השפעת סוג מוזיקה בבחירת ההגברה

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
אני רק שאלה: איך מבחינים בהשפעת החדר על התוצאה הסופית? הרי קשה לשמוע עם ובלי החדר ולהשוות.

מעבר לזה שהחדר לרוב גם לא סימטרי (גם קיר לבנים מצד אחד וקיר גבס מצד שני מהווים אסימטריה), ובטוח שהחדר לא תורם ללינאריות, הוא תמיד מדגיש ומחליש צלילים בצורות שונות ומשונות בתלות בתדר ובמיקום בתוכו.
1. מודדים עם תוכנת REW ומיקרופון ויודעים.
2. תורם/לא תורם, עקום/ישר - אליבא דכולם מה שמשנה זה מה קורה כשלוחצים על פליי :D

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
1. מודדים עם תוכנת REW ומיקרופון ויודעים.
2. תורם/לא תורם, עקום/ישר - אליבא דכולם מה שמשנה זה מה קורה כשלוחצים על פליי :D
הטענה שלךף אם הבנתי אותה נכון, היתה שהחדר מתערב לטובה, כלומר שהמצב עם השפעת החדר עדיף על המצב בלעדיה.

מלראות גרפים של REW, אתה יודע מה ההשפעה הפיזיקלית של החדר, אבל לפי הגרפים אתה לא יודע איך החדר היה נשמע ללא ההשפעה הזו, ואולי אם החדר לא היה משפיע בצורה הספציפית, התוצאה הייתה עדיפה, כלומר התערבות החדר עלולה בעצם להיות שלילית למרות שאתה אוהב את התוצאה הסופית.

וברור שמה שחשוב הוא מה שקורה כשלוחצים על play, אבל כל הדיון הוא על האם החדר משפר או מגריע, ונראה שהסיכוי שהוא משפר קטן בהרבה מזה שהוא מגריע.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
הטענה שלךף אם הבנתי אותה נכון, היתה שהחדר מתערב לטובה, כלומר שהמצב עם השפעת החדר עדיף על המצב בלעדיה.

מלראות גרפים של REW, אתה יודע מה ההשפעה הפיזיקלית של החדר, אבל לפי הגרפים אתה לא יודע איך החדר היה נשמע ללא ההשפעה הזו, ואולי אם החדר לא היה משפיע בצורה הספציפית, התוצאה הייתה עדיפה, כלומר התערבות החדר עלולה בעצם להיות שלילית למרות שאתה אוהב את התוצאה הסופית.

וברור שמה שחשוב הוא מה שקורה כשלוחצים על play, אבל כל הדיון הוא על האם החדר משפר או מגריע, ונראה שהסיכוי שהוא משפר קטן בהרבה מזה שהוא מגריע.
אני מסכים איתך עמיר.
פשוט כתבתי שלפעמים ההתערבות של החדר עושה דווקא משהו טוב.
אם אתה רוצה לדייק אותי ולומר שזה לעיתים רחוקות ולרוב החדר עושה יותר נזק מתועלת, אז סבבה.

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
345
נקודות
83
,משה, אתה בטוח שזה מה שאתה מבצע?
ללא מדידה של החדר לאיש אין מושג מה באמת קורה בחלל, יש דברים שלא תגלה ללא מדידות.
הדהוד כתוצאה מתדרים נמוכים (אפשרי באמצעות אמצעים פאסיביים או אקטיביים), אבל אני בספק אם ניתן לביצוע באמצעות פעמנים או צלחות - זה נוגד את חוקי הפיזיקה.

גיא אני אשאל אותך שאלה.
האם כשתלך לחבר לשמוע את המערכת שלו תבחין למשל שהבס מתברבר, או שיש בומיות, האם תוכל לאבחן סתימות/ערפל בסאונד, גבוהים מציקים ?

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
גיא אני אשאל אותך שאלה.
האם כשתלך לחבר לשמוע את המערכת שלו תבחין למשל שהבס מתברבר, או שיש בומיות, האם תוכל לאבחן סתימות/ערפל בסאונד, גבוהים מציקים ?

ממש לא בכל מקרה, לדוגמה אצלי שומעים מצוין (חלש או חזק) אבל התבוננות בגרפים תראה שאפשר לשפר את התחום התחתון באמצעות טיפול אקוסטי או RC.
ללא המדידות לעולם לא הייתי יודע באיזה חלק של התחום התחתון יש לטפל.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
מר ערב כתב
"בהקשר לכך התבטא לא מזמן חבר טוב שלך, שמכיר את המערכת שלך ככף ידו, והסביר כיצד זה בא לידי ביטוי אצלך במרחב האזנה ומיותר לחזור על הדברים."

אני לא יודע למי אתה מתכוון ? אולי אלי ? אז בכדי להבהיר את הדברים אני עדיין חושב שיש לרן את המערכת בין הטובות ששמעתי מעולם ,תענוג להאזין , ההבדל הגדול ביננו הוא עניין של טעם , בין עשרות הכיולים שלו יש אחד המכונה "אלדר " שמה שמאפיין אותו הוא צלילות טיפה טיפה משופרת שבאזני חלק מהמאזינים עלולוה להשמע כאילו הזמרות עולות טיפה גבוה יותר והגבוהים טיפ טיפונת יותר מודגשים ,
יתכן שההבדלים נובעים מהרגלים שונים של שנינו ,לי יש רמקול קרמי עצום וצלול מדי לעומת הוילסון הסלחני של רן , שנים שאני נלחם לרכך ולהפוך הרמקול שלי מוסיקלי יותר אבל לעולם לא שאפתי לרכות שבוקעת אצל רן , מן תובנה שכזו , גם אני משתמש ברום קורקשיין , בניגוד לרן אצלי יש גם אקוסטיקה פסיבית ובנוסף שיקולי האסטטיקה אצלי לא חשובים כמו אצל רן ולכן מתאפשר לי למקם את הרמקולים שתי!!!! מטר מכל קיר ,
מעבר לזה באם נצא מנקודת הנחה שהחללים זהים פחות יותר בגודלם הרמקול שלי בעל יכולת להחזיק "סאונד פרשר " ובאס ברמה אחרת
שונה לגמרי ולכן לדעתי ויתכן ואני טועה ,אין לי צורך בסאב בשכזה למרות שיש לי זוג כזה בצד שכיילנו אני ויאיר תמם ,-לא התחבר לנו !
מה שמעניין הוא שרן הצליח לשבור לי הרבה תובנות של אודיופיליה רבת שנים ,כגון - איך סאב וופר מגדיל ומשפר בהרבה זוג וילסונים בינוניים בגודלם לענקיים בצליל ,איך פרה דיגיטלי כמו שיש לטרינוב נשמע כל כך טוב ,איך בלי אקוסטיקה פסיבית וקירות גבס רוטטים אין גלים עומדים בכלל ,????? בשבילי זה פלא , לפני הכרותנו נכון שהשתמשתי הRC שמשמש אותי עד היום, אבל בעוד המון דברים כמו לחזק קיר אחורי בלבנים ,תקרה מונמכת מלאה במאות קילוגרמים של צמר סלעים , אלפי מדידות למיקום הרמקולים , מה שמשה מספר לכם על ציפויים ורזונטורים אני כבר מזמן שחכתי , גראונדינג , פילטרים לחשמל מכמה סוגים ,בקיר 10 סוגי דופלקסים ,והנה למרות הכל אני בא ואומר שאצל רן יש פלא סונורי שלא שומעים כל יום ,באמצעים מודרנים ולא מקובלים ,האמת ,אני ממש רוצה שדן יבוא מתי שהוא עם מוצריו פורצי הדרך שעוד בוודאי יפורסמו , אולי ניתן לשפר עוד,ותמיד רצוי שמומחה כמוהו ישים אוזן ,
יש לי חברים מומחים לכיול מערכות באירופה , הדבר הראשון שהם עושים בבואם לכייל חדר הוא לסלק את כל האקוסטיקה פסיבית או אקטיבית , שעות של מיקום ,כיול פאסות החשמל ,לעולם לא מרשים שימוש ב RC בתואנה שזה מכלה כל חלקה טובה , ורק אחרי שמגיעים לתוצאה סבירה מכניסים מינימום..... של אקוסטיקה בהתאם למדידות ,כך שהגישה כמו שאתם רואים אינה הומוגנית גם בקרב בעלי המקצוע ,האחרון שתיארתי יש יותר שימוש באוזניים מאשר במכשירי מדידה (איטלקי , לא?) ,
שמעתי תוצאות שלו , למות ..

נערך לאחרונה ב:

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
טעות

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
345
נקודות
83
ממש לא בכל מקרה, לדוגמה אצלי שומעים מצוין (חלש או חזק) אבל התבוננות בגרפים תראה שאפשר לשפר את התחום התחתון באמצעות טיפול אקוסטי או RC.
ללא המדידות לעולם לא הייתי יודע באיזה חלק של התחום התחתון יש לטפל.

אבל גיא תבין שאני לא מחכה שיבוא מישהו עם גרפים ויגיד לי שחסר לי משהו.
גם עם הבס הוא מצויין מחר אני אעשה אותו עוד יותר טוב. אני אף פעם לא אפסיק לשפר.
אתה בעצמך אומר שלא בטוח שתבחין אם יש בומיות לכן יכול להיות שלך זה מתאים שיבצעו אצלך מדידות.

אין לי בעיה שיבדקו אצלי ויבצעו מדידות
ויגידו וואלה יש לך בעיה בנקודה x,y.
מכיוון שאני אוהב את התוצאה אצלי ואני נהנה ,וכמובן ממשיך להנות מהשיפורים שאני עושה אז כרגע אני לא רואה צורך ב rc.

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
אף אחד לא מכריח אותך , או כל אחד אחר, לעשות שום דבר משה. ממש לא.

הדיון הזה נמשך במשך 20 עמודים, כי אתה וחבריך טוענים שאין צורך בכלל בטיפול אקוסטי מקצועי ו/או RC, היות וניתן להתמודד עם הבעיות שיוצר החדר, כל חדר, באמצעות רזונטורים, כבלים, שינוי במתכות, משחקי חשמל ברשת החשמל הישראלית והבאת עצים מיוחדים מאמריקה הלטינית.

בגלל זה נמשך הדיון, בגלל הווכחנות שלכם, לגבי משהו כל כך בסיסי, מדעי, מוכח וידוע.

ואחרי זה מתפלאים על הדוגמא של רסיבר ב- 8,000 שח עם Dirac, אשר יכול גם יכול להתמודד מול פרה במליון דולר, כאשר שניהם מתמודדים בתוך שואה אקוסטית.

ממש מסקרן מי ינצח בקרב הפשוט הזה.

רן

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
אבל גיא תבין שאני לא מחכה שיבוא מישהו עם גרפים ויגיד לי שחסר לי משהו.
גם עם הבס הוא מצויין מחר אני אעשה אותו עוד יותר טוב. אני אף פעם לא אפסיק לשפר.
אתה בעצמך אומר שלא בטוח שתבחין אם יש בומיות לכן יכול להיות שלך זה מתאים שיבצעו אצלך מדידות.

אין לי בעיה שיבדקו אצלי ויבצעו מדידות
ויגידו וואלה יש לך בעיה בנקודה x,y.
מכיוון שאני אוהב את התוצאה אצלי ואני נהנה ,וכמובן ממשיך להנות מהשיפורים שאני עושה אז כרגע אני לא רואה צורך ב rc.

אפשר להנות מגלידה של גולדה ולחשוב שאכלת את הגלידה הטובה בעולם (אין בזה משהו רע), מצד שני אחרי שטועמים גלידה בדומו במילאנו מבינים שהמרחק בין כמעט טוב מאוד למצוין קיים וגם אם תנסה להתעלם ממנו הוא עדיין יהיה שם.

שבת שלום

נערך לאחרונה ב:

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
345
נקודות
83
אפשר להנות מגלידה של גולדה ולחשוב שאכלת את הגלידה הטובה בעולם (אין אם זה משהו רע), מצד שני אחרי שטועמים גלידה בדומו במילאנו מבינים שהמרחק בין כמעט טוב מאוד למצוין קיים וגם אם תנסה להתעלם ממנו הוא עדיין יהיה שם.

שבת שלום
לכן אני ממשיך בדרכי להגיע לגלידה הנכספת. הסר דאגה מליבך הגלידה תגיע.
שבת שלום.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
שניצל " מר ארב בבקשה"
לא " מר ערב".
יפה כתבתה,כאשר מגיעים לרן מקבלים מושגים קצת שונים על אודיופיליה....כן "העולם גדול...ושומעים בו את הכל"

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
345
נקודות
83
אף אחד לא מכריח אותך , או כל אחד אחר, לעשות שום דבר משה. ממש לא.

הדיון הזה נמשך במשך 20 עמודים, כי אתה וחבריך טוענים שאין צורך בכלל בטיפול אקוסטי מקצועי ו/או RC, היות וניתן להתמודד עם הבעיות שיוצר החדר, כל חדר, באמצעות רזונטורים, כבלים, שינוי במתכות, משחקי חשמל ברשת החשמל הישראלית והבאת עצים מיוחדים מאמריקה הלטינית.

בגלל זה נמשך הדיון, בגלל הווכחנות שלכם, לגבי משהו כל כך בסיסי, מדעי, מוכח וידוע.

ואחרי זה מתפלאים על הדוגמא של רסיבר ב- 8,000 שח עם Dirac, אשר יכול גם יכול להתמודד מול פרה במליון דולר, כאשר שניהם מתמודדים בתוך שואה אקוסטית.

ממש מסקרן מי ינצח בקרב הפשוט הזה.

רן

למה אני חייב לקבל את הדעה שלך?
הסברתי לך שאני מקבל תוצאה לא פחות טובה מהרבה מערכות שעולות מיליונים ואתה ממשיך בשלך.
בוא נסכים שאנחנו לא מקבלים אחד את דעתו של השני וזהו. מה הבעיה בזה?!

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
איזו דעה משה?

אין לי "דעה" משה, מה שאני ואחרים מסבירים לך, זה עד כדיי כך בסיסי, טריוויאלי, מדעי, שהוא לא שונה מהעובדה הפשוטה שכדור הארץ הוא עגול.

לא מדובר "בדעות".

ואתה לא מחויב לקבל את העובדות הללו. ממש לא.

תמשיך להנות מהמערכת שלך ולא פחות מהנסיונות לשפר אותה!

עם זאת, אם בכל זאת תרגיש טיפה סקרנות לגביי אותן עובדות, אז תרשה לי להמליץ לך על חומר קריאה מרתק.

אני משוכנע שאחרי קריאה של שני פרקים בלבד, אתה תחזור לכאן עם תובנות אחרות.

https://www.amazon.com/Sound-Reproduction-Psychoacoustics-Loudspeakers-Engineering/dp/0240520092

תהנה ושבת שלום.

רן

נערך לאחרונה ב:

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
345
נקודות
83
זה כבר נהיה מצחיק כל הפוסט הזה.
א.לא אמרתי שהטרינוב או rc לא עושה "נפלאות."כי לא שמעתי אותו.
ב.אמרתי שאין לי צורך בו כי הצלחתי לטפל בחדר עם הכלים שלי לכן אין לי צורך בו.
ג.מכיוון שאני שומע אנלוג נראה לי טפשי להכניס אותן למסלול.

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
סבבה משה.

שיהיה לילה טוב

רן

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
זה כבר נהיה מצחיק כל הפוסט הזה.
א.לא אמרתי שהטרינוב או rc לא עושה "נפלאות."כי לא שמעתי אותו.
ב.אמרתי שאין לי צורך בו כי הצלחתי לטפל בחדר עם הכלים שלי לכן אין לי צורך בו.
ג.מכיוון שאני שומע אנלוג נראה לי טפשי להכניס אותן למסלול.
קצת קשה כבר לזכור האם נכתב/נשאל באיזה דף קודם, אבל משה -
כתבתה כעת שטיפלת בחד בכלים וממצאים למיניהם ללא RC או מה שלא יהיה , אך זה לפי אוזן שלך וטעם שלך, כלומר לפיך התוצאה הושלמה ואתה אוהב את זה.
אך זה לא בדיוק אומר שאין לך עדיין בעיה או מקום לשיפור ושמכשירים ותוכנות RC באם תכניס לבית לא יגלו לך ולא יצביעו על הבעיות שעדיין נותרו ושכן ניתן לטפל בהם בכלים שבהם השתמשת, לא?
לא תמיד ניתן (אם זה לא חדר יעודי) לקיים המלצות לטיפול אקוסטי בחדר (לרוב מבחינת אסטטיקה), לא כול אחד יכול/רוצה/מוכן להכניס עוד מכשיר בין הרכיבים ש״יגע״ בסאונד , אבל אחלה לדעת איפה כן יש בעיה ואולי בכול מקרה כן ניתן לתת איזה ״נגיע״ לשיפור.
אני אין לי RC לסטריאו ולא יהיה, אבל בהזדמנות אשמח לגלות בעיות בסלון (שיש מיליון ועוד קצת).

שבת שלום מהנה וגשום לכולנו.
תשמעו למוזיקה מהנה חברים!
!Only Music

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
מאחל לכולם שבעיית האקוסטיקה בסלון ביתם תהיה הבעיה היחידה בחייהם.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
כתבתה כעת שטיפלת בחד בכלים וממצאים למיניהם ללא RC או מה שלא יהיה , אך זה לפי אוזן שלך וטעם שלך, כלומר לפיך התוצאה הושלמה ואתה אוהב את זה.
אך זה לא בדיוק אומר שאין לך עדיין בעיה או מקום לשיפור ושמכשירים ותוכנות RC באם תכניס לבית לא יגלו לך ולא יצביעו על הבעיות שעדיין נותרו ושכן ניתן לטפל בהם בכלים שבהם השתמשת, לא?
לא תמיד ניתן (אם זה לא חדר יעודי) לקיים המלצות לטיפול אקוסטי בחדר (לרוב מבחינת אסטטיקה), לא כול אחד יכול/רוצה/מוכן להכניס עוד מכשיר בין הרכיבים ש״יגע״ בסאונד , אבל אחלה לדעת איפה כן יש בעיה ואולי בכול מקרה כן ניתן לתת איזה ״נגיע״ לשיפור.
אני אין לי RC לסטריאו ולא יהיה, אבל בהזדמנות אשמח לגלות בעיות בסלון (שיש מיליון ועוד קצת).

!Only Music

מדדתי את החלל שלי לא מעט פעמים בעזרת עזרי מדידה כגון (dirac/arc/trinnov/rew), אני יודע בדיוק איפה החסרונות ואיפה היתרונות,
חשוב מאוד לדעת וללמוד את החלל האזנה, לגבי טיפול, אין מנוס, חייבים.
איזה טיפול, זה כבר נושא שכל אחד בוחר לקחת ליישום ברמה כזו או אחרת.

יחד עם זאת טיפול אקוסטי הוא לא פלסטר או תרופה או תירוץ,
לא להשקיע במערכת איכותית,
מהיסוד,
*תשתית חשמל
*תשתית כבילה מותאמת לציוד.
*העמדה נכונה של הרמקולים בחלל
*רמקולים לפי הטעם האישי ורמת ביצועיו בפועל.
*מגבר מותאם באופן מושלם לרמקול, בכל SPL קיים ולכל זאנר קיים!
*פרה מותאם באופן מושלם למגבר מבחינת GAIN
*ממיר מותאם
*טרנספורט/מזרים לפי בחירה.

טיפול RC אקטיבי/דיגיטלי כירורגי בהחלט יכול להשקל כאופציה,
אך אינו ערובה לתוצאה בפועל עדיפה או עליונה,
על טיפול פסיבי מקצועי נקודתי ומערכת איכותית מהיסוד.

נערך לאחרונה ב:

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
345
נקודות
83

!Only Music

גנאדי ספר לנו למה אתה לא תכניס אצלך rc?
ספר לנו כמה מהאודיופילים" הכבדים "
קנו rc?
ספר לנו כמה מאוכזבים יש מ rc?
מסתבר שלא הכל וורוד..

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור