מוסיקלי או/ו אודיופילי ???

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
לי אישית גם לא אכפת אם הקניה עומדת במבחן עיוור או לא, מה זה משנה, זה תחביב

היני קניתי זוג מגברים ללא מבחן ללא שמיעה מוקדמת.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,966
נקודות
113
גם לי לא איכפת. מה שאני משלם עליו זה ההרגשה של שיפור, גם אם כל מה שמאחריה הוא פלאסבו + שטיפת מוח -- ואני לחלוטין מודע לכך שהאפשרות הזו קיימת בהסתברות ניכרת בהחלט, בטח לא זניחה.

עם זאת בלי לקנות את המוצר, לא הייתי יכול להשיג את ההרגשה הזו, והיא מה ששווה לי את הכסף, לא השיפור האבסולוטי, שאולי כן ואולי לא קיים.

מי שחושב שאני פראייר אולי צודק ואולי מפסיד הזדמנות לכייף, ואולי הוא לא מוכן לשלם עבור ההרגשה ומסביר לכולם שהענבים חמוצים, אולי גם מתוך כוונה להציל את העולם, ולא איכפת לי לכאן או לכאן.

עמיר

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113

היני קניתי זוג מגברים ללא מבחן ללא שמיעה מוקדמת.
תתחדש ותהנה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,966
נקודות
113
הייתי צריך את החיבוריות בעיקר, לא את ההבדל בסאונד.
זה עדיין לא מיישב את הסתירה -- אם אתה צריך את שניהם בכל מקרה, אז ההתייחסות לרווח במכירת ה-DAC לא רלוואנטית

falou

אוהב את התחום
מעורבות
17
נקודות
18
פאלו. האמן לי שאני יודע שלא צריך לעצום עיניים. האמן לי שאני מודע לעובדה שיש ביקום שלנו מספיק טכניקות להסתיר רכיבים.

אז למה אתה נותן הסברים על טשטוש חוש אחד שמשפיע על חוש אחר?
מה הרלוונטיות כאן?
אני טוען שמבחן עיוור הוא מבחן מיותר בתחום האודיו. יותר מזה אפילו, מבחן עיוור הוא מבחן לא קביל בגזרה הזו. הסיבה פשוטה. אם אתה יכול להיכשל בין שני רכיבים בהם ההבדלים קיימים בבדיקה במעבדה סימן שהמבחן לא קביל.

לא, זה מוכיח שאתה ככלי מדידה לא קביל.

falou

אוהב את התחום
מעורבות
17
נקודות
18
זה עדיין לא מיישב את הסתירה -- אם אתה צריך את שניהם בכל מקרה, אז ההתייחסות לרווח במכירת ה-DAC לא רלוואנטית

נכון, זה סתם נאמר בהומור.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אז למה אתה נותן הסברים על טשטוש חוש אחד שמשפיע על חוש אחר?
מה הרלוונטיות כאן?

לא, זה מוכיח שאתה ככלי מדידה לא קביל.

עצם ההסתרה היא טשטוש.

ולכן. מכיוון שבני אדם הם כלי לא קביל למבחנים עיוורים בתחום האודיו, מבחנים עיוורים הם חסרי משמעות.

ושוב.
האם אתה מתכוון לבוא אלי לשמוע הבדלים בין כבלים?

jabareen

חבר משקיען
מעורבות
194
נקודות
43
נמר, חבל לך על הזמן והמאמץ בכדי לשכנע מישהו שיש הבדלים בין כבלים.

בתחום האודיו בכלל,
- יש קבוצה שקונה מוצרים לפי איכות הסאונד.
- יש קבוצה שקונה מוצרים בעיניים, כלומר איך נראה ולא איך נשמע.
- יש קבוצה שקונה מוצרים רק בשביל שופוני יא נאס.

