טוב, shlomom, נראה לי שבשלב זה הדיון הפסיק להיות ענייני מבחינתך.
אני מציע לך להניח לענייני ההבדלים בין class A ל-AB, שכבודם במקומם מונח, ולא לדאוג כרגע מראש האם כן/לא לבדוק שוב דברים שעדיין לא שמעת בפעם הראשונה.
אם אתה רוצה להתקדם, כדאי להתחיל לזוז.
לפני זה אני רוצה להעלות שאלה עקרונית -- (A)
באיזו מידה אתה מוכן לקחת סיכונים שהציוד שתרצה יהייה קשה להשגה (לא רק מבחינת מחיר, אלא נדירות בשוק), וסיכונים עם ציוד שהסיכוי לתקלות בו גבוה יותר.
למשל יש מועדון קטן אך מושבע של מעריצים לרמקולים פלאנארים של Apogee, אבל החברה לא קיימת יותר, ואפשר להשיג רק בייד שנייה, או אצל בנאדם אחד או שניים שמייצרים בעצמם דגמים דומים, אבל אם יקרה להם משהו, לא יהייו חלקי חילוף. אז אולי מראש לא כדאי לך לשמוע כאלה. לשיקולך. (B)
אנא הגדר כן/לא.
כנ"ל, אבל במידה פחותה, ענייני מנורות. יש לא מעט שמכורים לצליל המנורתי, אבל מנורות זה משהו שייכול להתפוצץ כל רגע, במיוחד מנורות של שלבי ההספק, וזה יכול לקחת איתו פיוזים במקרה הטוב וחלקים שלמים במקרה הרע. מנוררות דועכות עם השימוש והאיכות יורדת בהדרגה, כך שבכל מקרה חובה להחליף אותן מדי פעם, וייש תחום שלם של עיסוק באיזה מנורות עדיף להשתמש, ואיך להשיג אותן, ועלויות משלוח וכאלה. אז שאלה אם אתה רוצה לבדוק אם ההבדל באיכות שווה לך, או מראש לא להיכנס לזה. לשיקולך. (C)
אנא הגדר כן/לא.
כנ"ל עניין הויניל, שגם לו יש מועדון גדול של מעריצים, אבל יש כאלה שלא אוהבים, וייש הרבה בעייתיות מכל מיני סוגים, החל בהשקעה גדולה יחסית בפטיפון סביר עם ראש סביר, בפונו סטייג' סביר, ולרציניים גם מכונת ניקוי וניל ועוד אינטרקונקטים יקרים. בנוסף, יש את עניין רעשי הרקע של תקליטים, פיצפוצים וחריקות וחיכוך, קפיצות, היתקעויות במקום, ירידת איכות לקראת סוף הצד, וכל מיני כאלה. יש גם שאלה איפה משיגים תקליטים, ואיך מזהים תקליטים טובים וכו' -- הרבה התעסקות, וגם אין הרבה תקליטים של מוזיקה שנוצרה בעבר הקרוב -- הרוב הוא מהעבר הרחוק, לפני מחצית שנות השמונים. אז שאלה אם אתה רוצה לבדוק אם שווה לך מבחינת ההבדל בגוון (לא איכות) הצליל. לשיקולך.(D)
אנא הגדר כן/לא.
ועוד שאלוות:
- איזה ציוד יש לך כרגע?
- איזה רכיבים אתה רוצה להחליף?
- מה התקציב?
- איזה סוגי מוזיקה אתה שומע, וכמה אחוזים מהזמן אתה מקדיש לכל סוג?
- איזה הקלטות אתה אוהב במיוחד מכל סוג, שהן גם טובות מבחינת איכות סאונד -- לצורך שימוש לבדיקת ציוד. אולי החבר'ה כאן יוכלו להציע לך הקלטות מתאימות יותר.
- האם אתה מתכוון לרכוש דיסקים פיזיים או לעבוד רק ממחשב -- הורדות קבצים וכאלה?
ואולי כדאי לשאול את החברה -- למי יש רמקולים לא דינאמיים ואיזה, ומוכנים להשמיע לך אצלם בבית?
כך תוכל להתחיל בהתאפסות על הסוג שהכי מדבר אליך. תנסה לשמוע יותר מאחד באותו סוג.
עוד משהו -- יש חברה שנקראת Naim Audio שייש לה מועדון מעריצים מושבעים, אולי כדאי לך לשמוע דברים שלה (את המעט שאני שמעתי
אני לא אהבתי, אבל זה לא אומר כלום לגבי
טעמך). רק תיזהר משטיפת מוח כשאתה מגיע לשפוט שלהם.
יאללה, ענה על
כל השאלות (כולל A-D שלפני הממוספרות) ותתחיל לזוז (אם אתה רוצה).
וואו, כמעט שלוש בלילה -- אני טס לישון! לילטוב ושנטובה!!
עמיר
נ.ב., תכתוב גם מאיפה אתה בארץ, כדי שתוכל להיעזר באנשים שקרובים אליך גיאוגראפית