מה קורה שמושיבים את אלדר ונמר למבחן עיוור של כבלי רמקולים...

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
יכול להיות שנמר צריך לחלק עוגיות או כרטיס הגרלה לכל האדיופילים שלשים בבצק הכבלים.
נושא הכבלים נראה כחשוב ביותר לפני או אחרי כל המערכת.18 עמודים כולל הפוסט של צחי...סחטיין. והיד עוד נטויה..
אני משער שאם כולם היו טכנו כל הסיפור היה מסתיים באיזה רשת אייס או הום סנטר יש מבצע לכבל 2.5 ממ או 4 ממ.ובניית מערכת היתה מסתימת ביומיים.

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
רן

ראשית תתחדש.

1. האם בחינת הכבלים בוצעה בשמע דו ערוצי לרמקולים נטו.
2. האם במצב פיור דיירקט.
3. האם בשילוב עם הסאב.

ושוב תתחדש.

היי איציק.

1. ככל שאתה מדבר על ההרפתקה שהעברתי את אלדר ונמר, אז התשובה לכך היא חיובית, הבדיקות בוצעו אך ורק בסטריאו. ככל שאתה מדבר על הבדיקות הארוכות שאני ביצעתי, אז כפי שציינתי באחד מהפוסטים בעמודים הקודמים, אני בחנתי הרבה מאוד קטעים, חלקם קטעי סטריאו וחלקם קטעי קולנוע, במשך ימים ארוכים.

אין כאן באמת כבל "שניצח" בכל קטע וקטע. יותר עניין של ממוצע ושוב, אין כאן באמת דרמה מיוחדת והבחירה כאן לא באמת שינתה את המערכת. כפי שאלדר ציין, כל כבל היה עושה כאן את העבודה בסופו של יום.

2. לא ממש מבין למה אתה מתכוון שאתה אומר פיור דיירקט. מן הסתם, אני מכיר את המושג, אבל מנסה להבין איך הוא קשור ל- Trinnov?
ב- Trinnov, כמו לכל פרוססור שמשתמש ב רום קורקשן, יש מצב שהוא כולל תיקון ויש מצב שהוא ללא תיקון.
כל הבדיקות תמיד נעשות כאשר ה- Trinnov, מפעיל את התיקון שלו, אחרת, אין שום סיבה לרכוש Trinnov. ההבדל בין מצב מכויל, למצב לא מכויל, הוא עצום ובלתי נתפס. הרבה יותר ממה שאתה יכול לשער.

3. אני מקשיב תמיד עם סאב. גם בסטריאו וגם בקולנוע, לא בגלל אי יכולת הרמקול לרדת נמוך (הייתה ביקורת עליו לא מזמן, שהוא מסוגל לרדת ל 19HZ) , אלא איך הוא יורד נמוך. עם סאב וופר זה תמיד ישמע טוב יותר, בהנחה שאתה משתמש ברום קורקשן ברמות האלה.

במערכת הספציפית הזאת, אין שום אפשרות להבין אם הסאב עובד או לא.
עד היום , נמר נכשל בכל הנסיונות שלו, להבין אם הוא מקשיב עם סאב או בלעדיו....

רן

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
עזוב
כסף קטן ....

סתם, ברור לי שהעליות מטורפות.

מטורפות לגמרי, אבל הכרחיות אם אתה רוצה לסחוט את המקסימום מהמערכת.

רן
20191006_102110 t.jpg

תמונות מצורפות

• 20191006_102110 t.jpg
    20191006_102110 t.jpg
    KB 128.1 · צפיות: 399

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,044
נקודות
113
היי איציק.

1. ככל שאתה מדבר על ההרפתקה שהעברתי את אלדר ונמר, אז התשובה לכך היא חיובית, הבדיקות בוצעו אך ורק בסטריאו. ככל שאתה מדבר על הבדיקות הארוכות שאני ביצעתי, אז כפי שציינתי באחד מהפוסטים בעמודים הקודמים, אני בחנתי הרבה מאוד קטעים, חלקם קטעי סטריאו וחלקם קטעי קולנוע, במשך ימים ארוכים.

אין כאן באמת כבל "שניצח" בכל קטע וקטע. יותר עניין של ממוצע ושוב, אין כאן באמת דרמה מיוחדת והבחירה כאן לא באמת שינתה את המערכת. כפי שאלדר ציין, כל כבל היה עושה כאן את העבודה בסופו של יום.

2. לא ממש מבין למה אתה מתכוון שאתה אומר פיור דיירקט. מן הסתם, אני מכיר את המושג, אבל מנסה להבין איך הוא קשור ל- Trinnov?
ב- Trinnov, כמו לכל פרוססור שמשתמש ב רום קורקשן, יש מצב שהוא כולל תיקון ויש מצב שהוא ללא תיקון.
כל הבדיקות תמיד נעשות כאשר ה- Trinnov, מפעיל את התיקון שלו, אחרת, אין שום סיבה לרכוש Trinnov. ההבדל בין מצב מכויל, למצב לא מכויל, הוא עצום ובלתי נתפס. הרבה יותר ממה שאתה יכול לשער.

3. אני מקשיב תמיד עם סאב. גם בסטריאו וגם בקולנוע, לא בגלל אי יכולת הרמקול לרדת נמוך (הייתה ביקורת עליו לא מזמן, שהוא מסוגל לרדת ל 19HZ) , אלא איך הוא יורד נמוך. עם סאב וופר זה תמיד ישמע טוב יותר, בהנחה שאתה משתמש ברום קורקשן ברמות האלה.

במערכת הספציפית הזאת, אין שום אפשרות להבין אם הסאב עובד או לא.
עד היום , נמר נכשל בכל הנסיונות שלו, להבין אם הוא מקשיב עם סאב או בלעדיו....

רן

מצב פיור דיירקט משמע כל העיבודים בפרוססור מנוטרלים.. מצב טרבל באס אקולייזר ועוד משתנים.

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
כן, אני יודע מה המשמעות של פיור דיירקט, אבל זה מושג שהוא בד"כ מופיע ברסיברים.
לא מכיר את זה בפרוססורים.

רן

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,078
נקודות
113
כל הכבוד לכם! איזו השקעה (ורד)(ורד)(ורד)

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
היי רן

כל אודיופיל מנוסה אמור להבחין בהחלפת כבל שמשנה את הסאונד , ולכן אני לא מתפלא שאלדר ונמר הבחינו בכך .

זה שהם שמעו את המערכת בכמה הזדמנויות ואיך שהוא הם מכירים את אופיה , זה עדיין לא אומר שום דבר כי זו לא המערכת שהם חיים איתה בבית .
זה כמו שתאמר לי שיצאת עם בחורה כמה פעמים בחודשים האחרונים ...
האם זה אומר שעל סמך כמה פגישות לקפה אתה מכיר אותה כמו שאתה חי איתה ?

תכלס לא צריך לזהות את החברה אלא את השינוי שהכבל עושה למערכת מול דגם אחר , והאם זה טוב בכל הפרמטרים לפי הטעם האישי .

בסטריאו , אי אפשר לתת ציון לשום אחד על סמך ניחוש, כי כמו שכתב רוזי , מה שקובע זה בחינה אישית של כמה ימים אח״כ .

אמיר ארמה

היי אמיר.

המטרה הייתה להבין אם אכן הם מבחינים בהחלפות הכבלים, האם הם מזהים איזה כבל מנגן כל פעם (לא ברמת היצרן, אלא ברמה המספרית) ובכך, בגדול, הם עמדו.

אין כאן כבל טוב בכל הפרמטרים.
צר לי שאני ממעיט בערכו הטכנולוגי של המוצר, אבל היות ומדובר בחתיכה של מתכת, בסופו של יום, אחרי שניקינו את כל רעשי הרקע של השיווק למינהם , אזי מדובר בסוג של אקולייזר טיפש, אז אף פעם לא יהיה כאן מנצח בכל הפרמטרים. אין אופציה אמיתית כזאת.

רן

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
הניסיון שלי לימד אותי אחרת. לא בכל שינוי מבחינים מייד.
סיפרתי כבר בעבר. לפני כמה שנים עברתי דירה. התקנתי את המערכת בדירה החדשה והכל היה סבבה מבחינת איכות הצליל.
לאחר פרק זמן, משהו התחיל להציק לי בזמן האזנה בנוגע לאיכות הצליל. זה שיגע אותי, אפילו לא הצלחתי להגדיר לעצמי מה לא בסדר, אבל בכל האזנה היה משהו שעצבן אותי.
בשלב מסוים בדקתי את ההתקנה והתברר שאת אחד הקונקטורים שבין אחד הספקים לקדם המגבר חיברתי בכיווניות הפוכה (כל האינטרקונטורים ב ניים הם כיווניים).
התקנתי את הכבל כמו כנדרש והמערכת חזרה לתפקד כמו שצריך.
עברתי כמה חוויות כאלה, לא כל שינוי מובחן מיידית.

אריה

אריה, השינוי שאתה מתאר קרה ברגע אחד, זה שלקח לך זמן להבחין בשינוי הוא עניין אחר.
בכלל אני מאמין שכל אחד מאיתנו מכיר את המערכת שלו די טוב, כך שכל שינוי שעובר על המערכת נחשף מהר מאוד.

שים לב באיזו מהירות החברים כאן מאבחנים מערכות של אחרים...אבל כשזה מגיע למערכת שלהם, או אז לפתע צריך כלים של מנתח כירורגי.

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,044
נקודות
113
כן, אני יודע מה המשמעות של פיור דיירקט, אבל זה מושג שהוא בד"כ מופיע ברסיברים.
לא מכיר את זה בפרוססורים.

רן
מצב פיור דיירקט אמור להיות בכל פרוססור או מגבר אינטגרטד.. גם אצלי במקינטוש MA8000 זה קיים.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
בתחביב ובמחירים האילו - שינוי אינו המטרה, אלא התוצאה הסופית.
כבל יכול להישמע נעים ועגול בשעות הראשונות ואחרי יומיים הוא ישמע צורם.

אני באמת מקנא בכל אילו שמחליפים כבל או מכשיר ומיד מקבלים החלטה אם הוא טוב או לא.

מה זה מיד? אם אחרי שעה אינך יודע אם קיבלת סינרגיה טובה או פחות טובה לאוזניך ממה שהיה מחובר קודם... מה אתה חושב שיקרה בשעה הבאה או בזו שתגיע אחריה מלבד האוזן שלך שתתרגל לצליל?

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
@איציק ירקוני

אין מצב פיור דיירקט ב-Trinnov ואין מצב כזה ב- Lyngdorf.

לא מוצא שום הגיון שיהיה בכלל מצב כזה בשני המכשירים הללו.

רן

Yasmart

אוהב את התחום
מעורבות
86
נקודות
28
היי רן!
סחטיין על הווילסון :) אבל מה הקשר ביניהם לבין השקועים של KLIPSCH ?(הם מנגנים למקרן ולתקרה- תוריד אותם)

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
היי רן!
סחטיין על הווילסון :) אבל מה הקשר ביניהם לבין השקועים של KLIPSCH ?(הם מנגנים למקרן ולתקרה- תוריד אותם)

לא אמור להיות קשר בינהם.

הם לא גבוהים, אל תדאג, הכל בסדר...:)

רן

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
אריה, השינוי שאתה מתאר קרה ברגע אחד, זה שלקח לך זמן להבחין בשינוי הוא עניין אחר.
בכלל אני מאמין שכל אחד מאיתנו מכיר את המערכת שלו די טוב, כך שכל שינוי שעובר על המערכת נחשף מהר מאוד.

שים לב באיזו מהירות החברים כאן מאבחנים מערכות של אחרים...אבל כשזה מגיע למערכת שלהם, או אז לפתע צריך כלים של מנתח כירורגי.
מסכים אתך שהשינוי קרה ברגע ההתקנה ולי לקח זמן לחוש אותו. מדובר בשינוי מזערי.
קרה לי הרבה פעמים, גם בזמן שדרוגים שונים, שהתעורר משהו באיכות הצליל שהפריע לי בראש מבלי שהייתי יכול לשים אצבע ולהגדיר במדויק מה מפריע לי. זה קשור בתחושה עמומה כזו, שמשהו לא בסדר אבל אני לא יודע מה בדיוק.
לתחושה הזו לוקח לפעמים זמן עד שהיא מתעוררת.
עניין השינוי מייצר גם "מלכודות" שיכולות להכניס מאזין להוצאה גדולה אבל מיותרת.
למאזין יש בעיה למשל עם איכות הגבוהים, הוא מוצא רכיב שמשפר את הגבוהים באופן ממשי לשביעות רצונו. רוכש את הרכיב המשפר ורק לאחר תקופת האזנה יחסית ממושכת, המאזין מזהה שמה שהיה "דפוק" קודם אומנם השתפר, אבל הרכיב החדש "דפק" פרמטרים אחרים באיכות הצליל ועכשיו "הדפיקה" החדשה מתחילה להציק.
תיאורים כאלה אפשר למצוא הרבה.
לכן אני מסכים עם מי שממליצים לבצע בדיקות במשך תקופה ארוכה מספיק כדי לקלוט איך הרכיב הנבדק משפיע על כל מה שהוא יכול לשנות.

אריה

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
מה זה מיד? אם אחרי שעה אינך יודע אם קיבלת סינרגיה טובה או פחות טובה לאוזניך ממה שהיה מחובר קודם... מה אתה חושב שיקרה בשעה הבאה או בזו שתגיע אחריה מלבד האוזן שלך שתתרגל לצליל?
אם קראת מה שכתבתי עד כה, ואני בטוח שעשית כן - כתבתי שנדרשים ימים כדי לדעת אם הכבל מתאים.
מה אני חושב שיקרה בשעות והימים לאחר השעה הראשונה?
זאת אינה מחשבה, זה כבר ניסיון - בהרבה מקרים - קורה המון.
כבל שהיה הדוק הופך להיות נפוח, וההיפך, כבל עם גבוהים נעימים הופך להיות חד ועוד מרעין בישין.

אני באמת מתקנא באנשים כמוך המסוגלים לבצע מבחן למספר כבלים באותו היום ולקבל החלטה.
לצערי אני לא יכול. כנראה הפגם אצלי.
תאמין לי הייתי שמח לסגור פינה אחרי שעה של האזנה (לא משנה אם זה מגבר, דאק, רמקול או כבל)

kobifly

חבר אתר
מעורבות
7
נקודות
3
פוסט נהדר רן, נהנתי מאוד לקרוא ויותר מכך לחוות אצלך סאונד מדהים ביותר...המחשבות כבר על הנאגרה :)

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
מבין את הגישה שיש לתת לכבל "להתישב " ,מצד שני מדובר בכבלים שעברו כבר ברייק, ושנית יש את הפתגם המפורסם " יום טוב רואים בבוקר " , כלומר מה שאנחנו שמענו אני ונמר קשור להתאמה לצליל המערכת כולו כולל החדר , ברייק אין לא מחולל דרמות כמו שאתם ובעיקר רוזי , מה עוד שמנסיון שלי כבל עם הזמן מתרכך ולא מתחדד בגבוהים (עוד לא קרה לי ההפך ) ,וגם בבסים לא שמעתי דרמה , אולי קצת יותר אקסטנשיין ,אז לטעמי כל השיח הזה של להיות נשוי לאישה בכדי להכיר אותה משולה להכרות לכבל , נו באמת ? ככה אי אפשר לקנות בכלל כבל ,
תפקידנו שלי ושל נמר בכל הבלגן הזה היה לעזור לרן "להוציא המוץ מן התבן " כלומר לבחור שתיים הכי טובים ושיעשה עם זה מה שהוא רוצה ,לרן יש מערכת משקל כבד מאוד , יעני בס ומיד שסודק הטיח , נמר בחר דווקא כבל שישבור לגמרי הטיח , וגם אני בחרתי בו במקום השני , לעומתו היה שם איזה כבל גל משקל פיזית שהיה מהיר יותר ומפורט יותר שאני בחרתי כראשון בכדי להוסיף טיפה קלילות והתרחשות (אגב אצלי עשיתי בדיוק ההפך ) ,
בכל הברדק הזה היו כבלים סופר מפורסמים שהספיק 5 דקות בכדי להבין שלא מתאימים למערכת של רן למרות הרפיוטיישן ,
בקיצור כל העניין של הכרות איטימית בין הכבל לשאר הציוד במשך שבועות בכדי לבחור לא נראה לי בכלל , ואגב , הכבל שבחרתי ראשון אצל רן לא הייתי מחבר בשום אופן אצלי בגלל תכונות הרמקול שלי שמאוד שונות מאשר הוילסון , אצלי גם אין סאב ולכן ניבחר לבאס כבל שונה בטרמינלים של הבס מאשר המיד ,ומדובר בכבל כסף עתיר בסים שאם יתיכו אותו אפשר לצקת חנוכיה לבית המקדש (שתי זוגות פעמים כפול ) , כך שאצלי מחוברי 3 כבלי רמקול לכל צד ,
אני בטוח שגם נמר שבחר את טרספרנט בשביל רן , לא היה שם אותו אצלו בטידל ,אבל בכל זאת זו לא תורה מסיני לבחור כבל , וגם אם טועים , לא נורא , רן צריך לקנות כולה מטר לצד , ולא אסון אם יהיו לו שתי זוגות (גם לי יש הרבה זוגות )

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
שניצל, הלוואי וכל הפתגמים היו נכונים גם באודיו.
יש כמה כבלים ששמעתי שהפכו חריפים לאחר הברייק אין (אתה מוזמן לברר בפרטי)
אם כבל זה לא דרמה לאודיופיל, אז למה לעזאזל לקנות כבלים בכאילו מחירים.... הזוי!
מנסיוני גם כבל שכבר עבר ברייק אין צריך לפחות 24 שעות להיות מחובר כדי שישמע כמו שצריך.
אם אתה חושב שכבל המכניס נפיחות קטנה בבאס, זה לא דרמה - סאבבה. אצלי בתחביב זה דרמה .
אני מציע שכולם יקנו 5 זוגות של כבלים במחיר 5000$ למטר ויבחרו כל שבוע באחר, זה כולה כמה תלפים.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אה, שניצל, עוד משהו...
לפני שחלילה תחשוב שאצלי לאחר כל הבדיקות שומעים מושלם, אני מצטער לספר לך ששומעים די חרא:בכי:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור