האם הוספת טכנולוגיות אלקטרוניקה Rc ופילטרים לשיפור ביצועיי המערכת זו הדרך?

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
לא ברור לי. סורי. מצטער, אריק

זה אלי, או אליו?? :)...

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
במוצאי שבת תראו אותי מפגין בבלפור ,עם שלט:
די נמאס כבר מטחינת המים. אתם מנותקים מהפורום רוצים רק מוזיקה.

אני מבין שכל אחד רוצה לחתום באיזושהיא הגדרה שעכשיו הכל יהיה נהיר וברור לכולם .
לא זה לא יקרה. אל תתאמצו שלא נצטרך לקרוא לכם ״ משוגעים רדו מהגג״

שוני אתה על אלכוהול או משהו יותר חזק??

ariekarp

אוהב את התחום
מעורבות
119
נקודות
43
זאת לא תוכנה להאזנה ביתית.
Dirac - כן, גרסת סטראו עולה כ-300 יורו

אבל זה מתאים אם מקור שלך - מחשב. וגם תוכנה תומכת ב-VST

נראה של SONARWORKS, יש גירסה שהיא לא VST PLUGIN
https://www.sonarworks.com/blog/product-news/systemwide-goes-standalone/

תוכל לצרף לינק לDIRAC בגירסה ללא חמרה יעודית?
אני מוצא אותו ב MINIDSP, אבל נראה שם שכל הגרסאות חייבים את החמרה שלהם.

ואתה האמנת בעבר שיתקנו את אקוסטיקת החדר בעזרת משוב שהוא תוצאה של PREDICTION מתימטי???
נזכרתי שיש לי תואר במתמטיקה, קראתי כמה פעמים,.. לא ברור לי. סורי. מצטער, אריק

אין לי תואר במתמטיקה אבל גם לי לא ברור...

נערך לאחרונה ב:

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
אם זה היה יותר מ- PREDICTION התוצאה היתה מושלמת אחרי הטסט הראשון... וזה נכתב כאן מספר פעמים לפחות ע"י רן...
אבל כמו שנכתב ע"י אחרים שמנוסים במיכשור הזה, המערכת בסוף מגיעה לתוצאה.

האם אי הבהירות קשורה לנקודה אחרת שכתבתי??

נערך לאחרונה ב:

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
אצל רן וגם אצל רן השני :(יש איזה שהיא קפדנות להתאים את הכינור והצלו והפסנתר לאוזניהם הרגישות ע"יי איזה גוי שבא ולוקח מלא כסף בכדי לעשות התאמות לאוזנם המעודנת עם השמעות הלוך ושנה , רן הוא צרכן מצטיין ויודע בדיוק מה הוא רוצה , ויש לו טעם מגובש ויציב לטעמו ,
לעומתו יש את שניצל ,חתיכת בהמה :שתוי:שכל מה שהוא רוצה הוא שיהייה תיקון מדויק בהתאם למקסימום יכולות המכשיר הפרימיטיבי שלו , והנה לדפקט הזה מספיקה מדידה אחת מאוד מוקפדת ועמוקה (הרבה נקודות מדידה ) , עבודה עצמית כחול לבן , לוקח חצי שעה וזהו , התוצאה בסוף עדיין עושה הבדל גדול מדיירקט ,
ההבדל בין המכשירים טרינוב וליינגדורף הוא שבליינגדורף שלי אין אפשרות לעשות התאמות ושינויים אחרי שהמכשיר החליט שזהו והעסק מכוייל , בקיצור -זה מה יש -
לעומת זאת בטרינוב אחרי המדידות מגיע הגוי ושואל הלקוח , האם אדוני מעוניין ביותר משקל ובגבוהים יותר סגורים , והלקוח לטעמו האישי בוחר שינויים על בסיס המדידה הקודמת , לי באופן אישי קשה השינויים האישיים ואין לי סבלנות לאיזה קוקסינל שיבוא אלי לימים ויתקן לי בבית ,
מה שכן , התוצאה גם אצלי תלויה בצורת המדידה כמו למשל המרחק שאני מחליט לשבת מהרמקולים , מיקומי המיקרופון באזורים נידחים במהלך המדידות , כמו מדידות ליד התקרה , בזויות החדר ועוד , בעניין הזה אני מודד דווקא כמו ההנחיות של דיראק , שממוקדות ממש מסביב לספה אפילו באזור הברכיים , לדעתי ניתן עם ליינגדורף להגיע לתוצאות לא פחות טובות ממכשירים אחרים בשבריר ההוצאה , כמובן שהטרינוב הוא מרצדס , אבל הליינגדורף הוא שברולט קמארו עם הרבה כוח סוס !

נערך לאחרונה ב:

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
אם זה היה יותר מ- PREDICTION התוצאה היתה מושלמת אחרי הטסט הראשון... וזה נכתב כאן מספר פעמים לפחות ע"י רן...
אבל כמו שנכתב ע"י אחרים שמנוסים במיכשור הזה, המערכת בסוף מגיעה לתוצאה.

האם אי הבהירות קשורה לנקודה אחרת שכתבתי??
אז הנה , אצלי מדידה אחת עד שמשנה משהו דרמטי ואז מודד שוב

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
מה שכן , התוצאה גם אצלי תלויה בצורת המדידה כמו למשל המרחק שאני מחליט לשבת מהרמקולים , מיקומי המיקרופון באזורים נידחים במהלך המדידות , כמו מדידות ליד התקרה , בזויות החדר ועוד

האם אתה מודד כשאתה יושב בנקודת האזנה הקבועה + מאזינים נוספים שנוכחים בזמן המדידה??
כי גם זה יעשה שינוי.

כמובן שהטרינוב הוא מרצדס , אבל הליינגדורף הוא שברולט קמארו עם הרבה כוח סוס !

רגע, חשבתי שלקסוס הוא הרפרנס..:)

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,434
נקודות
113
נראה של SONARWORKS, יש גירסה שהיא לא VST PLUGIN
https://www.sonarworks.com/blog/product-news/systemwide-goes-standalone/

תוכל לצרף לינק לDIRAC בגירסה ללא חמרה יעודית?
אני מוצא אותו ב MINIDSP, אבל נראה שם שכל הגרסאות חייבים את החמרה שלהם.

...

Dirac קיים רק בגרסת תוכנה, כל השאר עובדים לפי רשיון
https://live.dirac.com/overview/

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
האם אתה מודד כשאתה יושב בנקודת האזנה הקבועה + מאזינים נוספים שנוכחים בזמן המדידה??
כי גם זה יעשה שינוי.
רק אני יושב , בלי מאזינים נוספים , בכלל שומע בעיקר לבד

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
רק אני יושב , בלי מאזינים נוספים , בכלל שומע בעיקר לבד
הכי כיף לבד!

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
בעזרת משוב, כן.

רוב ציוד ההגברה, משתמש במשוב לתיקון עיוותים.

קח לדוגמא וולודיין סאב-וופר, משתמש בחיישן משוב שמודבק לממברנה כדי לנטר את התנועה המכאנית ולנטרל עיוותים.

משוב, בכל נושא ותחום בעולמינו מאפשר תיקון, וזה כולל שיחה עם העובדים, יכולה לסייע לתקן ליקויים בפס ייצור, וזו רק דוגמא אחת מתוך אין סוף.

הבעייה הטכנית הגדולה ברמקולים היא לנטר תדרים גבוהים יותר בזמן אמיתי...
אבל וולודיין זה לא פירלס...

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
לינגדורף וטרינוב הן שתי מערכות שונות בתכלית השינוי, אשר כמובן שואפות למטרה זהה, קרי: תיקון בעיות אקוסטיות בחלל.

אני לא אתייחס למי מהמערכות היא אפקטיבית יותר (כולם היו בניי, כולל דירק..) ו/או מי מהמערכות מסוגלת לתוצאות טובות יותר, כי שתיהן מצוינות, אך כאמור שונות לחלוטין.

