האם אנרגיה אינה ביטוי לתנועת מטען חשמלי?
אוי יב7...
ציטוט נוסף:
"האנרגיה החשמלית נובעת מהימצאותו של מטען חשמלי בתוך שדה חשמלי."
אוי יב7...
ציטוט נוסף:
האם אנרגיה אינה ביטוי לתנועת מטען חשמלי?
אוי יב7...
ציטוט נוסף:
לא ברור מה פה "גבבה של מלל מטופש". הדברים ש-clip99 כתב הם לגמרי נכונים.הדברים שכתבת הם גבבה של מלל מטופש.
במיוחד הטענה ואני מצטט ש"כבל הוא מוליך מטען חשמלי".
הדבר היחידי שיכול לנוע בתוך מוליך זה: זרם חשמלי.
לא. הפרש פוטנציאלים הוא מתח, לא זרם. בין הדקי השקע בקיר יש הפרש פוטנציאלים של 220 וולט. כמה זרם? תלוי מה העומס (=התנגדות) שמחובר. גם אם לא מחובר כלום (אין זרם כלל) וגם אם מחובר גוף חימום (זרם גבוה מאוד) - הפרש הפוטנציאלים נשאר 220 וולט. במילים אחרות - הזרם החשמלי אינו מהווה מדד להפרש הפוטנציאלים. מה שכן, ניתן להסיק מהזרם את הפרש הפוטנציאלים אם ידועה ההתנגדות (ע"י חוק אוהם).זרם חשמלי הוא בהחלט מדד להפרשי פוטנציאלים.
המשפט שלך מוכיח בדיוק את ההיפך - שזרם האלקטרונים מעיד על מעבר של מטען.גם זרם אלקטרונים מתמשך אינו מעיד על מעבר של מטען אלא רק מעבר של אנרגיה נפרקת, ולראיה נתק את המקור ומיידית תראה שלא קיים שום מטען חשמלי בצד הצורך,אלא אם הוא קיבולי.
מטען חשמלי בכבל הוא אחד מהדברים שהכי הורסים את הצליל מכיוון שהוא מחליש את הקונטרסט הדינאמי, ויוצר מריחה וטשטוש של תמונת הבמה, אם ישנה כזאת..
מדבריך נראה שאינך יודע מה זה בדיוק מטען. תנועת המטען החשמלי בכבל היא מה שיוצר את הצליל. אתה כנראה מייחס בטעות כל "מטען" לאגירה מיותרת שלו ע"י אלמנט קיבולי/השראותי. כבל לא צריך לעלות יותר מכמה עשרות ש"ח למטר על מנת שיהיה בעל קיבול והשראות אפסיים לצורכי אודיו.כל מטען חשמלי מסביב או בתוך המוליך יכול רק להתקיים דרך אלמנט קיבולי או השראתי
מדבריך נראה שאינך יודע מה זה בדיוק מטען. תנועת המטען החשמלי בכבל היא מה שיוצר את הצליל. אתה כנראה מייחס בטעות כל "מטען" לאגירה מיותרת שלו ע"י אלמנט קיבולי/השראותי. כבל לא צריך לעלות יותר מכמה עשרות ש"ח למטר על מנת שיהיה בעל קיבול והשראות אפסיים לצורכי אודיו.
מה זאת אומרת לא יודעים? יודעים בדיוק איך זה עובד , כי המדידה מתייחסת לכבל , ולא למשהו אחר. מה העצמות קשורות לעניין? אנחנו מודדים כבלים , לא עצמות . אתה מחליף כבלים במערכת , לא עצמות בראש.
.
הוליזם הוא יציאה מהקופסה ושיחרור המוח לחשוב במספר כיוונים, ולבחון היבטים שאינם קשורים ישירות לידע קיים או הלוגיקה הנהוגה.
קביעה כי כל הכבלים נשמעים זהה בהתבסס רק על ידע הנדסי נתון (רק הזרם החשמלי קובע את הסאונד) - זה לא הוליזם.
בכבלי אודיו לא זורם DC אלא קומפלקס רחב של תדרי שמע, וכל מטען חשמלי מסביב או בתוך המוליך יכול רק להתקיים דרך אלמנט קיבולי או השראתי, כל אלמנט כזה אם הוא לא מהונדס באופן מוקפד מהווה מכשול להעברת סיגנאל נאמן לשלב הבא בשרשרת.
המשפט שלך מוכיח בדיוק את ההיפך - שזרם האלקטרונים מעיד על מעבר של מטען.
אם ניתקת את המקור, אז הפסיק הזרם, כלומר הפסיקה תנועת המטען החשמלי אל הצד הצורך (ובחזרה ממנו).
מקווה שזה לא הדבר היחיד שתתערב בו בפורום.
נו , ומה הרבותא? הדיון לא נסוב על יכולת שמיעה מעל תחום מסויים , וברור לכל שכל כבל , פשוט כמו יקר, יכול להעביר תדרים מעל סף השמע . הרי אין כאן טענה שכבל אודיופילי בלבד יכול להעביר תדרים מעל תחום זה. המוח יגיב , בלי קשר לאיך הוא קולט את התדרים הללו , באופן זהה ללא תלות בכבל שנעשה בו שימוש , כל זמן שבין 2 כבלים שנבדקים לא מתקיים הבדל גם בתחום התדרים הגבוה מ-20 קה"זאם למשל, תפיסת המדידות שלך מתבססת על כך שאנחנו לא שומעים תדרים שמעל 20 ק"ה אבל כנראה שהמוח כן מגיב לתדרים שמעל 20 ק" ה אז אולי יש בעיה בתפיסת המדידות?
אריה
בכבלי אודיו זורם זרם חשמלי , לא תדרים . הכבל לא יודע שהוא מעביר אודיו אלא רק זרם חשמלי בעוצמות משתנות (ה"קומפלקס הרחב של תדרי שמע")
אני רק מקווה שרוברט יהיה מספיק הוגן בשביל להעביר את הבשורה הזו ל״אחיו״ ב״ניכר״.
שלום DigiSUN , איזה יופי שאתה כאן , אני מעביר לך את המקל .....בהצלחה.
אז זהו שחלק מ"הניכר" חזר לפורום , לטובת העניין התאורטי ו"הפעילות הפוסטית" באתר זה.
אני מציע שנישאר כולנו תמיד חלוקים, מתווכחים ובמיוחד מעניינים..... אבל ביחד ......אהה, ושלום עולמי
נמר, תקרא בבקשה את הפוסט שמעליך (מס' 96) , שנכתב כמובן לפני הפוסט שלך ובלי לראות אותו .......אני חושב שזו צריכה להיות "רוח הפורום".