רן
למרות שאתה טוען שאכן הבנת את דברי/ כוונותי, עד היום לא הבנת שהשגת תכלית מעשית אצלי קודמת לכל!
במילים אחרות אין באמתחתי סברה עיונית אחת בניגוד מוחלט למה שאתה חושב, שאינה נובעת מנסיוני המעשי בתחום.
לפני שהמשיך תוך נסיון להימנע עד כמה שניתן מ"אודיו במילים", הייתי שמח שתציג מה האג'נדה שעומדת מאחורי הפרקטיקה שלך. מה אתה רן מצפה לשמוע בהאזנה למערכת היי פיי דו ערוצי או עיקפי, תוצאה אופטימלית, אידאלית, אותנטית, או שמה פומפוזית, קרובה למקור רחוקה ממנו וכו, או שלדידך מספיק שהסאונד ירגש כמות שהוא. אני את עמדתי כאמור הצגתי לא רק בפניך בריש גלי.
התחביב אצלך מתחיל ונגמר כדבריך בשיפור התוצאה. על מנת להגיע למטרת התחביב (מה היא? ), אתה משקיע המון בלימוד תאוריה, בלי סוף במדידות, ותוך כדי כך בהתנסות של אלפי מצבי שווט אווטים יחודיים. אכן מרשים ואני עם יד על הלב אחרון האודיופילים שיזלזל בזה.
במידה שלא טעיתי, אתה תמיד בשאיפה למקסם את התוצאה. אוקי גם אני. לראיה אני מתנסה בלי סוף בתצורות סוניות ומצבים אקוטיים, מה המטרה בזה?
אותי זה משמש לדעת כיצד טיפול פיזי נקודתי ברגע נתון ( ולא חסר מה ), יאפשר לשדרג התוצאה.
בהתאם לאמצעים שעומדים לרשותי (ויש לא מעט כאלה) אני מנסה לפתור מספר בעיות סוניות, ומתחבט גם באלה המשותפות לכלל העוסקים בתחום. מסתמן שאצלך אותה סוגיה שהעלתי בפוסט הקודם רחוקה מלהיות קריטית, אחרת כבר מזמן היית מתייחס אליה.
גם כאן הייתי שמח לדעת מה הן אותן הבעיות שאתה נתקל בהן ולדידך צריך להביא לפתרונם? האם אלה בעיות יחודיות שקשורות לאג'נדה שלך, או שמה הן משותפות לכלל העוסקים בתחום?
שוב,מה לעשות שלמי שלא קיימת הפרבילגיה להעזר בגרפים מורכבים, ובליחצת כפתור יכולים לשנות את התוצאה ולשדרג אותה, זקוקים לטיונינג שכולל טיפוח מקסימלי בכל מה שקשור לרכיבי המערכת ולמרחב האזנה.
אני שוב אתן לך מספר דוגמאות קלות. חשמל סטטי משפיע ללא קשר למדיה המועדפת עלינו בצורה משמעותית. האם בדקת כיצד טיפול כזה ישפיע על המערכת שלך?
כיום יש פיוזים אודיופילים וכנל דופלקסים מאד מאד איכותיים שמשפרים ללא היכר את הסיגנל, ניסית?
כנל טיפול בשדות מגנטים, שמספיק ותמקם את אחד המוצרים שקיימים בשוק, על הטרינוב מתחתיו או לצידו, ולא תאמין למשמע אוזניך, התנסת?
לא, כמו שאני מניח שלא התנסת לא רק ברשימה חלקית זו. כך בדומה לבחינת סטנד יעודי מול קונסולה מעוצבת ביתית, ומידת השפעתו על הסאונד. זה פשוט לא מספיק מסקרן ( לא רק ) אותך, ובעיקר אתה לא מבין מה הביג דיל בזה, אז מה הטעם שאני כל פעם מחדש אציג את הדברים רק על מנת שיפלו על אוזניים ערלות!
אוקיי.
ברשותך, לא הייתי רוצה להכנס ולערבב כאן רב ערוצי, כי זה לא המקום ואני בספק אם זה מעניין את מי שפעיל ו/או קורא את הפורום של דו ערוצי.
אני חושב שאתה טועה בפרשנות שלך, לחשיבה שלי, בכל הקשור אליך (יצא קצת מסובך).
אני יוצא מתוך נקודת הנחה שאתה דווקא כן איש פרקטי, בסך הכל ביקשתי להעביר את הדיון התיאורטי לרמת הפרקטיקה.
עם זאת, אני לא ממש משוכנע שאתה מודע לבעיות השונות שנגרמות כתוצאה מאקוסטיקה ולאפקט של כל אחת מאותן הבעיות על התוצאה הסופית.
להקשיב לדברים זה חשוב, דרמטי, מהותי, לדעת איך לנתח את הבעיות ואיך לפתור אותם, זה כבר סרט אחר.
האוזניים שלנו הם כלי אדיר אבל בסופו של יום כלי מוגבל וביחד עם הכלי הנהדר הזה, אנחנו צריכים להעזר גם במדע, בטכנולוגיה.
אתה כותב שוב ושוב על ענייני חשמל ומניח לגביי הנחות שונות ומשונות מבלי שאנחנו מכירים ו/או החלפנו מילה.
צא מתוך נקודת הנחה, שהתנסיתי ונכחתי בהדגמות הקשורות עם חשמל מכאן ועד הונולולו, יודע את כל מה שצריך לדעת על התהודה של שומאן, הקשבתי לא מעט להבדלים של כבלי תקשורת, קערות טיבטיות, רזונטורים, עיגולי עץ מיוחדים המודבקים על חלונות, שינוי פיוזים של רמקולים, מרימי כבלים, ארוניות עם עץ מיוחד מהחלק הצפון מערבי של ברזיל ומה לא.
תתפלא, אני תמיד הראשון להגיע להדגמות כאלה, זה נחמד, זה כיף ובין לבין, אפילו תופס את הראש לנוכח מה שאני שומע.
אממה, זה עדיין קישקוש בעיניי, גימיק, משחקים, הימור פה, הימור שם, בשום צורה לא קשור למהות. לעיקר.
ברשותך, בוא נניח שנייה בצד את הפיקנטריה ונעבור לפרקטיקה.
ביקשת דוגמאות. אז קח דוגמא:
בוא נתבונן על בעיה הקשורה לבאס ריספונס בחלל.
כל אחד סובל מזה, רובנו לא מבינים בכלל את גודל ומהות הבעיה וכמה היא מסוגלת להשפיע על התוצאה הסופית.
כשאני נתקל בבעיה הזו, כשאני נאלץ להתמודד עם בעיה שכזו:
אני מבצע מדידות באמצעות REW להבין מה אני בכלל שומע.
אני מפעיל את ה- Trinnov,
אני זורק לחלל עוד יחידות באס/אקוסטיות, קרי: סאבוופר,
בודק את מיקום הרמקולים ועוד,
כל אותם דברים נועדו לפתור בעיה שאני שומע באוזניים, אבל בו זמנית נעזר במדע, על מנת להבין את היקף הבעיה וההשפעה שלה.
האוזניים שלי, ביחד עם הגרפים, ביחד עם הטכנולוגיה, יאפשרו לי לצמצם את הבעיה ולטפל בה באופן הנכון.
איך אתה נגש לטפל בבעיה כאמור?
האם אי פעם טרחת לעשות את הדבר הכי בסיסי בעולם ולמדוד את החלל שאתה נמצא בו?
רן