השפעת סוג מוזיקה בבחירת ההגברה

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
אם תסתכל על תגית ביקורת האיכות הכתומה שמחוברת בגומיה לכניסת האנטנה, סיכוי סביר, 50%, שהחתימה שלי מופיעה שם...:)
אסתכל...

Slim1900

אוהב את התחום
מעורבות
114
נקודות
43
לכולם יש סינרגיה מופלאה.
לא מכיר אודיופיל אחד שיטען שהוא לא יודע להרכיב סינרגיה אצלו - כי זה כמו להגיד שאתה מטומטם או לא מבין.

ההבדל היחיד בין מערכות היא עלות. ככול שיותר יקר יותר טוב .ככה לימדו אותנו .
ולכן המחיר הוא הפרמטר העיקרי שנחשב.
למה מישהו אחד קנה מגבר A במאה אלף דולר ולא מגבר Z במאה ואחת אלף דולר - בגלל הסינגריה ?

זה שלרוב אין אפשרות להאזין למגבר בעלות גבוהה במערכת ולהשוות למגבר אחר בעלות גבוהה על אותה -זה לא חשוב.העיקר שיש מאמר ביקורת שעוזר לנו להבין מה אמורים לשמוע .

הסינרגיה באה באופן טבעי והיא השכנוע העצמי ושכנוע היתר .

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83
לכולם יש סינרגיה מופלאה.
לא מכיר אודיופיל אחד שיטען שהוא לא יודע להרכיב סינרגיה אצלו - כי זה כמו להגיד שאתה מטומטם או לא מבין.

למה מישהו אחד קנה מגבר A במאה אלף דולר ולא מגבר Z במאה ואחת אלף דולר - בגלל הסינגריה ?

זה שלרוב אין אפשרות להאזין למגבר בעלות גבוהה במערכת ולהשוות למגבר אחר בעלות גבוהה על אותה -זה לא חשוב.העיקר שיש מאמר ביקורת שעוזר לנו להבין מה אמורים לשמוע .

לא כל כך הבנתי, אתה מספר מה אחרים
חושבים על סינרגיה, ונהוג לחשוב שיקר יותר טוב יותר, לא אמרת דבר מה אתה
חושב, אפשר להבין שאתה ציני לדעות
הרווחות בין האודיופילים, מבלי להביע
דעה על הסירטון והמדובר בו.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,151
נקודות
113
לכולם יש סינרגיה מופלאה.

תסביר בבקשה .מעניין

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,931
נקודות
113
לסרטון הזה לוקח כמעט 18 דקות לומר שאפשר להתאים בין פריטי ציוד ע"י קיזוז החסרונות כדי להגיע לאיזון, אבל לפעמים לא כדאי לקזז, אי אפשר לדעת אם תהיה סינרגיה (מצב בו השלם הוא יותר מסכום חלקיו) עד שלא מחברים ושומעים, ושמכשיר זול יכול לתת תוצאות עדיפות על מכשיר יקר.

לא הרבה הפתעות/חידושים.

לכולם יש סינרגיה מופלאה.

זה אכן נראה כמו ציניות, אבל:
  • נראה לי שכמעט כל אודיופיל מתחיל יודע שסינרגיה זה משהו מסתורי וחמקמק, שקשה עד בלתי אפשרי לחזות אותו מראש, וגם כשהוא קיים, לא תמיד קיומו ברור ומובחן, כך שלפעמים מתקשקשים על סינרגיה, אבל מעטים טוענים שיש להם, ועוד יותר מעטים חושבים שאם אצל מישהו לא מזוהה סינרגיה, כולל אצלם עצמם, זה מעיד על טימטום או אי-הבנה.

• אני לא יודע מי לימד אותך שההבדל בין מערכות הוא המחיר בלבד. תפטר את המורה מייד. כל אודיופיל מצוי מדבר על פרטים, צלילות, נוכחות, באס, אימפקט, במה, מהירות, איזון טונלי, וכו' וכו' וכו'

• אף אחד שפוי בדעתו לא יקנה מגבר ב-101K במקום 100K רק בגלל ההבדל במחיר. לא תמצא מי שיחשוב שלאחוז אחד במחיר יש השפעה, גם אם הוא למד אצל אותו מורה אידיוט.

• האפשרות להאזין למגבר בעלות גבוהה במערכת ולהשוות למגבר אחר בעלות גבוהה על אותה מערכת היא לגמרי חשובה, ואנשים מוכנים לפעמים לשלם דמי בדיקה אם הם לא רוכשים. הבעייה היא שזה לרוב בלתי אפשרי, גם כי רוב היבואנים לא מחזיקים בתצוגה מודלים יקרים, גם כי חלק מהחברות אינן מיובאות בכלל, גם בגלל הסיכון לתקלות ולשריטות, וכו' וכו'. אז במקרה שזה בלתי אפשרי, אין הרבה מה לדבר על כמה זה חשוב. לפעמים אין שום נתונים נוספים על המודלים המעניינים מעבר לביקורות, מה שיש לו מגבלות גדולות וידועות, אבל האם יש לך הצעה יעילה יותר?

Slim1900

אוהב את התחום
מעורבות
114
נקודות
43
http://www.dtown.co.il/forum/threads/שציוד-לא-אולטרא-שמנגן-כמוהו.61404/

מגבר יקר נשמע טוב יותר ממגבר זול משמעותית ממנו.
אין צורך לבדוק איך הוא נשמע ,גם אין אפשרות להשוות אותו פיזית אצליך בבית. לכן למחיר למראה ולכתבות יש חשיבות .
כל נושא ה"סינגריה" זה אוטוסוגסטיה. אם שמים הרבה כסף זה מסתדר מעצמו

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,151
נקודות
113

אין צורך לבדוק איך הוא נשמע ,גם אין אפשרות להשוות אותו פיזית אצליך בבית. לכן למחיר למראה ולכתבות יש חשיבות .
אתה מאמין בזה ?
אתה יוצא נגד זה ?
לא הבנתי את עמדתך

Slim1900

אוהב את התחום
מעורבות
114
נקודות
43
זה "היד הנעלמה " של תעשיית הייפיי
מחיר גבוהה, מראה נוצץ, כתבות ביקורת .
99% ואולי יותר מהמוצרי אודיו הייפיי האמיתיים לא ניתן להתרשם בבית ו"לבנות סינרגיה".
רוב המוצרים הנמכרים היום מחירם גבוהה. רוב המוצרים כיום נמכרים ללא תצוגה אפילו . יש הרבה יותר מוצרים מאשר משווקים .

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
[

אם קראת את השרשור שבקישור, הועלה מקרה בו אחד החברים בדק 3 הגברות שונות (2 מאותה חברה + מגבר נוסף מחברה בעלת בעלת מוניטין שאפילו עולה על החברה הראשונה), בסוף בחר דווקא בהגברה הפחות יקרה ולא משיקולי תקציב.
מסתבר שדווקא ההגברה "הזולה" נשמע הכי טוב בשילוב הרמקולים שבבעלותו.
במקרה של אודיו מוצר יקר יותר לא בהכרח = מוצר טוב יותר.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,151
נקודות
113
[

אם קראת את השרשור שבקישור, הועלה מקרה בו אחד החברים בדק 3 הגברות שונות (2 מאותה חברה + מגבר נוסף מחברה בעלת בעלת מוניטין שאפילו עולה על החברה הראשונה), בסוף בחר דווקא בהגברה הפחות יקרה ולא משיקולי תקציב.

להוציא את עניין הסינרגיה מהמשוואה שבעניי - הוא סוג של patch שבא לכפר על בעיה אחרת בשרשרת .

תמחור הוא לא פונקציה של איכות תמיד , יש עניין של גימור , מראה ( שלפעמים יקר יותר מכל רכיב המשפיע על איכות ) וכמובן יש עניין של מיתוג החברה - איפה היא רואה את עצמה בשוק , קהל היעד ( מתוך ידיעה שזול מדי ירחיק לקוחות או יקר מדי ירחיק לקוחות ) יכולות יצור , כמות יצור וכו .

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
[

אפילו קצת יותר מורכב, היה בבעלותו המלאה את אותם שני מגברים יקרים (של חברות שונות) ואחרי שווט אוט, הוא החליט שנכון למכור את שני המגברים היקרים ולקנות את המגבר הזול (זול במקרה הזה, עולה $36,000)
כי הוא פשוט נשמע טוב יותר.

וכן, מחיר המוצרים זה חתיכת קישקוש, אנשים קונים מחיר, משקל, מוניטין, ללא אפשרות להקשיב למוצרים טרם הרכישה (ולא, להקשיב אצל היבואן...לא נותן דבר וחצי דבר).

רן

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83

בדרך כלל זה נכון, מה שחסר בסיפור זה ששני המגברים נגנו באותה המערכת שהייתה נחותה מרמת המגבר היקר, ולכן לא מומשה יכולתו להפגין את יכולתו לעומת מגבר הזול, ולכן בביצועים היו הבדלים לא גדולים
בניהם, ולכן הלקוח החליף לזול יותר,
יש חשיבות שחלקי המערכת יתאימו גם מבחינה חשמלית גם זה חלק גדול לסינרגיה,החלפת רכיב אחד ביקר יותר במערכת לא
מבטיח גדולות ונצורות.

נערך לאחרונה ב:

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,151
נקודות
113
אם כך אפשר לקנות מערכת שלמה ( לא חלק אחד ) לפי טבלת אקסל - ממוינת לפי מחיר ....

חבל על הזמן

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
חחחח נכון דן. הזייה

למעשה, המגבר של ה 100,000 דולר נכשל, במקום בו שני המגברים שעלו 36,000 דולר כל אחד ניגנו טוב יותר, מהסיבה הפשוטה שהמגבר היקר, בניגוד למגברים הזולים, לא בנוי לנגן בעיר כמו תל אביב.

מהמפורסמות שבגלל שתל אביב היא עיר חוף, מגברים מעל 50,000 דולר נכשלים בה.

זה השילוב של האווירה המושחתת בעיר, ריח הים ומצב החשמל שמכשיל אותם.

תל אביבים ראו הוזהרתם!

רן

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,151
נקודות
113
חחחח נכון דן. הזייה

למעשה, המגבר של ה 100,000 דולר נכשל, במקום בו שני המגברים שעלו 36,000 דולר כל אחד ניגנו טוב יותר, מהסיבה הפשוטה שהמגבר היקר, בניגוד למגברים הזולים, לא בנוי לנגן בעיר כמו תל אביב.

מהמפורסמות שבגלל שתל אביב היא עיר חוף, מגברים מעל 50,000 דולר נכשלים בה.

זה השילוב של האווירה המושחתת בעיר, ריח הים ומצב החשמל שמכשיל אותם.

תל אביבים ראו הוזהרתם!

רן

תודה שעשית סדר רן . עכשיו הבנתי הכל - אם הייתי יודע שזה תל אביב - הייתי מבין מראש

arb

אוהב את התחום
מעורבות
131
נקודות
43
רן,

שבוע טוב,

למרות שהובנתי על ידך פחות או יותר כראוי, היה לי חשוב לעשות קצת סדר בדברים, ולהעמידם על דיוקם. למעשה בפוסט הקודם עסקינן במשולש האודיופילי הטריקי, הנאה, טעם, ושיחזור, ובזיקה שמתקיימת ביניהם.

אכן באשר לשיחזור אודיו אקסלוסיבי, הוא מחייב מבחינתי היצמדות לתכתיבי המקור ומאפיניו. מנגד, במצב של אידאליזציה סונית כלשהיא, האמינות למקור תחסר לי, וההנאה תהא בהתאם.

מכורח מציאות אודיופילית זו, הטעם האישי ( כפי שכבר צינתי) איננו מהווה פקטור שמכריע את הכף לזכות או לחובה.

עדיין תמוה בעינייך כיצד ניתן להפריד במציאות, בין הטעם לשיחזור וההנאה, (למרות שאני מראה שהתשובה רחוקה מלהשאר תאורתית), ניתן להבין זאת גם דרך קביעתך הבאה שמאששת את דברי;... "הרבה חברות המייצרות רמקולים והרבה חברות המייצרות הגברות, אשר יכולות לעמוד בתכתיבי המקור בקלות רבה".....

כמו כן, כאשר...."אנחנו (לפחות רובנו) נבחר בחברה המסבה לנו הכי הרבה הנאה".... גם כאן לא נראה שמתקיימת סתירה לפרקטיקה שאני מציג. כאמור גם בנוגע לנטיה זו התייחסתי בפוסט הקודם.

לבסוף בחינת תצורות סוניות שונות, מאפשרת ללמוד לזהות כיצד המערכת מגיבה ומתנהגת בהתאם לכותרים שונים בתכלית . מה מופיע באיכות של כותר אחד שחסר באחר, ולשורש הבעיה, מדוע כותר אחד נשמע מיליון דולר ואחרים עושים טובה שבכלל הזכרנו את עצם קיומם.

מנסיוני בנדון, העדר יכולת וורסיטלית של המערכת להעביר לנו תוכן סוני מסוים בדומה לאלה שהיא כן מצליחה להעביר, נובע מחוסר תשומת לב לפרטים הקטנים גם במסביב. בסיטואציה זו טיונינג יסודי יאפשר לפתור חלק ניכר מהבעיה הנדונה.

לפני שרצים ללוחות קיימות אלף ואחת צורות לעשות זאת ; ממיקום אופטימלי של הרמקולים/ כבלים, טיפול בחשמל, קיים גם הצורך לא פעם לבדוק עד כמה קביעת היצרנים אכן אבסלוטית בנוגע לרשימת מכולת זו, ( לבסוף זה יותר ממשתלם) כנל באקוסטיקה ופרטתי על כך ביתר שאת, ביותר מבפוסט אחד.

אחרי שעושים פרומיל בנידון המערכת תשמע אחרת, והרבה פחות מקרטעת. היא תתחיל להשמיע בצורה הרבה יותר ראויה לא מעט כותרים מרגשים שפסלנו על הסף אך ורק בגלל שהם נשמעו לנו פגומים!

נערך לאחרונה ב:

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83
תודה שעשית סדר רן . עכשיו הבנתי הכל - אם הייתי יודע שזה תל אביב - הייתי מבין מראש

דן אתה מאמין לסיפור הזה? מגבר שעולה
פי שלוש נכשל בלי סיבה, אז ככה או המגבר
היה תקול, או ה input ב kohm נמוך משמעותית מהמגבר הזול או הדיל לא היה מספיק טוב, לא בהכרח הסיפור הוא כל האמת, חצי אמת גרועה משקר.

נערך לאחרונה ב:

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,151
נקודות
113
דן אתה מאמין לסיפור הזה? מגבר שעולה
פי שלוש נכשל בלי סיבה, אז ככה או המגבר
היה תקול, או ה input ב kohm נמוך משמעותית מהמגבר הזול או הדיל לא היה מספיק טוב, לא בהכרח הסיפור הוא כל האמת, חצי אמת גרועה משקר.
היי יוסי ,
לא הייתי במבחן של רן .אז אני לא יכול להעיד.
אני דיי מאמין לו אבל .

מה שכן אני יכול להעיד - שזה שאני עד לזה יום יום .
גם במגברים וגם ברמקולים וכו וכו .
אם אתה חושב שיש לכל החברות אחוז רווחיות שווה - או תיאום בינהם - זה ממש לא המצב !
זה לא מועצת החלב והמחיר לא מפוקח . זה בסדר אגב , זה לא מוצר צריכה בסיסי . אף אחד לא מחייב אותך לקנות וכל אחד שיעשה את הטוב בעינו .

למעשה אני אישית השלחתי מותג ( לא אחד) שעולה פי ארבע ממותג אחר שברשותי - אך נשמע פחות טוב . מצפונית לא יכולתי למכור את זה .
שמתי לי גם למטרה להביא את הסאונד הכי טוב ללא קשר למחיר . זה לא אומר שאין לי מוצרים יקרים יחסית בין היתר אבל כל עוד אני חושב שההפרש שווה ויש באמת תועלת סונית . זה רק אומר שאני מנסה לאתר את ה best vfm, ללא פשרות סוניות .

אז אני חוזר ואומר - אני בטוח שאין קשר בין מחיר לאיכות שמע .

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
דן
רשמת, משפט שכל בר דעת ולא זעטוט בתחום כבר יודע זאת מקרוב מאוד
המשפט - אני בטוח שאין קשר בין מחיר לאיכות שמע.

לא מעט חברות עם שופוני שיווקי, ו- 0 יכולות בפועל
החל בתכנון והמראה הצעצועי שלהם והאי יכולת שלהם לעמוד בלחץ גבוה
נתקלתי בזה לא מעט, וכמובן נחסמו מבחינתי על הסף.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור