השפעת סוג מוזיקה בבחירת ההגברה

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,931
נקודות
113
מכלי כמו RC הרבה יותר קל לדעת מה תקבל בסוף, כמובן שגם את התוצאה שקיבלת ניתן לשנות ולהתאים לטעמך די במדויק.
ממש לא, להיפך, עד שאתה לא שומע את זה אצלך בבית, אתה לא באמת יודע מה תקבל. מעבר לזה, מה שאתה מקבל אינו רק פונקציה של המיכשור, אלא יש תלות מוחלטת במי שעשה את הכיוונון. אחר כך אפשר לעשות fine-tuning לפי הטעם.

לכן לא מומלץ לקנות RC בלי לקבל לניסוי בבית ושיעשו לך כיוונון בסיסי לפחות.

בוודאי שאפשר לדעת מה כל רכיב עושה ופחות או יותר איך הוא ישפיע על המערכת. בשביל זה צריך "לעבוד" /להתנסות. אין קיצורי דרך.
לא כל כך "בוודאי", ובעצם ה"בוודאי" הזה גם משפיע לכיוון ההפוך: ככל שאתה בטוח יותר שאתה יודע בדיוק למה לצפות, כך יגדל הסיכוי שאכן תשמע את זה, לא בהכרח בגלל שהניחוש/הימור שלך היה נכון, אלא בעקבות תהליך טבעי של הטייה.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
בוודאי שאפשר לדעת מה כל רכיב עושה ופחות או יותר איך הוא ישפיע על המערכת. בשביל זה צריך "לעבוד" /להתנסות. אין קיצורי דרך.

ההשפעה של שקע של sin תהה זהה בכל מערכת, האם שקע של פוראטק אוטומטית מבטיח לך גבוהים צלולים, או אולי זה בכלל שקע של cardas, כל זאת לפני שהגענו לתקעים, כבלים, אינטרקונקטים משככים וכו..

כשמכניסים "איקולייזר" טיפש לא תוכל לדעת מה תהיה השפעתו בכול מערכת ועל כל רכיב.

נערך לאחרונה ב:

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
345
נקודות
83
ההשפעה של שקע של sin תהה זהה תחתכל מערכת או האם שקע של פוראטק אוטומטית מבטיח לך גבוהים צלולים, או אולי זה בכלל שקע של cardas, כל זאת לפני שהגענו לתקעים, כבלים, אינטרקונקטים משככיחם וכו..

כשמכניסים "איקולייזר" לא תוכל לדעת מה תהיה השפעתו בכול מערכת ועל כל רכיב.
גיא אני לא יודע איך המערכת שלך מנגנת, אבל בוא נצא מתוך הנחה שהבמה אצלך היא שטוחה ורחבה והבס לא משהו. האם ידעת לדוגמה שברגע שתכניס למשוואה שקע/דופלקס שהחומר שלו פלדיום תקבל עומק בבמה, תקבל צימצום בבמה והבס יהיה יותר עמוק ונמוך? אז לא מכניסים סתם בכל מערכת את השקע הזה וזה בפירוש טיונינג שאתה פחות או יותר יודע מה יקרה בסופו. אבל בשביל זה אתה צריך לדעת לפני זה איך החומרים האלו משפיעים ואין פה שום "שיכנוע עצמי".

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
גיא אני לא יודע איך המערכת שלך מנגנת, אבל בוא נצא מתוך הנחה שהבמה אצלך היא שטוחה ורחבה והבס לא משהו. האם ידעת לדוגמה שברגע שתכניס למשוואה שקע/דופלקס שהחומר שלו פלדיום תקבל עומק בבמה, תקבל צימצום בבמה והבס יהיה יותר עמוק ונמוך? אז לא מכניסים סתם בכל מערכת את השקע הזה וזה בפירוש טיונינג שאתה פחות או יותר יודע מה יקרה בסופו. אבל בשביל זה אתה צריך לדעת לפני זה איך החומרים האלו משפיעים ואין פה שום "שיכנוע עצמי".
אני חושב שהמדד לא צריך להתבטא בטווח מסויים של הצליל, הבדיקה היא האם כל טווח התדרים שואף להרמוניה ואיזון וחווית ההאזנה מתעצמת. הרי שיפור הצלילים גבוהים מתחיל...בשיפור הבאס. וככה כל רכיב אודיו צריך להימדד. בכל הספקטרום.
אגב, לא הבנתי את הצורך המיקדמי בלדעת איך החומר "משפיע"? שהרי רכיב אודיו עשוי מחומר ומעיבוד החומר וכל חברה שמכבדת את עצמה יש לה את התהליך שלה מעבר לחומר- אבל שוב ייתכן ולא הבנתי את הכוונה של דבריך.
בסוף צריך לשמוע כדי לדעת , וגם לשמוע צריך לדעת...

נערך לאחרונה ב:

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113

אבל האם הפלדיום של פורטק זהה לתערובת הפלדיום של חברה אחרת. ליחס תכונות סוניות לחומר, ניחה. רק שלכול חברה תערובת מתכת משלה, עכשיו איזה שקע פלדיום הוא הכי נכון למערכת x, y, z ?

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
345
נקודות
83
אבל האם הפלדיום של פורטק זהה לתערובת הפלדיום של חברה אחרת. ליחס תכונות סוניות לחומר, ניחה. רק שלכול חברה תערובת מתכת משלה, עכשיו איזה שקע פלדיום הוא הכי נכון למערכת x, y, z ?
גיא כל השקעים אם זה של פורוטק, אויידה, סנרגיסטיק, אודיו ריפלייס וכו..
הם כלי עבודה. ברגע שתדע מה כל אחד עושה תוכל לשחק אתם ולשפר את המערכת שלך לא בניחושים אלה במעשים.

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
הם כלי עבודה. ברגע שתדע מה כל אחד עושה תוכל לשחק אתם ולשפר את המערכת שלך לא בניחושים אלה במעשים.

כל השקעים הם כלי עבודה?
אז איך עובדים איתם?

מתקשרים ליבואנים, לוקחים שקית פלסטיק גדולה ממלאים אותה בשקעים ויאללה לעבודה?

לוקחים שקע של חברה X והוא עושה משהו מסוים ואז לוקחים שקע של חברה Y והוא עושה משהו אחר ואז לוקחים שקע של חברה Z וזה בכלל עושה משהו אחר לגמרי.

ואז מגיעים למסקנה שבעצם שקע B הכי טוב עבורנו, כי שמענו אותו במינכן ואז אומרים לעצמנו רגע, מה אם נצלצל ליבואן וניקח את הטופ של חברה B ואז מנסים ומגיעים למסקנה שזה נשמע בעצם כמו שקע Y מהסדרה הזולה כמובן ואז מתקשרים ליבואן ואומרים לו עזוב הכל, תביא בעצם שקעים של חברה A, מהסדרה החדשה, חבר עכשיו סימס לי ואמר לי שזה משהו משהו...

אתה בוודאי מסכים שכל אחד עם מערכת אחרת, טעם אחר, העדפות אחרות, אצל כל אחד האקווליזרים הטיפשים הללו משפיעים אחרת, אז יש איזו חוברת הוראות לסיפור הזה, מעבר ל-"אודיו במילים"?

אתה מבין שאתה מתעסק במשחקים וגימיקים, ללא שום תוחלת?

רן

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113

משה אם כבר עסקינן בכלי עבודה, לפחות שם היצרן מספק טבלה מה מתאים למה לדוגמה מקדח 500 PSI מתאים לקדוח קיר 8 ס"מ, מקדח 600PSI מתאים לקירות בעובי 12 ס"מ וכך הלאה.
יש איזה טבלה של חומרים שהיצרנים מספקים איזה שקע/מתכת יתאים למגבר מנורות חלש ואיזה שקע/מתכת יתאים למגבר SS ברוטאלי וכו.. ?

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
אתה מתאר השפעות מאוד גדולות, חדות וברורות בהחלפת שקע הזנה למערכת, זה שיש השפעה ושומעים אותה זה חד וחלק וברור אבל אנחנו פה מדברים בנקודות, לא בשינויים גדולים וחדים כמו שאתה מתאר. יש המון דברים כל כך הרבה יותר חשובים ומשפיעים מהחומר שממנו עשוי השקע שמזין את המערכת….

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
345
נקודות
83
כל השקעים הם כלי עבודה?
אז איך עובדים איתם?

מתקשרים ליבואנים, לוקחים שקית פלסטיק גדולה ממלאים אותה בשקעים ויאללה לעבודה?

לוקחים שקע של חברה X והוא עושה משהו מסוים ואז לוקחים שקע של חברה Y והוא עושה משהו אחר ואז לוקחים שקע של חברה Z וזה בכלל עושה משהו אחר לגמרי.

ואז מגיעים למסקנה שבעצם שקע B הכי טוב עבורנו, כי שמענו אותו במינכן ואז אומרים לעצמנו רגע, מה אם נצלצל ליבואן וניקח את הטופ של חברה B ואז מנסים ומגיעים למסקנה שזה נשמע בעצם כמו שקע Y מהסדרה הזולה כמובן ואז מתקשרים ליבואן ואומרים לו עזוב הכל, תביא בעצם שקעים של חברה A, מהסדרה החדשה, חבר עכשיו סימס לי ואמר לי שזה משהו משהו...

אתה בוודאי מסכים שכל אחד עם מערכת אחרת, טעם אחר, העדפות אחרות, אצל כל אחד האקווליזרים הטיפשים הללו משפיעים אחרת, אז יש איזו חוברת הוראות לסיפור הזה, מעבר ל-"אודיו במילים"?

אתה מבין שאתה מתעסק במשחקים וגימיקים, ללא שום תוחלת?

רן

אז ממה שהבנתי ממך רן מויאל המבין
הגדול שהאקולייזר הטיפש שאצלך הוא
הדבר הנכון והטוב ביותר לבריאות…
אין לי בעיה עם דרך המחשבה שלך יש לי בעיה עם הזילזול שלך בדברים שכנראה רחוקים ממך.

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
345
נקודות
83
אתה מתאר השפעות מאוד גדולות, חדות וברורות בהחלפת שקע הזנה למערכת, זה שיש השפעה ושומעים אותה זה חד וחלק וברור אבל אנחנו פה מדברים בנקודות, לא בשינויים גדולים וחדים כמו שאתה מתאר. יש המון דברים כל כך הרבה יותר חשובים ומשפיעים מהחומר שממנו עשוי השקע שמזין את המערכת….
זכותך לדעתך.

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
345
נקודות
83
משה אם כבר עסקינן בכלי עבודה, לפחות שם היצרן מספק טבלה מה מתאים למה לדוגמה מקדח 500 PSI מתאים לקדוח קיר 8 ס"מ, מקדח 600PSI מתאים לקירות בעובי 12 ס"מ וכך הלאה.
יש איזה טבלה של חומרים שהיצרנים מספקים איזה שקע/מתכת יתאים למגבר מנורות חלש ואיזה שקע/מתכת יתאים למגבר SS ברוטאלי וכו.. ?
גיא אם תמשיך להיות נחמד אני מבטיח לך שאני אספק לך את כל האינפורמציה
והטבלאות של השפעת החומרים למינהם.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
גיא אם תמשיך להיות נחמד אני מבטיח לך שאני אספק לך את כל האינפורמציה
והטבלאות של השפעת החומרים למינהם.

אני תמיד שמח ללמוד דברים חדשים.
אם ברשותך טבלאות כאלה, אני מניח שחברים נוספים בפורום ישמחו ללמוד גם.

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
345
נקודות
83
אני תמיד שמח ללמוד דברים חדשים.
אם ברשותך טבלאות כאלה, אני מניח שחברים נוספים בפורום ישמחו ללמוד גם.
אבל חברך רן טוען שזה גימיק…
מה יהיה?

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
זכותך לדעתך.
לדעתך משם מתחילים? או בוא נשאל את השאלה בצורה אחרת, איזה מקום תופס הטיפול בחשמל שמזין את המערכת? לא נתמקד אך ורק בחומר ממנו עשוי השקע אלה גם בפיוז והכבל שעובר בקיר והשקע שאליו מחובר המפצל של המערכת. תמקם את את זה בין שאר הדברים המשפיעים על איך תישמע המערכת, אקוסטיקה, חשמל, מיקום של הרמקולים, השקעה בכבלים. תוסיף איזה תחום שאתה חושב שמשמעותי…

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
אז ממה שהבנתי ממך רן מויאל המבין
הגדול שהאקולייזר הטיפש שאצלך הוא
הדבר הנכון והטוב ביותר לבריאות…
אין לי בעיה עם דרך המחשבה שלך יש לי בעיה עם הזילזול שלך בדברים שכנראה רחוקים ממך.

אתה טועה ולא צריך להתעצבן.

אני לא מזלזל בכלום.

הכל כולל הכל עושה הבדל. הכל. מהקטן ועד הגדול. צא מנקודת הנחה שאני מבין את זה ושומע את זה.

הדגשתי ואמרתי, שאני הראשון להגיע להדגמות הללו ולא אחת, מופתע לטובה מהתוצאות של כל מיני משחקים כאלה.

אני תמהה (ולא מזלזל) בחשיבות שאנשים מייחסים לדברים הללו במקום להתייחס לבסיס, הא ותו לא.

תתרכז בדברים שאני כותב ואל תייחס לי דברים שאני לא כותב, גם אם אתה עצבני.

הדרך שלך להגיע לתוצאה הסופית היא תמוהה בעיניי, מוזרה ובעייתית, בלשון המעטה.

העניין הוא, שבניגוד אליך וחבריך, אני הראשון שיקפוץ לשמוע, לחוות, ללמוד ולהתנסות באותה דרך, גם אם היא נשמעת לי תמוהה ואצא עם תובנות מסוימות.

מצד שני, לא רק שאתה לא מוכן ללמוד, לחוות ולהתנסות, אתה כותב דברים מבלי להבין אותם.

ואגב, אולי תעשה באמת שירות לקהילה ותכתוב סוג של טבלה?!

מתכת X תביא אותנו למצב מסוים.
מתכת Y תביא אותנו למצב אחר.
20 אחוז ממתכת Y, בשילוב של 80 אחוז ממתכת X תביא אותנו למצב אחר לגמרי.

מה הבעיה לעשות את זה, אם זה כל כך פשוט?

רן

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
345
נקודות
83
אתה טועה ולא צריך להתעצבן.

אני לא מזלזל בכלום.

הכל כולל הכל עושה הבדל. הכל. מהקטן ועד הגדול. צא מנקודת הנחה שאני מבין את זה ושומע את זה.

הדגשתי ואמרתי, שאני הראשון להגיע להדגמות הללו ולא אחת, מופתע לטובה מהתוצאות של כל מיני משחקים כאלה.

אני תמהה (ולא מזלזל) בחשיבות שאנשים מייחסים לדברים הללו במקום להתייחס לבסיס, הא ותו לא.

תתרכז בדברים שאני כותב ואל תייחס לי דברים שאני לא כותב, גם אם אתה עצבני.

הדרך שלך להגיע לתוצאה הסופית היא תמוהה בעיניי, מוזרה ובעייתית, בלשון המעטה.

העניין הוא, שבניגוד אליך וחבריך, אני הראשון שיקפוץ לשמוע, לחוות, ללמוד ולהתנסות באותה דרך, גם אם היא נשמעת לי תמוהה ואצא עם תובנות מסוימות.

מצד שני, לא רק שאתה לא מוכן ללמוד, לחוות ולהתנסות, אתה כותב דברים מבלי להבין אותם.

ואגב, אולי תעשה באמת שירות לקהילה ותכתוב סוג של טבלה?!

מה הבעיה לעשות את זה, אם זה כל כך פשוט?

רן
האמת שלי זה מאד פשוט.
אבל אמרתי את זה לא פעם שבתחביב הזה אין קיצורי דרך ומה לעשות יש לי ניסיון לא קטן, אני חי את זה ביום יום
ולכן אני גם אומר שיש אודיופיל ויש אודיופיל "בגרוש".

לשתף אתכם זה די בעייתי מכיוון שיבוא
עמיר קסנר ויגיד את השטות שזה הכל דימיון ושכנוע עצמי..
אז בשביל מה לשתף!?

נערך לאחרונה ב:

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
חייב לציין שבאופן חלקי gds (שאם אני לא טועה קוראים לו גדי) עשה את זה כאן ושאלתי אותו אם באמת בדק הוא טוען שכן…

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור