AK1
חבר משקיען
- מעורבות
- 2,947
- נקודות
- 113
ללא תלות אם אתה אוהב או שונא להיות מקוטלג, מקטלגים אותך כל הזמן ואתה מקטלג אחרים כל הזמן.אולי לך לא מפריע להיות מקוטלג......
אנשים זה לא שטח ולא נפח, זה משהו קצת יותר מורכב, ואת זה אתה כנראה לא מפנים.
על פי שיטת הקיטלוג שלך, אתה שיך לאילו שצריכים לעשות טבלאות ניקוד כדי להגיע למסקנות והחלטות.
אני אוהב מוסיקה, ומשוגע על ציוד....
מה ה PART NUMBER ?
למשל, אתה מקוטלג כאחד הגולשים הרשומים באתר הזה, והסכמת לזה מרצונך החופשי.
חוצמזה, מקטלגים אנשים בהחלט לפי הנפח שלהם (לא מדייקים עד כדי כך, מסתפקים בגובה ובהיקף מותניים), והמשקל שלהם ועוד הרבה דברים לא מורכבים אחרים, גם לצרכים בריאותיים וגם לצרכים מעשיים אחרים, כמו אורך ורוחב הנעליים שלהם, וכו'.
וגם מקטלגים אנשים מורכבים בכל מיני צורות, החל בתחביביהם, נטיותיהם הפוליטיות והמיניות, רכושם, האינטליגנצייה שלהם, מצבם המשפחתי, "מבנה האישיות" שלהם, וכו' וכו'.
ואם נראה לך, על סמך מה שכתבתי, ש"על פי שיטת הקיטלוג שלך, אתה שיך לאילו שצריכים לעשות טבלאות ניקוד כדי להגיע למסקנות והחלטות" -- שזה לכשעצמו קיטלוג, כמובן -- זו רק עוד אינדיקאצייה לכך שאתה לא מצטיין בקיטלוג ו/או עומק מחשבה אחר כלשהו. ולא שזה רע להגיע להחלטות בצורה כזו.
להמציא צורת "קיטלוג", או חלוקה לקבוצות, או בניית מודל, מהסוגים שתורמים להבנה טובה יותר של המציאות, זה תהליך שדורש מחשבה ויצירתיות. למשל, אפשר לקטלג אנשים לפי סה"כ מספר השיערות שייש להם בכל הגוף. למה זה תורם? לא יודע. אולי לכאלה שחוקרים את הקשר שלנו לקופים, אבל לאדם רגיל זו לא אינפורמאציה משמעותית במיוחד.
לעומת זאת, חלוקה של רוכשי ציוד לפי המניעים שלם לקנייה יכולה להיות סופר משמעותית למי שמוכר ציוד כזה, וגם בעצם לרוכש -- שהבנת מה שמנהל אותו בתהליך יכולה לעזור לו לברר עם עצמו בצורה מודעת אם הוא אכן רוצה לתת למניעים האלה לנהל את תהליך הרכישה, או שהוא מעדיף לתת עדיפות לגורמים אחרים.
כך שהבחנה בקבוצות כאלה יכולה להועיל אפילו לך, אבל זה רק אם אתה מסוגל ומוכן להשתמש בהן בצורה מושכלת.
לי נראה שאתה מעדיף להסביר לי ולכולם כמה זה מגוחך/פסול וכיו"ב.
נו, שויין. תהנה.
עמיר
נערך לאחרונה ב: