michael123
חבר משקיען
- מעורבות
- 1,439
- נקודות
- 113
לי אישית גם לא אכפת אם הקניה עומדת במבחן עיוור או לא, מה זה משנה, זה תחביב
היני קניתי זוג מגברים ללא מבחן ללא שמיעה מוקדמת.
גם לי לא איכפת. מה שאני משלם עליו זה ההרגשה של שיפור, גם אם כל מה שמאחריה הוא פלאסבו + שטיפת מוח -- ואני לחלוטין מודע לכך שהאפשרות הזו קיימת בהסתברות ניכרת בהחלט, בטח לא זניחה.לי אישית גם לא אכפת אם הקניה עומדת במבחן עיוור או לא, מה זה משנה, זה תחביב
תתחדש ותהנה.לי אישית גם לא אכפת אם הקניה עומדת במבחן עיוור או לא, מה זה משנה, זה תחביב
זה עדיין לא מיישב את הסתירה -- אם אתה צריך את שניהם בכל מקרה, אז ההתייחסות לרווח במכירת ה-DAC לא רלוואנטיתהייתי צריך את החיבוריות בעיקר, לא את ההבדל בסאונד.
פאלו. האמן לי שאני יודע שלא צריך לעצום עיניים. האמן לי שאני מודע לעובדה שיש ביקום שלנו מספיק טכניקות להסתיר רכיבים.
אני טוען שמבחן עיוור הוא מבחן מיותר בתחום האודיו. יותר מזה אפילו, מבחן עיוור הוא מבחן לא קביל בגזרה הזו. הסיבה פשוטה. אם אתה יכול להיכשל בין שני רכיבים בהם ההבדלים קיימים בבדיקה במעבדה סימן שהמבחן לא קביל.
זה עדיין לא מיישב את הסתירה -- אם אתה צריך את שניהם בכל מקרה, אז ההתייחסות לרווח במכירת ה-DAC לא רלוואנטית
אז למה אתה נותן הסברים על טשטוש חוש אחד שמשפיע על חוש אחר?
מה הרלוונטיות כאן?
לא, זה מוכיח שאתה ככלי מדידה לא קביל.
- יש קבוצה שקונה על פי ניחוש הסאונד (שומעים מודל נמוך/גבוה יותר ומניחים שמודל גבוה/נמוך יותר יתאים להם)בתחום האודיו בכלל,
- יש קבוצה שקונה מוצרים לפי איכות הסאונד.
- יש קבוצה שקונה מוצרים בעיניים, כלומר איך נראה ולא איך נשמע.
- יש קבוצה שקונה מוצרים רק בשביל שופוני יא נאס
למען הסר ספק: הייה לי ברור שזה בהומור, וזה נראה לי משעשע לתפוס אותך בסתירהנכון, זה סתם נאמר בהומור.
זה בכלל לא אותו מצב.כולם טוענים נניח שרוב האנשים סבלניים יותר לדיסטורשן בהרמוניה השלישית לעומת השניה... איך בדיוק בדקו את זה אם לא במבחן עיוור? (או מבחן אחר שהמושא לא יודע בעצם על מה הוא נבחן)
עצם ההסתרה היא טשטוש.
ולכן. מכיוון שבני אדם הם כלי לא קביל למבחנים עיוורים בתחום האודיו, מבחנים עיוורים הם חסרי משמעות.
ושוב.
האם אתה מתכוון לבוא אלי לשמוע הבדלים בין כבלים?
- יש קבוצה שקונה על פי ניחוש הסאונד (שומעים מודל נמוך/גבוה יותר ומניחים שמודל גבוה/נמוך יותר יתאים להם)
- יש קבוצה שקונה לפי ביקורות של מגזינים/אתרים
- יש קבוצה שקונה לפי המלצות חברים
- יש קבוצה שקונה כדי "לעשות וי" -- לא בטוח אם זה משפר/משפיע או לא (למשל כבלים), אבל לפחות לא נאפשר לזה לקלקל, ונקנה משהו סביר/טוב
- יש כאלה שקונים לפי טכנולוגייה -- אם יש לזה הרבה ביטים בתדר דגימה גבוה יותר אז זה יותר טוב, ואם זו הגברה class A אז בכלל
וייש כנראה עוד...
עמיר
צודק!שכחת את הקבוצה העיקרית .....
אלו שבחיים לא יעמדו למבחן עיוור....
אלו שקונים עם העיניים! והם כנראה הרב של קוני הצעצועים היקרים בעולם...
- יש קבוצה שקונה על פי ניחוש הסאונד (שומעים מודל נמוך/גבוה יותר ומניחים שמודל גבוה/נמוך יותר יתאים להם)
- יש קבוצה שקונה לפי ביקורות של מגזינים/אתרים
- יש קבוצה שקונה לפי המלצות חברים
- יש קבוצה שקונה כדי "לעשות וי" -- לא בטוח אם זה משפר/משפיע או לא (למשל כבלים), אבל לפחות לא נאפשר לזה לקלקל, ונקנה משהו סביר/טוב
- יש כאלה שקונים לפי טכנולוגייה -- אם יש לזה הרבה ביטים בתדר דגימה גבוה יותר אז זה יותר טוב, ואם זו הגברה class A אז בכלל
וייש כנראה עוד...
עמיר
להציג מישהו כמקטלג אנשים/דברים למסגרות הוא גינוי מקובל לאנשים שרצים לקטלג כל דבר לשניים וחצי הסיווגים הבנאליים שייש להם בראש מראש, ללא חשיבה. למשל לתייג מישהו כשמאלני/ימני על סמך משפט וחצי שהוא אמר.ויש כאלה שמנסים לקטלג אנשים למסגרות.
אולי לך לא מפריע להיות מקוטלג.......
רק תחשוב לרגע כמה מהמילים הבסיסיות שאתה משתמש בהן הם חלוקה של דברים למסגרות. אפילו מתכות, נוזלים, שטחים, משולש (חלק מהחלוקה של צורות מישוריות לפי קריטריון מומצא, של מספר הצלעות), וכו'
לאנשים לא מפריע להיות מקוטלגים אם זה ממקם אותם במסגרת שנראת להם שאומרת עליהם דברים חיוביים. למשל "אוהבי מוזיקה", בניגוד ל"ציודופילים" (מסגרות לכל דבר), או "בעלי IQ מעל 130", וכד'
עמיר
לא מפריע לגמישות ? ליכולת האילתור ? למהירות התגובה ? רכבת מתקשה לעשות חראקה,לא?להציג מישהו כמקטלג אנשים/דברים למסגרות הוא גינוי מקובל לאנשים שרצים לקטלג כל דבר לשניים וחצי הסיווגים הבנאליים שייש להם בראש מראש, ללא חשיבה. למשל לתייג מישהו כשמאלני/ימני על סמך משפט וחצי שהוא אמר.
לעומת זאת, המצאת קריטריונים לחלוקה של דברים לקבוצות בצורה סיסטמאטית, כך שאפשר ללמוד מזה על המציאות, הוא תהליך יצירתי שדורש מחשבה, וזו צורת התייחסות בסיסית בחשיבה מדעית, כמו גם בעצם ההתפתחות של השפה האנושית. בחלק מהמקרים הקיטלוג הזה עלול לשמש לרעה, כמו במקרה של לבן/שחור/צבעוני כגיזענות, אבל יכול לשמש גם לדברים טובים, כמו קריטריון לחיפוש פושעים נמלטים.
רק תחשוב לרגע כמה מהמילים הבסיסיות שאתה משתמש בהן הם חלוקה של דברים למסגרות. אפילו מתכות, נוזלים, שטחים, משולש (חלק מהחלוקה של צורות מישוריות לפי קריטריון מומצא, של מספר הצלעות), וכו'
לאנשים לא מפריע להיות מקוטלגים אם זה ממקם אותם במסגרת שנראת להם שאומרת עליהם דברים חיוביים. למשל "אוהבי מוזיקה", בניגוד ל"ציודופילים" (מסגרות לכל דבר), או "בעלי IQ מעל 130", וכד'
בקיצור, ניסיון לא מעמיק במיוחד להשתמש בקריטריון שנחשב מגונה במקרים ספציפיים (המחלקים לקבוצות באנאליות) כדי ליצור רושם שלילי כהכללה.
נראה לי שזה לא כל כך עובד, לפחות במסגרת של אנשים חושבים שלא מפריע להם לקרוא טקסטים של יותר מכמה משפטים...
עמיר