גם אני הייתי בין אלו שטעו ,ולמותר לציין שאני בתפיסתי לא אוהב ,לא סראונד ובעיקר לא סאב וופר ,לא הייתי רוצה אחד מאלה אצלי , הבעיה שאצל רן ניסיתי לבדוק עם וללא הדרייברים הללו ולא הצלחתי בכלל לנבא מה אני שומע , החלטתי באיזה שלב שהבס חרא בגלל הסאב ואז הסתבר שהוא כבוי , בקיצור ,רק טעיתי ,אז כנראה שאצל רן עובד מצויין באופי הצליל שהוא אוהב למרות שאני משוכנע שבבית שלי הייתי חש מיד בהבדל בגלל אופי הרמקולים שלי ,
רן אוהב את העסק רך ומערב ומוסיקלי עם משקל כבד ביותר , ואצלי לעומת זאת הרמקול נותן צליל גדול ביותר ואני אוהב קצת יותר צלול , לא נראה לי שהיה קורה לי בבית חוסר היכולת לא להבחין ,מצד שני המערכת של רן מדהימה בכל המצבים !
תודה אלדר.
זה תמיד מעורר הערכה שאתה מוכן להעמיד את הידע שלך, את האמונות שלך והנסיון האדיר שלך למבחנים עיוורים, או לסיטואציות שונות ואחרות ולהודות (לפעמים) ש-וואלה, חשבת שהתוצאות יהיו אחרות...והדברים נתנו לך חומר למחשבה.
הייתי פחות משקיע אנרגיה במלגלגים והמצחקקים למינהם, היות והנסיון שלהם לרוב מתחיל ונגמר מאחורי מקלדת, בזמן שהוא מלווה בחשש ופחד לחוות דברים שונים, שמא האוזניים שלהם יוכיחו להם שהם חיים בתוך איזה לה לה לנד.
איכשהו, תמיד נגלה, שבגלל הפחד הזה, דלתותיהם סגורות על מנעול ובריח מצדדי ג' , פן הם יקשיבו למערכת המופלאה שלהם...
אני אעיר עוד 2 הערות בעניין החוויה הזו שעברנו:
1. בשלב מסוים, החלטתי להזמין 2 אנשי קולנוע שאני מחזיק מיכולות ההקשבה שלהם, אחד מהם אף עם אהבה גדולה ונסיון אדיר במוזיקה קלאסית, לבוא ולהקשיב.
הנחתי, שלאור העובדה ששניהם מגיעים מעולם של סאונד עם אוריינטציה של סראונד, הם יזהו את זה בקלילות.
שגיתי בהנחה שלי, התוצאות היו דומות.
גם הם היו המומים שכיביתי את הנאגרות, תוך שהם מבינים שעוד זוג רמקולים עובדים בחלל (בווליום לא מבוטל).
זה מקדם אותנו בספירה ל-15 אנשים..
מה שמביא אותי לההערה השנייה, הנושא המעט אחר, שהוא זה שדווקא העסיק אותי במחשבות ולא סראונד או סטריאו, הקשורים כמובן לקיבעון מחשבתי וחשש עצום מדברים חדשים....
2. מה הם בעצם היכולות שלנו כמאזינים, לזהות ולאבחן את המקור המדויק ליתרונות או החסרונות של התוצאה הסופית לה אנחנו מקשיבים, או לזהות מוצרים שונים הנמצאים במערכת כוללת ,או לבודד אפקטים מסוימים.
תמיד החזקתי בדיעה שהיכולת שלנו היא מאוד מוגבלת בהקשר הזה והחוויה האחרונה רק חיזקה לי את הדיעה הזו.
רן