לעניין הכבלים בפרט,
ישנם שתי אסקולות.
- אסקולה שמאמינה בכבלים ובהבדלים.
- אסקולה שלא מאמינה בכבלים בכלל.
יש קבוצה בין שתי האסקולות (החפיפה בין שתי האסקולות) שהיא סקפטית לגבי העניין.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,966
נקודות
113
בתחום האודיו בכלל,
- יש קבוצה שקונה מוצרים לפי איכות הסאונד.
- יש קבוצה שקונה מוצרים בעיניים, כלומר איך נראה ולא איך נשמע.
- יש קבוצה שקונה מוצרים רק בשביל שופוני יא נאס
- יש קבוצה שקונה על פי ניחוש הסאונד (שומעים מודל נמוך/גבוה יותר ומניחים שמודל גבוה/נמוך יותר יתאים להם)
- יש קבוצה שקונה לפי ביקורות של מגזינים/אתרים
- יש קבוצה שקונה לפי המלצות חברים
- יש קבוצה שקונה כדי "לעשות וי" -- לא בטוח אם זה משפר/משפיע או לא (למשל כבלים), אבל לפחות לא נאפשר לזה לקלקל, ונקנה משהו סביר/טוב
- יש כאלה שקונים לפי טכנולוגייה -- אם יש לזה הרבה ביטים בתדר דגימה גבוה יותר אז זה יותר טוב, ואם זו הגברה class A אז בכלל ;)

וייש כנראה עוד...

עמיר

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,966
נקודות
113
נכון, זה סתם נאמר בהומור.
למען הסר ספק: הייה לי ברור שזה בהומור, וזה נראה לי משעשע לתפוס אותך בסתירה :)

shushu

חבר משקיען
מעורבות
856
נקודות
113
כולם טוענים נניח שרוב האנשים סבלניים יותר לדיסטורשן בהרמוניה השלישית לעומת השניה... איך בדיוק בדקו את זה אם לא במבחן עיוור? (או מבחן אחר שהמושא לא יודע בעצם על מה הוא נבחן)

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,966
נקודות
113
כולם טוענים נניח שרוב האנשים סבלניים יותר לדיסטורשן בהרמוניה השלישית לעומת השניה... איך בדיוק בדקו את זה אם לא במבחן עיוור? (או מבחן אחר שהמושא לא יודע בעצם על מה הוא נבחן)
זה בכלל לא אותו מצב.

בחינת הרגישות/העדפה להארמוניות נעשית עם אותו ציוד, כאשר רק מחליפים את הקטע המנוגן בלחיצת כפתור/עכבר, ואין כאן שאלה של העדפות אפריוריות.

לעומת זאת, אם משווים מצד אחד בין משהו שנתפש ע"י הנבחן כמשהו עדיף אפריורית, בגלל המותג, המראה, ידע קודם, ביקורות וכו', לבין משהו פחות יוקרתי, או אפילו ראוי לבוז (כבלים מ"התחנה המרכזית" למשל), אז גם הפרסטיז'ה של הנבחן כלפי חוץ, וגם הכבוד העצמי של הנבחן כלפי פנים, עומדים למבחן, אבל בצורות שונות:
  • מי שחושב שציוד יוקרתי טוב יותר, יעדיף לגלות שגם "על עיוור" הוא אכן מועדף, וייתבאס אם לא.

• מי שעושה עניין מלהוכיח שהכל רמאות, יעדיף את המצב שהלא-יוקרתי יישמע לו עדיף: "סידרו אתכם", אבל יסתפק גם במצב של אי-מציאת הבדל

• מי שעושה עניין מלהוכיח שאין הבדל יעדיף את המצב של אין הבדל, ואפילו מצב של הלא-יוקרתי עדיף, שלא לדבר על היוקרתי עדיף, יבאס אותו

• מי שאין לו שום עמדה בעניין יעדיף (במידה קטנה יותר) שיהייה הבדל, כי זה לפחות מראה שייש לו שמיעה טובה והוא "הצליח במבחן" של למצוא הבדלים
עמיר

falou

אוהב את התחום
מעורבות
17
נקודות
18
עצם ההסתרה היא טשטוש.

של מה?

כשאתה רואה שפתיים את מקבל visual ques לגבי הסאונד.
מלראות כבלים, אתה לא מקבל.

ולכן. מכיוון שבני אדם הם כלי לא קביל למבחנים עיוורים בתחום האודיו, מבחנים עיוורים הם חסרי משמעות.

הם קבילים מאוד, אבל כמו כל בחינה של התנהגות אנושית, צריך מדגם מספיק רחב ולמצוא קורלציה. בן אדם אחד הוא לא הוכחה לקיומו או אי קיומו של הבדל.
אם בהרמן מצאו שיש קורלצה שלי 0.89 בין רמקול בעל הענות שטוחה לבין העדפת הסאונד של רמקולים כאלו, בין מאות נבדקים, אז זו תוצאה מובהקת.

זו לא רק תוצאה מובהקת, יש לה חשיבות מכרעת בדגשים הנדרשים לפיתוח רמקול, והרבה מאוד מפתחים עושים שימוש ביידע שהביא Floyd Toole לתעשייה.

אם 12 בוחנים שעברו הכשרה מזהים רמקולים שנמדדים דומה ב-95% מהמקרים, זו תוצאה מובהקת.

ושוב.
האם אתה מתכוון לבוא אלי לשמוע הבדלים בין כבלים?

בשמחה, אבל אני בקושי מצליח לשמוע הבדלים בין כל דבר שהוא לא רמקול, כשזו לא המערכת שלי.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
שים הכל בצד.
תגיע אלי, תשמע הבדלים אפילו במשככים.
אין דבר טוב יותר מהתנסות אישית.

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,089
נקודות
113
- יש קבוצה שקונה על פי ניחוש הסאונד (שומעים מודל נמוך/גבוה יותר ומניחים שמודל גבוה/נמוך יותר יתאים להם)
- יש קבוצה שקונה כדי "לעשות וי" -- לא בטוח אם זה משפר/משפיע או לא (למשל כבלים), אבל לפחות לא נאפשר לזה לקלקל, ונקנה משהו סביר/טוב
- יש כאלה שקונים לפי טכנולוגייה -- אם יש לזה הרבה ביטים בתדר דגימה גבוה יותר אז זה יותר טוב, ואם זו הגברה class A אז בכלל ;)

וייש כנראה עוד...

עמיר

שכחת את הקבוצה העיקרית .....
אלו שבחיים לא יעמדו למבחן עיוור....
אלו שקונים עם העיניים! והם כנראה הרב של קוני הצעצועים היקרים בעולם...

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,966
נקודות
113
שכחת את הקבוצה העיקרית .....
אלו שבחיים לא יעמדו למבחן עיוור....
אלו שקונים עם העיניים! והם כנראה הרב של קוני הצעצועים היקרים בעולם...
צודק! :בעד: :)

מה גם שלפעמים אלה עם האוזניים הארוכות ביותר משחקים אותה כאילו הם בעלי השמיעה הטובה ביותר... :(

עמיר

נ.ב., אי-עה!!

נערך לאחרונה ב:

shushu

חבר משקיען
מעורבות
856
נקודות
113

וייש כנראה עוד...

עמיר

ויש כאלה שמנסים לקטלג אנשים למסגרות.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,966
נקודות
113
ויש כאלה שמנסים לקטלג אנשים למסגרות.
להציג מישהו כמקטלג אנשים/דברים למסגרות הוא גינוי מקובל לאנשים שרצים לקטלג כל דבר לשניים וחצי הסיווגים הבנאליים שייש להם בראש מראש, ללא חשיבה. למשל לתייג מישהו כשמאלני/ימני על סמך משפט וחצי שהוא אמר.

לעומת זאת, המצאת קריטריונים לחלוקה של דברים לקבוצות בצורה סיסטמאטית, כך שאפשר ללמוד מזה על המציאות, הוא תהליך יצירתי שדורש מחשבה, וזו צורת התייחסות בסיסית בחשיבה מדעית, כמו גם בעצם ההתפתחות של השפה האנושית. בחלק מהמקרים הקיטלוג הזה עלול לשמש לרעה, כמו במקרה של לבן/שחור/צבעוני כגיזענות, אבל יכול לשמש גם לדברים טובים, כמו קריטריון לחיפוש פושעים נמלטים.

