מה קורה שמושיבים את אלדר ונמר למבחן עיוור של כבלי רמקולים...

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
אמיר ברור זה כלל יסוד!
היכרות רבת זמן, עם המערכת הספציפית עם כל יתרונותיה וחסרונותיה,
ומה בעצם מחפשים/שואפים לקבל ע"י ההתאמה.

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
היי אמיר.

שניהם מכירים את המערכת היטב ושמעו אותה ארוכות, לפחות כ- 7 פעמים בחודשים האחרונים.
שינוי של פרוססורים, שינוי של משככים, שינוי של הגברות וכיוצ"ב.

ולגופם של דברים, יש כאן בעיה קטנה בדברים שכתבת, היות וגם אלדר וגם נמר צדקו לחלוטין וניחשו נכון, בכל פעם שהוחלף כבל.

הם אומנם לא ניחשו מי החברה שחוברה, אבל אני לא מאמין שבן אנוש מסוגל לזהות חברה מסוימת, כי גם בין הדגמים שלה עצמה, קיים שוני.

רן

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
היי אמיר.

שניהם מכירים את המערכת היטב ושמעו אותה ארוכות, לפחות כ- 7 פעמים בחודשים האחרונים.

ולגופם של דברים, יש כאן בעיה קטנה בדברים שכתבת, היות וגם אלדר וגם נמר צדקו לחלוטין וניחשו נכון, בכל פעם שהוחלף כבל.

הם אומנם לא ניחשו מי החברה שחוברה, אבל אני לא מאמין שבן אנוש מסוגל לזהות חברה מסוימת, כי גם בין הדגמים שלה עצמה, קיים שוני.

רן
השאלה אינה מה הייתה העדפה של החברים בכמה דקות חיבור ראשונות.
נמר ושניצל יודעים לשמוע וגם יודעים מה הם מחפשים בסאונד.
הפואנטה היא איך יישמע אותו כבל שהועדף ב 5 דקות האזנה ולאחר שחובר 2 דקות קודם - בהאזנה ארוכה ולאחר שניגן יומיים במערכת.

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
השאלה אינה מה הייתה העדפה של החברים בכמה דקות חיבור ראשונות.
נמר ושניצל יודעים לשמוע וגם יודעים מה הם מחפשים בסאונד.
הפואנטה היא איך יישמע אותו כבל שהועדף ב 5 דקות האזנה ולאחר שחובר 2 דקות קודם - בהאזנה ארוכה ולאחר שניגן יומיים במערכת.

אתה מזיז את השערים במהלך הדיון...וזה גם בסדר. ..:)

העיקרון שאתה מכוון אליו, לא הייתה מטרת הבדיקה של שלושתינו כאמור.

העיקרון שאתה מכוון אליו, שהוא נכון אגב, בוצע על ידי במשך ימים ארוכים של הקשבה, לכל כבל במשך שעות ארוכות ולעיתים ימים שלמים, ללא קשר להחלפות הארוכות. בבחינת "לחיות עם המוצר".

כך אני עושה עם כל רכיב.
מסכים איתך בנקודה ספציפית זו, אשר כאמור, היא נקודה חדשה ושונה.

רן

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אתה מזיז את השערים במהלך הדיון...וזה גם בסדר. ..:)

העיקרון שאתה מכוון אליו, לא הייתה מטרת הבדיקה של שלושתינו כאמור.

העיקרון שאתה מכוון אליו, שהוא נכון אגב, בוצע על ידי במשך ימים ארוכים של הקשבה, לכל כבל במשך שעות ארוכות ולעיתים ימים שלמים, ללא קשר להחלפות הארוכות. בבחינת "לחיות עם המוצר".

כך אני עושה עם כל רכיב.
מסכים איתך בנקודה ספציפית זו, אשר כאמור, היא נקודה חדשה ושונה.

רן
אין שום דבר חדש בכוונתי, בתוכן, שכתבתי בהודעה האחרונה לעומת ההודעה האחרונה שלי.
כנראה לא הסברתי את עצמי מספיק בבהירות.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
גם אם לא בדקתי כבלים יקרים ממש נראה לי מוזר שבחניות גדולות לציוד מקצועי ממש נמכרים רמקולים ב - 85000 פאונד והכבלים הכי יקרים שם עולים גג 150 פאונד לזוג

מה ההקשר של ציוד מקצועי לציוד להאזנה ביתית ?
יש גם ציוד מקצועי (לאולפנים) זול.
אם זו הגישה שלך אז תקנה רק ציוד מקצועי לשימוש ביתי....נשמע לך הגיוני ?
ארז

לני

חבר משקיען
מעורבות
275
נקודות
63
נשאלה פה שאלה האם נעשתה בדיקה להיענות לתדר. אז לא צריך. למה? כי יכול להיות שיש הבדלים, יכול להיות שלא. אבל עצם השאלה הזו מוכיחה שיש הבדלים בין כבלים. ולא, לאף כבל לא היתה קופסא עם ״סודות״. כולם ״חוטים״ בלבד. ולא, לא רוברט ולא אף גאון אחר מצליח לשחזר תוצאה של כבל. למה? כי כשאני בוחן כבלים אני לא מתייחס לאיזון טונאלי ובקושי מתייחס לבמה. אני מתייחס למשהו אחר לגמרי, נתון מאוד ספציפי שמאפיין מאוד כבלים. מה הנתון? זה כבר סוד.

.

נמר
אם אתה מתיחס לשאלות שלי אז אין לי ספק שיש הבדלים בין הכבלים.
ולא מדובר על גאונים חביבים מאחורי מקלדת שמנסים לשחזר תוצאה של כבל,מדובר על מהנדסים טובים שבנו מוצר טוב עם טכנולוגיה מטורפת שמקפיצה מערכות כמה רמות קדימה.

לא שאלתי האם בוצע בדיקת FR.
רן טען שהכבילה היא בסה״כ אקולייזר פשוט, השאלה שלי התייחסה ליכולת של Trinnov בתיקון ה fr והאם הוא מיתר את הצורך בחיפוש אחר הכבל המושלם.

מעניין היה לבצע bt בפורמט שונה.
בשלב הראשון כיול עבור מספר כבלים שונים ע״י המומחה מחו״ל, בשלב השני החלפת כבל ושינוי הכיול .

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
אתה מודע לעלויות של המומחים הללו...?:)

ואגב, כל כיול שכזה, כרוך ביומיים עבודה מאומצת.

רן

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
ובכלל, הזכרון שלנו הוא מאוד מאוד בעייתי, ובחינה אמיתית, נכונה ונטולת אינטרסים, כאלה או אחרים, חייבת, לדעתי, להתבצע בהחלפות מהירות בין כלל המוצרים.

:בעד:אתה לא יודע כמה שאתה צודק.....יש עשרות מאמרים מדעיים בעניין.

אציין שרצוי מאוד שהאלמנטים הנבדקים בהחלפות מהירות יהיו במערכת סטריאו מוכרת מאוד לבודק (שלא כמו בבדיקה זו) ובקטע מוסיקאלי שמוכר היטב....... אבל מאחר שהבדיקה הזו הייתה יותר על הצד ה"חוויתי" ופחות "מדעי לחוּמרה" אז זה גם בסדר.

נערך לאחרונה ב:

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
שמיעה/תחושה, זה מצב רוח.
אולי ישמע מופרח או ש-לא...
אבל השמיעה/האזנה/תחושה שלי למשל מאוד תלוייה ב-מזג רוחי/הרהורים/נחת נפשי/עייפות/שכרון;)
לכן,
לאחר כמה ימים/יום או אפילו שעות הפסקה של האזנה, נשמעת לי בעייתית משהו, ולדעתי מתעתעת.
שמיעה/תחושה היא מאוד פסיכולוגית ותלויה הרבה באנרגיה סביבנו ובתוכנו, עד כמה שזה נשמע...

לכן הפרש של כמה דק ספורות, היא בהחלט עקבית ונכונה מבחינתי.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
שמיעה/תחושה, זה מצב רוח.
אולי ישמע מופרח או ש-לא...
אבל השמיעה/האזנה/תחושה שלי למשל מאוד תלוייה ב-מזג רוחי/הרהורים/נחת נפשי/עייפות/שכרון;)
לכן,
לאחר כמה ימים/יום או אפילו שעות הפסקה של האזנה, נשמעת לי בעייתית משהו, ולדעתי מתעתעת.
שמיעה/תחושה היא מאוד פסיכולוגית ותלויה הרבה באנרגיה סביבנו ובתוכנו, עד כמה שזה נשמע...

לכן הפרש של כמה דק ספורות, היא בהחלט עקבית ונכונה מבחינתי.
כל אחד עם האופי וההרגלים שלו.
איכות ההבחנה שלי אם אני נהנה מהמוזיקה אינה קשורה למצבי רוח.
הדבר היחיד שמשפיע על כושר השיפוט העצמי שלי היא עייפות.
לכן מבחן עיוור עם החלפות רבות ומהירות הוא מאוד מעייף ומתיש נפשית, ולכן גם לא טוב עבורי.
ההנאה מהמערכת היא חבילה שלמה ולא נובעת משמיעה נקודתית של קטע כזה או אחר.
כדי להבין אם החבילה "מתאימה" לי , אני צריך לחיות איתה זמן ממושך.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
נכון
אבל...

כאשר עוברים מכבל לכבל בהפרשים של כמה דק ספורות, נכון לעיתים מייגע אבל לא מתיש - אותי, אלא במקרה שלי, להפך...מחפש את השינוי בנרות, אז גורם לי למוטיבציה לקום ולהחליף.

תסכים איתי
שיש ארסנל של קטעים ורפרנסים שאיתם אני/אתה ואחרים בודקים...
נניח כלי נגינה מסויימים/מלודיות/"צבע" הווקאל/אינטימיות ועוד...שאותם אנחנו מכירים כמו שערות על ראשינו.

וכן לפעמים אני מתעקש על איזה קטע או "פסקה"...

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
כנראה שכל אחד עושה את מה שמתאים לו.
העיקר הוא שבסוף בחרנו נכון:D
(לא תמיד זה קורה לנו...:rolleyes:

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
תודה רבה נהנתי לקרא, ונהנתי עוד יותר מהמסקנות שכל אחד יכול לקחת לעצמו ממה שנעשה שזה כמובן טריוויאלי כל אחד לעצמו נוכחתי לראות ש אין אמת חד משמעית (אפילו או למרות ש מדובר אחרי הכל ב שני תותחי על: נמר ושניצל בעלי מערכות על ואוזניים אלוהים ישמור).
וכמובן גם מהתגובות במיוחד של אלו בעלי האינטרס/אלו שמתייחסים לכבל כאל חלק/אלו שהשקיעו המון אני מניח ש ממיטב כספם ו אלו שפחות מתחברים לנושא הכבלים.
אשמח אם יהיה מבחן זהה לכבלי חשמל, מרימי כבלים ומעמדים.
יום יפה לכולם.

נערך לאחרונה ב:

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
וכמובן גם מהתגובות במיוחד של אלו בעלי האינטרס/אלו שמתייחסים לכבל כאל חלק/אלו שהשקיעו המון אני מניח ש ממיטב כספם ו אלו שפחות מתחברים לנושא הכבלים.

שמתי לב שבלא מעט תגובות שלך אתה מתבטא במרירות/עוקצנות כלפי אלה שהחליטו אחרת מדעתך.
מה יש לך נגדם ונגד העוסקים בתחום המתפרנסים ביושר ?
הרי בעצמך כתבת ש"נוכחתי לראות שאין אמת חד משמעית".
שחרר....
מרירות פוגעת בהנאה מהתחביב וגם מזרזת את ההזדקנות...;)
ארז

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
אפרופו מזג רוח :)
כתלות מכריעה על השמיעה/תחושה שלנו.

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,044
נקודות
113
רן

ראשית תתחדש.

1. האם בחינת הכבלים בוצעה בשמע דו ערוצי לרמקולים נטו.
2. האם במצב פיור דיירקט.
3. האם בשילוב עם הסאב.

ושוב תתחדש.

ארמה אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
963
נקודות
113
היי אמיר.

רן

היי רן

כל אודיופיל מנוסה אמור להבחין בהחלפת כבל שמשנה את הסאונד , ולכן אני לא מתפלא שאלדר ונמר הבחינו בכך .

זה שהם שמעו את המערכת בכמה הזדמנויות ואיך שהוא הם מכירים את אופיה , זה עדיין לא אומר שום דבר כי זו לא המערכת שהם חיים איתה בבית .
זה כמו שתאמר לי שיצאת עם בחורה כמה פעמים בחודשים האחרונים ...
האם זה אומר שעל סמך כמה פגישות לקפה אתה מכיר אותה כמו שאתה חי איתה ?

תכלס לא צריך לזהות את החברה אלא את השינוי שהכבל עושה למערכת מול דגם אחר , והאם זה טוב בכל הפרמטרים לפי הטעם האישי .

בסטריאו , אי אפשר לתת ציון לשום אחד על סמך ניחוש, כי כמו שכתב רוזי , מה שקובע זה בחינה אישית של כמה ימים אח״כ .

אמיר ארמה

לני

חבר משקיען
מעורבות
275
נקודות
63
אתה מודע לעלויות של המומחים הללו...?:)

ואגב, כל כיול שכזה, כרוך ביומיים עבודה מאומצת.

רן

עזוב
כסף קטן ....

סתם, ברור לי שהעליות מטורפות.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור