michael123
חבר משקיען
- מעורבות
- 1,439
- נקודות
- 113
לקסמן סיני כמו חלב של תנובה סיני
עם זאת. מבחן עיוור משפיע על המסקנות ולא מהסיבה שאין הבדל אם כי שההבדל נעלם במבחן העיוור.
לקסמן סיני כמו חלב של תנובה סיני
ברור!
אני כבר בשלב שמותגים בכלל לא מדברים אלי ,בוחר רק לפי מה ששומע
לקסמן סיני כמו מוצר סיני שמפותח במפעל סיני שממוקם בסין.
אם ההבדל "נעלם", סימן שאין הבדל...
הבדל שלא ניתן להבחין בו, הרי איננו קיים.
אנחנו שומעים עם האוזניים, אנחנו לא צריכים לראות איזה רכיב פועל לשמוע.
לדוגמא, כשקניתי את ה-DAC החדש שלי, לאחר הניסיונות, חיברתי בהשח הדעת את המגבר ישירות ל-CD, במקום להשתמש בו כטרנספורט. במשך כמה שעות הסתובבתי עם ההרגשה שעשיתי טעות. שה-DAC החדש לא נשמע טוב. זה היה עם אלבום של רדיוהד, בגלל שהוא עמוס בדיסטורשן לא שמתי לב שפשוט טעיתי בחיבור, עד ששמתי משהו אקוסטי. אז הבנתי מה הבעיה... הלכתי לקופסאות וסדרתי.
זה מבחן עיוור, מקרי, שמוכיח שלפחות אצלי, ה-DAC החיצוני נשמע אחרת מה-DAC של ה-CD (למי שטוען שכל הברווזים ברמת הכניסה נשמעים אותו הדבר...).
בניסויים שעשו ב-JBL הראו שמאזינים מוכשרים (מלשון הכשרה ולא מלשון כישרון) דייקו במציאת הבדלים בדיוק של 95%. בוחני אודיו ממגזינים שהשתתפו בנסוי (שישה... ) הצליחו לדייק ב-50% מהמקרים (מדובר בזיהוי בין ארבעה רמקולים, שזה קצת מביך... לא להיות מסוגל לזהות הבדלים בין רמקולים...).
ואני אומר דבר מאוד פשוט, אם ההבדל שהרכיב שאתה קונה עושה כל כך קטן שאתה לא בטוח שתוכל לזהות אותו במערכת שלך, בבית שלך, שאתה מכיר כל כך טוב את הסאונד שלה... תחשוב טוב, טוב אם בכלל שווה לשים עליו כסף, על הבדל שאולי קיים. אולי.
אם אתה עומד מולי כשאני עם עיניים פקוחות אז אתה מולי. אם אני עוצם אותן אתה לא מולי. נשמע לך הגיוני?
לא נכון. וזה הוכח לא פעם שהשילוב בין השמיעה לראיה מתקן לך שגיאות שעלולות לבלבל.
יש סרטון וידאו כזה שמשתמשים בו חובבי המבחנים העיוורים. אדם שפולט שתי קולות, כשלא רואים את השפתיים שלו זה נשמע בדיוק אותו הדבר. כשמביטים בו, מגלים שמדובר בשתי קולות שמופקים אחרת ופתאום נשמעים קצת אחרת.
זה בגלל שלא בחנו אותך. אני מוכן לבחון אותך בין שני המוצרים הללו ולהוכיח לך שאני יכול בקלות להפיל אותך. במידה ואצליח (ואני אצליח), האם תעלה לכאן ותכתוב שאין בניהם הבדלים?
זה לא מבחן. מבחן זה כשבוחנים אותך. הגוף שלך, המוח שלך, עובר למצב ״נבחן״. זה אחרת.
אז אין הבדלים בניהם?
האם אתה פועל בשיטה הזו או שאתה רק חושב שצריך לפעול כך?
האם אתה מוכן אחת ולתמיד לאפשר לי לבחון אותך על כל הרכיבים שבחרת (כולל רמקולים)?
אני בודק לפני שאני כותב:
http://www.andygilesassociates.co.uk/cms/pdf/press_732.pdf
ואני מצטט:
IAG’s audio business employs more than 2,000 people worldwide. Its factory complex in China is one of the largest custom-designed consumer electronics manufacturing facilities in the world and benefits from an exceptional level of vertical integration, with all component parts – even the tooling – made in-house. The Group’s domestic audio brands – Audiolab, Castle Acoustics, Luxman, Mission, Quad and Wharfedale
הם אפילו מתגאים בכך...
http://www.pro-systems.co.za/page/n...4-International-designs-manufactured-in-China
כתובת הקשר - בסין:
http://www.luxman.com/contact.php
אבל אתה מוצא הבדלים באיכות בין מוצרים של לקסמן שכתוב עליהם Made in Japan לבין אלו שכתוב עליהם Made in China?
כשיש תקלה במכשיר, אתה מקבל שירות ממהנדס יפני, כשהוא מיוצר ביפן וממהנדס סיני, כשהוא מסין?
אני בודק לפני שאני כותב:
http://www.andygilesassociates.co.uk/cms/pdf/press_732.pdf
אבל אתה מוצא הבדלים באיכות בין מוצרים של לקסמן שכתוב עליהם Made in Japan לבין אלו שכתוב עליהם Made in China?
כשיש תקלה במכשיר, אתה מקבל שירות ממהנדס יפני, כשהוא מיוצר ביפן וממהנדס סיני, כשהוא מסין?
אם אני לא טועה, מזה נובע לכאורה שקנית DAC או נגן CD בלי שווידאת שהוא עושה הבדל גדול...אני מעולם לא קונה רכיב שלא עושה הבדל גדול.
...
אני אבחן שוב את היכולת שלי לזהות בין ה-DAC ל-CD. אחזור לדווח בקרוב. מקסימום... הרווחתי חצי מעלות ה-DAC במכירה.
לא.
אלא אם כן אתה בן פחות משנה...
מה הקשר?
אשמח לראות הוכחות.
בינתיים ההוכחות היחידות הן שראייה ודעות קדומות משבשות את שיקול הדעת (ע"ע ויתור על דוחות לבחורות אטרקטיביות).
גם אם זה נכון (איך יודעים שהקול שונה?), עד כמה שאני יודע רכיבי אודיו לא זזים כדי לרמוז לך על הקולות שהם עושים, אלא אם אתה מאזין למוסיקה תוך צפייה באקולייזר גרפי, לשיפור החוויה.
מבחינה מדעית, שמיעתית, ההבדל לא קיים, כי אדם לא יכול לזהות אותו בלי להביט. אבל, כאמור, מכיוון שציוד אודיו לא נותן רמזים ויזואלים לסאונד שהוא עושה, זה חסר משמעות.
תחזור ללמוד את שיטת הבדיקה במעבדה של הרמן. הניסיון שלהם מלמד שלמבחני האזנה יש ערך כאשר הבוחנים מאומנים במציאת הבדלים ויודעים למה להאזין.
אבל כן, אם אני לא מצליח לזהות באופן מובהק רכיב כזה על פני אחר, אז כנראה שההבדל לא כזה מובחן. עובדה.
זו ביקורת טובה מאוד, אבל מה אתה עושה כשאתה בוחן ציוד לכתבה, אתה לא במבצב "בוחן"?
ומה לגבי ההטיות שיש לך, הן לא משפיעות על כושר השפיטה שלך?
למה אתה פוסל את האפשרות שאולי אתה מדמיין הבדלים? שאולי אתה טועה? שאולי אתה לא באמת שומע טוב כמו שאתה חושב שאתה שומע?
למה אתה חושש לבחון זאת?
יש הבדלים. זה מוכח במדידות ומוכח שיש מי שיודע למצוא אותם. רק שאנשים, עם כל היכולת השמיעתית שלהם, לא כל כך מוכשרים בלמצוא הבדלים בין רמקולים שנמדדים פחות או יותר דומה.
בהרמן גם בדקו את ההשפעה של הראייה על התוצאה. אפילו המהנדסים של הרמן, תחת תנאי ראייה, נתנו לרמקול יקר יותר (של מתחרה) ציון גבוה יותר, על סמך העיצוב, מאשר כשהם לא ראו אותו מנגן.
ההטייה עובדת על כולנו.
זה מוכח (ולא רק בניסוי הזה).
אני מעולם לא קונה רכיב שלא עושה הבדל גדול. מכיוון שלעשות מבחנים עיוורים זה מסובך, אני לרב עושה מבחן האזנה ארוך טווח, אבל יש לי יתרון עליך - אני לא מצפה לקבל שיפור, אז אני לא נוטה לדמיין אותו.
אבל בשביל הספורט, אני אבחן שוב את היכולת שלי לזהות בין ה-DAC ל-CD. אחזור לדווח בקרוב. מקסימום... הרווחתי חצי מעלות ה-DAC במכירה.
אם אני לא טועה, מזה נובע לכאורה שקנית DAC או נגן CD בלי שווידאת שהוא עושה הבדל גדול...
נמר, אני חושב שאתה לא מבין מה זה "מבחן עיוור".
אתה לא צריך לעצום עיניים בשביל מבחן עיוור, אתה פשוט לא רואה איזה רכיב מנגן, אלא אם אתה טוען שאתה צריך לראות את הרכיב, כדי להבין איך הוא נשמע... שזה מגוחך.