לא לא. ממש לא. זה לא משנה אם זה עובר או לא עובר את הטבעי. המערכת שלך צריכה להיות מספיק שקופה בשביל להעביר אלייך את כל השכבות. גם שעובדו באולפן וגם כאלה שהוקלטו כפי שהן. כך עם פרטים, המערכת לא מוסיפה פרטים, המערכת צריכה להגיש את המוקלט. מגישה? מעולה, מחסירה? לא טוב.
אין דבר כזה יותר מידי פרטים, אין דבר כזה יותר מידי שכבות. המקור והמערכת בכלל היא כלי טיפש שאמור להעביר 100 אחוז ממה שיש על התקליט, דיסק, קובץ או סלילים. אם היא מצליחה להעביר יותר ממערכת אחרת, הוא שקופה ורזולטיבית יותר. מצליחה פחות? היא פחות משקפת את ההקלטה.
ואם במסכים עסקינן. זה לא קשור ל-8k. להיפך, 8k זה עדיף. אבל אם התוכן המצולם ב-8k הוא לא טבעי זה לא קשור למסך, זה קשור לתוכן. המסך אמור להעביר את מה שצולם ומה שעיבדו באולפן - לטוב ולרע.
אז אנשי ה״יותר מידי״ עברו ושמעו כמה פעמים מערכות והטענה שלהם היתה בדיוק זו. חלקם הבינו שזה לא ששם יש יותר מידי, פשוט אצלהם אין מספיק.
ושוב, חשוב להבין. מערכת לא יודעת להוסיף רזולוציה, מערכת ניזונה ממה שמאכילים אותה.
ולכן. אם שמעת במקום מסוים יותר רזולוציה ופרטים ממה שאתה מכיר אצלך, תחשוב איך אתה משפר ומגיע לשם או לחלופין, אם מה שהגעת אליו מספק אותך, אין שום סיבה לתרץ את מה שיותר שקוף בפחות טוב. שקיפות היא שם המשחק, זה יתבטא לא רק במוסיקה אם כי גם במה שאתה מחבר אליה.
אגב. ברוב הפעמים שקיפות ורזולוציה, פרטים ואיזון הם אינם בעיות של מערכת (כשמדובר באחת טובה) היא בעיה של אקוסטיקה.