אם ננטרל לרגע את עניין התוצאה הסופית ונתרכז בגמישות, הצגת נתונים ואפשרויות המשתמש לשלוט בתוצאות, אזי טרינוב מקדימה בשנות אור כל מערכת אחרת באשר היא.
חשוב להבהיר כי עובדה יבשה זו, לא בהכרח מעידה על התוצאה הסופית.

לינגדורף, לא מציגים למשתמש נתונים ו/או גרפים באשר לפעולות שביצעה המערכת, אין גרפים, אין נתונים מספריים. כלום. יש on/off. זהו.

זה לאו דווקא מעיד שהמערכת לא מתוחכמת, היא מאוד מתוחכמת.
חברת לינגדורף, מתוך בחירה, לא מציגה שום נתון למשתמש, החלטה זו מקשה כמובן להבין למה כיול א', יצא טוב יותר מכיול ב'.

בנוסף, המשתמש כאמור מאוד מוגבל ביכולות שלו לשלוט בתוצאות לאחר הכיול. מאוד מוגבל.
שוב, כל זה לא אומר דבר על התוצאה הסופית. מערכות מבוססות לינגדורף, יש להן פוטנציאל להשמע יוצא דופן. ממש.

טרינוב לעומת זאת, מעניקה למשתמש קשת אין סופית וזו המילה הנכונה, לשלוט בתצורה שהכיול מתבצע ושליטה ללא שום מגבלה, בתוצאות ו/או שינוי מלא, או חלקי שלהן על ידי המשתמש, כל זאת תוך שניות, עם הצגת הרבה מאוד גרפים והרבה מאוד נתונים.

וזה כאמור גם החיסרון (באיזה שהוא מקום) של המערכת, לא במובן התפעול השוטף שלה (קלי קלות) או ביצוע כיול "רגיל" (גם זה קלי קלות) אלא לקיחת המערכת ל שלבי ביצוע גבוהים יותר ובלשון אחר: לקצה, או אז, נדרש כאן בהחלט איש מקצוע.

יש לא מעט בעלי טרינוב בעולם וגם בארץ, שמסתפקים ועפים מהתוצאה המתקבלת אחרי כיול "רגיל" ש-כל משתמש, באשר הוא, מסוגל לבצע תוך דקות ספורות ולא טורחים , או רוצים ,להטיס לכאן מומחים, על מנת לסחוט מהמערכת את האחוזים הנוספים. לגיטימי.

טרינוב היא המערכת היחידה בעולם שנמצאת בכל שרשרת ההפקה ולאחרונה (כנראה להעביר את השיעמום של התקופה) היא מילאה את הרשת בסרטונים עם אנשי מקצוע מאוד מפורסמים שמשתמשים בטרינוב בשלבים שונים של ההפקה. חיפוש קצר ביו טיוב יוביל להרבה מאוד סרטונים של החברה.

דוגמאות בלבד ל 3 סרטונים:

רן

נערך לאחרונה ב:

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
אני חושב שהבנתי. ל וואי ביי שבע יש הרבה רעיונות יצירתיים שיש בהם פוטנציאל. הוא אומר שניתן לשפר רמקול בינוני ע"י שימוש במשוב חשמלי של DSP ושינוי האות המגיע אליו שיתקן את התוצאה האקוסטית שהוא מוציא. רעיון מעניין... (הברון מינכהויזן הרים את עצמו ואת הסוס שלו מביצה טובענית - הוא משך בשערות ראשו עצמו והרים גם את הסוס יחד איתו)

ובכן, בעקבות הדברים הנוספים שנכתבו, היתה לי הסבלנות והסקרנות אתמול בערב לצלול לאתר של חברת טרינוב ולראות מה הם מציעים...
ואחד הדברים שמייד הבחנתי בו, זה שהדברים שכתבתי הם בכלל חדשות ישנות...

האופציות הקיימות למיכשור זה הן הרבה מעל מה שהפלגתי בדמיוני.

מתברר שהמכשור הזה יכול לתפקד בנוסף גם כאופטימיזר לקרוסאובר אלקטרוני, ולהערכתי, אופציונאלית, יכול גם לתפקד כקרוסאובר עצמאי, וזה ללא פגיעה בתפקודו כ-RC...
אז עכשיו מסתבר שמליץ היושר של הברון מינכהאוזן יצא פרייאר... :כל-הכבוד:
וההוכחה ההיסטורית הגיעה כבר מזמן.

For large multi-way speaker systems with active crossovers, Trinnov's intelligent crossover alignment dramatically reduces the effort required to set up gain and delay for each driver. While a 2-way system can be managed with a single ST2, 3-way and 4-way systems can be accommodated by combining two ST2s. Let’s now inspect the optimizer module’s main features. Based on its acoustic measurements, the optimizer automatically aligns the relative output levels of each speaker drive unit and where necessary applies delays to time-align the system. This setting can be adjusted separately for the front and optional surround speakers in the settings panel. It uses state-of-the-art time frequency algorithms to analyze the calibration measurements and distinguishes between/compensate for direct sound, first reflections, reverberation and room modes. The optimizer adjusts the loudspeakers’ frequency response for both amplitude and phase to achieve tonal balance corrections with correct time domain functions to deliver a high-resolution stereophonic landscape with well-focused phantom images. The target curves define the filters which will achieve the desired frequency response as input by the target curve the user selected. Phase and group delay may also be defined separately. Other fine-tuning options are available to customize the room correction algorithms.

open.jpg

6moons.com/audioreviews/trinnov/1.html

*

תמונות מצורפות

• open.jpg
    open.jpg
    KB 399.2 · צפיות: 538
נערך לאחרונה ב:

ariekarp

אוהב את התחום
מעורבות
119
נקודות
43
ובכן, בעקבות הדברים הנוספים שנכתבו, היתה לי הסבלנות והסקרנות אתמול בערב לצלול לאתר של חברת טרינוב ולראות מה הם מציעים...
ואחד הדברים שמייד הבחנתי בו, זה שהדברים שכתבתי הם בכלל חדשות ישנות...

האופציות הקיימות למיכשור זה הן הרבה מעל מה שהפלגתי בדמיוני.

מתברר שהמכשור הזה יכול לתפקד בנוסף גם כאופטימיזר לקרוסאובר אלקטרוני, ולהערכתי, אופציונאלית, יכול גם לתפקד כקרוסאובר עצמאי, וזה ללא פגיעה בתפקודו כ-RC...
אז עכשיו מסתבר שמליץ היושר של הברון מינכהאוזן יצא פרייאר... :כל-הכבוד:
וההוכחה ההיסטורית הגיעה כבר מזמן.

For large multi-way speaker systems with active crossovers, Trinnov's intelligent crossover alignment dramatically reduces the effort required to set up gain and delay for each driver. While a 2-way system can be managed with a single ST2, 3-way and 4-way systems can be accommodated by combining two ST2s. Let’s now inspect the optimizer module’s main features. Based on its acoustic measurements, the optimizer automatically aligns the relative output levels of each speaker drive unit and where necessary applies delays to time-align the system. This setting can be adjusted separately for the front and optional surround speakers in the settings panel. It uses state-of-the-art time frequency algorithms to analyze the calibration measurements and distinguishes between/compensate for direct sound, first reflections, reverberation and room modes. The optimizer adjusts the loudspeakers’ frequency response for both amplitude and phase to achieve tonal balance corrections with correct time domain functions to deliver a high-resolution stereophonic landscape with well-focused phantom images. The target curves define the filters which will achieve the desired frequency response as input by the target curve the user selected. Phase and group delay may also be defined separately. Other fine-tuning options are available to customize the room correction algorithms.

צפה בקובץ המצורף 50404

6moons.com/audioreviews/trinnov/1.html

*

אח יקר וואי ביי שבע. לעולם אל תפסיק להעלות רעיונות ולהפליג בדימיונך גם אל העבר ולהעלות משם המצאות שכבר חשבת עליהם בעצמך.המשך להסביר לנו איך דברים עובדים כדי שגם אנחנו נחכים. אכן יצאתי אידיוט, אבל מה אתה כבר מצפה מקוף זקן כמוני. מעכשיו אשתוק כי כך יאה לי. חזק ואמץ אחינו, מדינתנו הקטנה והמוקפת אויבים חייבת אנשים עם מעוף וכושר המצאה שיקחו אותה לאלף החדש כהמובילה בטכנולוגיה וחדשנות בילתי נלאית.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
אבל מה אתה כבר מצפה מקוף זקן כמוני.

אריק,תרגיש בנוח...
להמציא את הגלגל מחדש זה לא כבוד כל כך גדול...
ואתה לא הקוף הזקן היחידי כאן... מיטב שנותיי מתחילות כבר להתרחק ממני גם.:אצבע מורמת

נערך לאחרונה ב:

robo7

אוהב את התחום
מעורבות
86
נקודות
28
אח יקר וואי ביי שבע. לעולם אל תפסיק להעלות רעיונות ולהפליג בדימיונך .
מדובר בקרוס אקטיבי בלבד ושני ערוצים. הטרינוב מטפל בו כולל תיקוני פאזה בהתאם לעקומת המטרה.
וזה טוב.
בעלי רמקולים עם קרוס פסיבי (הרוב) ימשיכו להמתין .
(ורד)
R

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
מדובר בקרוס אקטיבי בלבד ושני ערוצים. הטרינוב מטפל בו כולל תיקוני פאזה בהתאם לעקומת המטרה.
וזה טוב.
בעלי רמקולים עם קרוס פסיבי (הרוב) ימשיכו להמתין .
(ורד)
R

אקטיבי עד ארבעה דריברים X בשימוש בשני מכשירים, אחד פר ערוץ.. וזה טוב מאד מאד.. משפר את השימושיות, וזה בונוס.
המכשיר נותן משהוא גם במצב של קרוס פסיבי..

שוני

חבר משקיען
מעורבות
515
נקודות
93
"הנשר נחת "

כך אני מתחיל את אחת התגובות שלי , רציתי לתקן ולפרט לגבי הנחיתה.
היום בצהריים שניצל סוחב אותי לביקור אצל רן מויאל הבחור שהתחיל את "המהומה"
יאללה קדימה מגיעים .
לא קשור : בית /חדר כמו ירחון של עיצוב דירות /בתים ומייד אתה קולט את ההתייחסות לפרטים
כמו שאינשטיין אמר " אלוהים נמצא בפרטים הקטנים"
החדר /סלון משחרר אותך מ לוק מעיק של סטנדים כמו איזור תעשיה .
2 רמקולים סאב קטן באמצע וזהו. (שכחתי מונו בלוקים קטנים) של נגרה ,פרקט ווילון המאפיינים בית חם.

רן מתחיל להשמיע לי קטעים של מוזיקה , פותח בוואקאל ועל התו הראשון אני אומר לעצמי " אני בצרות"
הסאונד מרחף במרחב , החיספוס והגירוד בגרונה של הזמרת פורץ וזורם עם המון עוצמה רגש כמו שהתכוונה להשמיע.
והכל מושמע מסטרימיניג אין תקליטים אין דיסקים פשוט מדהים.
יש במה ענקית סידור כלים/זמרים במרחב התנדנדות של הצלילים במרחב ועומק, הכל מוגש עם פירוט מדהים במוזיקליות
והרמוניה עם ריאליסטיות ,מדהים
כל הזמן מזל התאומים שלי מחפש רגקטים ואני לא פשוט לא מוצא.
מהמבוכה אני מצחקק ורן שואל מה מצחיק ? פשוט מושלם אני עונה.
שמענו המון קטעים שונים ומגוונים והמערכת הגיבה לינארית ולא הראתה שום חריקות.
העוצמה בחדר היתה עם המון "בשר ועסיסית " ללא כל תבלינים דגיטלים מעיקים
ועדיין יכולנו לשוחח ולשמוע האחד את השני מבלי לכוון להשחיל מילים בין התווים.

לא עניין אותי לדעת איזה כבלים או פרטים טכנים אחרים
שמעתי רק את התוצאה והיתר לא היה חשוב.
פעם ראשונה שאני שומע RC שעושה עבודה מדהימה , שום פרמטר לא מאולץ מוגזם מעיק והכל זורם
באוטופיה כזו שאתה פשוט שומע מוזיקה ואומר לעצמך : "עזוב מה לא טוב , תהנה כי הכל מצויין"
מאוחר יותר השמיע לנו פורמט אחר של כיול , שפתאום שמעת כאילו המערכת מוקמה בחדר אחר עם אקוסטיקה
שונה, כבלים אחרים שיצרו אווירה אחרת , שהיא מאד מעניינת .
רן שאל אתי על העדפה , שתיהן מצויינות אני עונה.
עניין של בחירה לפי הרום קורקשיין של המצב רוח שלך.
סיכום:
לכל הסקפטים שכתבו והגיבו לאחד הפוסטים הארוכים -----אני הנשר, "נחת והתרסק"
אני בא ממקום של מערכת פרטית די אכותית, בא ממקום שביקרתי אצל רוב "המערכות הכבדות" בארץ
שמעתי המון וריאציות מצויינות בארץ ובחול .
באמת ובתמים היום "התרסקתי".
תודה לרן מויאל (קפדן בלתי נלאה :)שמכוון ופוגע במטרה)
ושניצל שמציג לי את המערכת שלו, של דורון של רן ואחרים .

(שניצל בדרך למכונית אומר לי: וואללה "אני נהנה שאנשים מגיעים לתוצאות יפות")
תודה.

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
תודה רבה אריק על המילים החמות, היה כיף להכיר, שמחתי מאוד שנהנית (אכן ראו זאת על פניך מהתו הראשון..) וכמובן על ההזדמנות לחשוף אותך לטכנולוגיה של טרינוב.

וזה בעצם מה שאני מנסה להעביר ולהבהיר במהלך השירשור הזה, לא חייבים לאהוב, או להתחבר ובוודאי לא לקנות, אבל כדאי להקשיב ולהתנסות במערכות קצה שונות של RC ואחרי זה לבסס דיעה מסוימת.

קצת להרחיב על אותו כיול שונה, אשר אריק הקשיב אליו לקראת סיום הסשן.

המערכת כוילה על יד שני אנשים שונים (צרפתי ואוסטרי), אומנם המיקרופון המתוחכם של טרינוב לא באמת מושפע מהאדם שמחזיק אותו ומן הסתם גם הבעיות בחדר לא מושפעות ממוצאו של המכייל, אך בגלל המורכבות של המערכת, הכוללות המון פרמטרים, טרם ביצוע הכיול, במהלך הכיול וכמובן אחרי הכיול, אז בהחלט יש חשיבות מכרעת לאיך מתבצע הכיול.

ואומנם, שניהם נשמעים שונה, לאו דווקא טוב יותר או פחות, למרות ששניהם מטפלים באותן בעיות ושניהם מנסים לכוון את המערכת לסאונד שאני מתחבר אליו. הדבר נובע, מהגישה השונה של שניהם לתחום הזה שנקרא סאונד וכמובן לאופן שהם מטפלים במערכת המורכבת הזאת.

אז קודם כל, לפני הכל, חשוב להבין בזמן שאנחנו מקשיבים למערכות כאלו, שאנחנו לאו דווקא מקשיבים לכל מה שחברת טרינוב מסוגלת לעשות, אלא לכיול מאוד ספציפי שבוצע על אותה מערכת.

רן

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור