- מעורבות
- 4,266
- נקודות
- 113
מה ההסבר של סטילף לשימוש בכבלים כ''כ דקיקים?
עשיתי ראיון עם סרגיי כאן בארץ. ההסברים יעלו בראיון.
מה ההסבר של סטילף לשימוש בכבלים כ''כ דקיקים?
איזו שאלה זו אם רוברט מספיק הוגן? אם אני מפסיד אני מכניס מכונית נפץ לפקולטה לחשמל בטכניון ......אני רק מקווה שרוברט יהיה מספיק הוגן בשביל להעביר את הבשורה הזו ל״אחיו״ ב״ניכר״. הרי מי לא רוצה עקשן כזה שילחם לצידו על עידוד החובבים לקנות איכות?
לא הבנתי רוברט....אתה רוצה לקחת שני כבלים של גלי צהל ולבחון אם יש הבדל בניהם...? אין הבדל בניהם רוברט.כל המיליון כבלים שהעברתה בגלי צהל אין הבדל בניהם לא בסאונד ולא בכלום אחר.אולי רק בעטיפת הפלסטיק שלהם.
ולמה בדיוק שלא יהיה כבל "מהונדס" כדברך במע' שכולה מהונדסת.בסוף רוצים לשמוע סאונד רוברט סאונד ולא איזו תחנת רדיו עם סאונד מעפן כמו גלי צהל.
ואם אתה לקחתה כבלים כמו בגלי צהל ושמתה אצלך במע ,אז זה מה שכולם צריכים לעשות....?
ן- Frankly, my dear, I don't give a damn על איך עובי כזה אמור להשפיע...לא מעניין אותי ולא אכפת לי......
לדעתי אחת ההברקות הטובות ביותר שהיו אי פעם בפורום,יש הרבה רוח, אבל זה כנראה לא יחלוף.
כמו בכל ציוד ההגברה, שקיפות עולה כסף. תשתמש בכבל של גלי צה"ל, אתה תהפוך לשקוף.לפי הבנתי כבלים צריכים להיות שקופים,
איקוליזר לא רק ישנה את אופי הצליל, הוא ימחק ממנו כל טיפת אופי שהיה בו מלכתחילה.אתה רוצה לשנות את אופי הצליל , שים אקוולייזר.....
כמו בכל ציוד ההגברה, שקיפות עולה כסף. תשתמש בכבל של גלי צה"ל, אתה תהפוך לשקוף.
איקוליזר לא רק ישנה את אופי הצליל, הוא ימחק ממנו כל טיפת אופי שהיה בו מלכתחילה.
אתה בוודאי מכיר את בני יהודאי, יש לך קשר איתו ?אני משתמש בכבלים של אודיו כ- 45 שנה, בנוסף שרתתי בגלי צה"ל כטכנאי תחזוקה במעבדת האודיו של התחנה בסדיר + 25 שנה במילואים . עסקתי בכיוון אולפנים, כיוון טייפים רב ערוציים ובעיקר ובשנים האחרונות של המילואים שלי בבניה של אולפנים .
לא צריך לפוצץ פקולטה בטכניון כי יש בוגרי טכניון שחושבים אחרת ממך.איזו שאלה זו אם רוברט מספיק הוגן? אם אני מפסיד אני מכניס מכונית נפץ לפקולטה לחשמל בטכניון ......
אלא אם כן הם בעצמם מדענים.חשבתי רבות אם להגיב, אבל בכל זאת משפט אחד קצר.
אנשים שמציגים את דעתם כעובדות מדעיות - לא יושב לי טוב בראש
יש לי קשר ממש לעיתים רחוקות איתו כשאני מתקשר לתחנה והא עונה לי בפיקוח, היה לו את ה-CX500 , זוכר את האופנוע הזה? 500CC עם 50 סוסונים.....הכל במזל 5אתה בוודאי מכיר את בני יהודאי, יש לך קשר איתו ?
הייתי שכן שלו לפני 40 שנה או משהו כזה...
הכבלים באולפן רדיו זהים לחלוטין לאלו שבאולפן הקלטות, ובאולפניים כאלה , (עם כבלים פשוטים ) מוקלטת כל המוסיקה שאתה משתמש בה לבדוק את הכבלים המהונדסים שלך.מערכת ביתית hiend זה לא אולפן רדיו.
בתחום שלנו אנחנו מנסים להפוך עולמות בשביל לגרד עוד טיפה פרטים שקט ודינאמיות.
ישנם עוד המון פרמטרים שמשפיעים על הסאונד כולל חומר הבידוד סוג הסיכוך .......יצרנים יוצאים מכליהם בשביל המטרה הזאת.
הינה דוגמה : יש חברה שתואנת שכל סיכוך ובידוד מלבישים ליכלוך על הכבל . כמדומני התופעה נקראת סקין אפקט והם תואנים שהסיגנל רץ על קליפת הגיד ולכן הם יצרו כבל מגיד שטוח דקיק כמו נייר אלומינים ועתפו אותו במין שרבול שנראה כמו שקית מנילון לסנוויץ. התוצאה היא צליל ממש צלול ופתוח וגם טיפה יותר רזה.
לי בזמנו היה בבית כזה ונאוטק 3001 . שניהם לא יקרים !! בסביבות 1000 שח .
ההבדלים היו ענקיים במיוחד בשקיפות ובנקיון .
אבל אתה היתה פוסל כבל כזה למבחן בגלל שהוא מהונדס לא קונבנציונלית !!!
עוד דבר חשוב להבין יש מערכות שכל הבדלון קטן מורגש ויש מערכות שלא.
בדיוק כמו שיש מכוניות שרק נוגעים בגז הן טסות ויש כאילו שלוחצים פול גז יש קירקושים וכלום לא קורא.
לדעתי אולפן רדיו וגם חלק גדול מהמערכות משול למכונית השניה
הכי טוב אנשים הוליסטים, קוראים בקפה, אסטרולוגים ושאר וודואיסטים (בכל תחום לא רק באודיו)חשבתי רבות אם להגיב, אבל בכל זאת משפט אחד קצר.
אנשים שמציגים את דעתם כעובדות מדעיות - לא יושב לי טוב בראש
אין קשר בין ההרצאות שלו לנושא הדיון , טחנו נושא זה דק דק לפני מס' שבועות .לא צריך לפוצץ פקולטה בטכניון כי יש בוגרי טכניון שחושבים אחרת ממך.
שאלה שמעניינת אותי רוברט, אם אני מספר על פרופסור בפיזיקה, פרופסור קציר, מרצה בסגל של אוניברסיטת תל אביב, שבהרצאה אינטרנטית באוניברסיטה דיבר על הקשר בין צליל למוח. הביא דוגמאות של נגנים שנגנו על כלים שונים, הסביר איך הכלים מפיקים צליל, הסביר על מבנה האוזן ודיבר על פסיכואקוסטיקה.
אתה מנסה לחפש הרצאות כאלה או שאתה יודע הכל וחבל לך לבזבז זמן על שטויות?
אריה
איך אתה יודע שאין קשר? חיפשת את ההרצאה?אין קשר בין ההרצאות שלו לנושא הדיון , טחנו נושא זה דק דק לפני מס' שבועות .
תשתמש בכבל של גלי צה"ל, אתה תהפוך לשקוף.
.
אריה, עיין בבקשה בהתדיינות הקודמת שלנו , התשובה שם.איך אתה יודע שאין קשר? חיפשת את ההרצאה?
אריה