רק תחשוב לרגע כמה מהמילים הבסיסיות שאתה משתמש בהן הם חלוקה של דברים למסגרות. אפילו מתכות, נוזלים, שטחים, משולש (חלק מהחלוקה של צורות מישוריות לפי קריטריון מומצא, של מספר הצלעות), וכו'

לאנשים לא מפריע להיות מקוטלגים אם זה ממקם אותם במסגרת שנראת להם שאומרת עליהם דברים חיוביים. למשל "אוהבי מוזיקה", בניגוד ל"ציודופילים" (מסגרות לכל דבר), או "בעלי IQ מעל 130", וכד'

בקיצור, ניסיון לא מעמיק במיוחד להשתמש בקריטריון שנחשב מגונה במקרים ספציפיים (המחלקים לקבוצות באנאליות) כדי ליצור רושם שלילי כהכללה.

נראה לי שזה לא כל כך עובד, לפחות במסגרת של אנשים חושבים שלא מפריע להם לקרוא טקסטים של יותר מכמה משפטים... :)

עמיר

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
.

רק תחשוב לרגע כמה מהמילים הבסיסיות שאתה משתמש בהן הם חלוקה של דברים למסגרות. אפילו מתכות, נוזלים, שטחים, משולש (חלק מהחלוקה של צורות מישוריות לפי קריטריון מומצא, של מספר הצלעות), וכו'

לאנשים לא מפריע להיות מקוטלגים אם זה ממקם אותם במסגרת שנראת להם שאומרת עליהם דברים חיוביים. למשל "אוהבי מוזיקה", בניגוד ל"ציודופילים" (מסגרות לכל דבר), או "בעלי IQ מעל 130", וכד'

:)

עמיר
אולי לך לא מפריע להיות מקוטלג......
אנשים זה לא שטח ולא נפח, זה משהו קצת יותר מורכב, ואת זה אתה כנראה לא מפנים.
על פי שיטת הקיטלוג שלך, אתה שיך לאילו שצריכים לעשות טבלאות ניקוד כדי להגיע למסקנות והחלטות.

אני אוהב מוסיקה, ומשוגע על ציוד....
מה ה PART NUMBER ?

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,817
נקודות
113
להציג מישהו כמקטלג אנשים/דברים למסגרות הוא גינוי מקובל לאנשים שרצים לקטלג כל דבר לשניים וחצי הסיווגים הבנאליים שייש להם בראש מראש, ללא חשיבה. למשל לתייג מישהו כשמאלני/ימני על סמך משפט וחצי שהוא אמר.

לעומת זאת, המצאת קריטריונים לחלוקה של דברים לקבוצות בצורה סיסטמאטית, כך שאפשר ללמוד מזה על המציאות, הוא תהליך יצירתי שדורש מחשבה, וזו צורת התייחסות בסיסית בחשיבה מדעית, כמו גם בעצם ההתפתחות של השפה האנושית. בחלק מהמקרים הקיטלוג הזה עלול לשמש לרעה, כמו במקרה של לבן/שחור/צבעוני כגיזענות, אבל יכול לשמש גם לדברים טובים, כמו קריטריון לחיפוש פושעים נמלטים.

בקיצור, ניסיון לא מעמיק במיוחד להשתמש בקריטריון שנחשב מגונה במקרים ספציפיים (המחלקים לקבוצות באנאליות) כדי ליצור רושם שלילי כהכללה.

נראה לי שזה לא כל כך עובד, לפחות במסגרת של אנשים חושבים שלא מפריע להם לקרוא טקסטים של יותר מכמה משפטים... :)

עמיר
לא מפריע לגמישות ? ליכולת האילתור ? למהירות התגובה ? רכבת מתקשה לעשות חראקה,לא?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור