איזו פסקנות! וואו!!רמקולים ב 100,000 שקל עם מגבר ב10,000 יתנו תוצאה סונית הרבה יותר טובה מחצי חצי או 60/40 לטובת הרמקולים.
פורום זה לא מקום שבו שומעים מוזיקה, למעט אולי הפנייות למקומות אחרים שבהם שומעים מוזיקה, כמו YouTube.שמיעת מוזיקה נהפכה
לניתוח מוח.
מדהים, אבל אני מסכים.נו באמת, "מי קבע מה זה איכות ?" ......הרמקול של נמר מול נניח איזה רמקול "חיוור" באלפי/עשרות אלפי שקלים....נכון אולי יש מספר אנשים שהטעם האישי שלהם הוא כזה שיעדיפו את החיוור.
יש גבול ל"הכל זה טעם אישי"..... זה הפך לאיזה מנטרה כאן....יש קריטריונים בעולמנו שעל פיהם יישק דבר...ומי שעדיין מתעקש שהכל זה טעם אישי......תרבח ותסעד-דמוקרטיה לכל.
לא מסכים.מסכים אתך, אתקן זאת , אולי הקצנתי מדי בדוגמה, אולם הרעיון ברור....קריקריונים של איכות לדעתי הם מעל טעם אישי, ובמיוחד אם קריטריונים אלו אובייקטיביים (ולרוב גם קורלטיביים עם דעת הרוב).....ועדיין מכבד את "איש הישר בעניו(אוזניו) יעשה" .
למה להוציא 10,000 ש"ח על מגבר? על כל מגבר שתביא ב 10,000 ש"ח אציג לך מגבר עם נתונים זהים שעולה 2,000 ש"ח.רמקולים ב 100,000 שקל עם מגבר ב10,000 יתנו תוצאה סונית הרבה יותר טובה מחצי חצי או 60/40 לטובת הרמקולים.
יאיר פורמן בונה מגברים חזקים כאלו בטווח המחיר שציינת (מכפילי הספק עם דמפינג פקטור גבוה).איזו פסקנות! וואו!!
גם אני חושב שהרמקולים הם הגורם המשפיע ביותר, אבל לא נראה לי שב-10,000 ש"ח אפשר להשיג מגבר מספיק רציני כדי שהרמקול לא יהייה עסוק בעיקר בהבלטת חסרונותיו.
אני לא בעד הנוסחאות של חלוקת תקציב, אלא מציע לבחור קודם כל את הרמקול, ואחר כך להתאים לו הגברה. התהליך הזה עשוי לשנות את חלוקת התקציב בצורה משמעותית. למשל מי שרוצה דווקא רמקול עם אימפדנס נמוך במיוחד, צריך לקנות מגבר בעל יכולת לתפקד מולו -- יקר! או מי שרוצה להאזין בעוצמות מפוצצות לרמקולים בלתי נצילים במיוחד בחדר גדול, צריך מגבר עם הספק גבוה, גם יקר. במקרים כאלה הייחס 10:1 לטובת הרמקולים לא יעבוד.
רמקולים ב 100,000 שקל עם מגבר ב10,000 יתנו תוצאה סונית הרבה יותר טובה מחצי חצי או 60/40 לטובת הרמקולים.
שוב, אתה כל רגע מחזיר אותי אחורה למבחן.
המבחן לא רלוונטי..שמעתי את הרמקולים "המנצחים".. אחד מהם היה של REVEL שעולה למעלה מ-100K...
לא התלהבתי.. כל מה שאתה כותב על מבחן האזנה ב"סלון טיפוסי" זו תיאוריה שבנית שאין לה שום אחיזה במציאות, ואם אתה גם "מומחה" למדידות, אז אתה אמור לדעת, שלפי פיזיקה פשוטה של נפיצות והנחתת גלי קול זה לא סביר בעליל, וזה עוד לא דיברנו על גלי "ההדף" בתוך התיבה ומחוצה לה ועל מפלי מים.
לא מסכים.
זה תחביב. לכן מה שחשוב (הדבר היחיד שחשוב) הוא ההנאה של המאזין ולא שום דבר אחר.
מה מעניין את המאזין אם הקריטריונים נמצאים והמדידות נהדרות, אבל המערכת לא מהנה?
רוברט העיד על עצמו שהוא בוחר את הרמקולים בהאזנה.אני זוכר שיש לך נטייה להתבדח...
תראו עולם, לפעמים יש הסכמה על X שאחד בא מהמזרח והשני מהמערב......עכשיו שאני כותב זאת זה יכול להישמע עם קונוטציות גזעניות..... אז אחד מהצפון והשני מהדרוםמדהים, אבל אני מסכים.
צא וחשוב איזה תוצאה היית יכול להשיג אם כמעט היית מכפיל את סכום הרמקול שלך .....וכן עם מגבר של 10,000 ש"חכל מקרה לגופו רוברט - לא הייתי ממהר לצאת בהצהרות כאלה (מתוך ניסיון עבר עם מגבר יקר כמעט פי 2.5 ורמקול העולה יותר מ 100K בהשוואה לרמקולים העולים קצת פחות מפי 2 ממחירו של המגבר האמור).
היום עם סט העולה 50/50 (רמקולים/מגבר+פרה) התוצאה מעולה.
בהחלט, שמעתי את הרמקולים שלי לפני כ 28 שנה אצל בחור חיפאי שלדעתי אתה מכיר אותו.....רופא עיינים שאני לא זוכר את שמו (היה לו רמקולים אפוג'י) .....מקווה שהבחור "עדיין איתנו" .... בזמנו היה גר בבית מדהים עם נוף מהמם לנמל.רוברט העיד על עצמו שהוא בוחר את הרמקולים בהאזנה.
אריה
מגברים מכפילי הספק לא עולים 2,000 ש"ח ....אולי ClassD ......יש לי בעיה פסיכולוגית עם ClassD ......מודה ......פ-ס-י-כ-ו-ל-ו-ג-י-ת !!! לדעתי לא משהו ממשי שאוכל לשמוע זאת על אמת .....אגב שרה נתניהו גם פסיכולוגית עם הדגשה, קו אמצעי וסמני קריאה .למה להוציא 10,000 ש"ח על מגבר? על כל מגבר שתביא ב 10,000 ש"ח אציג לך מגבר עם נתונים זהים שעולה 2,000 ש"ח.
אריה
נאמנות למקור נקבעת ע"י מדידה, לא האזנה ויש הבדל בין לבחור רמקול שנשמע טוב, לרמקול שנמדד טוברוברט העיד על עצמו שהוא בוחר את הרמקולים בהאזנה.
אריה
צא וחשוב איזה תוצאה היית יכול להשיג אם כמעט היית מכפיל את סכום הרמקול שלך .....וכן עם מגבר של 10,000 ש"ח