מניח עלי כל מיני הנחות תלושות מהמציאות. בקיצור הבנתי, חד סיטרי!
מה שהייה להוכיח, לא?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
ואם נעבור למשהו חביב יותר, שוּשוּ -- Chouchou או Chou-Chou -- בצרפתית נהגה כמו shushu -- הוא שם בתו היחידה של דביסי, ממישהי שנקראה אם-הברדק (לייתר דיוק, Emma Bardac) -- ושימשה כהשראה ליצירתו Children's Corner, שלה היא גם הוקדשה.

במקור זוהי סוויטה לפסנתר סולו בשישה פרקים שכותרתיהם באנגלית, שגם תוזמרה בהמשך ע"י ידידו של המלחין, אנדרה קאפלֶה (André Caplet).

הנה הקטע "Golliwogg's Cakewalk" מתוך היצירה הזו, בנגינת המלחין באמצעות Welte-Mignon Piano Roll.

עמיר

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
יפה דווקא, נזרים עוד מעט למערכת (ורד)

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
שם פרטי שי, ומתנוש אוהב אותי :שתוי:, אז קרה לי שיצ'וק.
אני פה שושו, בדומה לעזריאל המכונה גברי (חגיגה בסנוקר)

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
chou בצרפתית זה כרוב, ושו אה לה קרם זה עוגות קטנות ממולאות קרם. הכינוי שושו הוא כינוי חיבה כללי שמשתמשים בו הרבה הן לילדים והן לבני זוג.

http://des-recettes.net/wp-content/uploads/2013/09/Choux-à-la-Chantilly-10.jpg

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
chou בצרפתית זה כרוב, ושו אה לה קרם זה עוגות קטנות ממולאות קרם. הכינוי שושו הוא כינוי חיבה כללי שמשתמשים בו הרבה הן לילדים והן לבני זוג.

http://des-recettes.net/wp-content/uploads/2013/09/Choux-à-la-Chantilly-10.jpg
צריך לדבר עם אמא שלי,אחי הקטן קוראים לו שי ,אפילו בכל אחד מ 47 ימי ההולדת שחגג .לא זכה לשם שיצ'וק.זה בעיה אצל טריפולטאים.:cool:

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
הצרה במערכת שקופה/אודיופילית היא שמדגישה את האיכות של המוזיקה באותה מידה כמו שהיא מדגישה את המגרעות שלה, אם אתה לא בכיוון של מוזיקה באיכות טובה/גבוהה חבל על הכסף שלך.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
הצרה במערכת שקופה/אודיופילית היא שמדגישה את האיכות של המוזיקה באותה מידה כמו שהיא מדגישה את המגרעות שלה, אם אתה לא בכיוון של מוזיקה באיכות טובה/גבוהה חבל על הכסף שלך.
לדעתי מערכת שקופה ,היא מלאה בצורה כזו שגם הקלטה לא טובה נשמעת עדיין סביר ,לעומת זאת במערכת רזה (שהיא לא שקופה בשבילי) ,הקלטה גרועה תשמע על הפנים ,מערכת שקופה ,היא מערכת שמנסה להתקרב לחי ,שמעת פעם סקסופון חי ,גם עם המערכת עושה חצי ממנו זה עדיין מלא אנרגיה משקל ונפח ,אז משום מה יש לי הרגשה שבשבילך שקוף זה דק ורזולטיבי ששומעים פיצפוצי פצפוצונים ,אז שתדע לך שזה לא שקוף ,זה פשוט מערכת על הפנים.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור