מה היא מערכת אודיו טובה?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
בהחלט יש מצב של יותר מדי פרטים. הפרטים היו בטרק, אבל מניפולציה שהמערכת עשתה גרמה להם להישמע יותר ברור. וכך מתקבל סאונד לא טבעי.

לא. זה לא הוסיף פרטים, מערכת פשוט לא יודעת לעשות את זה. יכול להיות שיש איזה תדר בולט, ואז היא לא מאוזנת. אבל מערכת שמוסיפה פרטים? לא שמעתי על אחת כזו ושמעתי לא מעט.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
אני חושב שיש בילבול בין רזולוציה לבין צליל מלא לעומת צליל רזה.
כמות המידע שהיא הרזולוציה נותרת ללא שינוי, רק שבצליל רזה יש לנו תחושה שאנו שומעים דברים נוספים לעומת הצליל המלא יותר, ולא כך.
אנו פשוט שומעים הדגשות של דברים (תדרים גבוהים) היוצאים החוצה כי התדרים הנמוכים , שהועלמו, פחות ממסכים אותם
מה אתה אומר לתת לנו טיפ טיפונת קרדיט שאין שום בלבול?

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
מה אתה אומר לתת לנו טיפ טיפונת קרדיט שאין שום בלבול?
אני מדבר לשאר העולם חוץ ממך.
עליך אני יודע שאתה תותח על, כזה שמוציא סאונד אפילו בחדר מדרגות.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
לא מכיר מערכת שמוסיפה פרטים.
מכיר מערכת שמעוותת/מדגישה פרטים שקודם היה קשה לשמוע, משהו כמו כפתור לאודנס של פעם....
במערכת מאוזנת (ובחדר שהאקוסטיקה שלו טובה) כל הפרטים שהוקלטו אמורים להישמע.
אם קודם המערכת לא הייתה מאוזנת, למשל היה מיד באס מודגש מידי, אז בהחלט ייתכן שהיו פרטים שהיה קשה להבחין בהם בגלל התחום המודגש. כאשר המערכת מתאזנת וקל יותר להבחין באותם פרטים אז אומרים שהמערכת "הוסיפה" פרטים אבל זו אמירה לא נכונה.
ארז

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
אני מדבר לשאר העולם חוץ ממך.
עליך אני יודע שאתה תותח על, כזה שמוציא סאונד אפילו בחדר מדרגות.
תודה נשמה. אין עליך.
דרך אגב, אני לא מוציא שום סאונד. לא בחדר מדרגות ולא באף מקום. אני סתם שומע מוזיקה.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
תודה נשמה. אין עליך.
דרך אגב, אני לא מוציא שום סאונד. לא בחדר מדרגות ולא באף מקום. אני סתם שומע מוזיקה.
בשביל לשמוע מוסיקה לא צריך לבזבז את הזמן והאנרגיות בפורום הזה

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
מה שאני מנסה להעביר, זה שמניפולציה מסוימת מוציאה מהתמונה פרטים שלא ראינו קודם. כנל גם בסאונד.

אם תכוון את החדות ( sharpness) למקסימום תראה גם כן פרטים אבל זה עיוות.
עיוות זה לא דבר מומלץ, אלא אם הוא מיועד לפצות על מגבלה.
למשל, שימוש בכפתור לאודנס בעוצמות האזנה נמוכות על מנת להתגבר על מגבלת השמיעה שלנו שמבחינה פחות טוב בקצוות בעוצמה נמוכה.
ארז

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
סיכמת בגאונות את ההבדל ביננו. שאפו.
תמצא את הגאון שיסביר את הפואנטות שלך,
בינתיים אתה מסתובב פה הרבה, ומחליף כבלים עם עוד חברים שכל מטרתם בחיים היא לשמוע מוסיקה....

omi

חבר משקיען
מעורבות
425
נקודות
63
אם תכוון את החדות ( sharpness) למקסימום תראה גם כן פרטים אבל זה עיוות.
עיוות זה לא דבר מומלץ, אלא אם הוא מיועד לפצות על מגבלה.
למשל, שימוש בכפתור לאודנס בעוצמות האזנה נמוכות על מנת להתגבר על מגבלת השמיעה שלנו שמבחינה פחות טוב בקצוות בעוצמה נמוכה.
ארז
בדיוק הכוונה שלי. ההגברה של פרטים מסוימים שנמצאים בהקלטה היא עיוות.

נערך לאחרונה ב:

omi

חבר משקיען
מעורבות
425
נקודות
63
לא מכיר מערכת שמוסיפה פרטים.
מכיר מערכת שמעוותת/מדגישה פרטים שקודם היה קשה לשמוע, משהו כמו כפתור לאודנס של פעם....
במערכת מאוזנת (ובחדר שהאקוסטיקה שלו טובה) כל הפרטים שהוקלטו אמורים להישמע.
אם קודם המערכת לא הייתה מאוזנת, למשל היה מיד באס מודגש מידי, אז בהחלט ייתכן שהיו פרטים שהיה קשה להבחין בהם בגלל התחום המודגש. כאשר המערכת מתאזנת וקל יותר להבחין באותם פרטים אז אומרים שהמערכת "הוסיפה" פרטים אבל זו אמירה לא נכונה.
ארז
הבעיה שלפעמים דווקא מערכת לא מאוזנת "מוסיפה" פרטים, ראה מקרה התמונה.

omi

חבר משקיען
מעורבות
425
נקודות
63
לא. זה לא הוסיף פרטים, מערכת פשוט לא יודעת לעשות את זה. יכול להיות שיש איזה תדר בולט, ואז היא לא מאוזנת. אבל מערכת שמוסיפה פרטים? לא שמעתי על אחת כזו ושמעתי לא מעט.
הכוונה ב"הוספת פרטים" זו לא המצאת יש מאין. זו מניפולציה, כמו חידוד של תמונה, שמדגישה בתמונה פרטים שנחבאו קודם.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,677
נקודות
113
כנראה שזה לא כזה "פשוט" להגדיר מערכת וטייטלים..אהה.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,605
נקודות
113
עם העניים שלי אני רואה רק מה שיש מתחת לפנים.

upload_2021-4-17_18-41-8.png

תמונות מצורפות

• upload_2021-4-17_18-41-8.png
    upload_2021-4-17_18-41-8.png
    1 MB · צפיות: 318

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,124
נקודות
113
אני חושב שיש בילבול בין רזולוציה לבין צליל מלא לעומת צליל רזה.
כמות המידע שהיא הרזולוציה נותרת ללא שינוי, רק שבצליל רזה יש לנו תחושה שאנו שומעים דברים נוספים לעומת הצליל המלא יותר, ולא כך.
אנו פשוט שומעים הדגשות של דברים (תדרים גבוהים) היוצאים החוצה כי התדרים הנמוכים , שהועלמו, פחות ממסכים אותם

צודק, המינוח הנכון צריך להיות דגש מוגזם על פרטים, בד"כ יגרם כתוצאה מבהירות ועודף רזולוציה.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,124
נקודות
113
לא הבנתי. בלחיצת כפתור הוא הפך את המערכת שלו לשקופה יותר ורזולטיבית יותר (ככל שמערכת יותר רזולטיבית היא מלאה יותר) ופעם אחת עם פחות רזולוציה ושקיפות והטענה שלך היא שלא אדע מי מההקלטות נכונה? ברור שהרזולטיבית והשקופה יותר. כי מערכת לא יכולה להיות שקופה יותר מההקלטה עצמה. אם בלחיצת כפור השגת יותר רזולוציה ושקיפות אז זה נכון יותר מפחות. ומדוע? משום שמערכת לא יודעת לעשות זאת בעצמה, מוכרח שההקלטה תהיה כזו. אם היא כזו, מוכרח שמערכת תדע להעביר את זה.

מה upsampling עושה, מעלה רזולוציה, האם תמיד זה ישמע טוב יותר מהמקור, בספק.
לגבי מנוחים, הייתי צריך להשתמש במושג/ביטוי "יתר פרטים", שמתבטא בד"כ במערכות בהירות ועודף רזולוציה.

לצערי נאלץ להשתמש במשקפים, אופטומטריסט בבדיקה יאמר לך לא לבחור בעדשה הכי חדה אלה קצת מתחת לשיא, כך לא תעייף את העין. באוזן הדברים דומים, לפחות מבחינתי.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,605
נקודות
113
הייתי אצל שניצל שבוע שעבר.
וישבו שם שני חברה שמבינים עניין.
עם מערכות ברמה גבוה.
הם בחנו איזה כבל בין שני כבלים נשמע לאוזנם טוב יותר.
כמובן שהדעות היו חלוקות.
אני שם כספי שכל אחד מיושבי הפורום, אם היה מגיע ושומע את הכבל שניגן באותו רגע היה מבין שישנה כאן חתיכת מערכת עם חתיכת סאונד.אבל הניואנס שהיה בין שני הכבלים הפך לעניין מערכתי.
נשמע טוב או שלא נשמע טוב.
נשמע נכון (לא שאנחנו קובעים)לאזננו או לא נשמע נכון.
אני כשלעצמי כמו שפותח הפוסט רשם,לא הייתי מתעסק עם כבל אחר אם היה לי את אחד ממה שבחנו שם.
אז עכשיו מה זה אומר.
אם הגעתי לנירוונה ולא מחליף כלום המע טובה?
או שאני אדיופיל שמתעסק בתחביב ונהנה מכל המבחנים המזוכיסטים האילו ?
או שעדיין המערכת לא טובה מספיק?
לדעתי ישנם כל כך הרבה משתנים שקשה לנו למדוד ולקבוע עובדות.
מערכת טובה שומעים מיד גם אם מחר יחליט שניצל או נמר או גאי להחליף מגבר.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
צודק, המינוח הנכון צריך להיות דגש מוגזם על פרטים, בד"כ יגרם כתוצאה מבהירות ועודף רזולוציה.
לא כל כך מבין מה הכוונה בעודף רזולוציה.
להבנתי אין כזה דבר.
כמה שהרזולוציה )מידע( גבוהה יותר, וקיימת במקור, כך הפוטנציאל לתמונה או סאונד טוב יותר גדלה.
אני חוזר לבילבול של רובנו, חוץ מאשר של davidgil, מערכת עם הדגשה של התדרים הנמוכים נשמעת לנו מנופחת או חמה, מערכת עם הדגשה של התדרים הגבוהים נתפסת אצלנו כ מפורטת או קרה.
שתיהן לא מפורטות.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
לא כל כך מבין מה הכוונה בעודף רזולוציה.
להבנתי אין כזה דבר.
כמה שהרזולוציה )מידע( גבוהה יותר, וקיימת במקור, כך הפוטנציאל לתמונה או סאונד טוב יותר גדלה.
אני חוזר לבילבול של רובנו, חוץ מאשר של davidgil, מערכת עם הדגשה של התדרים הנמוכים נשמעת לנו מנופחת או חמה, מערכת עם הדגשה של התדרים הגבוהים נתפסת אצלנו כ מפורטת או קרה.
שתיהן לא מפורטות.
יש מערכות שמדגישות גם את התחום התחתון, גם את האמצעי וגם את הגבוה - בצורה לא טבעית.
הן מפורטות? לא. הן צבועות בצבע מודרני. מהיר ועצבני. זה הכל.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור