ראשית אני מוכרח לשבח את כתיבתו של רן. מוכשר בטירוף. שנית, אני מוכרח לציין שלא ממש ידעתי שזה יכתב בזמן שבדקנו את הכבלים וכי רן לא ממש רצה לבחון אותי אם כי לבחון את הכבלים.
אבל יש פה עניין נוסף. רן הוא אחד האנשים ההגונים שיצא לי לפגוש. כשניכנסתי אמר לי שהוא מעוניין שהמבחן יהיה עיוור ושאל אותי בנימוס אם אין לי בעיה עם זה. כמובן שאני מנוסה במבחנים מהסוג הזה אז ישר הסכמתי. מה גם שאני יחסית מכיר את המערכת שלו ויודע כמה היא שקופה. כלומר: סומך עליה שתדווח לי על ההבדלים, לכן לא סרבתי ואף הסתקרנתי לבחון את היכולות שלי יותר מאשר את הכבלים עצמם.
למרות שרן ״אישר״ לי לשבת בסלון בזמן שהוא מחליף כבלים, אני ביקשתי שהעיוור יהיה עיוור לחלוטין. כלומר, שלא אהיה בחדר בזמן ההחלפה. גם כשנכנסתי לסלון לא הבטתי אפילו לכיוון המערכת לנסות לבחון את ״סידור״ הכבלים. ואגב, לא ניתן לראות מה מחובר.
מה המסקנות שלי?
ראשית ברור שיש הבדל בין כבלים. אבל מדהים היה לגלות כיצד כבלים מתנהגים במערכות שונות. למשל, אצלי נבחנו לא מעט כבלים. לא בעיוור, אני כנה עם עצמי, ובכבלי חשמל, משום מה, אני מחזיק בכאלה זולים מאוד (250 ש״ח לכבל) עבור מגבר ההספק כשהכבל היקר ביותר הוא עבור ההזנה עצמה. כלומר, הכסף אינו פקטור.
בכבלי רמקול, כששמעתי את ה-v14 של Stealth׳, נפלתי ברצפה. גם הוא נבחן מול שוניאטה יקר שהיה לי קודם, ועוד כמה כבלים שונים. גם את Stealth מדגם ריברי (שהיה במבחן) אני מכיר היטב על המערכת שלי כאשר על המערכת של רן הוא התנהג שונה לגמרי. לא הצלחתי לזהות אותו במערכת שלו למרות שאני מכיר אותו היטב. זה שחשבתי שהוא הריברי, היה בכלל כבל אחר, וזיהיתי אותו כ-״ריברי״ באופן די עקבי.
נשאלה פה שאלה האם נעשתה בדיקה להיענות לתדר. אז לא צריך. למה? כי יכול להיות שיש הבדלים, יכול להיות שלא. אבל עצם השאלה הזו מוכיחה שיש הבדלים בין כבלים. ולא, לאף כבל לא היתה קופסא עם ״סודות״. כולם ״חוטים״ בלבד. ולא, לא רוברט ולא אף גאון אחר מצליח לשחזר תוצאה של כבל. למה? כי כשאני בוחן כבלים אני לא מתייחס לאיזון טונאלי ובקושי מתייחס לבמה. אני מתייחס למשהו אחר לגמרי, נתון מאוד ספציפי שמאפיין מאוד כבלים. מה הנתון? זה כבר סוד.
לעשות מבחן עיוור על מערכת שאינה שלך זו משימה מאוד מאתגרת. עם זאת, היא גם לימדה אותי דבר נוסף. היא לימדה אותי שהמחמאות שחילקתי למערכת של רן, בכתבה בעמוד הראשי באתר הזה, הן אינן מחמאות סרק. ועצם העובדה שהייתי מוכן לעמוד למבחן כזה על המערכת הזו, וגם להצליח להבחין, מהווה ״הוכחה״ לכך שמה שכתבתי אז, כנראה נכון.
אז רן חברי היקר. אנחנו מכירים אחד את השני כדמויות בלבד שנים. אבל לאחרונה, כשזה הפך למציאות, כמו שאתה למד ממני, כך אני למד ממך, ומהמערכת שלך. מה גם שאני זוכה לעשות מבחנים השוואתיים עם ציוד מרשים מאוד.
תודה על ההזדמנות ודע לך, שהייתי מרשה לך לפרסם גם אם הייתי נכשל.